pityu scrie:
Acolo unde nu e organizare e ... haos.
Daca majoritatea pescarilor nu vor asociatii, atunci asa sa fie, dar nu pot trei oameni sa sustina o idee in fata a 700.000 sa zicem.
pityu
sper ca diferentele noastre de opinie (culmea e ca nici nu cred ca vedem lucrurile atat de diferit !), nu afecteaza relatiile de prietenie dintre noi,...
am fost la tine si am vazut ce ai facut pentru pescarii din zona ... laudabil ....si i-am vazut si cat de entuziasti sunt cei care te urmeaza ..., dar ceilalti ?
sper ca din cat m-ai cunoscut nici tu nu te indoiesti de mine ca vreau binele pescuitului in RO...
de curiozitate am luat topicul la citit pe o perioada de doua saptamani in urma, ....si stii ce am gasit?
opt membri ai forumului care si-au exprimat deschis si hotarat pozitia lor impotriva conditionarii obtinerii permisului de pescuit de intrarea intr-o asociatie (daca vrei ii mentionez nominal ) si unul singur (apsalba) care sustinea vehement contrariul (fara nici un alt sustinator) ... nu i-am mentionat aici si pe cei care urmarind topicul dar rezervati ne-au dat dreptate noua celor opt sau lui apsalba,...proportia e insa cam aceeasi...
daca noi cei opt suntem exceptia, atunci ar trebui sa va fie indiferenta modificarea legii in sensul dorit de noi, si veti ramane nu cu 700000 de membri ci cu 699992, ....deci nici o problema pentru voi ca nu va afecteaza, iar noi cei opt vom umbla singuri besmetici pe maluri facand nota aparte .... si cu timpul poate ne veti da pe brazda si pe noi ...
dar daca e invers ? daca proportia de pe forum se regaseste si pe teren ?
ce va face sa credeti ca nu e asa .... 700000 de carnete de membru eliberate in 2006 ?... cati dintre acestia au vrut intradevar sa devina membri si cati au devenit fortat doar pentru ca au vrut sa pescuiasca legal ?... cati dintre ei au venit de la agvps la asociatiile particulare doar pentru ca e mai ieftin ?
eu cred ca forumul e un barometru bun si pe teren situatia e cam aceeasi ... poate mai drastica .... si atunci ... in numele cui sustine pana la disperare apsalba o astfel de lege stramba ? pe cine reprezinta ?
cei 700000 de membri, facuti fortat (caci n-avem de unde sti cati au vrut efectiv), nu sunt cea mai buna dovada ca sunt folositi ca masa de manevra chiar si in discutia asta ?
ai spus ca unde nu e organizare e haos ... noi nu suntem impotriva organizarii , dar ce numiti voi haos, noi o numim democratie iar acolo unde vedeti anarhie noi ii zicem cadru constitutional, respectarea drepturilor omului ...
stii care-i culmea ? pana la urma lucrurile se vor schimba oricum in sensul dorit de noi ...vreti nu vreti ... va veni o vreme cand vor veni in vacanta straini ca la ei acasa si poate vor vrea sa pescuiasca pe aici pe la noi, in apele publice... ii veti obliga sa devina membri ? va rade europa in nas ! ... nu numai ca nu va fi asa , dar isi vor lua permisul de la primul chiosc sau de la benzinaria din colt sau chiar de la pensiunea unde sunt cazati , ca doar n-o sa-si piarda zile de concediu cautand nu stiu ce sediu de asociatie pe strazi laturalnice ...
si atunci, nu-i mai bine si mai simplu sa facem de la inceput lucrurile cum trebuie sa fie ?
stii ca avem dreptate...