Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 27 Dec 2006, 19:50

Teoo scrie:Sunt de acord cu tine ca constitutia e " prima lege in stat"
Faptul ca te poti sau nu asocia nu e obilgatoriu..
Tu poti alege sa te asociezi si sa poti astfel sa obtii un permis de pescuit,sau sa astepi la chioscuri,benzinarii , samd ca statul roman sa distribuie acestea.
Eu unul asa cum spuneam mai devreme pe alte topic-uri ..m-am saturat sa mai astept de la statul roman sa faca ceva pt mine.Daca fiind asociat pot sa pescuiesc o voi face cu draga inima.Nu ma obliga nimeni , e alegerea mea.
Tu vrei sa astepti ca statul sa faca ceva pt tine..asteapta.
Azi e plin forumul de exemple , sau paralele .Citeste-l pe ala cu canotajul ca e mai simpatic decat al tau cu condusul.
:D
Ca sa pescuiesc IN MOD LEGAL in 2006 am platit doua permise in doua judete - Caras-Severin si Arad ... unu la ajvps si unul la o asociatie nou infintata ... dar ca si principiu nu-mi convine sa fiu obligat sa ma asociez impotriva vointei mele.
Sunt membru fondator si vicepresedinte al unei asociatii (fara nici o legatura cu pescuitul) infintata de vreo 3 ani ... de 2 ani ne chinuim sa fim recunoscuti ca sport :lol: ... stiu cam cu ce se mananca treburile astea ... dar NU MA OBLIGAT nimeni sa ma asociez pentru a putea sa-mi exercit un hoby nevinovat. Asociatia a crescut lent - dar a crescut an de an - si aproape toti membri se implica activ in toate problemele asociatiei (daca nu fac altceva macar se ocupa de promovare) - fiecare membru e constient ca trebuie sa puna osul la treaba - ca doar de asta a venit in asociatie - nu a fost obligat ... a semnat benevol o cerere de adeziune - a fost de acord cu un statut ...etc. ... iar la intalnirile/concursurile organizate de noi pot participa atat membri nostri cat si alte persoane care nu fac parte din asociatie ... dar in acest caz - aceste persoane platesc ceva mai mult. (avantaj asociati :lol: )
Va e frica de dezertarea pescarilor din asociatie daca nu vor mai fi obligati de o lege cretina sa se asocieze pentru a putea pescui in mod legal ? Sau problema se pune la accesarea unor fonduri ? ca doar altfel suna cand spui ca reprezinti 2000 de membrii si altfel suna cand spui 20 ...
Poate e mai bine sa fie mai putini si mai hotarati sa faca ceva decat sa fie multi si majoritatea sa fie adusi prin efectul unei legi care oricum in viitorul apropiat va fi revizuita sau inlocuita ... ce veti face daca legea va fi anulata ... si va vor cere banii inapoi ?

PS
poate nu e cel mai fericit exemplu ... dar oricine pricepe diferenta intre trabant si mercedes ...
S'altare și bunăstare !

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 27 Dec 2006, 20:13

miky scrie:varianta pe care o sustin e exprimata cum nu se poate mai concis de MihaiV si n-are rost sa o reformulez eu ... de asemenea o gasesc foarte constructiva, iar argumentarea ei o pot face prin expunerea considerentelor pentru care o vad necesara (nu prin baliverne si populism ci prin argumente pe care le consider rationale), a posibilelor avantaje si dezavantaje creeate asociatiilor si a efectelor pe care probabil ca le va avea ...
o sa ma refer la efectele modificarii acestei legi in sensul dorit de noi (de mine), pentru ca vorbind despre ele vom regasi si o parte din celelalte (avantaje, dezavantaje, considerente):

1.) ar fi cea mai tare lovitura care se poate aplica insasi existentei AGVPS, pentru ca probabil isi va pierde integral (sau aproape integral) si NECONDITIONAT membrii pe care ii tine agatati cu dintii si pentru care foloseste orice mijloace sa-i pastreze ...
singurul lucru asupra caruia a existat un consens permanent aici pe forum (si stim cu totii ca si pe malul apei) a fost ceea ce ii "dorim" cu totii AGVPS-ului pentru viitor... acest lucru ma indreptateste sa cred cele afirmate mai sus, iar prin pierderea membrilor, daca nu va disparea de tot ramanand fara "obiectul muncii", va ramane in viata la o marime comparabila sau mai mica decat a asociatiilor nou infiintate, deci se vor inversa fortele, sau cel putin vor deveni comparabile ... adica nu va mai fi "monstrul ala fioros" cu care se lupta toata lumea ...

2.) prin sustinerea chiar de catre asociatii a modificarii acestei legi in sensul neconditionarii permisului de pescuit de intrarea intr-o asociatie veti capata o mare credibilitate in fata tuturor pescarilor acest lucru fiind o dovada de bunacredinta necontestabila care va da girul sustinerii actiunilor voastre viitoare de catre pescari ...

3.) o lege modificata in sensul mentionat va confera legitimitate vizavi de orice pescar, in toate actiunile voastre viitoare, in sensul ca:
de vreme ce eu ca pescar am avut posibilitatea sa optez intre a fi membru intr-o asociatie sau a ma rezuma doar la a merge la pescuit nevrand sa ma implic in viata asociatiei, si am ales a doua varianta, nu mai am nici o justificare si nici un drept sa va acuz (pe drept sau pe nedrept ) de intentii murdare sau dubioase in probleme de manipulare, patrimonii, concursuri, sau orice alte subiecte similare au starnit astfel de acuze pe forum, acestea ne mai fiind treaba mea ...
orice critica sau acuza de-a mea ar fi neavenita si inoportuna, rolul meu fiind sa stau in banca mea si sa ma duc la pescuit ca asta am ales, iar voi sa va faceti viata de asociatie asa cum vreti si sa va urmariti obiectivele pe care vi le-ati propus...
ceea ce nu-i valabil si in cazul in care ma obligati sa devin membru :
in situatia in care imi luati bani din buzunar fara un motiv pertinent si ma implicati in actiunile voastre impotriva vointei mele ma simt indreptatit sa fiu suspicios si banuitor...

4.)probabil ca in baza unei astfel de legi modificate asociatiile nou infiintate vor pierde si ele un numar, poate chiar insemnat de membri ...
dar oare acesta e chiar un lucru rau si un dezavantaj ?
eu cred ca nu ...
in opinia mea nu vad de ce trebuie sa fie asociatiile un fenomen de masa de tip sindical ... asta era agvps-ul, si asta ne durea ... ca noi, "masele populare de pescari ne bucuram de realizarile noastre doar prin reprezentantii nostri alesi, oameni de seama...."
numai acolo eram toti laolalta in aceeasi oala, ba mai eram si cu vanatorii inainte si...stim noi...
daca toti pescarii am fi inrolati in asociatii, acestea ar semana cu sucursalele judetene de altadata, poate mai multe si cu alta denumire ...
asociatiile de fapt trebuie sa fie mai degraba ca niste cluburi, si ca in orice club in ele intra si se implica oameni care au cu ce si au de ce ...
altfel spus cei care vor sa faca si care si pot sa faca in acelasi timp...
e normal sa aveti si interese economice si obiective de realizat ...
dar un hoby e un hoby si cine vrea sa-l practice la nivel high, trebuie sa cheltuie, ... e dreptul lui sa vrea sa si castige de pe urma asta sau s-o faca pe samariteanul daca vrea ... atata timp cat nu ii obliga pe ceilalti sa faca la fel
in felul asta in asociatii vor ramane oameni cu afinitati comune cu idei si aspiratii asemanatoare ceea ce ii va ajuta sa-si stabileasca mai usor obiectivele si sa si le si duca mai usor la indeplinire ...
va temeti ca faceti si pentru ceilalti cate ceva ... posibil ...dar veti castiga in imagine ... si ii veti atrage spre voi , facandu-i chiar membri, ... sau veti fi sustinuti efectiv de ceilalti fara sa fie membri si in unele actiuni de-ale voastre, de pilda ecologizari, chiar repopulari, nu veti duce lipsa de voluntari, macar de ati demara cat mai multe actiuni de astea...

mai ziceti si voi, io nu pretind ca detin adevarul ...
asta daca discutam constructiv... eu asa am luat-o... in serios

de pilda ce motiv ati avea sa nu se modifice legea, ce motiv ar exista ca sa se mentina aceasta obligativitate ?
eu zic ca ce e sigur corect sa-l facem corect, ... creeaza inconveniente, cautam solutii, mentinand ce e corect... asta inseamna sa faci un lucru bun !

PS. eu nu m-am mai referit la constitutie si aceleasi argumente despre care am scris pagini intregi zilele trecute
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Dec 2006, 20:19

daca iti iei permisul de la chiosc, banii se duc la stat si atat, nu ?

daca trebuie sa te "asociezi" la o asociatie pentru permis, automat platesti o cotizatie ceva
asa vor ei sa faca bani sa fie asociatia grasa si frumoasa
fortand pescarii sa adere la o asociatie, fie una sau alta
cui strica vreo douaji de mii de insi care sa dea bani ca sa se duca la peste, nestiind probabil sau nepasandu-le ca platesc cheltuielile unora care nu fac nimic ?
sau pardon, cheltuie banii aia ?
sau poate vor sa faca

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Dec 2006, 21:05

hopa ca suntem tot mai multi care suntem pentru neobligativitatea asocierii! si inca n-am vazut nici un motiv obligativitate!

Daca cineva isi inchipuie ca un numar mai mic de membri afecteaza sansele de finantare ale proiectelor, se inseala amarnic si pot dovedi asta. Deci motivul asta nu tine.

Altul?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 27 Dec 2006, 21:27

oamenii se asociaza doar fortati sau de buna voie ( buna afirmatia, nu ?:crazy1: )
de buna voie ma asociez daca am un scop care nu-l pot realiza altfel
eu vreau doar sa merg la pescuit
de ce sa ma asociez ?
cand o sa vreau populari, ecologizari, paza, controale, o sa ma gandesc atunci cu cine ma asociez
daca vreau

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Dec 2006, 21:31

danr scrie:oamenii se asociaza doar fortati sau de buna voie
Zi drept, o coceai de mult sau ti-a venit asa, deodata? :lol: :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Dec 2006, 21:41

Buna seara!Trebuie sa precizez de la inceput, ca (de fapt am mai spus-o) fac parte dintre cei care vreau sa pescuiasca ...liberi!In sensul ca nu am absolut nimic impotriva asocierii si a asociatiilor ( - AGVPS) ,dar pur si simplu cand sunt fortat sa fac ceva (chiar daca stiu ca e ok) devin irascibil si ma burzuluiesc imediat :lol: O fi de la sistemul ingropat(?) mai zilele trecute de Base'? Habar nu am ca nu au mai apucat sa ma faca membru de partid...Si totusi...Totdeauna am apreciat la pescuit ,printre altele normal, dreptul meu de a pescui de unul singur ,daca asa vreau eu! Fata de vanatoare ( scuzati-ma dar urata pasiune!)unde mergeau baietii in grupuri mai mari sau mai mici.Pe cand eu daca ma trezesc la trei noaptea plec la pesti ,ok? Asa ca eu zic ca ar fi foarte bine sa luam permisul de la chiosc si apoi ,in functie de locul unde vrem sa pescuim, mai vedem ce trebuie facut! Atunci o sa avem asociatii cu adevarat puternice ! Din membrii motivati de idealuri comune si nu fortati sa stea asociati...Si credeti-ma pe cuvant ca nu vor disparea asociatiile adevarate , din contra ! Aaaaa ca probabil s-ar subtia randurile AGVPS... ma vedeti ce plang :lol: Ar fi foarte bine , deoarece s-ar aseza pe niste temelii trainice pescuitul din Romania.Dar pentru mine este relativ simplu sa asociez pescuitul de unul singur ( de nebun na') cu permisul de pescuit luat din coltul blocului! Dupa aceea ma duc la asociatie si intreb cu ce pot ajuta Pescuitul in Romania!
De ce?! Pentru ca sunt LIBER!!! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 27 Dec 2006, 22:34

miky scrie: mai ziceti si voi, io nu pretind ca detin adevarul ...
asta daca discutam constructiv... eu asa am luat-o... in serios

pai crezi ca mai e ceva de zis dupa expunerea ta ?
eu m-am lamurit,pur si simplu NU vor

de pilda ce motiv ati avea sa nu se modifice legea, ce motiv ar exista ca sa se mentina aceasta obligativitate ?

sa incep eu sa le expun?nu cred ca ar mai fi nevoie,le stii si tu si toata lumea ,dar totusi............:
- cum se poate sa fi luat in seama daca vorbesti in numele a catorva sute de pescari?
-cum poti sa infintezi o Federatie cu reprezentativitate la nivel national si sa propui modificari de lege in numele catorva sute de membri?
- cum poti sa fi luat in seama de orgamismele internationale cand nu ai legitimitate si reprezentativitate?

sa mai continui si cu partea financiara? hai sa ne oprim aici deocamdata si sa luam in considerare doar atat - au nevoie de o lege stramba ca sa aiba legitimitate in actiunile intreprinse de ei.
dane,
te rog poti sa faci un chestionar?
ceva de genul cati dintre dumneavoastra doresc obtinerea permisului de pescuit care garanteaza si accesul la resursa de la chioscuri,benzinarii,etc si cati dinte dumneavoastra doresc inscrierea intr-o asociatie pt a putea obtine permisul de pescuit.
fa te rog acest chestionar,lasa-l o luna de zile,sau pana la sfarsitul lunii Ianuarie 2007 si dupa aia publica rezultatul,sa vedem,e chiar asa cum sustin unii sau altii?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 27 Dec 2006, 23:17

adiwolf scrie: - cum se poate sa fi luat in seama daca vorbesti in numele a catorva sute de pescari?
-cum poti sa infintezi o Federatie cu reprezentativitate la nivel national si sa propui modificari de lege in numele catorva sute de membri?
- cum poti sa fi luat in seama de orgamismele internationale cand nu ai legitimitate si reprezentativitate?
pai eu cam asta incercam sa zic la punctul 4 al expunerii mele:

acolo la federatie asa e si normal si bine sa vorbeasca in numele catorva sute de pescari, dar cu mare grija si respect, sa nu lezeze drepturile si libertatile catorva sute de mii de pescari, si sa nu pretinda ca vorbesc in numele a sute de mii de pescari....
daca vor imagine si sustinere, si stim ca vor ... atunci pot sa sustina o lege nu in numele a sapte sute de pescari ci in beneficiul a sapte sute de mii de pescari.......na ca am zis-o :lol:
la partea aia cu internationalele ... nu ma stiu ... :(

iar chestia aia cu "accesul la resursa" e prea pompoasa pentru mine ... aia e pentru cine exploateaza resursa...
vorbiti pe limba mea ... danr ...daca faci chestionaru ...fa-l pe romaneste, sa pot vota si eu :lol:

adica daca io ma duc la gratar vara si culeg trei ciuperci pe camp sa le pun pe jar se cheama ca am acces la resursa ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 28 Dec 2006, 00:06

nu stiu de ce dar io am ramas cu impresia ca am lamurit ca e clar pentru toata lumea ca majoritatea is aia care vor modificarea legii in sensul neconditionarii obtinerii permisului de pescuit de apartenenta la o asociatie, si ne-am insusit-o ... ba chiar cineva o intrebat de solutii ... si io despre aia discutam acuma : cum facem ?!
m-am inselat io ? am luat-o prea in fata ? :lol: sa va astept ? :lol: sa ma intorc ? :lol:

Scrie răspuns