Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 10 Dec 2006, 20:04

Bravo pikeman!Cred ca acum e lamurita treaba...Ce culoare ciudata e verdele ala' ,nu ti se pare?! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 10 Dec 2006, 20:07

@zamfi, cam asa ii....mo urmarit o vaca juma de ora sa-l manance, abia am scapat de ea, dar la noi n-ai unde sa-i schimbi culoarea :cry:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 10 Dec 2006, 20:12

Lasa pikeman nu fi chiar asa trist...pentru ca bolovanul a inceput sa se invarta! Si cu toate capcanele intinse in fata lui sper sa nu se opreasca decat atunci cand vom fi tratati TOTI ,in primul rand ,ca oameni si abia apoi ca si donatori ...Pentru ca vrand nevrand toate s-au schimbat ,se schimba sau se vor schimba in jurul nostru :lol: Salutari la BV!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 11 Dec 2006, 23:20

Pikeman a zis "permisul = o bucata de plastic cu diferite marcaje si holograme care impreuna cu permisul de pescuit si carnetul de membru certifica legalitatea pescuirii pe anul respectiv in apele colinare si de ses"
Prietene ! Te rog da-mi voie sa te corectez din nou!
Permisul nu este o bucata de plastic ... care impreuna cu permisul de pescuit... ci permisul este chiar permisul de pescuit. Bucatica aceea de plastic (cum zici tu)este chiar permisul de pescuit si atentie ! Numai acela este permis de pescuit!
Ala verde urat de-l mananca vaca este un model (agevepesist) de carnet de membru. El poate sa arate in fel si chip, cum doresc asociatiile care-l elibereaza. Nu exista un model STAS.
Doar permisul de pescuit e unic si ai vazut ca trebuie sa scrie pe el si numele si CNP-ul si adresa celui care-l poarta si chiar numele asociatiei care l-a eliberat. Pe cel postat de tine am vazut ca toate aceste date au fost sterse cu pasta alba, dar sper ca nu l-ai folosit asa. Datele personale din permisul de pescuit trebuie sa coincida cu cele din carnetul de membru.
Ptr. Leba !
Nu se pot elibera chitante care sa ateste ca ai platit permisul de pescuit din mai multe motive:
- Pana cand nu apar permisele de pescuit nu ai de unde sa stii care va fi pretul lor ! In acest caz cati bani vei da pe ... chitanta respectiva ?
- Chitanta o platesti la asociatie, pe cand permisele se platesc la CNAFP, de catre asociatie in momentul in care acestea se achizitioneaza !
- Chitanta este un document care atesta ca ai platit ceva ( in acest caz permisul ), ori acest lucru nu e adevarat pentru ca permisele nu pot fi platite pana cand nu sunt tiparite si eliberate. Asadar este fals in acte, ceea ce stiti bine ce inseamna !
- Daca agevepeseii au procedat asa puteti sa-i dati in judecata si iata ce usor putem scapa de ei !
Scuzati-ma cu totii ca fac atata teorie, dar vad ca sunt inca lucruri nelamurite si nu trebuie sa ramana asa !
Pentru orice lamurire suplimentara va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.
As vrea ca toti pescarii sa fim colegi si prieteni si sa ne ajutam reciproc oridecate ori putem !
Chestia cu ... "numai uniti vom putea invinge" nu e doar o vorba aruncata asa ... in vant !

adiwolf
veteran
veteran

Re: Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de adiwolf » 11 Dec 2006, 23:56

pityu scrie:Eu vorbesc cu foarte multi pescari si din asociatia noastra si de la agvps. Credeti-ma sunt din pacate cel putin 90% dintre ei care nici in ziua de azi nu vor sa creada ca au dreptul sa pescuiasca pe toate apele publice din judet pentru care avem contract de exploatare durabila prin pescuit recreativ/sportiv. Si acum ei cred cu sfiintenie ca apele de munte sunt proprietatea agvps. E de necrezut ! Ma lupt pur si simplu sa incerc sa-i conving ca la fel de bine pot pescui si cu permisele noastre din moment ce sunt la fel cu ale agvpseilor, dar asa de adanc le-a intrat dictatura agevepesista in sange incat nu stiu cum si cand se va putea sterge acest trecut negru din viata pescarului de rand !
atunci cand majoritatea asociatiilor vor face ceva concret si palpabil pt pescarul de rand,nu numai sa vanda permise de pescuit.
nu zic ca unele asociatii - auziti?! nu le puteti spune CLUBURI? cred ca ar fi mai aproape de ceea ce sunt si se vrea a fi - nu au facut cate ceva si nu au miscat cat de putin,insa pt marea masa a pescarilor cu undita aceste lucruri sunt ca o "picatura intr-un ocean"
drumul e lung si anevoios si daca tot o sa va cramponati de lupta asta surda cu AGVPS-ul in loc sa va preocupe,braconajul,poluarea,mediul,popularile,etc nu o sa aveti nici adeptii scontati asa de repede.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Dec 2006, 02:16

@pityu in prima faza am vrut sa zic permis+chitanta+carnet dar am amestecat cuvintele si a iesit permis+permis+carnet

Si faza cu verde era ca exemplu fiindca asta o existat pana acu si p'asta il stie lumea n-am vrut sa fac vro reclama ci doar sa se faca diferenta dintre cele doua permis-carnet
rog moderatorii sa ma scuze pentru literele mari dar este absolut necesar :wink:

ATENTIE PRIETENI PESCARI, PERMISUL NU ESTE NEAPARAT DE CULOARE VERDE (AJVPS), CHIAR VA INVIT DACA AVETI POSIBILITATEA SA-I SCHIMBATI CULOAREA LA ASOCIATIILE NOI INFIINTATE

.....care poate ne fac si cate o poza la cateva permise ca sa nu se mai sperie lumea ca nu-i verde si nu-l cumpara

P.S. luati aminte la ce scrie Adiwolf deasupra fiindca numai prin fapte veti face reclama asociatiilor...daca mediatizati o ecologizare, o populare, descoperirea unui braconaj atunci veti avea adepti...si ca tot imi veni o idee, daca nu aveti drept de control atunci fiecare asociatie strange 10-15 oameni si faceti control noaptea cu o camera de filmat , mai taiati o setca , ii speriati pe baieti (ca nu cred ca fac fata la 10 oameni), si tot fugarindui si lasandui fara plase poate isi schimba meseria :wink:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 12 Dec 2006, 20:38

Si ca sa nu fie discutii despre dreptul la control ... poate ar fi mai bine sa se faca controale cu vreo 10-15 caini rai ... cand vezi braconieri ... dai drumul la caini ... si sa le fie de bine :lol:
S'altare și bunăstare !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 14 Dec 2006, 08:06

Pentru cei care doresc sa participe la refacerea biotopului pe apele de munte, va recomandam sa accesati fondurile de mediu. Proiectul pe care noi il lansam este un proiect complex, care cuprinde urmatoarele etape:
- cartarea tuturor cursurilor de apa cu potential salmonicol
- studii privind bonitatea apei si al faunei ihtiologice
- amenajarea in vederea repopularii (cascade, pinteni, etc)
- popularea propriu zisa.

Pasii de urmat:
- solicitarea certificatului de urbanism de la CJ
- intocmirea documentatiei de finantare
- solicitarea finantarii
- realizarea proiectului
Noi am introdus in proiect 12 cursuri de apa (peste 400 km de curs de apa)

Leba
veteran
veteran

Re: Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de Leba » 14 Dec 2006, 09:03

pityu scrie:Ptr. Leba !
Nu se pot elibera chitante care sa ateste ca ai platit permisul de pescuit din mai multe motive:
- Pana cand nu apar permisele de pescuit nu ai de unde sa stii care va fi pretul lor ! In acest caz cati bani vei da pe ... chitanta respectiva ?
- Chitanta o platesti la asociatie, pe cand permisele se platesc la CNAFP, de catre asociatie in momentul in care acestea se achizitioneaza !
- Chitanta este un document care atesta ca ai platit ceva ( in acest caz permisul ), ori acest lucru nu e adevarat pentru ca permisele nu pot fi platite pana cand nu sunt tiparite si eliberate. Asadar este fals in acte, ceea ce stiti bine ce inseamna !
- Daca agevepeseii au procedat asa puteti sa-i dati in judecata si iata ce usor putem scapa de ei !
Scuzati-ma cu totii ca fac atata teorie, dar vad ca sunt inca lucruri nelamurite si nu trebuie sa ramana asa !
Din ce mi s-a spus din partea CNAFP local pretul permiselor ramane acelasi pt. 2007, in jur de 21 RON.
pe 2006 s-a intamplat sa plateasca omul si permisul lui sa fie "pe drum". in consecinta, a mers omul si a pescuit fara probleme, avea dovada achitarii permisului de pescuit in buzunar. pot sa-ti zic ca nu e nici un fals, e ca si la rutiera cand mergi cu dovada in loc de permis. dovada atesta faptul ca esti ok (permisul este la preschimbat de ex). in baza carnetului de membru, a chitantei si a chitantei pentru PF(daca e cazul) se pescuieste in perfecta legalitate.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Dec 2006, 10:14

:lol: ce bine, anu asta imi trag o chitanta pe calculator, fac o poza la una de la un coleg care vizeaza si am si scoso la imprimanta, la fel trag sio viza pe carnet :lol:

Scrie răspuns