Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Dec 2006, 18:59

Imi pare rau dar trebuie sa fiu de acord cu taicanoe ! Dupa aceea vorbim de tot ce vreti! Dar atunci vor ramane in asociatii pescarii hotarati sa-si schimbe soarta! Adica dupa ce-mi iau permisul, unic pe tara, de la chioscul din colt , discut de asociatii care sa-mi faca hoby-ul mai placut! La ora asta sunt 90% din pescari membrii in asociatii (indiferent care!) pentru ca-i obliga o lege care-ncalca constitutia :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Dec 2006, 19:49

Nick scrie:Si ce ti se pare normal si corect la noi?Ai cumva ape populate din banii care i-ai dat pe permis?Se respecta dimensiunile minime la pescuit,braconieri,etc?
putine lucruri mi se par normale si corecte in romanica ... am dat bani pe permis pentru ca vreau sa pot pescui legal ... am dat bani degeaba, pentru a fi membru intr-o asociatie in care nu mi-am dorit sa fiu (anul asta am dat la doua asociatii in doua judete diferite)
Din moment ce nu am prea vazut braconieri prinsi si condamnati ... inseamna ca nu sunt :lol: sau sunt la fel cu teroristii din decembrie '89 ... toti sustin ca au fost teroristi dar nimeni nu ia vazut si nu e nici un terorist condamnat
S'altare și bunăstare !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 19 Dec 2006, 20:04

Vezi Nick am vrut sa uzez si eu de indemnul ca daca nu sunt multumit de activitatea AJVPS sa merg la o asociatie nou-infiintata.
Insa nu merg orbeste, nu pot fi momit cu o cotizatie mai mica decit la AJVPS ... vreau sa stiu in ce ma bag.
Si nu vorbesc de statut ... statutul este cel putin rezonabil la orice asociatie (inclusiv la AJVPS). Alta e durerea ... si tine in principal de atmosfera generala care domneste in asociatie. Cu remarci de genul "Nu-ti convine ... mergi la AJVPS" - nu va mai trec niciodata pragul. Sunt convins ca pescuitul nu a inceput si nu se va sfirsi cu o anume asociatie ... indiferent cit de progresista se declara sau ce traditie semicentenara are aceasta.

Pina la un punct nu-mi pasa pe ce se duc banii pe care-i dau asociatiei drept cotizatie ... insa nu sunt de acord sa finantez lupta dintre asociatii.
Cred ca asta ar fi cea mai contraproductiva utilizare ... contraproductiva atit pentru pescarii (de rind) din AJVPS-uri cit si pentru cei din asociatiile nou infiintate.
Lupta care se duce in acest moment la nivelul de virf la asociatiilor, al celor care fac si desfac asociatii, federatii ... si alte aberatii ne-a adus acolo unde suntem acum.
Numi pasa daca pescuitul va deveni sport, daca bugetul statului va finanta o federatie sportiva ... oricum asta nu ma intereseaza ca membru al unei asociatii de pescari ... ma intereseaza doar in calitatea mea de contribuabil la bugetul statului.

Dar hai sa revenim la mesajul tau.
Dar ia spune Nelu,daca peste cinci ani nu o sa mai fie peste pe Prut fiindca "Asociatiile de Pescuit Profesioniste" l-au plasuit pana la exterminarea pestelui?Ce o sa faci atunci,cine o sa-ti apere drepturile de pescar sportiv,Ajvps?Sau nu o sa mai mergi la pescuit si cu asta basta?
Asta cu pescuitul comercial cu plase pe apele naturale vad ca a devenit un "bau-bau" cu care asociatiile incearca sa-si adune noi cotizanti.
Toate, dar absolut toate, promit ca vor lupta cu acest fenomen. La fel cu poluarea, la fel cu braconajul.
Intre noi fie vorba ... ar fi contraproductiv (pentru ele) sa faca sa dispara aceste fenomene ... ca nu de alta dar nu vom mai avea de ce sa ne aparam uniti in asociatii.
Pe de alta parte ... nu va faceti iluzii ca veti putea afecta in vreun fel interesele economice (ale statului si ale asociatiilor de pescuit comercial). Asociatiile noastre (vai lor !!!) sunt total dependente de ceea ce le da statul roman. Acum le da membri cotizanti ... ca miine le va da domenii acvatice de gestionat (si de pe care sa-si adune fondurile necesare).
Insa suparati-i voi cu cereri „aberante� (vis-a-vis de interesele lor) si veti vedea cum va taie macaroana ... cit de greu ar fi ca autoritatea statului care reglementeaza pescuitul sa dispuna ca permisele de pescuit sa se vinda la benzinarii si oficii postale ?

Dar sa revenim la problema - de actualitate acum – a permiselor de pescuit pe 2007.
Cit de greu ar fi fost ca asociatiile de pescari sa mearga toate – dar absolut toate – la CNAFP si la ANPA si sa solicite un comunicat oficial prin care valabilitatea permiselor de pescuit pe 2006 sa fie prelungita pina la tiparirea noilor permise. Adica o luna - doua luni ... sau cit o dura pina or tipari dumnealor permisele noi.
Ar fi greu ... foarte greu ... asta in conditiile actuale (a se citi cu actualii lideri ai asociatiilor de pescari). Care lideri – cel putin la nivel declarativ – se sacrifica pentru drepturile si binele nostru.

Vai noua !?!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Dec 2006, 21:15

Ioan S. scrie:Cit de greu ar fi fost ca asociatiile de pescari sa mearga toate – dar absolut toate – la CNAFP si la ANPA si sa solicite un comunicat oficial prin care valabilitatea permiselor de pescuit pe 2006 sa fie prelungita pina la tiparirea noilor permise. Adica o luna - doua luni ... sau cit o dura pina or tipari dumnealor permisele noi.
Ar fi greu ... foarte greu ... asta in conditiile actuale (a se citi cu actualii lideri ai asociatiilor de pescari). Care lideri – cel putin la nivel declarativ – se sacrifica pentru drepturile si binele nostru.

Vai noua !?!
Imi pare rau sa constat ca dupa ce declari sus si tare ca nu vrei sa dai nimanui o mana de ajutor si vrei doar sa iei permis si sa pescuiesti, acum vii si ii acuzi pe altii ca de ce nu au facut o chestie pe care n-ai propus-o niciodata, dar ei trebuiau sa ghiceasca ce iti doresti si sa-ti indeplineasca visurile. La asociatia unde ai platit permisul pe 2006 ai fost sa le pui aceeasi intrebare?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 19 Dec 2006, 23:38

MihaiV scrie:Imi pare rau sa constat ca dupa ce declari sus si tare ca nu vrei sa dai nimanui o mana de ajutor si vrei doar sa iei permis si sa pescuiesti, acum vii si ii acuzi pe altii ca de ce nu au facut o chestie pe care n-ai propus-o niciodata, dar ei trebuiau sa ghiceasca ce iti doresti si sa-ti indeplineasca visurile. La asociatia unde ai platit permisul pe 2006 ai fost sa le pui aceeasi intrebare?
Hai sa mai nuantam putin: poate as vrea sa fac pasul de la a cotiza la o asociatie strict pentru a obtine permisul de pescuit ... la a spijini financiar o asociatie (prin acceasi cotizatie).
De fapt asta caut aici in discutii intre asociatii. Iar ideea cu ce s-ar putea face (legal) pentru a pescui (legal) pina la aparitia noilor permise ... a aparut pe cind scriam mesajul anterior.

Acuma ce pot sa mai spun ... e perfect adevarat ca n-am propus niciodata nici unei asociatii ca permisul de pescuit pe anul 2007 sa fie disponibil incepind cu 1 ianuarie 2007. Ma asteptam ca din atitia vizionari citi vegheaza in prezent la destinul pescuitului sportiv din Romania sa realizeze ca nu vom sta acasa dupa 1 ianuarie 2007 daca vremea va permite sa pescuim numai pentru ca nu au sosit permisele pe 2007.

Sunt oare singurul pescar care ar vrea sa aiba si permisul de pescuit in regula? Daca da ... atunci intr-adevar trebuia sa propun asta ... sa mi se aprobe ... si eventual sa mi se aduca unul (comanda speciala) ! :oops: :twisted: :shock: :D

pityu
veteran
veteran

Permise ptr ape de munte la asociatii nou infiintate

Mesaj de pityu » 20 Dec 2006, 00:13

Prieteni ! Va certati degeaba! Permisele pe 2007 trebuiau sa fie tiparite din luna Octombrie, conform Contractului cu CNAFP-ul. Stiti ce ?
Eu am mai vazut lupi mancati de oi! Pe pariu ca permisele sunt tiparite de mult si tinute sub tejghea pentru jmecherii de agevepesei. Sa vedeti daca am sau nu dreptate. Ei vor avea permise pe 01.01.2007, iar noi dupa lungi si interminaabile certuri si reclamatii le vom primii mai spre ... primavara, dupa ce agevepese-ul isi va face plinul binemersi !
Doamne da sa nu fie asa !!!! Doamne da !!!!

flydb
veteran
veteran

Re: Permise ptr ape de munte la asociatii nou infiintate

Mesaj de flydb » 20 Dec 2006, 08:23

pityu scrie:Prieteni ! Va certati degeaba! Permisele pe 2007 trebuiau sa fie tiparite din luna Octombrie, conform Contractului cu CNAFP-ul. Stiti ce ?
Eu am mai vazut lupi mancati de oi! Pe pariu ca permisele sunt tiparite de mult si tinute sub tejghea pentru jmecherii de agevepesei. Sa vedeti daca am sau nu dreptate. Ei vor avea permise pe 01.01.2007, iar noi dupa lungi si interminaabile certuri si reclamatii le vom primii mai spre ... primavara, dupa ce agevepese-ul isi va face plinul binemersi !
Doamne da sa nu fie asa !!!! Doamne da !!!!
Pe pariu ca nu sunt tiparite?! Pityu, ar fi ceva iesit din comun pentru companie ca sa aiba permisele gata tiparite la inceput de an nou. Reamintesc faptul ca legea 192 a aparut in anul 2001 si de atunci niciodata nu au fost gata la inceput de an. Chiar atunci cand AGVPS -ul nu avea nici un fel de concurenta. Cu atat mai putin acum , cand lucrurile sunt extrem de incurcate d.p.d.v. legislativ. Si iata de ce spun acest lucru:
1. - Nu se stie daca permisul pe care trebuie sa-l tipareasca CNAFP-ul ramane valabil pentru un singur judet sau va fi valabil pe toata tara.
2. - Nu este stabilit daca se va putea pescui cu el si pe apele de munte ale RNP Romsilva. Procesul castigat de APS Alba in ceea ce priveste ordinul 231 a dat peste cap toata filozofia Romsilva .
3.- Procesul vignetei nu sa terminat ( exista un termen pentru data de 15 februarie 2007).

Daca AGVPS-ului ii convine de minune actuala stare de lucruri, cred ca asociatiile si cluburile nou infiintate trebuie sa faca presiuni la MInisterul Agriculturii pentru limpezirea rapida a legislatiei.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Dec 2006, 08:29

Procesele pot dura ani de zile, stai linistit ca nu asteapta CNAFP-ul sa se termine procesele.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Dec 2006, 09:15

Ca sa lamurim odata pentru totdeauna de ce sustinem asociatiile va rog sa cititi cu atentie urmatoarele:
Permisul de pescuit iti da numai dreptul de a practica pescuitul. Daca vrei sa si pescuiesti, trebuie sa te supui regulilor administratorului bazinului piscicol. Acest drep se traduce in bani. Daca vrei sa si pescuiesti, trebuie sa platesti. Exemplu practic: unul din membri nostri a fost in Slovenia la pescuit. Si-a cumparat permisul de la benzinarie cu 9 EURO si a mers sa pescuiasca. Raul respesctiv era administrat de primaria respectiva prin care trecea raul. Pentru a putea pescui, a mai platit 33 EURO, si era obligat sa elibereze pestii. Daca vrei sa ii si retii, nu ai voie decat 3 exemplare si plateai suplimentar. Insistenta noastra pentru asociere nu este de a arata ce muschi avem, ci de a crea facilitati pentru membri asociati, prin crearea de baze propri, gestionare durabila a bazinelor luate in administrare etc.
Exemplu, promovam un proiect din fonduri nerambursabile pentru a amenaja 17 rauri de munte si a le introduce in circutul de competitii.
Dovada ca promovam proiecte o gasiti pe www.afm.ro unde suntem postati cu proiectul ce ni s-a admis la finantare.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 20 Dec 2006, 15:14

Romania nu e Slovenia ... diferenta de civilizatie intre noi si ei e ca de la cer la pamant ... pentru permisul ala de 9 euro precis aveai dreptul sa pescuiesti pe oarece ape ... si NU TREBUIA SA FI MEMBRUL NICI UNEI ASOCIATII !!!
Daca superbele asociatii nu sunt capabile nici macar de atata lucru - sa-ti poata da permisul la inceputul anului viitor - 1 ianuarie 2007 - le invit, cu politete, sa se autodesfinteze, pentru ca nu sunt capabile nici macar sa asigure celor care doresc sa fie legali, un amarat de permis. Daca nu era o lege tampa si neconstitutionala oare cati membri ar fi avut asociatiile nou constituite ???
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns