Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Iun 2006, 08:08

Raspunsul il gasiti in Legea nr. 192/2001 R cu modificarile si completarile ulterioare date de OG nr. 69 si Aprobata cu Legea nr. 113/2005.
Legea 113 a modificat art. 8 din lege in sensul ca a eliminat exceptia referitoare la apele de munte si Delta Dunarii.De asemenea art. 79 care enumera administratorii apelor a fost abrogat.
Niste baieti buni si-au dat seama ca le scapa printre degete niste privilegii si au incercat s-o dreaga, introducin ari II1 in ordonanta 69 in sensul ca ANPA care se ocupa de strategii, etc., deleaga gestiunea apelor de munte catre Romsilva, dar au uitat sa spuna in formularea articolului ca se introduce in L 192 un art. nou sau ca modifica sau inlocuieste art.79. In acest sens art. nu are valoare, gestiunea putind fi delegata de CNAFP ,singura stabilita de lege ca gestionar.
Vreau sa va spun ca am intocmit dosare penale pentru toti padurarii care au facut controale si au pretins taxe de la pescarii nostri pentru abuz in serviciu.
Suntem in posesia unei adrese a Romsiva prin care cere sprijin politiei si prin care recunoaste ca nu are drept de control.
Modificarile facute legii au fost cerute de Comisia Europeana si se fac presiuni ca Romsilva sa privatizeze si amenajarile piscicole pe care le detin (pastravarii, viviere,etc.)
Luati in calcul ca legea 192 prevede la art. 3 notiune de bazin piscicol natural, asta insemnind izvor-varsare si nicidecum impartirea unuicurs de apa pe sectoare.
Asociatiile noi infiintate si care au contracte incheiate cu CNAFP au la art.2 dreptul de pescuit recreativ sportiv in toate bazinele piscicole naturale si au intrat in circuitul civil odata cu obtinerea autorizatiilor si nu pot fi anulate de un ordit timpit asa cum este 231/2006, care stabileste norme tehnice si nicidecum nu poate impune o suprataxare pentru pescuit.
Romsiva nici nu are in obiectul de activitate pescuit sportiv, incasind ilegal venituri, altele decit cele prevazute in L15/1990.
De altfel cind am discutat cu agentia despre tarifele practicate de Romsila au mutit, tarifele trebuind sa fie aprobate prin HG. in cazul cand ar fi legale.
Cititi cu atentie legea 192 cu modificari si spuneti-mi si mie unde gasiti in ea cuvintul Romsilva, si dau o bere.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 13 Iun 2006, 12:48

Nu am nimic cu nici o asociatie nou infiintata dar din tot acest topic observ doar ca se invrajbesc oamenii.
Noile schimabri in domeniu nu fac altceva decat sa bulverseze pescuitul si trebuie sa recunoastem cu toti impreuna cu cei din tot felul de institutii ale statului ca este un HAOS TOTAL.
Mai departe cititi pe topicul DE CE....?

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 13 Iun 2006, 23:41

In sfarsit am gasit si noi un punct comun. Pescuitorule ai dreptate referitor la haosul existent, insa asa este la noi cand se schimba ceva. Dupa Revolutia din Decembrie '89 si dupa 16 ani mai sunt inca multe domenii in care haosul nu a luat sfarsit. Sa sti ca dupa ce ne-am infiintat, primul pas a fost sa ma duc la AJVPS-Hunedoara Deva, la Dl. Director Calciu Dorin sa cadem la o intelegere astfel incat sa avem loc unii de altii. Din pacate pur si simplu am fost dat afara din birou fara sa ma asculte macar ce propunere am. Si... aveam o propunere mai mult decat convenabila pentru ei. Pur si simplu vroiam sa le readuc inapoi pescarii pe care ei i-au pierdut ca urmare a unei politici falimentare. Vroiam sa cumparam permisele de munte tot de la ei, noi multumindu-ne doar cu sesul. Inversunarea mea din celelalte topicuri se explica si prin maniera DICTATORIALA cu care am fost tratat de acel om. El refuza sa ne recunoasca, desi am fost recunoscuti de instantele judecatoresti si institutiile abilitate ale statului Roman. Conform Legii el nu e cu nimic mai presus decat mine. Avem aceleasi functii. Daca nu ar fi un Dictator, ma primea in birou, ma asculta si in final spunea ca nu e de acord sa recupereze niste bani oricum pierduti, ceea ce e iarasi dovada de prostie omeneasca de data aceasta.
Din toate discutiile noastre un singur lucru e clar. Voi nu vreti sa acceptati concurenta. Asta inseamna ca va e FRICA.

pescuitorul
veteran
veteran

!!!

Mesaj de pescuitorul » 14 Iun 2006, 09:08

Daca s-a purtat asa atunci nu prea are scuze .Ai dreptate.Trebuia sa te primeasca si sa discute si apoi poate ajungeati la un numitor comun.
Trebuie sa intelegi un lucru : nimeni nu spune ca sunteti ilegal constituiti dar vi se contesta contractele incheiate peste cele ale ajv-urilor.Sunt atatea ape libere de ce nu s-au ocupat sa vi le dea pe acelea?????
Si va intreb si pe Dvs acelasi lucru: daca stati in chirie si proprietarul mai aduce pe cineva sa doarma in pat cu dvs dar cu acelasi pret va convine????? astept un raspuns sincer
va multumesc anticipat? :oops:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Iun 2006, 15:23

Pescuitorule,
nici tu si nici noi nu suntem chiriasi. Pentru dumnezeu. Cititi legile si contractele. Ni s-a dat un drept de folosinta nu o chirie.
De ce nu cititi legea 192/2001. O gasiti pe www.cnafp.ro s-au pe orice motor google.
Desfid pe orice gaseste printre gestionari romsiva. Cit despre AGVPS, va garantez ca vor avea soarta PCR care i-a nascut (vezi decretul 211/1948) si le-a dat chipul si asemanarea lui. Oferta cu berea ramine valabila

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 14 Iun 2006, 17:36

Asa e cum spune Apsalba. Nu e vorba de nici o chirie aici. APELE PUBLICE de aia sunt publice sa aiba acces tot publicul la ele, nu sa puna cineva monopol pe ele. Acesta este raspunsul meu sincer ! Daca vrei sunt dispus sa continuam discutia pe un ton conciliant. Eu sunt PENTRU !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Iun 2006, 17:40

OK.Astept intrebari.

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 14 Iun 2006, 21:53

Scuze Apsalba ! A fost vorba de o formulare gresita din partea mea, fapt pentru care nu ti-ai dat seama ca raspunsul meu se adresa Pescuitorului de la AGVPS, nu tie. Noi suntem pe "aceeasi creanga". Tocmai iti dadusem dreptate. Diferendul este intre noi si AJVPS. Ei sunt cei care sustin teoria cu ... chiria !

pescuitorul
veteran
veteran

si eu

Mesaj de pescuitorul » 15 Iun 2006, 10:32

si eu sunt pentru dar cred ca putem discuta noi inca 10 ani de acum incolo pe tema asta si tot nu o sa tina nimeni cont de doleantele pescarului de rand.interesele sunt mari si sunt acolo la Bucuresti. noi suntem copii mici.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 15 Iun 2006, 16:16

pescuitorule
te-ai gandit vreodata ce interese mari sunt la Bucuresti, la AGVPS?
interese care n-au nici o legatura cu interesele vanatorilor si pescarilor.
interesele care ii fac pe unii sa devina penibili prin modul in care se lega cu lanturi de functii si privilegii.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

Scrie răspuns