Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Dec 2006, 15:59

Vrei sa spui ca am inventat aceste texte de lege?
Tot se spune ca urmarim profit. De unde daca asociatia este nonprofit? Ati incercat sa administrati o asociatie sa vedeti ce probleme sunt?
Aveti totusi un obiectiv sau numai bagatul de vina?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 25 Dec 2006, 16:10

apsalba scrie: Tu te referi doar la dreptul de asociere.

banuiam eu ca pricepusi despre ce e vorba ... doar ca nu-ti convine ! dar asta nu te indreptateste sa speri la o lege care sa ne incalce libertatile ...
si precum ti-am spus cred ca vrei asa ceva de teama ca s-ar putea sa ramai fara sustinatori ca sa-ti duci mai departe treaba inceputa...
ma refer la interpretarea pozitiva a acestui lucru ... adica aia pe care incerci sa ne-o arati ...
si ti-am mai spus ca te inseli , pentru ca daca incerci sa-i reprezinti cu adevarat pescarii te vor sustine, ... insa daca hotarasti tu in locul lor (ma rog tu si un colectiv de fondatori,...ca sa nu zici ca am ceva personal cu tine, ca n-am), fara sa tii cont de parerea pescarilor, ce e bine si ce e rau pentru ei, o sa cladesti pe suspiciuni, pe neincredere si pe interese meschine ...
te suparasi degeaba ... intai si intai ca nu eu am amintit in discutie de patrimoniul AGVPS ci tu , l-ai folosit ca argument, si ti-am aratat ca poate avea doua taisuri, depinde cum te percepe lumea bineintentionat sau manat de interese ascunse ... deocamdata constat ca sunt multi pe aici circumspecti (ca sa nu zic altfel) in privinta intentiilor tale ...
dar sunt sigur ca si tu ai simtit asta, altfel nu ai fi ajuns sa te rogi pe forum sa se conteze pe bunele tale intentii ...
personal, mi-ar place sa admiti ca indreptatita dorinta pescarilor in privinta dreptului nostru constitutional de a ne asocia, si de a putea obtine permisul de pescuit, neconditionat de intrarea intr-o asociatie, ...si mi-as mai dori sa ti-o insusesti si sa o lipesti langa celelalte obiective care ti le-ai propus sa o sustii in numele nostru al pescarilor cu tenacitatea care ai dat dovada in fata AGVPS-ului, pentru a fi introdusa in proiectul de lege ...
asta ar fi o mare dovada de buna credinta si de reprezentare a intereselor pescarilor, iar eu iti declar aici pe forum, in fata tuturor ca voi vedea in tine un om capabil si bineintentionat si te voi sustine mai departe in demersurile tale ... si sunt convins ca vor mai fi si altii de aceeasi parere care sa ti se alature ...destui...
in privinta federatiilor stai linistit in ce ma priveste ... m-am bagat ocazional pe acel topic, si nu intetionez sa iau parte la discutia respectiva pentru ca nu e discutia mea , nu ma pricep la federatii, nu ma intereseaza competitiile, si nu e treaba mea ...
in astfel de discutii as prefera sa ma reprezinte altii ... de pilda ai putea fi chiar tu acela, daca m-as putea identifica in ideile tale
supara-te ... sau nu, e treaba ta...
dar apleaca-ti urechea la cei pentru care zici ca vrei sa faci ceva ...
si nu te mai inveli in orice discutie in succesele tale de moment , ca lumea ti le-a recunoscut deja ...
modestia e si ea o calitate la un lider ... ca si maleabilitatea...
tu mi-ai zis salutare, eu iti zic...
CRACIUN FERICIT
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Dec 2006, 16:20

Multumesc la fel de urare. Daca stau acum si discut cu voi pe forum, este ca la mine este zi de lucru. Avand angajatii plecati in concediu de sarbatori, am suficienta liniste sa lucrez la al doilea proiect de finantare pentru asociatie. Primul proiect a adus asociatiei 2.56 miliarde lei. Desi l-am postat pe site-ul asociatiei, spre folosul celor interesati,n-am vazut pe nimeni sa se inghesuie sa obtina bani pentru asociatiile lor in proiectele de dezvoltare a pescuitului. O sa postez si al doilea proiect pentru amatori, cu specificatia ca se refera la apele de munte.
Fiti fericiti cu totii.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 25 Dec 2006, 16:23

sper ca n-ai citit numai ultimul rand

toata postarea ti-era adresata tie... :lol:

vezi ca mai sus mai era ceva ingrosat cu negru
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Dec 2006, 16:27

Imi aplec urechea la membri asociatiei din care fac parte si pentru care cred ca fac mai mult decat s-ar fi asteptat cineva.
Nici nu vreau sa ma erijez in lider. Am luat sarcina de presedinte de asociatie ca o obligatie, nu ca un merit. Sunt in asociatie suficienti oameni destoinici, de la care si eu la varsta mea invat.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 25 Dec 2006, 20:24

apsalba scrie:Imi aplec urechea la membri asociatiei din care fac parte
te-ai sfatuit cu ei si ti-au spus ca ar fi bine sa sustii o lege care incalca drepturile omului prevazute de constitutie ? sau nici nu i-ai intrebat asta pe motiv ca la cate faci pentru ei, e neimportanta parerea lor in aceasta privinta ...doara tu ii duci spre vremuri mai bune ...

uite ca eu cred ca si in fata lor ai ocolit acest subiect cum il ocolesti si pe aici ...

si daca iti apleci urechea numai la membrii asociatiei tale, de ce mai scrii aici pe forum, ridicandu-ti actiunile in slavi ? ce nevoie ai sa mai convingi pe cineva din alta parte? doar membrii asociatiei tale te sustin 100 % ...
ar fi suficient sa va laudati realizarile si sa va discutati problemele viitoare in sedinte largite cu toti membrii asociatiei ....

apropo: pensionarii din asociatia voastra cand s-or inscris cum or zis: vreau sa fiu membru apsalba .... sau....decat la agvps ....mai bine la voi...daca tot ii obligatoriu ...??? pensionarii si cred ca multi altii... dar...cine i-o intrebat ?!

urata sperietoare AGVPS-ul asta !!! ... urata, da' bogata !!! ... si batrana ... :twisted:

pityu
veteran
veteran

Permise ptr ape de munte la asociatii nou infiintate

Mesaj de pityu » 26 Dec 2006, 02:09

Miky ! Ne-am cunoscut personal si suntem prieteni (sper), asa cum sunt cu majoritatea dintre cei care duceti aceasta lupta de idei de cateva zile. Scuzati-ma ca intervin asa de tarziu, dar nu am avut pur si simplu timp sa intru pe forum, ca sa vad acum ca va certati pe ... te miri ce.
Va dau dreptate si voua celor care sustineti ideea neobligativitatii apartenentei de o asociatie, numai ca acum inca nu am ajuns la faza in care putem sa punem aceasta problema. Agevepeseul a fost o organizatie la nivel national, care daca pica (Da Doamne !!!), nu ca am avea nevoie de un alt agevepeseu dar nici haosul nu tine loc de o rezolvare.
Daca nu avem o reprezentare la nivel national, un for superior gen F.R.F. sau oricare federatie sportiva, in relatiile cu statul ne mananca cainii.
De ce credeti ca nu ne baga in seama nimeni? Pentru ca nu suntem organizati !!! Daca ne ridicam vocile cativa pescari din tara si cerem statului una -alta, nici nu ne baga in seama. Altfel se pune problema insa daca avem propria organizatie (federatie) oficial recunoscuta. In acest caz la orice problema ridicata pana la nivel de guvern sau presedinte (daca e cazul ) trebuie sa primim un raspuns oficial in scris. Basca mai sunt organismele internationale la care vom adera (C.I.P.S.), prin intermediul carora putem sa ne adresam inclusiv guvernului european de la Bruxelles daca va fi cazul.
Acolo unde nu e organizare e ... haos. In toate tarile civilizate pescuitul se desfasoara in cadrul unor asociatii afiliate la o federatie. Insasi Constitutia tarii nu spune ca esti liber sa nu te asociezi ci exact invers ! Fiecare cetatean e liber sa se asocieze. Cu o privighetoare nici macar in proverb nu se poate face primavara daramite in realitate !!!
Si daca chiar vreti sa fim foarte democrati putem organiza un referendum national (chit ca ar costa o caruta de bani) ca sa aflam parerea majoritatii si in orice democratie occidentala sau nu minoritatea se supune intotdeauna majoritatii.
Daca majoritatea pescarilor nu vor asociatii, atunci asa sa fie, dar nu pot trei oameni sa sustina o idee in fata a 700.000 sa zicem. Pe forum sub nici o forma nu se poate nici discuta si nici hotata asa ceva. Asta iarasi numai in tr-un cadru organizat si ... iarasi ajungem de unde am plecat !
Haideti sa ne lasam de prostul obicei romanesc sa sarim imediat la gatul celui care vrea sa faca ceva. Sa stam toti in expectativa, sa ne pice din cer o rezolvare. E haos mare de tot in pescuit fratilor si din asta nu putem iesi decat daca ne vom organiza foarte bine. Primul pas a fost facut. La sedinta din Alba -Iulia din data de 15.12.2006, cele doua federatii au cazut deacord pentru unificare. Sa fie intr-un ceas bun si ... hai la treaba, ca de vorbitori s-a cam saturat si poporul. Oamenii vor fapte.
"Ajutoare" de genul - ... aia nu e bine, aia nu e bine, fara sa veniti cu o solutie concreta, nu constituie o rezolvare. Cei care nu doresc sa se implice din diferite motive, sunt liberi sa stea deoparte, dar sa aibe bunul simt nu emita pretentii ! Macar atat !

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 26 Dec 2006, 08:29

pityu stii care e problema lui miky vizavi de apsalba???
Ii pune intrebari si nu i se raspund. Nu i s-a raspuns la nici o intrebare pusa de miky si asta este ciudat...
E greu sa raspunzi unui om punctual la intrebari?
Eu zic ca mai mult iriti si creezi suspiciuni daca ocolesti raspunsurile si dai argumente si formulezi fel de fel de teorii dar nu ii raspunzi interlocutorului.
Chestia asta pe mine ma intriga.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Dec 2006, 09:05

Nu vad la ce intrebari nu am raspuns. Daca se tot spune ca dreptul la asociere este liber si garantat de constitutie, si aceeasi constitutie spune cum se face accesul la resursele naturale apartinand statului (prin lege organica), de ce se sustine ca se incalca un drept constitutional? Si Constitutia se citeste pe sarite? Pentru ca legile dupa cate vad se cunosc din auzite.

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 26 Dec 2006, 09:30

pityu stii care e problema lui miky vizavi de apsalba???
Ii pune intrebari si nu i se raspund. Nu i s-a raspuns la nici o intrebare pusa de miky si asta este ciudat...
A nu raspunde (sau a evita raspunsul) unor intrebari puse e o tehnica pe care apsalba credeam ca o stapaneste.. Nu era nimic rau in asta.
Dar, pentru a cata oara, m-am inselat. In afara prozelitismului insistent pe un spatiu virtual apsalba a aratat mai degraba niste inabilitati (flagrante) de comunicare. Eu am sesizat incoerenta personajului: ba arogant ba umil, ba modest ba infatuat etc... Drept argument stau postarile personajului pe forum.

Nu astept nici un raspuns la intrebarea urmatoare? Cum ai putut apsalba sa permiti postarea pe site-ul asociatiei pe care o conduci a urmatorului document in forma respectiva?

Citez din document

"Transport :1000 sacix25/kg/sacx140 lei=4000 lei x 2 actiuni = 8000 lei "

"Resurse materiale: 25 perechi cisme cauciuc, 1 barca cu motor, 1000 de saci plastic a 100 l fiecare, 460 perechi manusi unica folosinta, 41 furci fier, 41 greble fier;
Cheltuieli materiale: cizme cauciuc=4000 lei, barca=5250 lei furci de fier=112 lei, greble fier= 112 lei, manusi = 1050 lei, saci plastic =320 lei; Total = 14. 844 lei"

"Costuri totale lectori: 26.350 lei:
(Diurna seminar (100 x 3zile = 300lei) + Cazare (200 x 3=600) + Masa (50 x 3 zile= 150)
Total= 1050 x 5 pers=5270 x 5 sesiuni = 26.350 lei"

Asta a fost oare documentul in baza caruia ati obtinut autorizatia de finantare?
Mie-mi place-n Delta!

Scrie răspuns