Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Dec 2006, 19:49

apsalba scrie:Astept de luni de zile sa vad si eu o propunere de lege din partea cuiva. Eu am facut una si am postat-o sa o vada toata lumea. Puneti si voi o alta propunere, sa vedem si noi cum priviti voi pescuitul. Vedeti ca dureaza mult pana ii dati o forma coerenta. Dar totusi, o mica incercare n-ar strica. Cine se propune? Astept doua saptamani. Dupa aceea scuzati-ma daca incep sa cred ca sunteti numai carcotasi. E usor sa demolezi un lucru fara sa pui nimic in loc.

Zici de federatie. Cum ti s-a parut la emisiunea lui Florentin cand Gigi Stefan a dat-o spre AGVPS?

Necesitatea unei federatii este de a crea un organism care sa reprezinte pescuitul in relatia cu statul.
Pentru ca tot sunteti pescari de rapitori;
Stiti ca avatul este specie protejata si ocrotita de lege si ca pescuitul lui este contraventie?Cititi legea mediului si directiva habitate.

Apsalba srl macar face ceva. Voi ce faceti in afara de dat din gura? Ceva concret, cat de mic.
Noi nu (sau cel putin eu ) nu suntem detinatorii adevarului absolut si nici nu avem pregatirea necesara propunerii unei legi atat de importante din punctul nostru de vedere,dar am incercat aici prin discutii fie ele si contradictorii sa dam cateva solutii ,atat cat ne pricepem,problema este ca aceste lucruri propuse de unii dintre noi,pe dumneavoastra nu va avantajeaza.

Federatia (oricare ar fi ea,ar trebui sa mai astepte din punctul meu de vedere) trebuie infintata,atunci cand si celelate cluburi sau asociatii sunt infintate pe niste baze solide si legale si morale ,nu ca la CAP(sau AGVPS) cu japca si atunci nu s-ar mai pune problema legitimitatii sau a reprezentativitati.

Chestia cu avatul chiar nu o stiam.iar daca este adevarata(acuma ma apuc de sapat sa vedem ce si cum) mea culpa.

APS Alba SRL ? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
uite ca pe asta nu o stiam,dar asa incep sa se explice mai multe lucruri.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 19:54

Asa s-a exprimat cineva la adresa noastra. Expresia nu ne apartine.

Ati vazut propunerea ANPA? Este pe site-ul ministerului. N-am auzit nimic contra si este (cel putin referinta la pescuitul sportiv o tampenie). Noi cu proiectul nostru suntem pepsi pe langa Gigi.

Iti poste textul complet :

CAPITOLUL V
Pescuitul recreativ/sportiv în apele marine şi continentale

Art. 24. - Pescuitul recreativ/sportiv

(1) Prin pescuit în scop recreativ/sportiv se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa şi cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, pe baza unui permis nominal eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură pe care anual se aplică un timbru special.
(2) Pescuitul recreativ/sportiv se poate exercita în apele naturale precum şi în amenajări piscicole şi lacuri de acumulare în care se practică acvacultura, în condiţiile şi pe baza regulilor stabilite de proprietarul sau administratorul acestora.
(3) Timbrul special dă dreptul utilizatorului să pescuiască pe o anumită perioadă de timp, în apele aparţinând domeniului public al statului cu respectarea regulamentelor privind pesuitul.
(4) Modul de distribuire al permiselor de pescuit şi al timbrelor speciale se stabileşte de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură.

Art. 25. - Condiţiile de exercitare a pescuitului recreativ/sportiv

Cu scopul asigurării protecţiei şi conservării resurselor acvatice vii, şi evitarea conflictelor de interese între activitatea de pescuit comercial şi cea de pescuit recreativ/sportiv se stabilesc condiţiile pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv în apele marine şi continentale astfel:
a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă cu cel mult 2 cârlige sau cu o lansetă;
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 4 undiţe sau 4 lansete cu câte un cârlig fiecare;
c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu cel mult 2 undiţe, 2 lansete sau 1 ţaparina, cu câte 10 cârlige fiecare;
d) pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale;
e) în apele din zona colinară şi de şes, pe Dunare, Delta Dunarii si apele marine, un pescar sportiv, poate reţine din captură, cel mult 5 kg de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg;
f) în apele de munte cu salmonide se pot reţine de către un pescar cel mult 10 bucăţi în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.

Art. 26. - Asociaţiile de pescari sportivi
(1) La libera lor iniţiativă, pescarii se pot constitui în asociaţii de pescarii sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor de practicare a pescuitului recreativ /sportiv precum şi de reprezentare a acestora.
(2) Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, recunoaşte asociaţiile de pescari sportivi şi instituţiile care au în obiectul de activitate pescuitul sportiv dând acestora în administrare zone de pescuit sportiv, pe baza criteriilor stabilite de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură.

Ia si comenteaza. Ai subiect.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Dec 2006, 20:16

vezi mai sus adiwolf, eu am zis-o aia cu apsalba srl
era o metafora, dar era cu talc si cred ca pe asta o inteles-o :lol:
adiwolf scrie:
apsalba scrie:Astept de luni de zile sa vad si eu o propunere de lege din partea cuiva. Eu am facut una si am postat-o sa o vada toata lumea. Puneti si voi o alta propunere, sa vedem si noi cum priviti voi pescuitul. Vedeti ca dureaza mult pana ii dati o forma coerenta. Dar totusi, o mica incercare n-ar strica. Cine se propune? Astept doua saptamani. Dupa aceea scuzati-ma daca incep sa cred ca sunteti numai carcotasi. E usor sa demolezi un lucru fara sa pui nimic in loc
Noi nu (sau cel putin eu ) nu suntem detinatorii adevarului absolut si nici nu avem pregatirea necesara propunerii unei legi atat de importante din punctul nostru de vedere,dar am incercat aici prin discutii fie ele si contradictorii sa dam cateva solutii ,atat cat ne pricepem,problema este ca aceste lucruri propuse de unii dintre noi,pe dumneavoastra nu va avantajeaza.
l-as completa un pic pe adiwolf:

noi am crezut ca si tu esti pescar ...si simti ca ei, adica vrei sa facem ceva pentru noi si pescuit, si ne-am bucurat cand am vazut ca te pricepi tu la legi si atunci am vrut sa venim sa ajutam, ... dar ne-am inselat, n-a fost sa fie asa ...
n-am stiut ca de fapt te intereseaza doar oportunitatea financiara a fondurilor UE ... si ca de fapt te doate-n cot de pescari ... asa in general...
o sa-mi zici ca te doare numai de ai tai din apsalba , ... ai dreptate , dar nu in calitate de pescari ci in calitate de membri "necesari" ... si utili ... nu-i asa?

daca ar fi sa-ti spun si ceva in stilul tau mai ca as zice ca suntem 700000 de carcotasi impotriva a 3-4 ... na ca i-am folosit si eu ca masa de manevra sic ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 20:24

Asa de mult i-am folosit ca iti enumar cateva foloase:
- marcarea tuturor raurilor din judet (174 panouri indicatoare)
- 20 banere peste toate podurile ce traverseaza riurile
- o tabara ecologica pentru 135 de elevi si studenti.
- campanie de informare privind legislatia piscicola si de mediu pentru consilieri si autoritai locale(20.000 pliante si 400 afise, la toate primariile din judet si sectii de politie)
- actiuni de constietizare a populatiei riverane.
Basca proiectul facut pe gratis in timpul meu liber(a se citi simbata si duminica)
-

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Dec 2006, 21:14

uite ca am gasit si chestia cu avatul,legal are dreptate APS Alba,dar........
cine naiba a facut acest studiu si a innaintat astfel de aberatii pt a fi adoptate ca legi si ordonante de guvern?
citi domnilor si va minunati:
- avatul este specie carei ii trebuie desemnata o arie speciala de conservare
-ghibortul de rau - specie de interes comunitar care necesita o protectie stricta :shock: :shock: :shock:

hai sa fim seriosi domnilor,asa ceva nu am mai intalnit,auzi ghibortul specie de interes comunitar? :lol: :lol: :lol:
http://www.mmediu.ro/legislatie/noutati ... 8_2005.pdf
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2006, 21:28

Unde scrie ca e interzis pescuitul avatului?

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 29 Dec 2006, 23:06

scrie la un moment dat ca avatul ar fi o specie oarecum protejata.pur si simplu ma pufneste risul cind vad asta.numai niste imbecili puteau s faca asa ceva.bun inteleg :lostrita,zvarluga,tiganus,tipar etc .dar avatul???????sa fim seriosi mai piscicultori comunistoizi.cred ca populatia de stiuca +shalau+somn+biban per total nu ajunge nici macar la 50% din totalul avatilor de pe Prut de exemplu.ca acolo mai umblu si eu!!multe specii sint intr-un usor declin dar avatul in nic un caz si credeti-ma stiu ce spun

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 30 Dec 2006, 08:25

Acest acte normative sunt emise de ministerul mediului si sunt elaborate in concordanta cu legislatia europeana. Asta dovedeste si cat de responsabili sunt si dirigiutorii pescuitului romanesc care nu armonozeaza legislatia nici macar cu cea romaneasca, daramite cu cea europeana. Mai mult se dovedeste ca nici pescarii romani consacrati nu prea isi bat capul cu legislatia.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 30 Dec 2006, 11:29

Si acum "prietenul pescar" jiji a mai scos un papagal din joben ... nu va mai fi o vigneta ... vor fi trei vignete : pentru delta, pentru ape de munte (fostele ape RNP) si vigneta pentru apele colinare, de ses si dunare ...
adica dupa ce ca ne obliga sa ne asociem ca sa putem cumpara un permis de pescuit - chestie anticonstitutionala - la anul ne va mai obliga sa mai scoatem o caruta de bani din buzunar ca sa putem pescui pe toate apele publice din Romania

Cred ca anul viitor va fi mai ieftin sa pescuiesc in ungaria, slovenia ... etc. acolo nu ma obliga nimeni sa ma asociez ... poate voi pescui mai rar dar sigur va fi mai frumos ... si astfel bani cheltuiti in week-enduri se vor duce la altii nu la pensiunile de pe la noi.
Poate se mai mira cineva de ce romani se duc in concedii in alta tara ... pai la schii e mai ieftin in Elvetia decat in poiana ... si de conditii nu mai are rost sa vorbim

Cum e treaba cu RNP-ul ... tot mai gestioneaza ei apele de munte ... sau jiji e ca deobicei tot pe langa problema.
S'altare și bunăstare !

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 30 Dec 2006, 12:42

apsalba scrie: - marcarea tuturor raurilor din judet (174 panouri indicatoare)
- 20 banere peste toate podurile ce traverseaza riurile
- o tabara ecologica pentru 135 de elevi si studenti.
- campanie de informare privind legislatia piscicola si de mediu pentru consilieri si autoritai locale(20.000 pliante si 400 afise, la toate primariile din judet si sectii de politie)
- actiuni de constietizare a populatiei riverane.
Basca proiectul facut pe gratis in timpul meu liber(a se citi simbata si duminica)
astea sunt versuri pe o pagina intr-un studiu de fezabilitate (formular tip), care insa au undeva in dreapta o rubrica (cap de tabel numit cheltuieli), in care poti pune sume continand zerouri cu nemiluita spre aprobare, pe care la urma vezi tu cum le folosesti ... ca doar la numaratoarea de dupa, vantul, ploile si vremea in general sunt responsabile de cate mai sunt in picioare, ... nu Pristanda ...

spune-mi si mie care dintre cele enumerate de tine i-o durut mai tare pe pescarii din alba ?... io zic ca sufereau ca n-aveau banere pe la poduri... si de-aia s-or inscris in apsalba ... ca sa vii tu sa le pui ...

si nu-ti fa probleme ca ai facut proiectul gratis, ... eu sunt convins ca pana la urma se va gasi o solutie sa ti-l decontezi, ... chiar daca nu pe o foaie contabila ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns