pityu scrie: Scuzati-ma ca intervin asa de tarziu, dar nu am avut pur si simplu timp sa intru pe forum, ca sa vad acum ca va certati pe ... te miri ce.
Servus Pityu,
Nu e o cearta ci o dezbatere de idei. Iar problema nu e minora, fiindca e vorba de drepturile omului si de respectarea constitutiei.
pityu scrie: Va dau dreptate si voua celor care sustineti ideea neobligativitatii apartenentei de o asociatie, numai ca acum inca nu am ajuns la faza in care putem sa punem aceasta problema.
Eu zic ca acum e momentul.
pityu scrie: Altfel se pune problema insa daca avem propria organizatie (federatie) oficial recunoscuta.
N-a zis nimeni ca nu trebuie sa facem federatie si aceasta sa fie recunoscuta.
pityu scrie: In toate tarile civilizate pescuitul se desfasoara in cadrul unor asociatii afiliate la o federatie.
Nu e asa. Pescuitul de competitie, la fel ca la orice sport, presupune legitimarea la o asociatie/club. Dar pescuitul recreativ nu necesita asocierea. E suficienta cumpararea permisului, fara a fi nevoie sa intri intr-o asociatie.
pityu scrie: Si daca chiar vreti sa fim foarte democrati putem organiza un referendum national (chit ca ar costa o caruta de bani) ca sa aflam parerea majoritatii si in orice democratie occidentala sau nu minoritatea se supune intotdeauna majoritatii.
Daca majoritatea pescarilor nu vor asociatii, atunci asa sa fie, dar nu pot trei oameni sa sustina o idee in fata a 700.000 sa zicem.
Pai deja s-a facut referendum cand s-a votat constitutia. Deci nu mai trebuie facut. E deja aprobata de majoritate.
pityu scrie: Pe forum sub nici o forma nu se poate nici discuta .
De discutat se poate discuta orice, ca de-asta e forumul, sa discutam fara sa mai cheltuim pentru a ne deplasa. Asta e avantajul internetului!
pityu scrie: Haideti sa ne lasam de prostul obicei romanesc sa sarim imediat la gatul celui care vrea sa faca ceva.
Nu a sarit nimeni la gatul nimanui. Realizarile pozitive au fost laudate. S-a ridicat insa acesta problema, a respectarii constitutiei. Foarte bine ca se promoveaza o noua lege a pescuitului. Dar nu am vazut inca expus nici un motiv pentru care aceasta lege sa continue sa incalce dreptul constitutional. Dati-mi un motiv pentru care ar fi mai bine sa luam permisele prin asociatii decat de la ghisee postale si magazine de pescuit!
pityu scrie: "Ajutoare" de genul - ... aia nu e bine, aia nu e bine, fara sa veniti cu o solutie concreta, nu constituie o rezolvare.
A fost prezentata si solutia la problema ridicata.
apsalba scrie: Nu vad la ce intrebari nu am raspuns. Daca se tot spune ca dreptul la asociere este liber si garantat de constitutie, si aceeasi constitutie spune cum se face accesul la resursele naturale apartinand statului (prin lege organica), de ce se sustine ca se incalca un drept constitutional? Si Constitutia se citeste pe sarite? Pentru ca legile dupa cate vad se cunosc din auzite. .
Dupa cum vad eu problema:
- constitutia spune ca asociaerea e libera
- legea actuala a pescuitului obliga pescarii sa se asocieze
- legea sustinuta de federatie obliga pescarii sa se asocieze
Ceea ce dorim cei care am ridicat aceasta problema e ca legea sustinuta sa nu mai oblige pescarii sa se asocieze, deci sa nu mai faca greseala care a fost cuprinsa si in legea in vigoare. Exista vreun motiv pentru a se continua cu obligativitatea asocierii?
pityu scrie: Luci si Mihai ! Ziceati ca voi ati pescuit mai mult pe apele Romsilva cu autorizatie. Ce va faceti ca acestea au fost suspendate, ca si dreptul RNP Romsilva de a mai emite orice fel de autorizatii ?
Cum adica ce ne facem? APSAlba a dovedit in justitie ca RNP nu are dreptul de a mai emite autorizatii. E foarte bine. Ti s-a parut ca le tinem partea celor de la RNP in contra legii? Pescuim in continuare pe ape de munte, conform legii, pe baza permisului. Nu vad nici o problema!
APSAlba, la multi ani cu ocazia zilei onomastice! Multa sanatate si putere de a duce mai departe actiunile valoroase pe care le-ati inceput!