pityu, bineinteles ca suntem prieteni, mai ales daca nu ai nimica impotriva unuia care considera ca pescarii e bine sa intre intr-o asociatie prin propria lor dorinta, nu santajati :vrei permis intra in asociatie, nu intri nu obtii permis ....
din nici un post al meu nu cred ca se intelege ca sunt impotriva organizarii, a asociatiilor sau federatiilor, chiar le consider necesare si le sustin ca idee, ... dar de aici si pana la sinceritatea si transparenta celor actuale e o diferenta ...
in asociatii trebuie sa intre numai cine vrea sa faca ceva cine simte ca poate sa faca , ...uite de pilda eu ....as vrea si simt ca pot sa fac, nici o problema,...dar tot de pilda, taicameu, are 81 de ani, vrem nu vrem el si-a platit tributul cu varf si indesat al vietii si la stat si la AGVPS, la varsta asta ar trebui sa nu-i mai ceara nimeni nimic, lui si altora ca el, ... care vor doar din cand in cand sa-i mai duca cineva la un pescuit ...
el, de ce trebuie sa fie membru intr-o asociatie ca sa poata obtine permisul de pescuit, ca doar nu mai poate face nimic la varsta lui ? e doar un exemplu... , va trebuie pensia lui ?
si mai e ceva... faptul ca se tine cu dintii de aceasta aberatie comunista de a tine ancorata si inrolata toata suflarea da nastere la suspiciuni ...pentru ca se creeaza premize ....
si eu desi as vrea sa intru intr-o asociatie nu vreau sa intru intr-una care poate fi si numai banuita ca serveste anumite interese ... chiar daca nu e asa ...
e o problema de decenta ca asociatiile sa inteleaga ca trebuie sa-si atraga clientii prin convingere si actiuni voluntare, nu prin constrangere cu o lege stramba ...
eu inteleg, va e frica de o asemenea abordare, sa nu va pierdeti membrii (si probabil va conteaza la numar si in reprezentare in federatie sau la obtinerea fondurilor, nu stiu),...poate in prima faza da, asa va fi ... , dar ulterior va vor urma sunt sigur cand isi vor da seama de sinceritatea si buna voastra intentie, .... . si atunci veti creste sanatos si durabil
prefer sa raman la aceasta motivatie pentru care sustineti o astfel de lege si ma opresc cu gandul si comentariile aici , de teama sa nu descopar ca am avut dreptate si in alte lucruri pe care le-am spus si care nu va avantajeaza...
am pus niste intrebari simple si clare ... si nu mi s-a dat nici un raspuns...
s-a vorbit pe langa o gramada, cu imbrobodeli, cu fite, cu realizari si populisme departe de subiect .... asta imi creeaza alte suspiciuni ... macar de mi s-ar fi raspuns la fel adica direct si simplu : "da, sustinem o lege care sa va oblige..." era cel putin o dovada de verticalitate...
dar s-a vrut alunecos, fentand problema, probabil ca simtiti si voi ca ceva e putred in chestia asta ...
si mai e ceva: mi se tot spune ca nu ma obliga nimeni daca nu vreau... ba in felul asta ma obligati, .... nu ma obligati sa intru intr-o asociatie anume dar ma obligati sa fac parte din una oricare ar fi ea ,... daca in jurul meu alternativa pe care o am e proasta chiar si pentru voi ? ... daca nimeresc la o asociatie de c***t, cu ganduri si scopuri ascunse, ca nimeni nu poate spune ca toate asociatiile care se infiinteaza sunt ceea ce vor sa para ? ... sustinand o astfel de lege dati girul aparitiei speculantilor si excrocilor, chiar daca voi nu sunteti ...
una peste alta, in ultimele zile a reiesit ca miky are o problema cu apsalba, lucru total neadevarat, ...
numai ca aia 3-4 care au sustinut acelasi lucru ca si mine (desi eu zic ca suntem mult mai multi, doar unii vor sa vada 3-4), au postat intotdeauna pertinent, cu argumente simple clare si pe intelesul oricui , din care de multe ori eu am inteles o atitudine disponibil constructiva si au primit raspunsuri ocolite, confuze, departe de subiect, din care eu personal am ramas cu urmatoarea impresie:
pentru apsalba, lauda de sine e la putere, nu conteaza ce vor pescarii atata timp cat i se recunosc lui meritele pentru ce a facut...si ce mai vrea sa faca
rigiditatea incrancenata in spatele careia se ascunde confuz si neconvingator face imposibil si inutil orice dialog pe motiv ca oricum ce zice el si ce face el e cel mai bine, imbatat de propriile-i realizari ....cine are alta parere sunt rauvoitorii care numai baga de vina si nu-i lasa sa lucreze pe cei care vor sa faca...
nu mai acuzati ca unii vor sa faca si sunt "oameni de bine", iar altii doar vorbesc si nu va lasa ... daca va deranjeaza ca altii sezizeaza nereguli si cosiderandu-va de buna credinta incearca sa vi le semnaleze si sa va sustina prin asta , sa mergeti pe drumul drept, ... nu-i mai intrebati ... manati sau nu de interese dubioase, faceti ce v-ati propus, oricum nu intentionati sa va explicati ,...vreti doar aprobarea noastra ... nu mi-o cereti si mie ... ca nu pot sa v-o dau in felul asta !
prefer sa raman in continuare un visator care se amageste ca exista inca o cale de a face lucrurile corect, principial si bine, astfel incat sa ne putem uita unii in ochii altora si sa ne dam binete cand ne intalnim pe maluri