Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Dec 2006, 09:48

Precizez ca sunt pentru respectarea legii ... si as vrea si eu sa pot pescui pe 2 ianuarie 2007 avind deja in buzunar permisul de pescuit pe 2007.

Inteleg ca asociatiile nou infiintate sunt pentru respectarea legii ... fapt laudabil daca ar dori respectarea legii in favoarea pescarului cotizant si nu cum le cade lor mai bine in lupta cu AGVPS. Insa nu stiu de ce toti (cu exceptia lui leba) parca pun pe primul loc lupta cu AGVPS. :twisted:

Eu ca pescar achit ce este de achitat, iau chitantele si astept sa-mi vina permisul. Si pe parcursul acestei asteptari ... merg la pescuit. Nu comit nici o ilegalitate ... lucru pe care nu-l pot dovedi daca sunt prins la pescuit pe 2 ianuarie 2007 ... insa ulterior cind va veni permisul de pescuit pe el va scrie ca este valabil pe intreg anul 2007.
Ca va costa mai mult decit mi-a luat asociatia in prima faza (cind mi-a dat chitanta ca l-am platit) - nici o problema ma prinde si ma taxeaza cind vin sa-l ridic.

Chiar ieri mi s-a reprosat ca as fi "fan AJVPS" (de catre presedintele unei asociatii de pescari nou-infiintate).
Ei uite ca in acest caz as putea deveni ... pentru ca nu pot sa nu observ ca acesta problema AJVPS-ul a rezolvat-o in favoarea pescarului ... plus ca are suficienta credibilitate in fata politiei de frontiera ca o chitanta semnata si stampilata de ei (care atesta ca mi-am achitat permisul) sa-mi permita sa merg la pescuit pina se va tipari si permisul.

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Permise ptr ape de munte la asociatii nou infiintate

Mesaj de MihaiV » 16 Dec 2006, 11:04

leba scrie: care lege, frate?
http://www.rapitori.ro/poze/permis_de_pescuit.pdf

Articolul 3 - (1)

In momentul platii cotizatiei catre asociatiei nu exista garantia ca asociatia va primi permise de la Agentie.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Dec 2006, 11:19

revin asupra problemei cu sau fara lupta antiAJVPS, dar efectiv indignat de faptul ca trebuie sa merg aproape 3 ore cu trenu pana in judetul Sibiu in loc sa prin un peste la 1 orejuma in judetul nostru am zis ca o sa fac poza la o chitanta noua si la o fila de pe carnet si o sa imi pun stampilele la imprimanta ce ziceti de asta, daca nu vin permisele tot anu sunt in "legalitate", asta asa ca idee sa vedeti la ce foloseste permisu, ca sa nu mai zic de lipsa de inactivitate a persoanelor care trebuie sa verifice existenta lui :evil: la faza asta AJVPS nu a gandit propescari ci pro AJVPS , ca sa nu piarda cotizatiile membrilor la inceput de an, daca o asociatie nou infiintata ar garanta prezenta permiselor pe 1 ianuarie ar pierde baietii ceva banutzi....daca voua vi se pare normal ca AJVPS sa isi exercite monopolul in ideea "ia tata chitanta ca nai probleme ca numai noi avem dreptu de control" fiti pro AJVPS care e pro pescari pentru pro buzunarul lor :roll:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 16 Dec 2006, 12:26

Pentru mine, ca pescar, problema e ca achit un permis de pescuit anual si daca ar fi cum vreti voi as ajunge sa-l folosesc abia prin iunie (pe motiv ca in curind ingheata apa, vine apoi primavara cu apa mare si tulbure, apoi prohibitia).

AJVPS a gasit o solutie. Buna sau rea ... de vreme ce imi permite sa pescuiesc de pe 1 ianuarie pina pe 31 decembrie (adica exact perioada pe care am platit) ... e o solutie .

Invit pe toti cei nemultumiti de o astfel de solutie sa puna in loc ceva mai bun.
In caz contrar sa le precizeze cotizantilor ... ca vor putea pescui cind va binevoi CNAFP-ul sa tipareasca permisele (dar mai precis in iunie). Si ca pun umarul la acesta "revolutie" in care platesti permis pe un an si poti pescui cu el 6 luni. :roll: :shock:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 16 Dec 2006, 14:01

Asta-i tragedia dumneavoastra dl. Sasu. Nu vreti decat sa va achitati permisul de pescuit. Cine citeste sa inteleaga de ce merge asa pescuitul in Romania.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Dec 2006, 14:37

:shock: ce solutie a gasit AJVPS? ca eu tot nu inteleg :shock: solutia de a se folosi de abuz de putere in baza monopolului...hai sa facem o reducere simpla la absurd din 2 perspective:

1. presupunem ca la anul asociatiile noi infiintate obtin drept de control pe balta si au permise emise deja in timp ce AJVPS nu, ce veti face la un control cand veti arata doar chitanta si o stampila si vi se va zice ca aia nu va pemite sa pescuiti???

2. se dovedeste ca AJVPS este o organizatie constituita abuziv si prin martie (cand dumneavoastra inca nu vati primit permisul) este anulata legalitatea AJVPSurilor, ce faceti , mergeti sa cereti banii inapoi? - vi mai da cineva ?

Eu zic ca nu aveti alternative fiindca nu le cautati, si daca tot vi se da o chitanta, puteti foarte bine sa o luati si din alta parte, daca as avea de unde, fie numai o chitanta sa obtin in loc de permis m-as duce linistit la alta asociatie.... :!:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Dec 2006, 14:42

AJVPS a gasit o solutie. Buna sau rea
sa inteleg ca pana la urma nu te intereseaza Ioan cum e solutia ci doar daca te "coafeaza " pe tine in ce te priveste strict si atat
sau mai plastic
daca cel ce are sa iti innapoieze o suma de bani ii da in cap amicului de langa tine ca sa faca rost de banii respectivi nu mai conteaza

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 16 Dec 2006, 14:45

poate pe unii ne intereseaza pescuitul si atat
deocamdata nu face nimeni nimic, doar se iau bani
asa ca important este sa dai bani cat mai putini pentru kktul pe care il primesti inapoi
mie imi convine ca pot pescuit to anul, si nu-mi convine sa platesc vigneta degeaba
pana gaseste cineva solutii sa se elimine pescuitul industrial, vorbim discutii
asta este parerea mea

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Dec 2006, 14:52

danr scrie:poate pe unii ne intereseaza pescuitul si atat
deocamdata nu face nimeni nimic, doar se iau bani
asa ca important este sa dai bani cat mai putini pentru kktul pe care il primesti inapoi

faptul ca o asociatie "de apartament" ofera permise la aproape jumatate din pretul ajvps.ului ( ma refer strict pe judetul Iasi) ti se pare ceva, danutz?
si mie mi-ar placea sa merg la pescuit pur si simplu. dar m-am gandit si la cei din jurul meu.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 16 Dec 2006, 14:54

dan te contrazici putin
poate pe unii ne intereseaza pescuitul si atat
pana gaseste cineva solutii sa se elimine pescuitul industrial, vorbim discutii
te intereseaza iata si altceva decat sa pescuiesti
ca sa putem ajunge sa pescuim cum ne dorim cred ca trebuie asa cum spui si tu mai sus sa ne intereseze si altceva
riscam altfel sa ajungem sa nu mai avem unde pescui cat de cat cum trebuie sau cum ne dorim din fel de fel de motive :)

Scrie răspuns