Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iul 2006, 10:36

RNP stia din 23.06.2006 ca permisele sunt suspendate pina la raminerea definitiva a sentintei si le-a eliberat ilegal. Du-te sa-ti dea banii inapoi.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 27 Iul 2006, 12:14

cred ca pe aia deja pot sa beau apa rece :x

chiar ! nu vret sa faceti o asociatie si la noi ? suna bine APS Bihor :lol:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iul 2006, 12:18

De ce nu o faceti voi? Intra pe www.apsalba.ro si gasesti toate documentele pe link-ul legislatie.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Iul 2006, 12:41

@ apsalba

1. A-ti solicitat CNAFP sa va treaca in contract si in autorizatie si apele de munte? Ca v-au raspuns?

2. Ce stiti de AGVPS, a mai facut recurs in procesul vignetei? Treaba asta este neclara. Pe forum, cei care vorbesc in numele lor sustin ca au facut recurs, dar pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu se regaseste acest lucru.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 27 Iul 2006, 12:42

Odata am prins pe OTV un report cu dl Popescu , atunci au prezentat proiectele si asociatia , am si stat pe ganduri o vreme sa fac ceva , ...dar!! in primul rand din pacate trebuie bani la infiintarea unei asociatie si cel putin un om juridic care nu pierde firul citind articolele etc ... daca asociatie nu prezinta de la bun inceput o forta bugetara si juridica nu ai cum sa aduni pescarii ca daca nu demonstrezi ei bucura la ce au si daca e aproape nimic :x

chiar mam gandit oare cat a cheltuit patronul ca sa construiasca APSALBA ,mai'nainte am citit ca aproape 500mil ... despre asta vorbeam ...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iul 2006, 12:56

flydb
Noi avem oricum apele de munte prin forma contractului. Daca citesti cu atentie art. 8 din legea 192/2001, o sa vezi ca se face referire la bazinele piscicole naturale, nu la ape de ses,munte,colinare, balti,etc. Ca sa eliminam confuziile am solicitat CNAFP sa solicite eliberarea unei autorizatii cu bazinele asa cum le-am pus noi la dispozitie. Pentru ce sau eliberat autorizatiile fara bazine? Foarte simplu. CNAFP nu are baza de date cu bazinele piscicole din tara. Poanta este ca CNAFP are acum toate apele, inclusiv Delta. Pentru actiunea noastra, un director din CNAFP ne-a multumit. Sper ca am rezolvat definitiv bilbiielile institutiilor statului.
Sanya
Nimic nu se construieste usor. Dar daca vrei sa faci un lucru, trebuie sa te apuci de el. Se gasesc intr-un judet intreg citiva oameni dispusi sa faca ceva pentru pescuitul sportiv. Important este sa vrea. Nu numai cu bani se face totul.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Iul 2006, 13:42

@apsalba

1. In aceste conditii,poate, respectivul director din companie va da ordin de aducere la zi a site-ului de internet al CNAFP.

2. Ce sarcini mai are RNP in aceasta situatie? Probabil trebuie sa se ocupe de gestionarea durabila a apelor de munte astfel:
- exercita paza apelor de munte fara a putea constata si sanctiona .
- marcheaza zonele de protectie
- marcheaza limitele apelor de munte.
- curata albiile apelor de munte de deseurile forestiere
- se ocupa de repopulari cu specii salmonicole

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 27 Iul 2006, 13:42

Ipoteze
Contractele incheiate cu RNP isi mentin valabilitatea. CNAFP se subroga RNP in ceea ce privesc drepturile si obligatiile ce rezulta din contractele incheiate de RNP cu asociatiile contractante. Oare ce avantaj se creaza in noua forma? Unde este cistigul pescarilor sau resursei? Ceea ce este clar si s-a dovedit fara tagada este faptul ca gestionarul CNAFP nu si-a manifestat apropierea si nici interesul pentru o situatie mai favorabila. Anularea acestui ordin este o frectie la un picior de lemn. Incepind de miine oricind ministrul poate emite alt ordin in conditiile legii. Legea 113/2005 ESTE ACTUALA SI VALABILA IN INTEGRALITATEA EI INCLUSIV ART II ¹.
Pentru autorizatia in scop comercial eliberata pentru riul Olt s-a propus motivat anularea. Interventiile facute conduc la suspendarea pentru o perioada de doua luni.
Alte pareri sunt interesate si tendentioase. Viitorul o sa demonstreze ca am dreptate.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 27 Iul 2006, 13:51

Oare legea 192/2001, mai este in vigoare, ce zici?
De ce citesti din legea 113 numai un articol? Citeste-o de la cap la coada, ca ea a modificat art.8 si a anulat art. 79 din legea 192/2001.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 27 Iul 2006, 13:58

@ danubiu

NU intelegi ca Legea 113 a aparut tocmai pentru clarificarea atributiunilor institutiilor si pentru cresterea rolului CNAFP. Singurul gestionar autentic recunoscut de lege este CNAFP. ARBDD-ul si Romsilva nu sunt decat niste modesti gestionari delegati. Asta este realitatea. Ministerul poate modifica actuala stare de lucruri numai propunand modificarea legii. Dar cum sa o modifice? Sa o faca exact cum era inainte , poate chiar ca inainte de 1989?

Mai bine spune-ne ce se mai aude cu recursul AGVPS in procesul vignetei.La Inalta Curte de Casatie nu este inregistrat nici un recurs in dosarul 38868/2/2005.

Scrie răspuns