semlecangheorghe scrie:Fara talonul ala A.N.P.A.,nu este legal ,orice suma platesti.Asa a fost si anul trecut..Eu am fost deja anul asta la pescuit fara nici o remuscare....Daca pe ei nu-i intereseaza sa-si primeasca banii ,pe mine nici atita..
gigi 2007 scrie:
parca ne-am fi nascut ieri , asa o zice !!!!!!!
cat timp ai chitanta inseamna ca n-ai pagubit pe nimeni, asociatiile anunta pescarii in momentul in care apar cartonasele si acestia sunt invitati sa le ridice la momentul acela , care difera de la an la an.
Nepagubind pe nimeni , prin faptul ca nu ai cartonasul, deoarece acesta nu este inca tiparit ,nu are consecinte juridice.
Au incercat unii prin Resita sa faca pescarii responsabili de netiparirea cartonasului , dar au pierdut in instanta.
Daca platesti si ai chitanta , dar cartonasele nu sunt tiparite , de ce ti s-au luat banii ???? Ca sa pescuiesti ,.... fireste !!!!
Aici sunt mai multe aspecte de lamurit. Pentru
pescuit in apele interioare e mai simplu:
- Daca am platit permisul de pescuit la trezorerie si am chitanta nu a trebui sa fie nici o problema. Cind vor veni permisele de pescuit tiparite de ANPA ele sunt valabile pe intreg anul pentru care am platit. Asta insamna ca sunt valabile inclusiv pe acea parte din an in care nu am fost in posesia sa din motive neimputabile mie.
- Daca am doar o chitanta ca am platit o suma de bani unei asociatii deja e discutabil. Voi intra sau nu voi intra in posesia cartonasului ANPA dupa bunul plac al unui presedinte de asociatie. Chiar eu am patit-o cu doua asociatii iesene doi ani la rind. Numai ca e o vorba, daca cineva ma insala o data e vina sa, daca ma inseala si a doua oara e vina mea.

Eu am uzat de libertatea de asociere prevazuta in Constitutie si sper ca legea sa nu ma mai oblige sa recurg vreodata la serviciile vreuneia din ele.
Pentru
pescuit in apele de frontiera, pe linga permisul de pescuit emis de ANPA e nevoie si de avizul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera. Aici pescarul este la mina lor pina apar caronasele ANPA ... daca vor sa te lase sa pescuiesti doar cu chitanta si iti dau avizul in baza acesteia e un gest de bunavointa din partea lor ... daca nu-ti dau PG-ul pina nu apar cartonasele nu prea ai ce sa le reprosezi, pentru ca nu din vina politiei de frontiera nu poti dovedi ca ai dreptul legal de a pescui.
ORDONANŢA DE URGENŢĂ 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura (completata si modificata de Legea 317/2009)
Art. 2. – În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
.........................
30. permis de pescuit – documentul individual şi netransmisibil prin care se atestă dreptul de pescuit;
Cit despre chitantele emise de asociatii ... legea nu le mentioneaza ca documente legale care dau dreptul de a pescui pe apele publice.