Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 21 Iul 2006, 10:07

apsalba,

hai sa iti spun o chestie. Mergi afara in Germania, Austria, Anglia, Cehia etc si studiaza cum functioneaza asociatiile de acolo. Sunt mici, facute de pescari si pentru pescari. Nu sunt asociatii imense, conglomerate. Fiecare asociatie are grija de apa ei, au dreptul- membrii- sa te intrebe daca ai spin la carlig sau nu, si daca e o problema ei anunta politia - singurii indreptatiti sa faca constatari si controale oficiale.
Colosii nu exista nicaieri, ei au murit peste tot, asociatii care se asociaza la randu lor nu am intalnit, probbail nu stiu eu si e posibil sa gresesc.

cu stima

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iul 2006, 10:31

gresesti. dincolo statul si-a facut treaba. pina ajungemla nivelul lor mai este. asociatia noastra este descentalizata pina la nivel de comunitate locala. fiecare sucursala isi face treaba ei independent, asociatia avind doar rol de coordonare si de dezvoltare proiecte pe care nu le poate face oricine. chesta cu colosii nu tine. trebuie sa ai totusi niste obiective. te rog sa dai telefon la orice politie vrei din romania sa vina sa constate o infractiune sau o cotraventie piscicola si vezi ce iti raspunde, apoi mai povestim.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 21 Iul 2006, 10:46

Ramane ca ANPA sa recunoasca faptul ca legea stabileste foarte clar statutul de gestionar unic al bazinelor piscicole apartinand domeniului public pentru CNAFP.
Urmarind dezbaterile din camera deputatilor se trage, fara dubiu, concluzia ca acesta a fost si unul din scopurile modificarilor din legea 192 si anume stabilirea clara a competentelor autoritatilor si cresterea rolului CNAFP prin transformarea acestuia in unic gestionar pentru bazinele piscicole din domeniul public.
Lucrurile s-au bulversat si au devenit neclare datorita introducerii de catre comisia de agricultura si sivicultura a articolului care spune ca ANPA deleaga gestionarea durabila pentru apele de munte si pentru delta catre Romsilva si ARBDD. Aceasta delegare nu putea sa fie facuta de ANPA pentru ca aceasta nu are atributiuni de delegare de gestiune fiind administrator si nu gestionar. Mult mai corect era daca articolul respectiv ar fi spus ca CNAFP, in calitate de unic gestionar,deleaga gestionarea durabila catre Romsilva si ARBDD pentru apele din perimetrul acestora.
Nici in aceasta situatia Romsilva nu are nici un drept conferit de lege pentru a tipari permise. Nu intamplator ordinele 1133 si 1134 stabileau rolul mult sporit pe care l-a capatat CNAFP in urma aparitiei legii 113. Asa se explica si faptul ca CNAFP era singura abilitata sa tipareasca permisele de pescuit si vignetele.

In opinia mea aceasta este singura interpretare corecta a actualei forme a legii pescuitului pentru ca , altfel , modificarile nu ar fi avut nici un sens daca lucrurile raman cum au fost si pana acum. S-ar chema ca incercam permanent" sa tragem clapa" Comisiei Europene.

Si inca o chestiune. Daca tot se lucreaza la un nou proiect de modificare a legii cred ca ar trebui sa se ia decizia desfiintarii CNAFP prin comasare cu ANPA pentru ca oricum inspectia piscicola este deja la ANPA. In felul acesta ar aparea o unica autoritate a statului care administreaza si gestioneaza bazinele piscicole din domeniul public si astfel ar mai disparea si din steguletele rosii de la agricultura. Oricum, daca nu acum, mai tarziu tot la asta se va ajunge.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iul 2006, 13:30

Asa spun si eu. Oricum suntem hotariti sa obligam institutiile statului sa aplice legea, si nu ne speriem nici de amenintari, nici nu ne lasam intimidatj. Va fi bine.

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 22 Iul 2006, 09:01

Apsalba scris : "Crezi ca dreptul obtinut de noi pentru pescarii din Romania de a pescui legal pe toate bazinele din romania fara diferentiere ses,munte este ceva? "
Cand il voi vedea obtinut, voi crede. Pana atunci sunt doar vorbe, desi tu sustii ca deja e obtinut, eu nu am vazut inca nimic !

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Iul 2006, 12:07

Iata scrisoarea ANPA catre RNP

Catre
REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR – ROMSILVA

Vă aducem la cunoştinţă că am fost înştiinţaţi de hotărârea Curţii de Apel Alba, prin sentinţă civilă nr. 105/CA/2006 prin care s-a admis acţiunea Asociaţiei Pescarilor Sportivi Alba de anulare a articolelor 3, 4, 5 şi 7 alin 2 şi art. 8 din Ordinul 231/05.04.2006 şi anexa 2 la acesta, şi de suspendare a executării articolelor mai sus menţionate din ordin până la rămânerea irevocabilă a sentinţei.
Pentru respectarea acestei hotărâri judecătoreşti urmează să luaţi toate deciziile care se impun şi să le comunicaţi direcţiilor silvice din întreaga ţară.

Cu stimă
PREŞEDINTE
GHEORGHE ŞTEFAN

Oare de ma mir ca nici acum nu crezi?
Daca tot iubesti atit de mult RNP spune-le ca nu am solicitat anularea art. 1si2 din Normele tehnice si le-am lasat placerea sa faca toplite,cascade, cascade podite, etc. si ne-am oferit sa- i ajutam si noi pentru realizarea lor. Cite amenajari a facut RNP in ultimii 15 ani pe riurile din judetul Hunedoara? Cite populari? Se mai prinde pastrav cu sirul in lacul Bucura si in taul Cirlig? Ia intreaba rangerii unde tin sirurile. Si pe baietii de la salvamont Lupeni ce ratie de pastrav au la tabara de vara de la Custura Bucurii? Nu le-ai stiut sau participati si voi? Pe riul Braia se mai prinde pastrav cu dinamita? Sau au ramas numai la cloramina? Mai stiu si altele.

pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 25 Iul 2006, 22:15

Apsalba ! Vad ca ai pana si retea de informatori. Te pomenesti ca esti (sau cel putin ai fost) si tu de ala cu ochi albastrii ! ?
Culmea e ca informatiile sunt destul de corecte, numai ca vechimea lor se intinde inapoi in timp pana aproape de perioada cand erai tu inginer la I.F.A. Vascoza Lupeni. In ultimul timp nu am mai auzit de cazuri de braconaj nici pe paraul Braia si nici in Retezat. Daca vreun Ranger sau Salvamontist a fost prins vreodata braconand, nu inseamna ca trebuie sa generalizam.
Daca vreun pescar de la asociatia ta va fi prins braconand, inseamna ca si tu si toti ceilalti sunteti braconieri ? Daca asa gandesti ma faci sa-mi schimb parerea despre tine. Ti-am mai spus ca in general am o parere buna despre tine, numai metodele si stilul tau denota ceva care (probabil) iti tradeaza trecutul. Ce parere ai ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 26 Iul 2006, 07:51

Exclus

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iul 2006, 08:49

Va anunt pe toti cei interesati ca sentinta civila 105/2006, contra Ordinului 231/2006 a ramas definitiva si irevocabila. Toate asociatiile care au contract cu CNAFP si nu au solicitat apele de munte, sa se adreseza in scris CNAFP pentru a le inscrie in autorizatii si apele de munte, unde au drept de pescuit legal, fara alti interpusi.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 27 Iul 2006, 10:08

:shock:
Apsalba : asta inseamna ca permisul de 10 zile de pescuit ce am luat luni de la RNP Romsilva Beius nu mai are nici o valoare ca de pe alte parte nici cei din inainte nu au fost legale !??!?!?!? nu??

pai , ar trebui sa faca cineva ordine in tara asta ca cel care plateste pt ceva (acum) e in ceata totala cam peste tot :evil:

Scrie răspuns