Permise de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Ian 2011, 10:50

old_radu scrie:...pentru zonele de frontiera e foarte clar
...PG-ul il primesti in baza copiilor dupa permisul de pescuit si al actului de identitate insotite de o cerere tip catre Politia de Frontiera
...nu ?
Da, asa este !

In anii anteriori exista o oarecare intelegere in primele zile al anului, insa dupa data de 15 ianuarie nu mai poti merge cu permisul si PG-ul din anul anterior.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 02 Ian 2011, 16:15

....daca te controleaza zilnic.... dupa un timp "te recunosc din departare" si nici nu mai vin pana acolo .... economisind timp... combustibil ... etc. :lol:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 02 Ian 2011, 16:56

semlecangheorghe ne spune :
Fara talonul ala A.N.P.A.,nu este legal ,orice suma platesti.Asa a fost si anul trecut..Eu am fost deja anul asta la pescuit fara nici o remuscare....Daca pe ei nu-i intereseaza sa-si primeasca banii ,pe mine nici atita..

parca ne-am fi nascut ieri , asa o zice !!!!!!!
cat timp ai chitanta inseamna ca n-ai pagubit pe nimeni, asociatiile anunta pescarii in momentul in care apar cartonasele si acestia sunt invitati sa le ridice la momentul acela , care difera de la an la an.
Nepagubind pe nimeni , prin faptul ca nu ai cartonasul, deoarece acesta nu este inca tiparit ,nu are consecinte juridice.
Au incercat unii prin Resita sa faca pescarii responsabili de netiparirea cartonasului , dar au pierdut in instanta.
Daca platesti si ai chitanta , dar cartonasele nu sunt tiparite , de ce ti s-au luat banii ???? Ca sa pescuiesti ,.... fireste !!!!

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 02 Ian 2011, 18:54

Cat o fost anu trecut permisu?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Ian 2011, 19:02

gigi 2007 scrie:semlecangheorghe ne spune :
Fara talonul ala A.N.P.A.,nu este legal ,orice suma platesti.Asa a fost si anul trecut..Eu am fost deja anul asta la pescuit fara nici o remuscare....Daca pe ei nu-i intereseaza sa-si primeasca banii ,pe mine nici atita..

parca ne-am fi nascut ieri , asa o zice !!!!!!!
cat timp ai chitanta inseamna ca n-ai pagubit pe nimeni, asociatiile anunta pescarii in momentul in care apar cartonasele si acestia sunt invitati sa le ridice la momentul acela , care difera de la an la an.
Nepagubind pe nimeni , prin faptul ca nu ai cartonasul, deoarece acesta nu este inca tiparit ,nu are consecinte juridice.
Au incercat unii prin Resita sa faca pescarii responsabili de netiparirea cartonasului , dar au pierdut in instanta.
Daca platesti si ai chitanta , dar cartonasele nu sunt tiparite , de ce ti s-au luat banii ???? Ca sa pescuiesti ,.... fireste !!!!

Incearca sa explici asta politistilor de frontiera..Sau mai bine sa-ti spuna baietii care pescuiesc in zona de frontiera..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Ian 2011, 22:37

semlecangheorghe scrie:Fara talonul ala A.N.P.A.,nu este legal ,orice suma platesti.Asa a fost si anul trecut..Eu am fost deja anul asta la pescuit fara nici o remuscare....Daca pe ei nu-i intereseaza sa-si primeasca banii ,pe mine nici atita..
gigi 2007 scrie: parca ne-am fi nascut ieri , asa o zice !!!!!!!
Aici sunt mai multe aspecte de lamurit. Pentru pescuit in apele interioare e mai simplu:
- Daca am platit permisul de pescuit la trezorerie si am chitanta nu a trebui sa fie nici o problema. Cind vor veni permisele de pescuit tiparite de ANPA ele sunt valabile pe intreg anul pentru care am platit. Asta insamna ca sunt valabile inclusiv pe acea parte din an in care nu am fost in posesia sa din motive neimputabile mie.
- Daca am doar o chitanta ca am platit o suma de bani unei asociatii deja e discutabil. Voi intra sau nu voi intra in posesia cartonasului ANPA dupa bunul plac al unui presedinte de asociatie. Chiar eu am patit-o cu doua asociatii iesene doi ani la rind. Numai ca e o vorba, daca cineva ma insala o data e vina sa, daca ma inseala si a doua oara e vina mea. :shock: Eu am uzat de libertatea de asociere prevazuta in Constitutie si sper ca legea sa nu ma mai oblige sa recurg vreodata la serviciile vreuneia din ele.

Pentru pescuit in apele de frontiera, pe linga permisul de pescuit emis de ANPA e nevoie si de avizul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera. Aici pescarul este la mina lor pina apar caronasele ANPA ... daca vor sa te lase sa pescuiesti doar cu chitanta si iti dau avizul in baza acesteia e un gest de bunavointa din partea lor ... daca nu-ti dau PG-ul pina nu apar cartonasele nu prea ai ce sa le reprosezi, pentru ca nu din vina politiei de frontiera nu poti dovedi ca ai dreptul legal de a pescui.
ORDONANŢA DE URGENŢĂ 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura (completata si modificata de Legea 317/2009)
Art. 2. – În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
.........................
30. permis de pescuit – documentul individual şi netransmisibil prin care se atestă dreptul de pescuit;
Cit despre chitantele emise de asociatii ... legea nu le mentioneaza ca documente legale care dau dreptul de a pescui pe apele publice. :roll:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 02 Ian 2011, 22:55

pentru semlecanu gheorghe

eu nu am ce sa vorbesc cu baietii de la frontiera deoarece in fiecare an pescarii care au dorit au avut pg-ul in regula , pe baza dovezii platilor prin care se dovedeste ca statul nu e pagubit cu nimic , adica chitanta.
Cartonasul o sa-l avem atunci cand o sa existe tiparit - cine crede ca pescarii o sa-l astepte se insala , ei vor fi probabil pe ape chiar si maine, nu cred ca e declarata prohibitia sau ceva asemanator.....in fiecare an e la fel , pescarii pescuiesc imediat ce platesc , restul nu depinde de ei...

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 03 Ian 2011, 00:20

Fario_nebunu scrie:
Sami_valentin scrie:
SzylaRd scrie:Pana la urma mai are rost sa ne facem permise?? pana acum nam fost controlat niciodata...
Esti mai norocos,pe mine ma controleaza la Dunare in fiecare zi Politia de Frontiera si cand dau din barca vin cu salupa si ma intreaba.
OK, si ce vei face pana va elibera ANPA noul permis? Nu te duci deloc sau il arati pe cel vechi? Pana la urma Politia de frontieta vrea sa vada un act valid, nu se uita ei atent la an si alte detalii din astea....
Eroare!! E primul lucru la care se uita, la corectitudinea datelor inscrise.
Astazi mi s-a comunicat ca pana la data de 15 ianuarie se poate pescui cu cele vechi.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 04 Ian 2011, 10:02

Buna dimineata colegi pescari.
Am elucidat "misterul" permiselor pe anul 2011
Am fost dis de dimineata la AJVPS. Amplatit o taxa de 30 de lei si domnul de acolo mi-o facut un carnet (Carnet membru pescar sportiv) ca cel pe care il avea tata acum mult timp. L-a vizat si gata. La sfarsit scrie toate dimensiunile legale de retinere, contraventii si ii capsata chitanta.
Asa ca la sfarsitul saptamanii sper sa ies pe apa.

adrian99
veteran
veteran

permise de pescuit

Mesaj de adrian99 » 04 Ian 2011, 10:09

razvan v nu au realizat nimic.
doar ai devenit membru intr-un agvps.

daca vrei sa pescuiesti legal iti trebuie permis de la ANPA.
insa nu se stie nimic concret legat de acest lucru pentru 2011.
vechea poveste.... :roll:

Scrie răspuns