Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 28 Dec 2006, 20:15

@ovidiu14,

imi cer scuze, ideea nu a fost asta asa ca "edit" (nu se poate modifica dupa ce mesajul a primit un raspuns - corect)

bine zis, la obiect... dar sigur nu o sa PRIMESTI un raspuns pe masura. pa langa subiect intotdeauna, pe masura intereselor

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 23:25

Postez ce am pus si pe alt topic:

Afirmatia cum ca permisul de pescuit este valabil in toata tara a facut-o presedintele CNAFP in prezenta mea si a altor 4 persoane. De ce marii forumisti si ziaristi pe deasupra (malin,gerula, fl. iuga) nu dau o fuga pana la presedintele CNAFP sa-i ia un interviu si sa-l faca public? E mai usor sa combati pe forum?
Parsivenia unor asociatii consta in faptul ca nu se informeaza si nu vor decat (cum spuneau si alti forumisti) sa vanda cat mai multe permise.
Taica noe,
Apelativul cu mosule il adresez de obicei prietenilor. Cine ma cunoaste poate sa confirme.
Domnule Vesa,
Tot ce s-a indreptat pana acum prin justitie in materie de pescuit sportiv in ultimii 16 ani, s-a facut de subsemnatul in ultimul an. Multumesc pentru incredere, dar crezi ca este suficient? Deocamdata fara falsa modestie, sunt singurul care da la cap eficient sistemului. Sa ma bucur sau sa pling?

Am spus-o si o repet. Sustin forma de organizare asociativa din motive practice. Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut. Chiar si asociatiile cu mii de membri, daca cumva cred ca se descurca cu banii din cotizatii, se insala. Asociatiile sunt gandite, prin insasi legea de infiintare ca asociatii non profit. Deci banii provenind din diferite locuri (cotizatii, sponsorizari, etc) nu pot fi folositi decat in scopul si pentru obiectivele asociatiei. Vreau sa-ti spun ca am obtinut pentru asociatie o finantare echivalenta cu cotizatia membrilor pe trei ani de zile, si intentionez sa mai depun cel putin trei proiecte in acest an.
Asa cum este legislatia, inclusiv cea europeana, partenerii de finantare pentru investitii pe domeniul public nu pot fi decat ONG-uri, nu persoane fizice, pescari sportivi individuali. Intelegeti ca nu este un moft personal, ci este o strategie zic eu bine gandita impreuna cu ceilalti membri fondatori, in ideea de a dezvolta un proiect de dezvoltare durabila in care pescuitul sportiv sa fie o componenta a turismului rural.
Sper ca ati inteles corect motivarea acestei optiuni, avantajele pe care le prezinta, si responsabilitatea ce trebuie aratata bunului public, asa cum se face in toate tarile civilizate si unde de bunul public se ocupa comunitati locale, ONG-uri, exclusiv statul.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2006, 09:34

apsalba scrie:Am spus-o si o repet. Sustin forma de organizare asociativa din motive practice. Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut. Chiar si asociatiile cu mii de membri, daca cumva cred ca se descurca cu banii din cotizatii, se insala. Asociatiile sunt gandite, prin insasi legea de infiintare ca asociatii non profit. Deci banii provenind din diferite locuri (cotizatii, sponsorizari, etc) nu pot fi folositi decat in scopul si pentru obiectivele asociatiei. Vreau sa-ti spun ca am obtinut pentru asociatie o finantare echivalenta cu cotizatia membrilor pe trei ani de zile, si intentionez sa mai depun cel putin trei proiecte in acest an.
Asa cum este legislatia, inclusiv cea europeana, partenerii de finantare pentru investitii pe domeniul public nu pot fi decat ONG-uri, nu persoane fizice, pescari sportivi individuali. Intelegeti ca nu este un moft personal, ci este o strategie zic eu bine gandita impreuna cu ceilalti membri fondatori, in ideea de a dezvolta un proiect de dezvoltare durabila in care pescuitul sportiv sa fie o componenta a turismului rural.
Sper ca ati inteles corect motivarea acestei optiuni, avantajele pe care le prezinta, si responsabilitatea ce trebuie aratata bunului public, asa cum se face in toate tarile civilizate si unde de bunul public se ocupa comunitati locale, ONG-uri, exclusiv statul.
Daca se poate sa fiti putin mai clar. In cele de mai sus nu am vazut absolut nici un argument pentru obligativitatea asocierii. Tot ceea ce faceti si ce va doriti sa faceti se poate realiza si daca asocierea nu e obligatorie, respectiv eliberarea permiselor nu e conditionata de calitatea de membru intr-o asociatie! Sau nici nu s-a vrut a fi o argumentatie in acest sens?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 09:55

Permisul de pescuit este eliberat de companie, prin asociatii, ca parteneri in procesul de gestionare durabila a bazinelor piscicole naturale. Am postat doar cateva obligatii contractuale ale asociatiilor care nu au nimic cu pescuitul.
Ma intreb, voi care sunteti constituiti in club de pescuit, cum si de la cine ridicati permisele de pescuit pentru membri vostri, intrucat cluburile de pescuit nu sunt nominalizate in lege ca persoane juridice cu care statul sa incheie contracte.
Asocierea nu este obligatorie pentru nimeni, la noi in asociatie intrand doar cei care opteaza pentru acest lucru, prin cerere scrisa si semnata.
Sti foarte bine care sunt criteriile pe care le presupune un program de finantare. Capacitate financiara de a sustine contributia revenita asociatiei (care chiar daca este numai de 10% din valoarea de finantare la proiectele serioase este de peste 100 milioane lei) trebuie dovedita cu documente contabile. Achitarea obligatiilor catre bugetul statului trebuie sa fie la zi.
Cum poate o asociatie sa zic cu 50 de membri sa asigure gestionarea bazinelor piscicole pe care statul i le incredinteaza prin contract (paza, investitii, cheltuieli curente, etc) in lipsa banilor necesari acestor activitati?
Sper ca nu ma trimiti la autoritatile statului care trebuie sa-si faca datoria, pentru ca sti foarte bine cum si-o fac.
Nu am sustinut obligativitatea asocierii, ci necesitatea ei. Este cred, o diferenta de nuanta semnificativa.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2006, 10:14

apsalba scrie:Permisul de pescuit este eliberat de companie, prin asociatii, ca parteneri in procesul de gestionare durabila a bazinelor piscicole naturale. Am postat doar cateva obligatii contractuale ale asociatiilor care nu au nimic cu pescuitul.
Ma intreb, voi care sunteti constituiti in club de pescuit, cum si de la cine ridicati permisele de pescuit pentru membri vostri, intrucat cluburile de pescuit nu sunt nominalizate in lege ca persoane juridice cu care statul sa incheie contracte..
Desi am raspunsul la aceasta intrebare, nu ii vad rostul in discutia de fata. Asa ca va rog sa ma scuzati ca nu va rapund.
apsalba scrie:Asocierea nu este obligatorie pentru nimeni, la noi in asociatie intrand doar cei care opteaza pentru acest lucru, prin cerere scrisa si semnata...
Deci eliberati permise de pescuit si celor care nu va sunt membri? Caci asa lasati sa se inteleaga!
apsalba scrie: Sti foarte bine care sunt criteriile pe care le presupune un program de finantare. Capacitate financiara de a sustine contributia revenita asociatiei (care chiar daca este numai de 10% din valoarea de finantare la proiectele serioase este de peste 100 milioane lei) trebuie dovedita cu documente contabile. Achitarea obligatiilor catre bugetul statului trebuie sa fie la zi.
Cum poate o asociatie sa zic cu 50 de membri sa asigure gestionarea bazinelor piscicole pe care statul i le incredinteaza prin contract (paza, investitii, cheltuieli curente, etc) in lipsa banilor necesari acestor activitati?
Sper ca nu ma trimiti la autoritatile statului care trebuie sa-si faca datoria, pentru ca sti foarte bine cum si-o fac..
O asociatie cu 50 membrii care pun osul poate realiza aceleasi proiecte pe care le realizeaza o asociatie de 5000 de membrii dintre care doar 50 activeaza efectiv. Chiar si o asociatie de 3 membri poate face aceeasi treaba, daca stie sa isi gestioneze activitatile din planul de realizare si sa delege responsabilitatile. Nu numarul de persoane membre conteaza. Desi asociatiile sunt non-profit, asta nu inseamna ca nu se poat da salarii. Asa ca daca la realizarea proiectului sunt necesare 100 persoane, se pot angaja 100 persoane cu bani prinsi in deviz. La fel cum in proiectul dumneavoastra cu populatia riverana angajati 5 lectori sa tina cursuri de ecologie taranilor. Nu trebuie sa aveti 5 lectori in asociatie, e suficient sa stiti sa ii gasiti si sa ii angajati, deci sa delegati responsabilitatea activitatii respective.
apsalba scrie:Nu am sustinut obligativitatea asocierii, ci necesitatea ei. Este cred, o diferenta de nuanta semnificativa.
poate nu ma pricep eu la legi, dar din proiectul de lege pe care il sustineti eu inteleg ca asocierea va fi obligatorie, daca proiectul e promulgat in forma actuala.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 10:36

Nu mi-ai raspuns de unde iei banii pentru proiecte pe care le veti face. Face donatii fiecare membru? Proiectele pe care noi le facem nu au prevazute cheltuieli pentru salarii (nu sunt eligibile) si trebuie sa siguram 10% din valoarea proiectului. Chiar daca asa cum spui angajezi personal pe deviz, de unde iei contributia asociatiei? Pe fondurile structurale contributia este chiar de 50%. Crede-ma, nu merge cu hei rup. Nu ajunge sa fiti numai hotarati. Trebuie sa si poti, nu numai sa vrei. Asta e. APS da permise numai membrilor ei, asa cum ne obliga contractul cu CNAFP. Suntem asociatie privata, cu obiective clare, liber asumate de fiecare membru.

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 29 Dec 2006, 10:51

apsalba scrie:Nu am sustinut obligativitatea asocierii, ci necesitatea ei. Este cred, o diferenta de nuanta semnificativa.
citat din proiectul de lege

Secþiunea 20

1) Un permis oficial de pescuit poate fi obþinut de o persoana care a deþinut anterior permis, sau care a susþinut un examen de pescuit, daca aceasta lege nu prevede altminteri. Un examen susþinut la o ºcoala de pescari va fi acceptat ca examen de pescuit.
2) Un permis oficial de pescuit sportiv poate fi obþinut de o persoana, excepþie fãcând cele menþionate in subsectiunea (3), care a susþinut un examen de pescuit sportiv aprobat de autoritatea piscicola sau care prezintã permisul de pescuit valabil pe anul precedent, face dovada ca este membru al unei asociaþii de pescari si care prezintã jurnalul in care noteazã cantitatea de peste prins.
uqte

Asta nu inseamna obligativitate ???
Ca sa nu mai spun ca examenul de pescuit si "carnetel" de evidenta mi se par, scuze, cel putin stupide. O sa-mi spuneti ca in Germania se da examen si daca are Germania sa avem si noi. Hai sa facem atunci si alta comparatie. stiti cati km de autostrada are Germania ??? :lol: :lol: Atunci de ce sa nu avem si noi ??? :lol: :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 10:58

Cum poti controla resursa acvatica dac nu ai evidenta ei? Crezi ca nemtii nu sunt un exemplu bun? Vrei sa-i coboram pe ei la nivelul nostru sau sa ne ridicam noi la nivelul lor.

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 29 Dec 2006, 11:42

Si credeti ca introducerea "carnetelului" rezolva problema braconajului? cu plase sau undite? hehe... Asta e chestie de mentalitate care se schimba cu APLICAREA legii. Degeaba legea e dura daca nu e aplicata. Ia sa amendeze organele de control 10 pescari prinsi cu un peste in plus cu 5000 ron si sa vezi atunci ca nu mai e nevoie de "carnetel". Dar sa-i arda si pe braconieri, nu sa-si ia spaga de la ei. :evil: La mine ar arata 2 crapi in ultimii 3 ani :lol: :lol: Unu din Delta si unu de la Oltina. In rest, C&R ca vrem sa prindem si la anul care vine. Si mai mari :wink:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 12:01

Ca sa vezi cum se face paza si controlul, iti fac o statistica a APS Alba:
- 52 de controale de zi si noapte:
- 2 miliarde lei virati la buget din contraventii si infractiuni;
- zeci de plase confiscate si tinute la dispozitie ca si corp delict.
- 7 dosare penale (prinsi noaptea pe Aries, cu ostia la pastrav)
Numai in ziua de Florii in plina prohibitie sau dat 30 de amenzi, inclusiv la membri (4) APS Alba care pescuiau in prohibitie.
Amenzile au fost aplicate de jandarmi.
Am achizitionat o barca cu motor pe care o von folosi in patrulare pe Mures zi si noapte pentru curatarea de setci si pripoane. Ce zici?

Scrie răspuns