apsalba scrie:Am spus-o si o repet. Sustin forma de organizare asociativa din motive practice. Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut. Chiar si asociatiile cu mii de membri, daca cumva cred ca se descurca cu banii din cotizatii, se insala. Asociatiile sunt gandite, prin insasi legea de infiintare ca asociatii non profit. Deci banii provenind din diferite locuri (cotizatii, sponsorizari, etc) nu pot fi folositi decat in scopul si pentru obiectivele asociatiei. Vreau sa-ti spun ca am obtinut pentru asociatie o finantare echivalenta cu cotizatia membrilor pe trei ani de zile, si intentionez sa mai depun cel putin trei proiecte in acest an.
Asa cum este legislatia, inclusiv cea europeana, partenerii de finantare pentru investitii pe domeniul public nu pot fi decat ONG-uri, nu persoane fizice, pescari sportivi individuali. Intelegeti ca nu este un moft personal, ci este o strategie zic eu bine gandita impreuna cu ceilalti membri fondatori, in ideea de a dezvolta un proiect de dezvoltare durabila in care pescuitul sportiv sa fie o componenta a turismului rural.
Sper ca ati inteles corect motivarea acestei optiuni, avantajel pe care le prezinta
Ba de data asta eu am inteles perfect motivarea acestei optiuni si de ce dialogul este si va ramane steril in continuare …mai précis:
D-ta multe puncte comune cu pescuitul nu ai …asta e clar … dar cu banii si afacerile da !!! Esti perspicace si ai vazut o oportunitate financiara in chestia asta cu fondurile europene, si in faptul ca pescuitul intra in sfera celor pentru care se acorda aceste fonduri … si te-ai bagat … in fond … de ce nu ? … sunt convins ca daca nu se dadeau fonduri pentru pescuit, nu aveam onoarea sa discutam acum pe forum cu apsalba, pentru ca … n-ar fi existat ! daca s-ar fi dat fonduri in alta directie, de pilda … in dezvoltarea tenisului de camp , ai fi infiintat un ong care sa se ocupe de asa ceva, si acum ai fi avut proiecte aprobate cu care sa construiesti terenuri de tenis la sate … si probabil ca ai fi discutat acum pe alte forumuri de profil cu niste pasionati de tennis de camp … si nici nu te-ar fi interesat pescuitul ca problema …
Pe de alta parte, aici discuti in speta cu pescari, adica cu oameni pasionati de pescuit (ca asa-I facut site-ul), care pot deveni pasionali cum nu-ti place tie, dar care discuta subiectul prin prisma dorintei lor de a face ceva pentru pasiunea lor indifferent daca se dau sau nu fonduri europene, si nu vad in asta o afacere neaparat … scopul nostru e sa facem ceva pentru ca sa ne putem practica hoby-ul in conditii mai bune decat pana acum, fara sa si profite cineva de noi pe motivul asta, si nici agroturismul nu e un scop …. PESCUITUL SI PESCARII SUNT UN SCOP (
pentru noi)…. TURISMUL RURAL TREBUIE SA FIE O COMPONENTA COLATERALA …..NU INVERS cum zici tu….
apsalba scrie:Nu am sustinut obligativitatea asocierii, ci necesitatea ei. Este cred, o diferenta de nuanta semnificativa.
Nu este o diferenta semnificativa de fapt ,…. Folosesti doar alte cuvinte …. Ocolitoare bineinteles, ca primele iti dai si tu seama ca suna cam urat , si ai nevoie sa le accepte “poporu�, ca ai nevoie de el sa –ti poti realiza obiectivul … dovada sta declaratia:
apsalba scrie:Sti foarte bine care sunt criteriile pe care le presupune un program de finantare. Capacitate financiara de a sustine contributia revenita asociatiei (care chiar daca este numai de 10% din valoarea de finantare la proiectele serioase este de peste 100 milioane lei) trebuie dovedita cu documente contabile. Achitarea obligatiilor catre bugetul statului trebuie sa fie la zi.
Cum poate o asociatie sa zic cu 50 de membri sa asigure gestionarea bazinelor piscicole pe care statul i le incredinteaza prin contract (paza, investitii, cheltuieli curente, etc) in lipsa banilor necesari acestor activitati?
apsalba scrie:Nu mi-ai raspuns de unde iei banii pentru proiecte pe care le veti face. Face donatii fiecare membru? Proiectele pe care noi le facem nu au prevazute cheltuieli pentru salarii (nu sunt eligibile) si trebuie sa siguram 10% din valoarea proiectului. Chiar daca asa cum spui angajezi personal pe deviz, de unde iei contributia asociatiei? Pe fondurile structurale contributia este chiar de 50%. Crede-ma, nu merge cu hei rup. Nu ajunge sa fiti numai hotarati. Trebuie sa si poti, nu numai sa vrei. Asta e.
DA, face donatii fiecare membru si contribuie cu cat poate,... daca poate si daca vrea sa se manifeste constructiv ca membru in cadru unei asociatii, nu daca vrea sa pescuiasca… asta trebuie sa fie si asa e si correct …. Asta cu sa poti si sa vrei, am zis-o altii inaintea ta … numai ca indifferent cat vrei, daca poti mult faci mult , daca poti putin faci putin …. Dar NIMENI NU TE OBLIGA !!! daca nu poti , lasi pe altul poate poate el, ….nu ai sarcina sa realizezi ceva ...
Numai dumneata vrei mult, iti dai seama ca poti putin si atunci "ai gasit solutia" sa poti mult cu banii altora fara sa- I intrebi daca sunt de accord, doar explicandu-le ca “e necesar� ….