Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Dec 2006, 00:08

miky,
nu te supara ca am mai repetat inca odata ce ai zis si tu,dar domnii respectivi nu pricep si nu vor sa priceapa.
iar chestia aia cu "accesul la resursa" e prea pompoasa pentru mine ... aia e pentru cine exploateaza resursa...
vorbiti pe limba mea ... danr ...daca faci chestionaru ...fa-l pe romaneste, sa pot vota si eu
cu accesul la resursa sta treaba cam asa:
-o sa te duci la pescuit cu permisul in buzunar luat de la chiosc sau benzinarie
-dar nu o sa poti pescui,deoarece permisul iti da dreptul de a pescui legal,insa nu iti da si dreptul de a avea acces la resursa - implicit pe apa - deorece au avut grija domnii sa concesioneze si sa ia in folosinta apele si atunci daca vrea muschiu lor poti pescui acolo contra unei taxe,daca nu,te ....... pe el de permis

cam la asta vor sa ajunga si cu asta ne vor inchide gura,vor zice "ce nu a-ti vrut voi permis la liber? acuma aveti,ducetiva si pescuiti".
dar unde sa pescuiesti daca apele sunt luate de ei?
atunci vrand nevrand vom devenii membri platitori ai unei aociatii
cam asa percep eu situatia
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 28 Dec 2006, 00:18

@ adiwolf"atunci vrand nevrand vom devenii membri platitori ai unei aociatii "

si daca din 10 in 10 km va fi alt gestionar in cite asociatii o sa fi membru? :help:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 28 Dec 2006, 00:25

aha ... am priceput ! dar asta deja e mult mai mult decat discutam noi aici deocamdata, iar modificarea legii e bine sa ajungem sa fie facuta indiferent de situatie, aia ce zici tu e mai "adanca" ... dupa cum vad eu aici pe forum is posibili numai pasii mici ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Dec 2006, 00:25

dorele,
de aicea nu mai stiu,deja ma pierd si eu,dar ca sa vezi ca nu vorbesc si nu debitez aberatii da o cautare dupa mesajele lui adrian ionascu si aps alba si o sa te convingi cam ce se urmareste.

oricum din discutii cu alte persoane deja se urmareste impartirea luciilor de apa si fi convins ca s-au pus ochii pe ce este mai bun si mai accesibil,ca doar trebuie si piste de concurs sau antrenament ce naiba,suntem o tara de pescari competitori,da andrenalina afara din noi daca nu ne concuram :lol:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Dec 2006, 00:31

da miky,
dar daca nu e legata una de alta ,atunci e degeaba.
trebuiesc legate intre ele in viitoarea legislatie,
vreau ca acel permis sa-mi garanteze si accesul la resursa pe apele publice.

intreaba pe bucuresteni,ei unde pescuiesc?si cati au permis dintre ei?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 28 Dec 2006, 01:23

adiwolf scrie: vreau ca acel permis sa-mi garanteze si accesul la resursa pe apele publice.
pai, ai ocazia aici sa spui si cum vezi lucrurile: " cine, ce trebuie sa faca pentru asta, ... si cum? ... acum pana-i liniste :lol:

ca dupa mine in linii mari se cam incadreaza in ce am zis (cel putin moral):

citat :

"acolo la federatie asa e si normal si bine sa vorbeasca in numele catorva sute de pescari, dar cu mare grija si respect, sa nu lezeze drepturile si libertatile catorva sute de mii de pescari, si sa nu pretinda ca vorbesc in numele a sute de mii de pescari....
daca vor imagine si sustinere, si stim ca vor ... atunci pot sa sustina o lege nu in numele a sapte sute de pescari ci in beneficiul a sapte sute de mii de pescari..."

in amanunt marturisesc ca m-ai prins nepregatit in directia asta si chiar nu vreau sa vorbesc prostii

dar sunt sigur ca stau altii la panda sa "te ajute" :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Dec 2006, 08:22

Am sa va pun in fata o realitate.Anul acesta pe Mures, pescarii din Alba s-au plans ca nu mai este peste. Am aflat intamplator (de la Duna TV) ca asta iarna Azomures a scapat ceva otravuri pe apa cand era inghetata, si tot pestele s-a dus. Ati auzit vreo reactie din partea statului roman? Dadea rau la aderare. Asta vara a fost un accident ecologic pe Aries. Tone de peste au murit. Accidentul a fost monitorizat de APS Alba, si mediatizat. Am recoltat probe de peste si apa, am facut analiza la laboratorul DSVSA Alba, am filmat actiunea si am anuntat autoritatile statului. Vinovatul (OGA) si-a recunoscut vina si s-a obligat in conferinta de presa cu prefectul,sefii de la Mures, sa acopere paguba.
Rezultate:
Gh. Stefan - presedinte ANPA- m-a amenintat ca nu-mi elibereaza autorizatie pentru asociatie pe 2007, pentru ca am cauzat un scandal international.
C. Popescu - presedinte CNAFP- , caruia i-am pus la dispozitie toate probele, inclusiv procesul verbal de constatare intocmit cu jandarmeria romana, pauza. Astept si acum macar un raspuns ca sunt un populist tampit si un dictator.
Stie cineva cat peste mai este pe domeniul public al statului? A mai facut cineva bonitatea vreunui rau? Exista vreun plan de management pe bazinele piscicole naturale din Romania?
Daca statul se dovedeste neputincios si neinteresat de ce se intampla cu bunul public, va rog dati o solutie la aceasta problema grava. Un raspuns pertinent, nu unul pasional.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 28 Dec 2006, 19:10

apsalba scrie:
1) Astept si acum macar un raspuns ca sunt un populist tampit si un dictator.
2) Stie cineva cat peste mai este pe domeniul public al statului?
3) A mai facut cineva bonitatea vreunui rau?
4) Exista vreun plan de management pe bazinele piscicole naturale din Romania?
5) Daca statul se dovedeste neputincios si neinteresat de ce se intampla cu bunul public, va rog dati o solutie la aceasta problema grava. Un raspuns pertinent, nu unul pasional.
banuiesc ca sunt unul dintre cei de la care ai vrea un raspuns, in baza controverselor pe care le-am avut... am numerotat intrebarile ca sa-ti raspund la ele asa cum tu nu ai facut-o la ale mele desi era mai simplu si am fi putut comunica mai bine:

1) ai inteles gresit:
- nu te-a facut nimeni dictator cu atat mai putin eu ... am incercat doar sa te fac sa intelegi care este riscul constructiei pe care vreti voi asociatiile sa o puneti in locul AGVPS, in conditiile in care va bazati aceasta constructie, pe o lege stramba si o sustineti cu tarie ... daca imi aduc bine aminte am zis : nu construiti un agvps cu fata umana ...ca riscati sa apara un despot luminat ...
in continuare sustin acest lucru , ... si nu e vorba numai de ceea ce ati putea deveni, chiar daca unii dintre voi au intentii bune ci si de cum ati putea fi perceputi ... si dupa parerile celorlalti de pe forum se pare ca am avut dreptate in aceasta privinta ... completez raspunsul de atunci pentru a fi mai clar si pentru tine: nu e nevoie sa fiti asa ... putem merge impreuna alaturi, aliati, dar bazandu-ne pe o lege corecta ...
-populism, ...mda ... din pacate ai folosit expresii populiste pe alocuri, probabil din lipsa de argumente la subiect sau atunci cand nu te foloseai de realizarile tale
- in privinta situatiei de pe aries, ... ai luat o atitudine corecta, care-ti face cinste si pentru care meriti respectul tuturor pescarilor inclusiv al meu ... asa cum am mai zis si altadata nu este asta singurul lucru bun pe care l-ai facut ... ai merite, ai realizari in folosul pescarilor si al pescuituluii iar acestea ti-au fost recunoscute de fiecare data la timpul potrivit si nimeni nu ti le poate ignora ... insa acestea nu le poti folosi de paravan in orice sustii, pentru ca sunt si lucruri in care nu ai dreptate ,... sa poti admite si situatii in care nu ai dreptate, atunci cand nu ai, ... e si asta o calitate umana ... de ce nu te folosesti de ea ?

2) nu stiu cat peste mai este pe domeniul pubic... probabil ca mult mai putin decat ar putea fi ... chiar ingrijorator de putin ... de aia si suntem de acord aici toti ca ceva trebuie facut inainte de a fi prea tarziu , dar faptul ca suntem toti inimosi nu inseamna si ca toti putem efectiv face ceva ... sunt unii care sunt mai ocupati cu greutatile vietii lor (varsta, saracie, neajunsuri, boli, somaj, etc) ... de ce sa-i fortam ?

3) nu stiu ... si cred ca ar fi util

4) nu cred, ... sau poate este dar dupa cat se pare este unul foarte prost si rau intentionat, care urmareste altceva decat conservarea bazinelor piscicole naturale din tara

5) intr-o astfel de situatie trebuie actionat pentru schimbarea verigilor statului de la varf, responsabile cu aceste probleme si care nu-si fac datoria ... orice forma de organizare s-ar creea la nivelele inferioare, daca se mentine putregaiul de la varf , situatia actuala nu se va schimba ... cu atat mai mult daca forma noua de organizare se face dupa modelul alteia mai vechi care a demonstrat ca nu functioneaza bine ... chiar daca are fata umana ...

vezi ? am fost sincer ... si zic eu ... la obiect

PS : acuma am vazut ... eu nu te-am facut niciodata tampit ... sper ca nu te-ai referit la mine ! (ma consider totusi suficient de educat in aceasta privinta)

al doilea PS:
apsalba eu nu vreau sa ma cert cu tine ... nici nu consider ca ne-am certat ... si zic ca e timpul sa iti treaca daca cumva esti suparat ...
prefer sa mergem alaturi ... sa luam ce-i bun de la tine , ce-i bun de la mine, ce-i bun de la ceilalti ... pana la urma poate iese o chestie faina :lol:

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 28 Dec 2006, 19:29

miky scrie:...am incercat doar sa te fac sa intelegi care este riscul constructiei pe care vreti voi asociatiile sa o puneti in locul AGVPS, in conditiile in care va bazati aceasta constructie, pe o lege stramba si o sustineti cu tarie ... daca imi aduc bine aminte am zis : nu construiti un agvps cu fata umana ...ca riscati sa apara un despot luminat ...
nu e nevoie sa fiti asa ... putem merge impreuna alaturi, aliati, dar bazandu-ne pe o lege corecta ...[/b]
bine zis, la obiect... dar sigur nu o sa ai un raspuns pe masura. pa langa subiect intotdeauna, pe masura intereselor.

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 28 Dec 2006, 20:08

Ma uimesti Vesa !!!!!!!!!!
in toate postarile tale stii deja ce si cum va raspunde cel caruia ii este adresata o intrebare:)
incet incet in orice discutie pana la urma vad ca replicile lipsite de consistenta raman distractia multora pana la urma
nu iti spun cum se numeste asta ca sunt convins ca o stii
spor la treaba , mult succes!
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Scrie răspuns