Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Dec 2006, 09:38

apsalba scrie:Nu vad la ce intrebari nu am raspuns. Daca se tot spune ca dreptul la asociere este liber si garantat de constitutie, si aceeasi constitutie spune cum se face accesul la resursele naturale apartinand statului (prin lege organica), de ce se sustine ca se incalca un drept constitutional? Si Constitutia se citeste pe sarite? Pentru ca legile dupa cate vad se cunosc din auzite.
Pentru ca declaratia universala a drepturilor omului prevede ca nimeni nu poate fi obligat sa se asocieze impotriva vointei sale.
Sustineti cumva ca este corect accesul la resursa conditionat de inscrierea intr-o asociatie ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Dec 2006, 09:47

1.Ma gandesc ca stiti ce este un proiect. Daca puneam toata fundamentarea si documentele care au stat la baza proiectului va plictiseam. Proiectul are 200 de pagini. Am postat doar cererea de finantare.

2. Sustineti sa nu se respecte legea?

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 26 Dec 2006, 09:56

Am postat doar cererea de finantare.
Spuneam ca v-am ginit ca nu sunteti abil in a evita ci doar inabil in a sesiza.

Spuneam mai jos:

Nu astept nici un raspuns la intrebarea urmatoare? Cum ai putut apsalba sa permiti postarea pe site-ul asociatiei pe care o conduci a urmatorului document in forma respectiva?

Citez din document

"Transport :1000 sacix25/kg/sacx140 lei=4000 lei x 2 actiuni = 8000 lei "

"Resurse materiale: 25 perechi cisme cauciuc, 1 barca cu motor, 1000 de saci plastic a 100 l fiecare, 460 perechi manusi unica folosinta, 41 furci fier, 41 greble fier;
Cheltuieli materiale: cizme cauciuc=4000 lei, barca=5250 lei furci de fier=112 lei, greble fier= 112 lei, manusi = 1050 lei, saci plastic =320 lei; Total = 14. 844 lei"

"Costuri totale lectori: 26.350 lei:
(Diurna seminar (100 x 3zile = 300lei) + Cazare (200 x 3=600) + Masa (50 x 3 zile= 150)
Total= 1050 x 5 pers=5270 x 5 sesiuni = 26.350 lei"

Asta a fost oare documentul in baza caruia ati obtinut autorizatia de finantare?

Mi-ati raspuns ca da. Asta a fost! He he he sau ho, ho, ho
Mie-mi place-n Delta!

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 26 Dec 2006, 10:08

apsalba scrie:2. Sustineti sa nu se respecte legea?
Sustin corectarea legii (pentru ca orice lege este perfectibila)! Insa pina acum doar o asociatie a depus un memoriu in acest sens.
Restul asociatiilor nu raspund cerintelor individului de a-i fi respectate drepturile fundamentale.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 26 Dec 2006, 11:06

pityu, bineinteles ca suntem prieteni, mai ales daca nu ai nimica impotriva unuia care considera ca pescarii e bine sa intre intr-o asociatie prin propria lor dorinta, nu santajati :vrei permis intra in asociatie, nu intri nu obtii permis ....
din nici un post al meu nu cred ca se intelege ca sunt impotriva organizarii, a asociatiilor sau federatiilor, chiar le consider necesare si le sustin ca idee, ... dar de aici si pana la sinceritatea si transparenta celor actuale e o diferenta ...
in asociatii trebuie sa intre numai cine vrea sa faca ceva cine simte ca poate sa faca , ...uite de pilda eu ....as vrea si simt ca pot sa fac, nici o problema,...dar tot de pilda, taicameu, are 81 de ani, vrem nu vrem el si-a platit tributul cu varf si indesat al vietii si la stat si la AGVPS, la varsta asta ar trebui sa nu-i mai ceara nimeni nimic, lui si altora ca el, ... care vor doar din cand in cand sa-i mai duca cineva la un pescuit ...
el, de ce trebuie sa fie membru intr-o asociatie ca sa poata obtine permisul de pescuit, ca doar nu mai poate face nimic la varsta lui ? e doar un exemplu... , va trebuie pensia lui ?
si mai e ceva... faptul ca se tine cu dintii de aceasta aberatie comunista de a tine ancorata si inrolata toata suflarea da nastere la suspiciuni ...pentru ca se creeaza premize ....
si eu desi as vrea sa intru intr-o asociatie nu vreau sa intru intr-una care poate fi si numai banuita ca serveste anumite interese ... chiar daca nu e asa ...
e o problema de decenta ca asociatiile sa inteleaga ca trebuie sa-si atraga clientii prin convingere si actiuni voluntare, nu prin constrangere cu o lege stramba ...
eu inteleg, va e frica de o asemenea abordare, sa nu va pierdeti membrii (si probabil va conteaza la numar si in reprezentare in federatie sau la obtinerea fondurilor, nu stiu),...poate in prima faza da, asa va fi ... , dar ulterior va vor urma sunt sigur cand isi vor da seama de sinceritatea si buna voastra intentie, .... . si atunci veti creste sanatos si durabil
prefer sa raman la aceasta motivatie pentru care sustineti o astfel de lege si ma opresc cu gandul si comentariile aici , de teama sa nu descopar ca am avut dreptate si in alte lucruri pe care le-am spus si care nu va avantajeaza...
am pus niste intrebari simple si clare ... si nu mi s-a dat nici un raspuns...
s-a vorbit pe langa o gramada, cu imbrobodeli, cu fite, cu realizari si populisme departe de subiect .... asta imi creeaza alte suspiciuni ... macar de mi s-ar fi raspuns la fel adica direct si simplu : "da, sustinem o lege care sa va oblige..." era cel putin o dovada de verticalitate...
dar s-a vrut alunecos, fentand problema, probabil ca simtiti si voi ca ceva e putred in chestia asta ...
si mai e ceva: mi se tot spune ca nu ma obliga nimeni daca nu vreau... ba in felul asta ma obligati, .... nu ma obligati sa intru intr-o asociatie anume dar ma obligati sa fac parte din una oricare ar fi ea ,... daca in jurul meu alternativa pe care o am e proasta chiar si pentru voi ? ... daca nimeresc la o asociatie de c***t, cu ganduri si scopuri ascunse, ca nimeni nu poate spune ca toate asociatiile care se infiinteaza sunt ceea ce vor sa para ? ... sustinand o astfel de lege dati girul aparitiei speculantilor si excrocilor, chiar daca voi nu sunteti ...
una peste alta, in ultimele zile a reiesit ca miky are o problema cu apsalba, lucru total neadevarat, ...
numai ca aia 3-4 care au sustinut acelasi lucru ca si mine (desi eu zic ca suntem mult mai multi, doar unii vor sa vada 3-4), au postat intotdeauna pertinent, cu argumente simple clare si pe intelesul oricui , din care de multe ori eu am inteles o atitudine disponibil constructiva si au primit raspunsuri ocolite, confuze, departe de subiect, din care eu personal am ramas cu urmatoarea impresie:
pentru apsalba, lauda de sine e la putere, nu conteaza ce vor pescarii atata timp cat i se recunosc lui meritele pentru ce a facut...si ce mai vrea sa faca
rigiditatea incrancenata in spatele careia se ascunde confuz si neconvingator face imposibil si inutil orice dialog pe motiv ca oricum ce zice el si ce face el e cel mai bine, imbatat de propriile-i realizari ....cine are alta parere sunt rauvoitorii care numai baga de vina si nu-i lasa sa lucreze pe cei care vor sa faca...
nu mai acuzati ca unii vor sa faca si sunt "oameni de bine", iar altii doar vorbesc si nu va lasa ... daca va deranjeaza ca altii sezizeaza nereguli si cosiderandu-va de buna credinta incearca sa vi le semnaleze si sa va sustina prin asta , sa mergeti pe drumul drept, ... nu-i mai intrebati ... manati sau nu de interese dubioase, faceti ce v-ati propus, oricum nu intentionati sa va explicati ,...vreti doar aprobarea noastra ... nu mi-o cereti si mie ... ca nu pot sa v-o dau in felul asta !
prefer sa raman in continuare un visator care se amageste ca exista inca o cale de a face lucrurile corect, principial si bine, astfel incat sa ne putem uita unii in ochii altora si sa ne dam binete cand ne intalnim pe maluri
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 26 Dec 2006, 11:36

Am sustinut si eu pe multe alte topicuri ,pe tot parcursul lui 2006 ,eliminarea obligativitatii apartenentei la o asociatie pentru a putea pescui pe apele domeniului public. Raman in continuare la aceasta apreciere. Numai asa asociatiile noi din Romania si cele care o sa mai apara se vor putea dezvolta pe baze sanatoase. Nu cred ca viitorul va mai fi al asociatiilor mamut de nivel judetean ci va fi al asociatiilor si cluburilor mici formate dintr-un numar mic de membrii care pot sa puna suflet si pasiune in ceea ce fac fara sa fie obligati de nimeni sa faca acest lucru. Acestea se pot afilia fara probleme la o mare federatie nationala care sa le reprezinte mai bine interesele.

Dar, dupa atatea discutii in contradictoriu, mai stie cineva care este subiectul acestui topic? Eu o sa incerc sa revin la subiect si sa-l intreb pe apsalba:

Cum crezi ca se va pescui in 2007 in apele de munte, in conditiile actualei legi si avand ordinul 231 anulat ?. Cred ca foarte multi pescari ar vrea sa stie acest lucru. In conditiile in care acest lucru nu va fi reglementat in timp util vreau sa-ti spun de pe acum ca era preferabil pentru multi dintre noi , mai ales pentru cei care nu suntem mari fani ai asociatiilor , sistemul bazat pe ordinul 321 chiar daca permisele Romsilva erau destul de piperate. L-ati anulat in instanta si nu ati pus nimic in loc.
Apsalba, astept un raspuns clar si fara echivoc la aceasta intrebare.

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 26 Dec 2006, 11:51

@ pityu

eu nu cred ca sint 3 -4 pescari care vor sa nu fie obligati prin lege sa se inregimenteze intr-o asociatie impotriva a 700000 care vor.Raportul cred ca e invers.

problema e legata de dreptul fiecaruia de a decide in functie de modul lui de a gindi. Oamenii s-au cam saturat sa li se spuna ce e bine si ce nu e bine fara a vea dreptul de a-si spune parerea chiar daca tu nu esti de aceiasi parere dupa cum singur scri:
"Pe forum sub nici o forma nu se poate nici discuta si nici hotata asa ceva." De hotarit e adevarat ca nu se poate hotari dar de ce crezi ca nu se poate discuta?

O alta problema ar fi legata de dreptul de a gestiona de catre o asociatie sau alta a unor portiuni de apa.Daca li se va da dreptul de a pune taxe suplimentare atunci permisul unic pe tara nu va mai avea nici o valabilitate practica pt ca orcum vom plati taxe peste taxe.
Aici in Timis a fost o perioada in care erau doua sau trei asociatii care isi imparteau apele si ca sa poti pescui in tot judetul iti trebuiau trei taxe platite.La nivel de tara cum va fi?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Dec 2006, 12:08

Permisul de pescuit pe care il achizitionezi, indiferent de unde, este valabil pe toate bazinele naturale din tara. Bazinele piscicole naturale sunt definite in Legea 192/2001 R astfel :
ART. 3
In sensul prezentei legi, sunt considerate:
1. Bazine piscicole naturale:
a) Dunarea teritoriala, Delta si lunca inundabila a Dunarii;
b) complexul lagunar Razelm-Sinoe si lacurile litorale;
c) paraiele si raurile de munte, colinare, de ses si zonele lor inundabile;
d) baltile si lacurile naturale;
e) lacurile de acumulare, cu zonele lor inundabile la viituri, in care se practica pescuitul;
f) reteaua de canale magistrale din sistemele hidroameliorative, de navigatie si hidroenergetice;
g) limita apelor teritoriale si zona economica exclusiva a Marii Negre;
Oricine incearca sa te convinga de faptul ca nu este asa, incalca legea.
Asta a fost si sensul deciziei Curtii de Apel la actiunea noastra. Prin tarifele pe care RNP le percepea, facea deturnare de fonduri, banii din resursa acvatica vie revenind statului si nu unei regii cu finantare extrabugetara. Acest lucru ar trebui sa-l precizeze cei ce se ocupa de gestionarea pescuitului in Romania (ANPA, CNAFP) si pe care ii doare in cot de pescari.
Nu vad de ce atata inversunare si suspiciune impotriva celor care incearca sa faca ceva, si cei vinovati de ambiguitatea ce planeaza peste pescuitul sportiv din Romania isi rad in barba.
Iti postez temeiul legal privind exercitarea dreptului de pescuit:
ART. 21
(1) Prin pescuit in scop recreativ/sportiv, se intelege pescuitul efectuat cu undita si cu lanseta, in scop de agrement/performanta, in conditiile stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura, pe baza unui permis nominal.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv nominal se elibereaza de asociatiile de pescari sportivi, legal constituite, in baza unui test aprobat de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura

Ceea ce nu este clar, si acest lucru este necesar sa fie dezbatut, este faptul ca in lege nu se specifica daca trebuie sau nu sa fi membru al asociatiei pentru a solicita acest permis de pescuit de la asociatii, acestea fiind dupa parerea mea, persoanele juridice cu care CNAFP pune in vanzare permisele de pescuit recreativ/sportiv.
Obligativitatea afilierii la o asociatie a fost introdusa de ord. 1134/2005, si aici trebuie umblat pentru clarificare, intrucat un ordin nu poate excede legii.
In concluzie, poti pescui linistit, oriunde vrei, fara sa mai platesti nimic suplimentar. In caz ca te intreaba cineva ce cauti la pescuit pe apele de munte, sa-ti dovedeasca ei ca nu poti pescui acolo, nu tu ca ai dreptul sa pescuiesti pe care ti-l da un permis care are atributul unui document cu regim special emis de statul roman.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 26 Dec 2006, 12:36

@apsalba

Multumesc pentru raspuns. Sunt edificat pe deplin! Urmeaza un sezon 2007 ,mai ales pentru apele de munte, in care va trebui sa pescuiesc printre chichite avocatesti.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Dec 2006, 12:42

Ce ti se pare neclar? Vrei sati arat documente RNP prin care recunoaste ca nu are drept de control? Arata-mi te rog un document sau un text de lege care spune altfel.
De ce le-a ANULAT ANPA autorizatiile si le-a interzis sa elibereze permise?

Scrie răspuns