Permisele ptr. ape de munte la asociatii nou-infiintate

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pityu
veteran
veteran

Permise ptr.ape de munte la asociatii nou-infiintate

Mesaj de pityu » 20 Iul 2006, 00:01

Apsalba ! De ce vrei neaparat sa ne cunoastem ? Sa ne certam fata-n fata ? Nu am nevoie de asa ceva, asadar nu ma voi duce la convocare. Daca totusi este obligatoriu, voi trimite secretarul sau vicele.
Sunt convins ca esti suficient de capabil sa reprezinti interesele tuturor pescarilor. Nu mai este nevoie si de un nepriceput ca mine, oricum mi-ai spus in fata ca mai bine sa ma las si daca ma gandesc bine, s-ar putea sa te ascult in privinta asta. Mie pur si simplu mi-e frica de oameni ca tine !

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 20 Iul 2006, 00:27

Flydib a scris ..."Afirm inca odata faptul ca gasesc pozitiv apelul la justitie pentru lamurirea definitiva a lucrurilor. "
Apsalba a scris ..."spune-i asta si lui pityu "
De cand am intrat pentru prima data in discutii (se poate cauta din urma)
am spus ca sunt deacord cu apelul facut la justitie si chiar m-as bucura sa ai dreptate. Singurul lucru de care m-am legat a fost faptul ca nu prea cred sa reusesti, pentru ca RNP a fost gestionar de cand ma stiu. Tu mi-ai raspuns ca nu e suficient acest argument, pentru ca legea scrie altfel ... si ai inceput sa vii cu argumente la fiecere postare. Sper sa recunosti ca asa a inceput discutia. Atunci de ce spui lui Flydib sa-mi spuna el mie lucrul pe care eu l-am spus cu mult inaintea lui ?
Cred ca faci asta numai pentru a te afla in permanenta contradictie cu mine. Zau nu stiu la ce t-i foloseste asta!
" Ti s-a pus pata pe mine ", ... vorba cantecului.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 20 Iul 2006, 07:04

Am vrut sa spun ceea ce zis Ionascu. Pescarii trebuie sa fie organizati. Daca tu nu vrei, nu te obliga nimeni. Oricum te vei convinge singur.
La multi ani Ilie!

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 20 Iul 2006, 09:26

danubiu scrie:Incep cu urarea ta pe care o prelucrez pentru ca eu nu sunt egoist. Hai sa traim!
Si acum sa revenim. CNAFP nu are nu a avut si nici nu va avea corp de paza. De ce? Pentru ca nu le pasa.Paza presupune cheltuieli iar ei urmaresc veniturile. Legea le impune sa efectueze paza prevenirea si combaterea pescuitului ilegal, dar ei delega gestiunea din motive economice si dezinteres.. CNAFP incaseaza orice si oricum fara sa le pese de peste, pescari si resursa. Te-am rugat sa nu mai amesteci controlul cu sanctionarea. De ce mereu imi ridici mingea la fileu. Controlul este altceva decit constatarea si aplicarea sanctiunii.Poate citesti si vezi ce am postat anterior. Daca vrei sa fi informat citeste ce postez. Daca tu crezi ca este lipsa de modestie pronunta-te cu argumente si nu cu pareri. Acelas!
explica-mi si mie ce valoare are controlul fara posibilitatea de constatare si sanctionare? nula.
putem chiar imagina o scena in sensul asta:
pescar pe rau de munte. trece padurarul.
-buna ziua sau ziua buna, depinde de zona 8)
-buna ziua
-merge?
-nu prea, si nici nu prea mai am rame (sau pestisori). :lol:
-da stiti ca n-aveti voie sa dati cu momeli naturale in ape de munte?
-da stiu. da matale stii ca n-ai drept de constatare si sanctionare?
-stiu. si pana la primul post de politie sunt fo` 40 de km. doar asa intrebam si io. mai stam si noi de vorba, mai trece timpul...

exemplul este pur teoretic. nici un padurar n-o sa te intrebe de ce dai cu rama. marea majoritate chiar se mira ca nu dai cu rame sau alte momeli naturale. ("pune dom`ne o rama ca se prinde bine, chiar eu am prins aseara 15 bucati")
orice asemanare cu fapte sau persoane reale este pur intamplatoare. :lol:

cand se ajunge in instanta conteaza ce spune legea. degeaba apare RNP ca gestionar daca legea nu o nominalizeaza printre cei cu drept de constatare si sanctionare.
discutia asta e inutila. RNP s-a convins ca nu are drept de constatare si sanctionare. si incearca sa remedieze aceasta scapare a legii. iti dai seama ce sanse sunt pe apele de munte sa aduca padurarul vreun politist sau jandarm ca sa poata sa sanctionez incalcarea legii pescuitului.
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 20 Iul 2006, 12:32

Si daca vine padurarul si zice "platesti bonul de zi sau i-ti confisc undita" ce faci ? Are el de unde sa stie de lege ? El e pus sa colecteze taxe si sa controleze pescarii . Braconierii au voie cu de toate , dar tu pescar nu ai voie cu nimica .

pityu
veteran
veteran

Mesaj de pityu » 20 Iul 2006, 23:08

Apsalba ! Gresesti cu organizarea. Asociatia mea este printre fondatorii Federatiei de Pescuit Sportiv din Romania, condusa de Dl. Victor Tarus.
Stiu ca in conceptia ta toti cei care nu-s cu tine, nici nu exista. Deocamdata voi ati infiintat federatia voastra dupa noi, asa ca nu stiu care din noi e mai putin organizat decat celalalt. V-ati luat si voi dupa noi si acum iata ne dati voi lectii de organizare. Asta da tupeu !!!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iul 2006, 07:20

cu ce s-a remarcat federatia voastra? o federatie care incape intr-un microbuz si care nici nu se stie de ea? aratati ceva concret facut pentru pecuitul din romania si ne ridicam palaria
. in curind o sa postez dispozitia de suspendare a autorizatiilor RNP emisa de ANPA la cererea noastra de punere in aplcare a sentintei ce desfiinteaza Ord. 231/2006. Crezi ca dreptul obtinut de noi pentru pescarii din Romania de a pescui legal pe toate bazinele din romania fara diferentiere ses,munte este ceva? faptul ca ne luptam ca autoritatile statului sa aplica legea corect si egal pentru toata lumea este ceva? faptul ca dezvoltam patrimoniul asociatiei este ceva? faptul ca vrem sa introducem judetul in circuitul hational si international este ceva? Faptul ca vrem ca pescuitul sportiv sa fie recunoscut ca sporrt national este ceva? vreau sa aud din partea voastra ca faceti ceva cit de mic.atit.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 21 Iul 2006, 07:37

@ apsalba

Sa inteleg ca deja exista dispozitia de anulare a autorizatiilor de pescuit pentru RNP Romsilva ?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iul 2006, 07:42

Da.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 21 Iul 2006, 07:43

Da. Si este valabila de la pronuntare adica din 23.06.2006

Scrie răspuns