Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 29 Dec 2006, 13:04

FELICITARI !!!

Asta nu inseamna ca sunt de acord cu toate balivernele din proiectul de lege. Foarte stufoasa si incurcata de altfel, destul sa te plictisesti si sa zici "las-o asa ca merge...".
Si chestia cu scoala si cu examenul. Asta ar insemna ca unchiul meu, badea Gheorghe din Ponorel-Alba (tata e nascut acolo) tre sa vina sa se scoleasca si sa dea examen la Alba Iulia ca sa poata se dea cu un bat pe Aries ??? STUPID...
Sau asta ar fi o buna oportunitate pentru "unele" entitati sa fie autorizate sa scoleasca si sa examineze pescarii, contra cost, bineinteles :?: :wink:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 29 Dec 2006, 15:43

apsalba scrie:Nu mi-ai raspuns de unde iei banii pentru proiecte pe care le veti face. Face donatii fiecare membru?.

Donatii, sponsorizari si alte metode de atragere de fonduri.

apsalba scrie:Proiectele pe care noi le facem nu au prevazute cheltuieli pentru salarii
Sunt prevazuti bani pentru diurna. Tot un fel de salarizare este si diurna. Deci se poate.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 29 Dec 2006, 16:25

Carnetul, dupa mine este o ineptie grandioasa!!! Obligatoriu sa il scolesti pe pescar?? De ce?? Se scoleste citind filele din autorizatia de pescuit. A gresit, primeste amenda de la jandarmi/politie/etc. ( va avea grija sa nu calce legea daca se stie controlat)
Pai hai sa dam carnete pt orice, cum sa mergem frumos pe strada, cand iesim in natura, si asa mai departe.

Chestiile astea de genul : carnet, obligativitatea de a fi intr-o asociatie este o prostie totala. Suntem noi mai destepti si mai civilizatori decat francezii si englezii sau alte natii ce sunt in fata noastra cu 100de ani. Haida de!!!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 29 Dec 2006, 16:30

apsalba scrie:Nu mi-ai raspuns de unde iei banii pentru proiecte pe care le veti face. Face donatii fiecare membru? Proiectele pe care noi le facem nu au prevazute cheltuieli pentru salarii (nu sunt eligibile) si trebuie sa siguram 10% din valoarea proiectului. Chiar daca asa cum spui angajezi personal pe deviz, de unde iei contributia asociatiei? Pe fondurile structurale contributia este chiar de 50%. Crede-ma, nu merge cu hei rup. Nu ajunge sa fiti numai hotarati. Trebuie sa si poti, nu numai sa vrei. Asta e. APS da permise numai membrilor ei, asa cum ne obliga contractul cu CNAFP. Suntem asociatie privata, cu obiective clare, liber asumate de fiecare membru.
Noi facem totul din donatii si din placere. Nu ne dam salarii caci nu consideram pentru nici unul din noi ca aceasta activitate sa devina o sursa de profit/retributie gen salar. Cheltuim bani pentru placerea noastra si nu din obligativitate.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Dec 2006, 18:37

apsalba scrie:Am spus-o si o repet. Sustin forma de organizare asociativa din motive practice. Cred ca ati aflat ca am intrat in capitalism si unitatea de masura este banul. Vremea muncii patriotice a trecut. Chiar si asociatiile cu mii de membri, daca cumva cred ca se descurca cu banii din cotizatii, se insala. Asociatiile sunt gandite, prin insasi legea de infiintare ca asociatii non profit. Deci banii provenind din diferite locuri (cotizatii, sponsorizari, etc) nu pot fi folositi decat in scopul si pentru obiectivele asociatiei. Vreau sa-ti spun ca am obtinut pentru asociatie o finantare echivalenta cu cotizatia membrilor pe trei ani de zile, si intentionez sa mai depun cel putin trei proiecte in acest an.
Asa cum este legislatia, inclusiv cea europeana, partenerii de finantare pentru investitii pe domeniul public nu pot fi decat ONG-uri, nu persoane fizice, pescari sportivi individuali. Intelegeti ca nu este un moft personal, ci este o strategie zic eu bine gandita impreuna cu ceilalti membri fondatori, in ideea de a dezvolta un proiect de dezvoltare durabila in care pescuitul sportiv sa fie o componenta a turismului rural.
Sper ca ati inteles corect motivarea acestei optiuni, avantajel pe care le prezinta
Ba de data asta eu am inteles perfect motivarea acestei optiuni si de ce dialogul este si va ramane steril in continuare …mai précis:
D-ta multe puncte comune cu pescuitul nu ai …asta e clar … dar cu banii si afacerile da !!! Esti perspicace si ai vazut o oportunitate financiara in chestia asta cu fondurile europene, si in faptul ca pescuitul intra in sfera celor pentru care se acorda aceste fonduri … si te-ai bagat … in fond … de ce nu ? … sunt convins ca daca nu se dadeau fonduri pentru pescuit, nu aveam onoarea sa discutam acum pe forum cu apsalba, pentru ca … n-ar fi existat ! daca s-ar fi dat fonduri in alta directie, de pilda … in dezvoltarea tenisului de camp , ai fi infiintat un ong care sa se ocupe de asa ceva, si acum ai fi avut proiecte aprobate cu care sa construiesti terenuri de tenis la sate … si probabil ca ai fi discutat acum pe alte forumuri de profil cu niste pasionati de tennis de camp … si nici nu te-ar fi interesat pescuitul ca problema …
Pe de alta parte, aici discuti in speta cu pescari, adica cu oameni pasionati de pescuit (ca asa-I facut site-ul), care pot deveni pasionali cum nu-ti place tie, dar care discuta subiectul prin prisma dorintei lor de a face ceva pentru pasiunea lor indifferent daca se dau sau nu fonduri europene, si nu vad in asta o afacere neaparat … scopul nostru e sa facem ceva pentru ca sa ne putem practica hoby-ul in conditii mai bune decat pana acum, fara sa si profite cineva de noi pe motivul asta, si nici agroturismul nu e un scop …. PESCUITUL SI PESCARII SUNT UN SCOP (pentru noi)…. TURISMUL RURAL TREBUIE SA FIE O COMPONENTA COLATERALA …..NU INVERS cum zici tu….
apsalba scrie:Nu am sustinut obligativitatea asocierii, ci necesitatea ei. Este cred, o diferenta de nuanta semnificativa.
Nu este o diferenta semnificativa de fapt ,…. Folosesti doar alte cuvinte …. Ocolitoare bineinteles, ca primele iti dai si tu seama ca suna cam urat , si ai nevoie sa le accepte “poporu�, ca ai nevoie de el sa –ti poti realiza obiectivul … dovada sta declaratia:
apsalba scrie:Sti foarte bine care sunt criteriile pe care le presupune un program de finantare. Capacitate financiara de a sustine contributia revenita asociatiei (care chiar daca este numai de 10% din valoarea de finantare la proiectele serioase este de peste 100 milioane lei) trebuie dovedita cu documente contabile. Achitarea obligatiilor catre bugetul statului trebuie sa fie la zi.
Cum poate o asociatie sa zic cu 50 de membri sa asigure gestionarea bazinelor piscicole pe care statul i le incredinteaza prin contract (paza, investitii, cheltuieli curente, etc) in lipsa banilor necesari acestor activitati?
apsalba scrie:Nu mi-ai raspuns de unde iei banii pentru proiecte pe care le veti face. Face donatii fiecare membru? Proiectele pe care noi le facem nu au prevazute cheltuieli pentru salarii (nu sunt eligibile) si trebuie sa siguram 10% din valoarea proiectului. Chiar daca asa cum spui angajezi personal pe deviz, de unde iei contributia asociatiei? Pe fondurile structurale contributia este chiar de 50%. Crede-ma, nu merge cu hei rup. Nu ajunge sa fiti numai hotarati. Trebuie sa si poti, nu numai sa vrei. Asta e.
DA, face donatii fiecare membru si contribuie cu cat poate,... daca poate si daca vrea sa se manifeste constructiv ca membru in cadru unei asociatii, nu daca vrea sa pescuiasca… asta trebuie sa fie si asa e si correct …. Asta cu sa poti si sa vrei, am zis-o altii inaintea ta … numai ca indifferent cat vrei, daca poti mult faci mult , daca poti putin faci putin …. Dar NIMENI NU TE OBLIGA !!! daca nu poti , lasi pe altul poate poate el, ….nu ai sarcina sa realizezi ceva ...
Numai dumneata vrei mult, iti dai seama ca poti putin si atunci "ai gasit solutia" sa poti mult cu banii altora fara sa- I intrebi daca sunt de accord, doar explicandu-le ca “e necesar� ….
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 19:00

UE da Romaniei pentru pescuit si acvacultura 230 milioane EUR nerambursabili. Au inebunit europenii? De crezi ca i-au dat? Cum trebuie cheltuiti si de cine ? Astept un raspuns.
AFM are un buget de 5000 miliarde lei pentru refacerea biodiversitatii. Cine trebuie sa-i cheltuiasca sau, trebuie dati inapoi la buget?
Ar fi interesant sa cercetezi putin (stiu ca ai prieteni prin Alba), sa vezi sa parerea cuiva care simte,ce fac pentru asociatie.
Apropo, anul asta imi propusesem sa- mi iau o masina. N-am apucat. Am investit-o in asociatie.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 29 Dec 2006, 19:13

miky scrie: Ba de data asta eu am inteles perfect motivarea acestei optiuni si de ce dialogul este si va ramane steril in continuare .
D-ta multe puncte comune cu pescuitul nu ai …asta e clar … dar cu banii si afacerile da !!!
d-ta n-ai inteles chiar nimic cin ce-am zis eu !
apsalba scrie:UE da Romaniei pentru pescuit si acvacultura 230 milioane EUR nerambursabili. Au inebunit europenii? De crezi ca i-au dat? Cum trebuie cheltuiti si de cine ? Astept un raspuns
raspuns:

de catre APSALBA SRL

scuza-ma dar ... decat pe www.rapitori.ro ... mai bine ai incerca si pe www.ghiddeafaceri.ro
acolo s-ar putea sa cazi pe subiectul care trebuie, daca insisti putin
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Dec 2006, 19:13

apsalba scrie:UE da Romaniei pentru pescuit si acvacultura 230 milioane EUR nerambursabili. Au inebunit europenii? De crezi ca i-au dat? Cum trebuie cheltuiti si de cine ? Astept un raspuns.
cum trebuie cheltuiti se pare ca stiti dumneavoastra cel mai bine,asa ca scutiti-ne de intrebari retorice.
230milioane de euro? si dumneavoastra numai atat de putin a-ti accesat?

lasand gluma la o parte,APS Alba,intelege te rog un lucru,nu ne intereseaza ce vrei dumneata sa faci cu asociatia dumitale,si nici implinirile si relizarile pe care le ai pe plan local (intre noi fie vorba ,v-ati axat pe apele de munte care sunt mult mai usor de controlat si stapanit - oricum aveti ceva merite pe care toata lumea vi le-a recunoscut),dar cand deja incepi sa vorbesti de federatie,de propuneri si sustineri legislative aberante dar care iti satisafc pe moment interesele financiare si de ce nu politice(ca doar dumneata ai spus-o nu eu) atunci nu te astepta ca toti pescarii sa fie de acord cu dumneata si pe deasupra sa te mai si sustina.
nu domnule,te-am combatut si te voi combate in continuare atata timp cat sustii ceea ce ai afirmat pana acuma si atata timp cat te vei erija in purtatorul de cuvant al maselor de pescari din romania in numele carora sperati ca vorbiti si in numele carora propuneti tot felul de legi nastrusnice
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 29 Dec 2006, 19:31

Astept de luni de zile sa vad si eu o propunere de lege din partea cuiva. Eu am facut una si am postat-o sa o vada toata lumea. Puneti si voi o alta propunere, sa vedem si noi cum priviti voi pescuitul. Vedeti ca dureaza mult pana ii dati o forma coerenta. Dar totusi, o mica incercare n-ar strica. Cine se propune? Astept doua saptamani. Dupa aceea scuzati-ma daca incep sa cred ca sunteti numai carcotasi. E usor sa demolezi un lucru fara sa pui nimic in loc.

Zici de federatie. Cum ti s-a parut la emisiunea lui Florentin cand Gigi Stefan a dat-o spre AGVPS?

Necesitatea unei federatii este de a crea un organism care sa reprezinte pescuitul in relatia cu statul.
Pentru ca tot sunteti pescari de rapitori;
Stiti ca avatul este specie protejata si ocrotita de lege si ca pescuitul lui este contraventie?Cititi legea mediului si directiva habitate.

Apsalba srl macar face ceva. Voi ce faceti in afara de dat din gura? Ceva concret, cat de mic.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 29 Dec 2006, 19:47

ei, aici gresesti, aqua transilvae - de exemplu a facut mult si va face mult incontinuare.
In alta ordine de idei cine pune cartile pe masa are numai de castigat. Sa spui :" Da domle, eu fac asta pentru a primi asta, aveti ceva impotriva? faceti si voi la fel- caci si voi aveti de castigat ! "
Dar cand se fac afirmatii, asa trebuie facut si nu se spune de ce, lumea intra la intrebari si cum romanii sufera de mania persecutiei - doar au fost mulsi secole iar in ultimile dati (epoca ceausescu, iliescu etc) mai abitir ca in vechime, incearca sa se apere.
Spune domle ce vrei, de ce faci asta, care iti sunt interesele daca sunt, si probabil vei gasi sprijin. Altfel riscu e si mai mic sa il gasesti:)

sanatate

Scrie răspuns