Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 31 Dec 2006, 13:11

apsalba scrie:MihaiV a zis:
Ce legatura are asta cu titlul topicului:

“Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate�?

In ultima vreme puneti foarte multe intrebari off-topic. Mai bine ati raspunde la intrebarile deja puse si care asteapta raspuns!
Are legatura cu afirmatiile care se fac cum ca asociatiile noastre sunt facute pentru a umfal banii de la pescari.[/quote]

Si acuzarea altora credeti ca va scuza? Tot n-am gasit legatura cu subiectul in discutie.
Iar faptul ca sustineti obligativitatea asocierii pentru a putea aduna bani de la pescari dumneavoastra ati spus-o, nu altcineva.

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 31 Dec 2006, 13:16

Numai cu o strategie nationala se pot, cel putin aborda, nu rezolva. Mai mult ca oricand, asociatiile ca si componenta a societatii civile sunt obligate, in masura in care inteleg necesitatea acestui demers, sa participe la acest proces, intrucat statul si-a dat proba de capacitate.
Din gandirea celebrului manager apsalabalaportocala, acest Enver Hodja al pescuitului romanesc.
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2006, 13:27

Pe unii nici macar nu-i duce mintea. Facultatea de a gandi nu o are toata lumea.

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 31 Dec 2006, 14:27

apsalba scrie:Oare ma insel eu sau cotizatia anuala la asociatia craparilor este de 60 eur, si nici permis de pescuit pe domeniul public al statului nu se elibereaza?
Nu si da.

Nu, nu va inselati in legatura cu taxa.
Da, va inselati, avem permise de pescuit.

Dar ce nu stiti dvs (sau poate NU VRETI sa stiti) e faptul ca membrii APCR au reducere la taxa de pescuit pe baltile din jurul Bucurestiului, unde pescuim de obicei. In 2 iesiri de 3-4 zile taxa e amortizata. Restul e "profit" pentru NOI, PESCARII nu pentru APCR.

PS Am o intrebare pentru Dvs care ma framanta de mult. Contul dvs si inclusiv toate postarile sunt pe "apsalba". Sa inteleg ca toate luarile Dvs de pozitie reprezinta parerea UNANIMA a tuturor membrilor APS Alba???
Daca nu, de ce nu postati in nume propriu ca toti ceilalti???

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 31 Dec 2006, 14:38

apsalba scrie:Pe unii nici macar nu-i duce mintea. Facultatea de a gandi nu o are toata lumea.
bine zis ! ... dar daca totusi ati reusit sa va dati seama de asta ...
apsalba scrie:Cand am intrat eu in politica (1995), am intrat pe motivul ca nu accept sa ma conduca unul mai prost ca mine.
de ce nu reusiti sa ne intelegeti si pe noi ?...in fond urmarim cam acelasi lucru ... :lol: :lol: :lol:

mai am niste intrebari (nu ca mi-ati fi raspus la vreuna pana acum)... poate la astea imi raspundeti :
apsalba scrie: Nimeni nu este curios sa afle care este de fapt rolul asocierii. Ce isi propune o asociatie si modul cum duce la indeplinire obiectivele. Sustin asocierea numai pentru a putea realiza aceste obiective
1) cine a stabilt aceste obiective ?
2) cine a decis ca ele trebuie sa fie o sarcina obligatorie pentru tot poporul care stie sa tina un bat in mana ?
3) sunteti cumva vreo emanatie aleasa prin votul tuturor pescarilor de stabiliti dvs si obiectivele si ca trebuie sa participe toata suflarea la realizarea lor ? vorbiti in numele tuturor ... cine v-a desemnat parintele gandirii noastre?
apsalba scrie: Numai cu o strategie nationala se pot, cel putin aborda, nu rezolva. Mai mult ca oricand, asociatiile ca si componenta a societatii civile sunt obligate, in masura in care inteleg necesitatea acestui demers, sa participe la acest proces
4) apsalba stabileste strategia nationala in domeniu pescuitului? in baza caror prerogative ?
5) acum vorbiti si in numele societatii civile ? revin la intrebarea nr. 3
6) as mai avea o intrebare dar ... o mai pastrez un pic
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2006, 18:35

Raspins miky/
! Adunarea generala a ascoiaitie;
2, Sunt obligatorii pt. asociatie (neindeplinirea lor duce conf. Ordon. 26?2006, la dizolvare)
3. Ales de adunarea generala a asociatiei, si trebuie sa duc la indeplinere hotararile AG.
4.Strategia asociatiei, nu strategia nationala. Aia nationala a facut-o gigi si cred ca au vazut-o f. putini.
5. ONG sunt o parte a societatii civile. Daca vorbesc in numele asociatiei, imi da voie statutul. Sa reprezint asociatia in relatiile cu tertii.
Poti sa pui care intrebari vrei.

Retineti ce a zis V.Vesa:
membri asociati ai asociatiei lor au reducre pe baltile pe care pescuiesc. Deci daca vrei mai ieftin, intra in asociatia lor. (atentie, intra numai cei recunoscuti) Membri nostri pescuiesc gratuit pe baltile asociatiei (avem deja una concesionata pe 49 ani si mai amenajam inca 58 ha tot pentru asociatie unde membri pescuiesc gratuit. membri aps alba pot confirma)
Cine va eliberat permisul si la ce valoare, dl. vesa?
N-am inteles cum faceti profit ca pescari. Vindeti pestele prins?Nu sunteti non profit?
Am mai spus; pot vorbi in numele asociatiei. Statutul imi da acest drept.
Asocierea noastra s-a facut prin liber consimtamant.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Dec 2006, 19:09

apsalba scrie: Membri nostri pescuiesc gratuit pe baltile asociatiei (avem deja una concesionata pe 49 ani si mai amenajam inca 58 ha tot pentru asociatie unde membri pescuiesc gratuit. membri aps alba pot confirma)
cum naiba? tocmai m-am certat cu Dady la telefon pe chestia asta,si el mi-a spus ca nu exista nici un fel de concesionare in tara asta,iar eu l-am contrazis,si acuma dumneata nu faci decat sa-mi confirmi acest lucru.
ciudat lucru,curat murdar.

cum i-am zis si lui Dady,o sa ajungem ca pe autostrada adica intram pe un sector de apa concesionat sau luat in folosinta de X trebe sa devenim membri cotizanti acolo,trecem pe alt tronson,cotizam la Y si tot asa (ideea cu autostrada nu imi apartine recunosc,dar e sugestiva)
daca fac un concediu de o saptamana cu pescuit pe Olt la vale pana la Dunare sau Delta devin membru asociat al "N" asociatii.

domnilor ,atentie,o sa faceti pipi pe permisul luat de la coltul strazii daca nu vom avea unde pescuii,cica toate apele trebe sa treaca in administrare privata ca asa prevad cerintele UE si atunci adio pescuit dupa pofta inimii,v-a fi dupa buzunar.
cica asa e in toate tarile civilizate mai putin la noi o tara de barbari ignoranti si nerecunoscatori. :twisted:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Vali Vesa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Vali Vesa » 31 Dec 2006, 21:13

@apsalba,

deja mi-e sila sa va mai raspund, n-am chef sa-mi stric seara.
de fapt nu meritati atentie... imi aduce-ti aminte de "un comunist cu fata umana", un "despot luminat" :cry:
PUNCT

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 31 Dec 2006, 21:41

adywolf,
Balta respectiva am concesionat-o de la o primarie. Pe aici consiliile locale fac ce trebuie si nu mai lasa domeniul public miticilor; asta inseamna autonomie locala. Zona respectiva intra anul acesta intr-un proiect pe fonduri structurale, alea de zicea gigi ca nu sunt accesibile si va fi una din locatiile de competitie pusa la dispozitie de aps alba.

Cat despre mitici, se vede dupa cum se manifesta. Vor totul. Il anunt pe mister Iuga ca pe langa donatiile facute asociatiei, mai dau si niste burse private (5 miloane/ bursa) la niste studenti de exceptie. Sunt mai bine cheltuiti decat pe o emisiune de 2 lei. Au inceput sa priceapa si pescarii pe unde bate marele realizator.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Ian 2007, 13:47

apsalba scrie: Ar fi dovada de opacitate daca nu se recunosc problemele grave ale pescuitului. Si daca credeti ca 2,3 oameni se pot inhama la rezolvarea lor, va inselati. Numai cu o strategie nationala se pot, cel putin aborda, nu rezolva. Mai mult ca oricand, asociatiile ca si componenta a societatii civile sunt obligate, in masura in care inteleg necesitatea acestui demers, sa participe la acest proces, intrucat statul si-a dat proba de capacitate.
dle apsalba
nu mi-ati raspuns de fapt la nici o intrebare, ... dar nu-i nimic nou in asta...
aici mai sus vorbiti de probleme grave ale pescuitului, ca probleme ale societatii, de strategii nationale, adica vorbe mari...in numele tuturor...nu numai al asociatiei dvs...
si despre rolul asociatiei in indeplinirea acestor vise generale... probabil asociatia dvs, si numai aceasta, nu-i asa ?...
vreti o lege personalizata asociatiei dvs, dupa nevoile dvs, chiar daca e stramba, care sa va dea ocazia sa va faceti mendrele in spatele acestor vorbe mari, fara sa tineti cont de ce vrea societatea de care vorbiti...
VA ASCUNDETI DUPA DEGET, dar ... se vede !
un lucru totusi ati reusit sa faceti:...daca mai la inceputul discutiei pescarii de pe acest site erau nelamuriti si mai aveau pareri diferite, dvs. i-ati adus la o parere comuna si anume ca:
PARETI A FI , laudaros, increzut, mincinos, alunecos, arogant, tupeist si fara prea multe scrupule in atingerea obiectivelor dvs personale ...
va rog sa observati: nu am afirmat ca sunteti ci doar ca pareti a fi...
poate ca in realitate nu sunteti asa, ... dar asa lasati impresia... si tare mi-as dori sa ma insel...
aceste vorbe nu se vor a fi o jignire , ... ci o constatare ...la nevoie pot fi ilustrate cu numeroase citate din invatatura dvs atat de pretioasa....
initial am fost chiar incantat de realizarile dvs, si tocmai pentru asta am incercat si eu sa intru intr-un dialog, sperand ca buna intentie va va duce mai departe, si veti sprijini pescarii de rand, de oriunde ar fi ei, din alba sau din restul tarii, (considerand ca va pricepeti mai bine ca noi la legi, doar ne-ati demonstrat-o)... dar dumneavoastra refuzati sistematic dialogul, facandu-l imposibil, ... oare la ce va foloseste ? ... nu ati fi avut de castigat mai mult altfel?...eu zic ca da... v-ati rezumat la a ne arata ca va pricepeti la afaceri... si ca asta vreti sa faceti de fapt... si nimic altceva, chiar daca pentru asta vedeti "necesar" sa ne incalcati noua celorlalti libertatile...
imi permit sa va mai citez odata:
apsalba scrie: " Au inceput sa priceapa si pescarii pe unde"...

BATETI , ..., stimate si mult iubite conducator dle apsalba
in acest context, discutia devine inutila (pentru ca e surda si sterila), iar continuarea ei nu ar face decat sa va alimenteze singurul scop (pe care l-am inteles eu, desi altii l-au observat mult mai devreme), pentru care dvs v-ati antrenat intr-o asemenea discutie:
RECLAMA GRATUITA ... CU ORICE PRET
sau mai urmariti si altceva in discutie ?
uite eu recunosc... m-am bagat in discutie pentru ca sustin ideea obtinerii permisului de pescuit neconditionat de intrarea ca membru intr-o asociatie si am urmarit sa incerc daca se poate sa conving si pe altii, eventual sa ajungem la o parere comuna in privinta asta, iar cei mai implicati in pescuit ca problema sociala, si mai destepti si mai pregatiti ca noi, simplii pescari sa sustina asta in numele nostru, cu gandul ca intentia lor este de a face ceva bun pentru marea masa a pescarilor...
nu am urmarit ... sa combat asociatiile pe care le consider un lucru bun si necesar, atata vreme cat nu vor sa ma tina legat ...
nu am urmarit ... sa intru in polemica gratuita cu dvs, si nici cu altcineva, ... si nici sa va jignesc, daca pe alocuri asa ati simtit
DAR DVS APSALBA ?
daca o sa constatati, (cu mare placere, banuiesc), ca nu va mai raspund la ce postati, sa nu va iluzionati ca am inceput sa fiu de acord cu ideile dvs actuale, ci doar ca ... am inceput sa ma plictisesc sa batem apa in piua degeaba ...
altfel devine insa treaba ... daca doriti cu adevarat sa imi schimbati parerea ... si ma convingeti ca m-am inselat in privinta dvs...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns