Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iun 2006, 14:30

Danubiu,
S-a dus, sau cel putin asa sper, vremea cind justitia dadea sentinte dinainte stiute.
Ca sa desfiintezi un ordin al unui minister trebuie sa ai argumente serioase.
Hotararea este executorie si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sunt covins ca instanta inaltei curti va mentine decizia curtii de apel. Voi da publicitatii motivarea hotararii.
Vedeti ca intram in UE nu in URSS, iar asociatiile ca reprezentante a societatii civile sunt obligate prin legislatia europeana sa substituie statul de la administrarea domeniului public.
Intrebat-il pe dl. Gh. STEFAN ce raspuns a dat la solicitarea Comisiei Europene in ceea ce priveste privatizarea Pastravariilor apartinind RNP.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Iun 2006, 15:17

Deci cine e acum gestionarul apelor de munte?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iun 2006, 15:22

Conform art. 8 din L 192/2001 cu modificarile ulterioare, gestionar este CNAFP, singur fara RNP si RBDD
Nu mai este definita in lege notiunea de fond piscicol, ci cea de bazin piscicol natural (Art. 3 din L 192). Bazin inseamna izvor-varsare.
De asemanea s-a introdus notiunea de resursa acvatica vie(peste.)
Noi avem contracte cu gestionarul pestelui-CNAFP-. Restul sunt povesti.
Banii din pescuit se varsa la buget, nu la regii de stat.
Asta e.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Iun 2006, 07:19

Ii impiedica vreo lege pe cei de la CNAFP sa delege gestiunea catre RNP?

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 28 Iun 2006, 09:19

Pentru apsalba
1. ANPA s-a infintat prin Legea 192/2001 art.7 cu 1, iar organizarea si functionarea s-a aprobat comform art.7 cu 5 prin HG 865/28.07.2005. La art.9(1)Ac ANPA deleaga gestionarea durabila a RAV Rezervatiei si RNP Romsilva.
2. Fond piscicol = RAV (populatiile de pesti existente in bazine piscicole naturale)+ efectiv piscicol (populatiile de pesti existente in bazine piscicole amenajate)
3. Definitia ca bazin piscicol natural = izvor-varsare este iarasi gresita(vezi art 3 cu 1 din Legea 192)
4. Fondul piscicol se refera la populatii de pesti s.a.vietuitoare acvatice iar bazinul piscicol se refera la locatia acestor populatii.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 28 Iun 2006, 09:34

ANPA NU ADMINISTREAZA SI NU POATE DELEGA GESIONAREA EFECTIVELOR PISCICOLE DIN AMENAJARILE PISCICOLE PRIVATE

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Iun 2006, 11:52

Dl.MihaiV
Ii impiedica art 15 din L192

danubiu

HG 865 aproba un regulament, nu modifica o lege. Nu pricepi ca se incearca orice ca sa-si mentina privilegiile?
Atributiile ANPA le da legea 102 nu HG 865
Unde gasesti in legea 192 art.7 referire la delegari de gestiune?
Ce ai cu amenajarile private?Oricum RNP va trebui sa privatizeze pastravariile.
In politica UE statul este aout la administrare. Numai strategii. Atit.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 28 Iun 2006, 13:19

apsalba scrie:Dl.MihaiV
Ii impiedica art 15 din L192
Si atunci cui trebuie sa ii platesc cand merg la pescuit pe o apa de munte? Banui ca nu la CNAFP. Dar sunt in ceata. Cui sa ma adresez?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 28 Iun 2006, 17:37

Nimanui d.le mihai. Permisul dumneavoastra(daca nu este eliberat de AJVPS) este valabil pe toate bazinele Piscicole naturale.
Dati un bip pe 0724580145 si va lamuresc.Am primit o convocare de la DS Alba cum ca un reprezentanr RNPvrea sa aiba o discutie cu mine. Daca ma cauta in calitate de presedinte al APS Alba le-am comunicat ca-i astept la sediul asociatiei. Am convocat comitetul director si presa. Sunt curios ce vor. Oricum Ord.231 este de domrniul trecutului. A fost desfiintat prin hotarire judecatoreasca (pentru curiosi, competenta)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Iun 2006, 18:04

apsalba scrie:Incepind de azi 23.06.2006 RNP nu mai este gestionar de fonduri de pescuit prin Hotararea Curtii de apel Alba contra Ord.231/2006. Duceti-va si cereti-va banii inapoi pe care i-ati dat pe apele de munte uncasati ilegal. Nu astept multumiri.
Adica io ca fraierul mi-am facut la deschidere permis la Romsilva pe tot judetul =275 RON. OK, presupun ca-mi recuperez banii.
Permisul dumneavoastra(daca nu este eliberat de AJVPS) este valabil pe toate bazinele Piscicole naturale.
Conform art. 8 din L 192/2001 cu modificarile ulterioare, gestionar este CNAFP, singur fara RNP si RBDD
Noi avem contracte cu gestionarul pestelui-CNAFP-. Restul sunt povesti.
Tot io si tot ca fraieru mi-am vizat permisul pt. ape de SES la AJVPS = 98,65 RON, iar odata cu chitanta am primit (atentie!! )un permis de pescuit recreativ/sportiv pe care scrie CNAFP.

In concluzie, permisul meu AJVPS-CNAFP este valabil?
Si daca da pe ce ape?
Daca nu, iar am aruncat banii pe geam si tre sa-mi fac al treilea permis la o asociatie nou infiintata?

Scrie răspuns