Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

pt pytu

Mesaj de apsalba » 21 Iun 2006, 10:06

Alt judet inseamna asltceva ce tu nu ai in contract. Cit despre Romsilva vad ca nu pricepi ca nu mai are gestiune si da ce nu este al ei, ci al tau. De ce nu citesti legea 192? Spune-mi si mie unde scrie ca romsilva este gestionar si ca poate sa delege gestiunea pentru apele de munte.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 21 Iun 2006, 11:34

HG nr.865/2005 art.9(1)c ANPA deleaga gestionarea durabila a RAV pentru apele de munte RNP Romsilva

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iun 2006, 15:13

ANPA nu poate sa dea delegare de gestiune din moment ce legea 113/2005 care modifica si aproba Ord. 69/2004 nu aia care spui tu si care nu exista. modifica art. 8 din legea 192 si numeste un singur gestionar, CNAFP. Faptul ca dupa ce au modificat art. 8 si au abrogat art. 79 din legea 192 in care erau definiti in clar administratorii, nu are valoare pentru ca ANPA nu are calitatea de gestionar ca sa poata delega gestiunea resursei acvatice vii. Mai mult decit atit prin formularea lui, art. respectiv trebuia introdus in L 192, NICIDECUM IN o69. cu numar clar si inserat la Titlul II din lege. si anume la gestionarea reurselor acvatice vii.
Dacacontiunuati sa va gidati dupa auzite, n-o sa faceti mare brinza cu asociatiile.
Ieri am avut inspectie de la Inspectia piscicola care a fost sesizata de directia silvica precum ca pescuim pe apele lor. Am pus la dispozitia inspectorului toata legislatia in domeniul pescuitului si l-am rugat sa imi arate in lege unde este denumita Romsilva ca getionar si sa-mi citeasca atributiile ANPA prevazute in lege.
Normal ca nu a stiut. Dupa ce i-am prezentat textele de lege si-a cerut scuze si va da raspunsul care trebuie, acolo unde trebuie. Ce este paradoxal pentru mine este faptul ca institutiile care trebuie sa aplice legea habar nu au de ea. Asta nu inseamna ca este si scuza voastra din moment ce v-ati asumat responsabilitatea sa gestionati o asociatie de pescari sportivi. Cu bine.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iun 2006, 15:27

Apropo.
O HG nu poate modifica o lege. Poate o ordonanta de guvern.
Una este o Lege, alta un regulament.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 21 Iun 2006, 15:49

PRECIZARI LEGISLATIVE PENTRU APSALBA
In ceea ce priveste cunoasterea legislatiei de catre cei ce verifica respectarea ei ai dreptate. Referitor la competentele ANPA vezi Legea 192/2001 R art. 7 cu 1 cu 2 cu 5 si o sa observi ca HG 865/2005 ESTE EMISA IN BAZA LEGII 192/2001 R si prin urmare RNP Romsilva procedeaza in litera si spiritul legii. Organizarea si functionarea ANPA este publicata in MO Partea I nr.727 din 10/08/2005

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iun 2006, 22:27

Cred ca glumesti. Legea 113 nu substituie legea 192. De ce nu o citesti dupa site-ul ANPA sau al CNAFP? O lege poate fi interepretata dupe o HG doar daca stabileste norme de aplicare ale legii nu daca stabileste un regulament al unei institutii. Citeste codurile de procedura si imi vei da dreptate. Sper ca in scurt timp sa transam in instante ceea ce unii incearca sa incurce prin tertipuri balcanice. Noi chir raspundem de cei pe care ii reprezentam.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Iun 2006, 16:26

Incepind de azi 23.06.2006 RNP nu mai este gestionar de fonduri de pescuit prin Hotararea Curtii de apel Alba contra Ord.231/2006. Duceti-va si cereti-va banii inapoi pe care i-ati dat pe apele de munte uncasati ilegal. Nu astept multumiri.

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 26 Iun 2006, 23:28

Imi pare rau ca trebuie din nou sa-mi exprim dezacordul fata de ceea ce susti APSALBA, dar ceva din strafundul inimii nu ma lasa sa cred nici o iota din ceea ce spui aici referitor la faptul ca RNP Romsilva nu este sau... nu mai este gestionar. Sunteti o asociatie atat de mare..... de ce nu ati deplasat nici un concurent la prima editie a Concursului National de Pescuit la Pastrav organizat de RNP Romsilva. De ce nu a venit Dl. Popescu personal sa discute frumos ... la un pahar de vorba cu reprezentantii RNP Romsilva de la Bucuresti, prezenti la concurs. Noi avem doar 78 de membrii si am deplasat 8 concurenti (inclusiv eu) si nu mi-a parut rau!!! Am avut multe de invatat si oamenii mei au avut parte de un eveniment unic(pana acum') in activitatea lor de pescar, fiind supersatisfacuti de ceea ce s-a intamplat acolo.
Zau imi pare rau de ceea ce.... nu le oferiti pescarilor Dumneavoastra!!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iun 2006, 07:29

Pescarilor nostri le-am redat demnitatea pe care AGVPS la ignorat-o ani de zile.Dece nu venim la concursuri? Te inseli. La noi functioneaza criteriul de performanta. Echipele se stabilesc in urma etapelor de calificare pe filiale si asociatie. Deja s-au conturat echipele si vom introduce judetul Alba in sistemul competitional national prin organizarea de etape de concurs pe fiecare componenta a pescuitului sportiv. Nu crezi ca am facut destul intru-un an de existenta?
De ce vin pescarii la asociatia noastra?
Intreaba-i pe ei. Nu-i racolam prin telepatie.

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 27 Iun 2006, 13:05

DECIZIA CURTII DE APEL ALBA
Solutia de anularea Ordinului 231/2006 nu este definitiva iar recursul o poate schimba.Este destul de curios ca s-a judecat la primul termen si fara procedura indeplinita. Motivarea deciziei poate sa lamureasca lucrurile.Succesul este doar vremelnic. Argumentele apsalba sunt subtiri si nu pot fi retinute de o instanta echidistanta . In ceea ce priveste atentia acordata pescarilor sportivi amatori de competitii felicitari si tineti-o tot asa. Concurenta si posibilitatea de a compara si cuantifica implicarea asociatiilor sunt benefice si in interesul celor pe care organizatiile pescaresti ii reprezinta. La noi numarul celor care agreaza competitia este cu mult mai mic decit numarul pescarilor ce urmaresc in primul rind rezultatul si mai putin aspectul recreativ-sportiv.

Scrie răspuns