Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 26 Dec 2006, 13:50

Citez din documentatia prezentata de apslba pentru obtinerea finantarii. Consider ca daca finantarea respectivului proiect a fost aprobata in baza respectivei documentatii atunci lucrurile sunt de-a dreptul strambe.

"Transport :1000 sacix25/kg/sacx140 lei=4000 lei x 2 actiuni = 8000 lei "

"Resurse materiale: 25 perechi cisme cauciuc, 1 barca cu motor, 1000 de saci plastic a 100 l fiecare, 460 perechi manusi unica folosinta, 41 furci fier, 41 greble fier;
Cheltuieli materiale: cizme cauciuc=4000 lei, barca=5250 lei furci de fier=112 lei, greble fier= 112 lei, manusi = 1050 lei, saci plastic =320 lei; Total = 14. 844 lei" Totalul corect 10844

"Costuri totale lectori: 26.350 lei:
(Diurna seminar (100 x 3zile = 300lei) + Cazare (200 x 3=600) + Masa (50 x 3 zile= 150)
Total= 1050 x 5 pers=5270 x 5 sesiuni = 26.350 lei"

Mai sus am enumerat niste greseli penibile. Cizme de cauciuc care costa 160 RON (1.600.000) imi aduce aminte de RNP si achizitiile lor. "1050*5=5270". 41 furci de fier care costa toate 112 RON :shock:

[/i]
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Dec 2006, 14:15

Trebuia sa-ti explic faptul ca este vorba de cisme sold si cu bariera termica? Baga-te tu in apa cu cisme de cauciuc si vezi cat poti sa stai.
Du-te la prietenul Vladeanu si vezi cat costa o pereche si daca sunt mai ieftine, le cumpar de la el. Pentru stiinta ta fiecare leu din proiect este justificat prin cel putin trei oferte de la 3 furnizori diferiti. Asa ca, las-o mai moale. Se vede ca habar nu ai ce inseamna sa lucrezi cu bani publici.

miky
veteran
veteran

Re: Permise ptr ape de munte la asociatii nou infiintate

Mesaj de miky » 26 Dec 2006, 18:21

pityu scrie: Acolo unde nu e organizare e ... haos.

Daca majoritatea pescarilor nu vor asociatii, atunci asa sa fie, dar nu pot trei oameni sa sustina o idee in fata a 700.000 sa zicem.
pityu
sper ca diferentele noastre de opinie (culmea e ca nici nu cred ca vedem lucrurile atat de diferit !), nu afecteaza relatiile de prietenie dintre noi,...
am fost la tine si am vazut ce ai facut pentru pescarii din zona ... laudabil ....si i-am vazut si cat de entuziasti sunt cei care te urmeaza ..., dar ceilalti ?
sper ca din cat m-ai cunoscut nici tu nu te indoiesti de mine ca vreau binele pescuitului in RO...

de curiozitate am luat topicul la citit pe o perioada de doua saptamani in urma, ....si stii ce am gasit?
opt membri ai forumului care si-au exprimat deschis si hotarat pozitia lor impotriva conditionarii obtinerii permisului de pescuit de intrarea intr-o asociatie (daca vrei ii mentionez nominal ) si unul singur (apsalba) care sustinea vehement contrariul (fara nici un alt sustinator) ... nu i-am mentionat aici si pe cei care urmarind topicul dar rezervati ne-au dat dreptate noua celor opt sau lui apsalba,...proportia e insa cam aceeasi...
daca noi cei opt suntem exceptia, atunci ar trebui sa va fie indiferenta modificarea legii in sensul dorit de noi, si veti ramane nu cu 700000 de membri ci cu 699992, ....deci nici o problema pentru voi ca nu va afecteaza, iar noi cei opt vom umbla singuri besmetici pe maluri facand nota aparte .... si cu timpul poate ne veti da pe brazda si pe noi ...
dar daca e invers ? daca proportia de pe forum se regaseste si pe teren ?
ce va face sa credeti ca nu e asa .... 700000 de carnete de membru eliberate in 2006 ?... cati dintre acestia au vrut intradevar sa devina membri si cati au devenit fortat doar pentru ca au vrut sa pescuiasca legal ?... cati dintre ei au venit de la agvps la asociatiile particulare doar pentru ca e mai ieftin ?
eu cred ca forumul e un barometru bun si pe teren situatia e cam aceeasi ... poate mai drastica .... si atunci ... in numele cui sustine pana la disperare apsalba o astfel de lege stramba ? pe cine reprezinta ?
cei 700000 de membri, facuti fortat (caci n-avem de unde sti cati au vrut efectiv), nu sunt cea mai buna dovada ca sunt folositi ca masa de manevra chiar si in discutia asta ?
ai spus ca unde nu e organizare e haos ... noi nu suntem impotriva organizarii , dar ce numiti voi haos, noi o numim democratie iar acolo unde vedeti anarhie noi ii zicem cadru constitutional, respectarea drepturilor omului ...
stii care-i culmea ? pana la urma lucrurile se vor schimba oricum in sensul dorit de noi ...vreti nu vreti ... va veni o vreme cand vor veni in vacanta straini ca la ei acasa si poate vor vrea sa pescuiasca pe aici pe la noi, in apele publice... ii veti obliga sa devina membri ? va rade europa in nas ! ... nu numai ca nu va fi asa , dar isi vor lua permisul de la primul chiosc sau de la benzinaria din colt sau chiar de la pensiunea unde sunt cazati , ca doar n-o sa-si piarda zile de concediu cautand nu stiu ce sediu de asociatie pe strazi laturalnice ...
si atunci, nu-i mai bine si mai simplu sa facem de la inceput lucrurile cum trebuie sa fie ?
stii ca avem dreptate...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 26 Dec 2006, 18:41

evident ca ai dreptate miky:)

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 26 Dec 2006, 19:58

Miky totul e ok! Mai OAMENI buni,
Sarbatori Fericite si La multi Ani!!!! :lol:
Ajuta-ne Doamne ca de la anul totul sa fie bine si sufletele noastre curate!!!
Multumesc!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 26 Dec 2006, 20:14

Trebuia sa-ti explic faptul ca este vorba de cisme sold si cu bariera termica? Baga-te tu in apa cu cisme de cauciuc si vezi cat poti sa stai.
Nea Fane, La Multi Ani (27.12=Sf.Stefan). Nu trebuie sa imi arati inca o data ca esti penibil.

Citez din documentatia prezentata de apslba pentru obtinerea finantarii. Consider ca daca finantarea respectivului proiect a fost aprobata in baza respectivei documentatii atunci lucrurile sunt de-a dreptul strambe.

"Transport :1000 sacix25/kg/sacx140 lei=4000 lei x 2 actiuni = 8000 lei "

"Resurse materiale: 25 perechi cisme cauciuc, 1 barca cu motor, 1000 de saci plastic a 100 l fiecare, 460 perechi manusi unica folosinta, 41 furci fier, 41 greble fier;
Cheltuieli materiale: cizme cauciuc=4000 lei, barca=5250 lei furci de fier=112 lei, greble fier= 112 lei, manusi = 1050 lei, saci plastic =320 lei; Total = 14. 844 lei" Totalul corect 10844

"Costuri totale lectori: 26.350 lei:
(Diurna seminar (100 x 3zile = 300lei) + Cazare (200 x 3=600) + Masa (50 x 3 zile= 150)
Total= 1050 x 5 pers=5270 x 5 sesiuni = 26.350 lei"

Mai sus am enumerat niste greseli penibile. Cizme de cauciuc care costa 160 RON (1.600.000) imi aduce aminte de RNP si achizitiile lor. "1050*5=5270". 41 furci de fier care costa toate 112 RON
Mie-mi place-n Delta!

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 26 Dec 2006, 20:40

Du-te la prietenul Vladeanu
Nea alba de ce n-ai zis mai devreme ca iesti pretin cu Vladeanu ca taceam dan gura sa n-am parte!
Mie-mi place-n Delta!

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 26 Dec 2006, 20:49

Acum citiva ani o ONG a primit fonduri nerambursabile .A fost un adevarat razboi cu privire la modul de utilizare.Au cistigat cei care sustineau folosirea banilor in scopul promovarii ideii si nu cei care doreau sa fie utilizati pt a executa lucrari efective.Rezultatul: s-au obtinut in scurt timp mult mai multe lucrari executate de cei care au inteles mesajul decit ar fi putut face acea ONG cu banii obtinuti prin credit.Publicitatea a fost buna.Daca se va obtine un astfel de efect prin conferintele ce se vor tine va fi bine .Orcum e mai usor sa previ decit sa repari.Pt mai multa transparenta cei de la apsalba pot publica tot ce se face si apoi se va putea comenta.

Cred ca va mai dura ceva pina se va stabili daca sintem sau nu obligati sa fim membri ai unei asociatii sau nu si cel mai trist va fi daca gestionarii unor portiuni de apa vor avea dreptul de a pune o suprataxa pt ca multi nu isi vor putea permite sa o achite si braconajul va fi in floare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Dec 2006, 21:00

Toata activitatea proiectului va fi postata pe www.apsalba.ro

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 26 Dec 2006, 23:24

Miky ! Ramanam prieteni in continuare si sa stii ca eu sunt deacord cu voi. Chiar am postat pe paginile acestui forum ideea ca nimeni nu poate fi fortat sa se inscrie intr-o asociatie. Eu am sustinut si sustin ca nu am nevoie de 2000 de membrii ci mi-ajung 50-100, dar sa fie de caracter. Oameni cu care se poate face treaba. O sa-ti trimit un exemplar din statutul nostru, sa vezi ca in viitor (sa ne mai punem putin pe picioare), intrarea in asociatia noastra se va face pe baza unui examen serios. Avem de gand sa-i triem pe cei certati cu legea. Nu vrem sa traim doar din cotizatiile membrilor. E suficient ca din acelea sa ne acoperim cheltuielile. In viitor ne vom baza pe sponsori si accesari de fonduri europene care vor fi alocate special ptr. mediu, resurse acvatice, etc.
Surpriza cea mare stii care este ? Apsalba a zis cu gura lui cu mult timp in urma la o emisiune televizata (Infopescar)ca asociatiile care vreau sa traiasca doar din cotizatii, vor fi asociatii pierdute. Acum la sedinta de la Alba a repetat cuvintele astea si ii dau perfecta dreptate.
Si eu am fost la inceput foarte impotriva lui. Cine nu crede il rog sa reciteasca postarile de pe acest forum de la paginile 4, ....10. Eram exact ca tine. Daca vei avea rabdarea sa-mi-le citesti vei ramane surprins ca am pus aproape acesleasi intrebari ca tine, inclusiv faptul ca-mi ocolea raspunsul la unele intrebari.
Sunt om la varsta maturitatii si stiu bine ca niciodata nu poti baga mana in foc pentru nimeni, uneori nici pentru cel mai apropiat semen.
Totasa de bine stiu insa ca intr-o lupta asa de apriga cum e cel impotriva agevepeseului si de fap a unor mentalitati invechite iti trebuie oameni ca Apsalba. Omul asta are de toate. Tupeu, pricepere, curaj, spirit de sacrificiu si alte si alte calitati pe care multi nu le au.
Daca ulterior se va dovedi ca are alte interese, exista cale legala de a-l indeparta, ceea ce sper sa nu fie cazul.
Omul si-a transformat o parte din casa in sediu de asociatie si de federatie. Mergeti o data la el si va veti convinge. Ospitalier cum il stiu va va primii cu siguranta cu placere.
Cand te-am cunoscut si pe tine, m-a fascinat si personalitatea ta. Eu sunt convins 100% ca si tu ai putea face mult mai mult pentru ape, pescari si pesti intr-un cadru organizat (asociatie) si sunt convins ca o vei face. Sper sa fie chiar in cadrul APS Salmo-Carpatica. Ce daca esti din Sibiu ? Permisele oricum vor fi valabile in toata tara.
Daca dreptul de asociere tot va fi liber, ce zici (ziceti) de exemplu sa incropim o asociatie numai din oameni ca tine, Luci, Mihai V., Adiwolf, Flydb, Taicanoe, Leba, Ioan S., etc., etc., (scuzati-ma daca v-am scapat pe vreo unul) ???
Mai vorbim !!!
Sa revenim si la subiectul topicului - Ce ne facem totusi ca CNAFP nu misca nimic pentru permisele pe 2007 ? Nu va ingrijoreaza?
Luci si Mihai ! Ziceati ca voi ati pescuit mai mult pe apele Romsilva cu autorizatie. Ce va faceti ca acestea au fost suspendate, ca si dreptul RNP Romsilva de a mai emite oricefel de autorizatii ?

Scrie răspuns