Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 27 Dec 2006, 00:20

uff...!!! simt ca incepem sa ne intelegem cu asociatiile ! :D
hai dom'le apsalba, da-te si tu de partea noastra ca nu gresesti daca faci pasul asta... :)
esti bun acolo in ceea ce faci d-ta, stim asta si nimeni nu contesta, ti-am mai spus-o toti, ...
...da acuma avem nevoie de tine sa sustii acolo cu noi si pentru noi (noi pescarii si asociatiile libere :) ) modificarea la legea aia ..., hai nu te lasa atata rugat ca o sa fie bine ... si o sa vezi ca acuma o sa treaca prin parlament :lol:
hai ... sa intram in europa de mana, nu incaierati ...
aliati vom fi mai puternici decat inrolati cu forta ...
uite, ...io am venit spre tine ... vino si tu spre noi ... hai sa realizam consensul ala pe care il vrem cu totii !
hai dom'le...si apoi revenim la topicu de baza ... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Dec 2006, 08:15

Am mai spus-o si o repet. Impreuna cu dl. Tarus am sustinut eliberarea la liber a permiselor, in fata consilierului ministrului agriculturii in data de 18.12. a.c.
Necesitatea asocierii reiese insusi din legea de infiintare a acestei forme de organizare. Iti postez, desi am mai facut-o, art. 4 din OG 26/2000:
Art. 4. - Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în muncă pentru realizarea unor activităţi în interes general, al unor colectivităţi sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial.
Vezi, totul merge pana la bani. Arata-mi si mie un lucru facut numai cu bune intentii. Cati oameni sunt dispusi sa-si sacrifice banii, timpul, priceperea pentru un lucru care lui nu-i aduce nimic sau chiar mai mult, ii aduce acuzatii de populism, dictatura, si alte invective nedemne.
Atata timp cat exista suspiciuni ca in spatele fiecarui individ se ascunde un infractor, sanse de normalitate in tara asta sunt putine.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Dec 2006, 09:56

@ pityu

Ok ! Eu sunt ferm hotarat ca pentru 2007 sa-mi cumpar permisul de pescuit de la una din asociatiile nou infiintate. Aceasta poate sa fie Salmo Carpatica Lupeni, deoarece in Targoviste nu am decat AJVPS. Sa ma ti la curent cu pretul ce trebuie platit pentru 2007. De asemenea, intentionez ca la vara sa fac o deplasare de cateva zile in zona Jiului de Vest pentru a incerca un pescuit la lipan( nu avem lipan in apele de munte din judetul Dambovita).

Sarbatori fericite!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Dec 2006, 10:57

pityu scrie: Scuzati-ma ca intervin asa de tarziu, dar nu am avut pur si simplu timp sa intru pe forum, ca sa vad acum ca va certati pe ... te miri ce.
Servus Pityu,
Nu e o cearta ci o dezbatere de idei. Iar problema nu e minora, fiindca e vorba de drepturile omului si de respectarea constitutiei.
pityu scrie: Va dau dreptate si voua celor care sustineti ideea neobligativitatii apartenentei de o asociatie, numai ca acum inca nu am ajuns la faza in care putem sa punem aceasta problema.
Eu zic ca acum e momentul.
pityu scrie: Altfel se pune problema insa daca avem propria organizatie (federatie) oficial recunoscuta.
N-a zis nimeni ca nu trebuie sa facem federatie si aceasta sa fie recunoscuta.
pityu scrie: In toate tarile civilizate pescuitul se desfasoara in cadrul unor asociatii afiliate la o federatie.

Nu e asa. Pescuitul de competitie, la fel ca la orice sport, presupune legitimarea la o asociatie/club. Dar pescuitul recreativ nu necesita asocierea. E suficienta cumpararea permisului, fara a fi nevoie sa intri intr-o asociatie.
pityu scrie: Si daca chiar vreti sa fim foarte democrati putem organiza un referendum national (chit ca ar costa o caruta de bani) ca sa aflam parerea majoritatii si in orice democratie occidentala sau nu minoritatea se supune intotdeauna majoritatii.
Daca majoritatea pescarilor nu vor asociatii, atunci asa sa fie, dar nu pot trei oameni sa sustina o idee in fata a 700.000 sa zicem.

Pai deja s-a facut referendum cand s-a votat constitutia. Deci nu mai trebuie facut. E deja aprobata de majoritate.
pityu scrie: Pe forum sub nici o forma nu se poate nici discuta .

De discutat se poate discuta orice, ca de-asta e forumul, sa discutam fara sa mai cheltuim pentru a ne deplasa. Asta e avantajul internetului!
pityu scrie: Haideti sa ne lasam de prostul obicei romanesc sa sarim imediat la gatul celui care vrea sa faca ceva.

Nu a sarit nimeni la gatul nimanui. Realizarile pozitive au fost laudate. S-a ridicat insa acesta problema, a respectarii constitutiei. Foarte bine ca se promoveaza o noua lege a pescuitului. Dar nu am vazut inca expus nici un motiv pentru care aceasta lege sa continue sa incalce dreptul constitutional. Dati-mi un motiv pentru care ar fi mai bine sa luam permisele prin asociatii decat de la ghisee postale si magazine de pescuit!

pityu scrie: "Ajutoare" de genul - ... aia nu e bine, aia nu e bine, fara sa veniti cu o solutie concreta, nu constituie o rezolvare.
A fost prezentata si solutia la problema ridicata.
apsalba scrie: Nu vad la ce intrebari nu am raspuns. Daca se tot spune ca dreptul la asociere este liber si garantat de constitutie, si aceeasi constitutie spune cum se face accesul la resursele naturale apartinand statului (prin lege organica), de ce se sustine ca se incalca un drept constitutional? Si Constitutia se citeste pe sarite? Pentru ca legile dupa cate vad se cunosc din auzite. .
Dupa cum vad eu problema:
- constitutia spune ca asociaerea e libera
- legea actuala a pescuitului obliga pescarii sa se asocieze
- legea sustinuta de federatie obliga pescarii sa se asocieze
Ceea ce dorim cei care am ridicat aceasta problema e ca legea sustinuta sa nu mai oblige pescarii sa se asocieze, deci sa nu mai faca greseala care a fost cuprinsa si in legea in vigoare. Exista vreun motiv pentru a se continua cu obligativitatea asocierii?
pityu scrie: Luci si Mihai ! Ziceati ca voi ati pescuit mai mult pe apele Romsilva cu autorizatie. Ce va faceti ca acestea au fost suspendate, ca si dreptul RNP Romsilva de a mai emite orice fel de autorizatii ?

Cum adica ce ne facem? APSAlba a dovedit in justitie ca RNP nu are dreptul de a mai emite autorizatii. E foarte bine. Ti s-a parut ca le tinem partea celor de la RNP in contra legii? Pescuim in continuare pe ape de munte, conform legii, pe baza permisului. Nu vad nici o problema!

APSAlba, la multi ani cu ocazia zilei onomastice! Multa sanatate si putere de a duce mai departe actiunile valoroase pe care le-ati inceput!

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 27 Dec 2006, 15:15

@miky ,

Am inteles cam din toate post-urile tale ca tu iti doresti ca pescarilor sa nu le fie incalcate drepturile oferite de constitutie.

Care e varianta pe care tu o sustii ?
Te-ai gandit si la ceva constructiv ?
Daca da , la ce anume ?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 27 Dec 2006, 15:52

Prima LEGE in stat este constitutia ... si o lege, chiar organica fiind, nu are dreptul sa o incalce ... si daca o incalca (din vina sau din interesul obscur al nu stiu cui) datoria noastra e sa ne luptam sa modificam acea lege stramba, sa o punem de acord cu constitutia si cu declaratia universala a drepturilor omului.

Deoarece majoritatea aveti masini / permise de conducere o sa incerc sa va dau un exemplu mai pe intelesul unora care, cred ca, se fac ca nu inteleg problema.

Condusul unui autovehicol pe un drum public e cu mult mai periculos decat pescuitul pe malul apei - periculos atat pentru tine cat si pentru cei din jur. Si cu toate astea nici o lege tampa nu ma obligat sa devin membru ACR ca sa pot conduce masina ... am luat permisul, am luat masina, imi platesc darile la stat - impozit, rovigneta, asigurari ...etc. si conduc masina pe drumurile publice (unde pot sa produc pagube enorme din neatentie) ... a ... daca vreau sa particip la raliuri sau la concursuri de viteza in coasta sau la alte forme de competitie care presupun conducerea unui autovehicul ... sunt obligat sa devin membru al unui club - sportiv - sa fiu legitimat etc. ... da ca sa pescuiesc tre sa ma inscriu intr-o asociatie ... ca deh ... pescuitul e mult mai periculos decat condusul masinii pe soselele patriei.
Pikeman -
ok, nu is nici pro nici contra aceste obligativitati de care tot vorbiti, dar permisu domne, permisu cui il platesti, nu intra banii la agvps ok, nici la alta asociatie ca nus obligat sa ma inscriu la ea ok, dar la cine se duc atunci, il gasesc la benzinarie, la posta, la chioscu de ziare, dar la cineva se duc banii aia , unii mai arata un proiect, altii mai curata o apa, iar altii nu fac nimic, asa ca ...
miky - iti raspund tot eu:
ori ca esti asociat ori nu, banii pe permis se duc tot acolo unde se duc si CAS-urile, si fondurile de pensii, si fondurile de somaj, de sanatate, etc...adica in buzunarul statului si de acolo se redistribuie prin bugetul anual, dupa cum vrea muschii lor....si daca vei fi obligat sa te asociezi banii de permis tot acolo se vor duce intai... de aia e important ca statul sa-si faca treaba, de aia e indreptatit taicanoe care-si plateste impozitele sa aiba pretentii de la stat
numai banii de cotizatie vor intra direct in buzunarul asociatiilor...si se pare ca sunt indispensabili
Bani se duc frumusel in sacul fara fund al guvernului ... si prea minunatul guvern - reprezentantul statului roman - mai iarta vreo regie sau vreo alta institutie a statului de datorii de miliarde - adica le trece la datoria publica ... ca doar da din banii nostri, ai tuturor ... nu din banii managerilor/ directorilor neperformanti de la acele regii.

PS
La multi ani tuturor celor care isi serbeaza astazi onomastica.

foarte PS
Au fost facute multe si diverse propuneri constructive pe diverse topicuri de-a lungul anului 2006 ... inclusiv cea cu "condicuta" ... carnetel de notare a pestilor prinsi ... ai mai mult peste decat ai trecut la catastif - esti bun de plata, suporti consecintele etc. ... etc ... etc ... dar nu are rost sa le reluam mai ales daca asupra celui mai important aspect nu reusim sa cadem de acord.
Oare cand dau drumul unui peste subdimensionat nu e considerata repopulare ? E legal sa repopulezi fara un brat de autorizari ? :lol: maine poimaine vom fi amendati si pentru asta ...
S'altare și bunăstare !

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 27 Dec 2006, 16:19

Sunt de acord cu tine ca constitutia e " prima lege in stat"
Faptul ca te poti sau nu asocia nu e obilgatoriu..
Tu poti alege sa te asociezi si sa poti astfel sa obtii un permis de pescuit,sau sa astepi la chioscuri,benzinarii , samd ca statul roman sa distribuie acestea.
Eu unul asa cum spuneam mai devreme pe alte topic-uri ..m-am saturat sa mai astept de la statul roman sa faca ceva pt mine.Daca fiind asociat pot sa pescuiesc o voi face cu draga inima.Nu ma obliga nimeni , e alegerea mea.
Tu vrei sa astepti ca statul sa faca ceva pt tine..asteapta.
Azi e plin forumul de exemple , sau paralele .Citeste-l pe ala cu canotajul ca e mai simpatic decat al tau cu condusul.
:D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 27 Dec 2006, 16:24

MihaiV scrie: Dupa cum vad eu problema:
- constitutia spune ca asociaerea e libera
- legea actuala a pescuitului obliga pescarii sa se asocieze
- legea sustinuta de federatie obliga pescarii sa se asocieze
Ceea ce dorim cei care am ridicat aceasta problema e ca legea sustinuta sa nu mai oblige pescarii sa se asocieze, deci sa nu mai faca greseala care a fost cuprinsa si in legea in vigoare. Exista vreun motiv pentru a se continua cu obligativitatea asocierii?
intai si intai :
apsalba vreau si eu sa-ti urez multa sanatate, la multi ani si putere de munca in folosul pescuitului sportiv / recreativ din romania

varianta pe care o sustin e exprimata cum nu se poate mai concis de MihaiV si n-are rost sa o reformulez eu ... de asemenea o gasesc foarte constructiva, iar argumentarea ei o pot face prin expunerea considerentelor pentru care o vad necesara (nu prin baliverne si populism ci prin argumente pe care le consider rationale), a posibilelor avantaje si dezavantaje creeate asociatiilor si a efectelor pe care probabil ca le va avea ... cu care vrei sa incep ? ... (sunt un pic stresat de timp pentru ca sunt intr-o vesnica disputa cu fica-mea pentru accesul la calculator :lol: ... daca nu raspund in timp scurt inseamna ca a castigat ea :lol: :lol: :lol: )
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 27 Dec 2006, 17:08

daca vreau sa particip la raliuri sau la concursuri de viteza in coasta sau la alte forme de competitie care presupun conducerea unui autovehicul ... sunt obligat sa devin membru al unui club - sportiv - sa fiu legitimat etc. ... da ca sa pescuiesc tre sa ma inscriu intr-o asociatie ... ca deh ... pescuitul e mult mai periculos decat condusul masinii pe soselele patriei.

Nu esti obligat nici pentru concursuri auto sa fi membru de club . Pur si simplu isi scoti licenta , platesti inscrieraea taxele si concurezi privat cu masina proprie :D Si acolo s-au facut doua federatii . Doar la cheltuielile concursurilor ...sa te tina buzunarele :wink:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Dec 2006, 19:10

Ei, acu avem si exemplul de la moto, de la cineva care stie.

Ciclisti, sahisti, ... , n-avem pe forum?

Scrie răspuns