Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate
D-le Ionascu ! Trebuie sa impartasesc cu Dumneavoastra, Dl. Gigi Stefan et.comp. care sunteti artizanii acestor innoiri, prima mea bucurie adevarata. Incepand din 12.06.2006 A.P.S. Salmo Carpatica Lupeni a reusit sa cocesioneze (... sa obtina statutul de Gestionar delegat) pe primul bazin piscicol de munte, din "istoria" scurtei noastre existente. Este vorba de fondul piscicol Nucsoara din Muntii Retezat, care cuprinde 5 (cinci) paraie cu populatie salmonicola. Un mare merit va revine si Dumneavoastra, fapt pentru care va multumim si pe aceasta cale!!!
Apsalba! La apele publice nu trebuie sa se faca licitatie, pentru ca toate asociatiile trebuie sa aiba acces liber la ele. Cuvantul (concesionare) trebuie inteles ca fiind in paranteza. De fapt este vorba de o delegare de gestiune in sensul Ordinelor M.A.P.D.R. nr.1133 si 1134 din 28.10.2005 .
Noi (asociatiile) suntem GESTIONARI DELEGATI si vom gestiona aceste ape in conformitate cu prevederile CONTRACTUALE, unde se stipuleaza clar obligatiile si raspunderile ambelor parti. Contractul l-am incheiat cu Directia Judeteana a RNP Romsilva, care conform celor doua ORDINE amintite, sunt gestionarii resurselor acvatice vii din apele de munte de pe teritoriul judetului Hunedoara. Eu stiu unde bateti cu intrebarea, dar nu vreau sa polemizam pe tema asta. Noi incercam sa facem cat putem pentru pescari, ape si pesti cu respectarea LEGISLATIEI IN VIGOARE. Prin lupte absurde cu "morile de vant" va consumati energia pe lucruri inutile, care nu aduc nici un serviciu pescarilor.
Sincer, apreciez foarte mult zelul Dumneavoastra cu care luptati si am un respect deosebit fatza de oamenii care-si creaza un ideal, pentru care lupta pana la capat. Pescarii insa au nevoie de ape in care sa pescuiasca acum, imediat, nu dupa ani de zile de tocit scaunele (SI BANII) prin tribunale. Haideti mai bine sa le oferim ceva concret si sigur acum, iar
contestarea valabilitatii unei LEGI sa o facem (impreuna) pe cai legale (in parlament, prin intermediul partidelor politice aflate la putere, prin promovarea unor motiuni, etc., etc.) Stiu ca avocatilor le plac procesele, pentru ca e painea (si scopul) lor. Noi pescarii insa trebuie sa avem alte prioritatzi ! Am facut asociatii noi, trebuie sa venim cu ceva ape unde sa pescuiascuim. Dumneavoastra care sunteti de zeci de ori mai mare ca noi, aveti vre-o apa din domeniul public in co-proprietate. Noi avem 6 (sase) paraie si inca dintr-alea bune, pazite de Romsilva, nu de AGVPS !!!
SI ASTA DE DOAR INCEPUTUL !!!!
Noi (asociatiile) suntem GESTIONARI DELEGATI si vom gestiona aceste ape in conformitate cu prevederile CONTRACTUALE, unde se stipuleaza clar obligatiile si raspunderile ambelor parti. Contractul l-am incheiat cu Directia Judeteana a RNP Romsilva, care conform celor doua ORDINE amintite, sunt gestionarii resurselor acvatice vii din apele de munte de pe teritoriul judetului Hunedoara. Eu stiu unde bateti cu intrebarea, dar nu vreau sa polemizam pe tema asta. Noi incercam sa facem cat putem pentru pescari, ape si pesti cu respectarea LEGISLATIEI IN VIGOARE. Prin lupte absurde cu "morile de vant" va consumati energia pe lucruri inutile, care nu aduc nici un serviciu pescarilor.
Sincer, apreciez foarte mult zelul Dumneavoastra cu care luptati si am un respect deosebit fatza de oamenii care-si creaza un ideal, pentru care lupta pana la capat. Pescarii insa au nevoie de ape in care sa pescuiasca acum, imediat, nu dupa ani de zile de tocit scaunele (SI BANII) prin tribunale. Haideti mai bine sa le oferim ceva concret si sigur acum, iar
contestarea valabilitatii unei LEGI sa o facem (impreuna) pe cai legale (in parlament, prin intermediul partidelor politice aflate la putere, prin promovarea unor motiuni, etc., etc.) Stiu ca avocatilor le plac procesele, pentru ca e painea (si scopul) lor. Noi pescarii insa trebuie sa avem alte prioritatzi ! Am facut asociatii noi, trebuie sa venim cu ceva ape unde sa pescuiascuim. Dumneavoastra care sunteti de zeci de ori mai mare ca noi, aveti vre-o apa din domeniul public in co-proprietate. Noi avem 6 (sase) paraie si inca dintr-alea bune, pazite de Romsilva, nu de AGVPS !!!
SI ASTA DE DOAR INCEPUTUL !!!!
La ce pret ai luat in gestiune riurile de munte amintite de tine?Sau le-ai primit gratis? In acest caz ai primit ceea ce aveai, adica bazinele piscicole naturale din contractul care il ai incheiat cu CNAFP. Daca le-ai luat pe bani, unde se duc banii, care conf. art.11 al.2 lit.e di L182/2001 sunt venit la bugetul de stat nu ai Romsilva. Cit despre paza si controlul Romsilva detiin un document in care Romsiva spune cu gura ei ca nu are drept de control pe apele de munte.
ROMSILVA NU POATE FI GESTIONAR CHIR SI PRIN TEXTUL DE LEGE II1, DIN ORD. 69, pentru ca si daca ar fi legal, este gestionar delegat ca si tine. Ori cedarea de gestiune a delegatilor delegati catre alte persoane este interzisa.
ROMSILVA NU POATE FI GESTIONAR CHIR SI PRIN TEXTUL DE LEGE II1, DIN ORD. 69, pentru ca si daca ar fi legal, este gestionar delegat ca si tine. Ori cedarea de gestiune a delegatilor delegati catre alte persoane este interzisa.
Nu este nici un secret, pretul este acelasi pentru toata tara, in medie 200.000 lei vechi/km de rau/parau, functie de capacitatea biogenica (cat de mult peste are).
Mi-ati ramas dator cu un raspuns, ocolind (inteligent, ce-i drept) intrbarea pe care va rog sa o recititi. Daca nu-mi raspundeti, nu-i nimic, inseamna ca Dumneavoastra deocamdata va trimiteti membrii la pescuit pe propria raspundere. Daca vor fi probleme , las' ca rezolvam noi prin tribunale. Dati-mi voie sa cred ca presedintele Dumneavoastra Adevarat este un foarte bun avocat. Am dreptate ?
Mi-ati ramas dator cu un raspuns, ocolind (inteligent, ce-i drept) intrbarea pe care va rog sa o recititi. Daca nu-mi raspundeti, nu-i nimic, inseamna ca Dumneavoastra deocamdata va trimiteti membrii la pescuit pe propria raspundere. Daca vor fi probleme , las' ca rezolvam noi prin tribunale. Dati-mi voie sa cred ca presedintele Dumneavoastra Adevarat este un foarte bun avocat. Am dreptate ?
Ca sa vedeti cat suntem de transparenti si ce ne preocupa pe noi sa facem pentru pescari (adica noi insine) va pot spune ca in momentul de fata suntem in tratative avansate cu un alt judet limitrof, pentru obtinerea de DELEGARE DE GESTIUNE pentru inca cateva paraie. Oamenii nostrii au nevoie sa pescuiasca in siguranta si legal. Asta este scopul nostru.
Dedic un mic motto tuturor asociatiilor nou-infiintate: "Pasi marunti si... viata lunga"!!!!
Dedic un mic motto tuturor asociatiilor nou-infiintate: "Pasi marunti si... viata lunga"!!!!
Presedintele este inginer. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa cunosti Legea. Pentru dumnezeu; nu intelegi ca in domeniu public al statului pretul se face prin act normativ si nu de o regie care are veniturile stabilite prin legea 15/1990? In ce baza s-a stabilit pretul? Cit despre reciprocitate citeste-ti contractul si o sa vezi ca cedarea de gestiune este interzisa. De unde ai scos-o cu reciprocitatea?
Permise de pescuit in ape de munte la asociatiile nou-infiin
Nu stiu de unde ati scos cuvantul reciprocitate ca eu unu' nu l-am pronuntat?
Prin reciprocitate nu se face cedare de gestiune ... gestionarul ramane acelasi ... doar se permite pescuitul ... sau a pescui = a gestiona ???apsalba scrie: ... Cit despre reciprocitate citeste-ti contractul si o sa vezi ca cedarea de gestiune este interzisa. De unde ai scos-o cu reciprocitatea?
Se vede ca nici noilor asociatii nu le place concurenta

Nu sunt fan ajvps ... nu sar sa le iau apararea ... au ei destule bube in cap incat sa nu-i iubesc prea tare ... dar deocamdata in afara de cateva concursuri nu am prea vazut nimic facut din partea asociatiilor nou infintate ... si sunt tare curios ce vor mai face de la anul daca va fi eliminata obligativitatea asocierii pentru a putea pescui.
S'altare și bunăstare !