Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
anem
- veteran

Razvan V. scrie:Buna dimineata colegi pescari.
Am elucidat "misterul" permiselor pe anul 2011
Am fost dis de dimineata la AJVPS. Amplatit o taxa de 30 de lei si domnul de acolo mi-o facut un carnet (Carnet membru pescar sportiv) ca cel pe care il avea tata acum mult timp. L-a vizat si gata. La sfarsit scrie toate dimensiunile legale de retinere, contraventii si ii capsata chitanta.
Asa ca la sfarsitul saptamanii sper sa ies pe apa.
Razvane, permisul (chitanta) puteai sa il obtii si fara a te asocia la AJVPS ... ceea ce ti-au dat ei tie e de fapt aceeasi chitanta (pe langa carnetul de membru) pe care o primeai si de la trezorerie daca mergeai sa platesti taxa ... aici problema se pune pentru cei care pescuiesc pe apele de frontiera unde Politia de Frontiera nu are cum sa iti puna avizul lor pe chitanta aia si iti cer cartonasul care inca nu a fost tiparit deoarece anumite persoane au dormit iarasi in post ... oare a cata oara ...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
Razvan V.
- veteran

Eu nu cred ca o sa am ocazia sa pescuiesc anu asta in ape de frontiera. Oricum ii o hartie la mana si daca vine cineva sa comenteze am ce sa arat.
@adrian99-eu unul nu mai umblu dupa nici un act, dupa nimic. Scrie clar in permis, la sfarsit arealele premise pescuitului, daca au ceva de comentat sa mearga la AJVPS
-
adrian99
- veteran

vad ca nu intelegi:aceea chitanta este dovada unei plati facute catre agvps.
devii doar membru si poti sa pescuiesti legal in apele gestionate de ei.
daca vine cineva sa te controleze(slabe sanse

)nu esti legal.
iar din ce se aude permisele de pescuit vor fi eliberate de ANPA prin februarie martie(in cel mai bun caz)...
-
draqdevil
- veteran

-
deci,momentan daca mergem la pescuit suntem braconieri,nu?

-
Razvan V.
- veteran

Inteleg ce zici tu dar mie mi se pare normal in felu urmator: mergi intr-un loc si primestit tot ce iti trebe nu mergi in 20 de locuri ca sa pescuiesti in ape fara peste. Oricum permis la ANPA nu imi fac pentru ca nu mi se pare o chestie logica, defapt.... tara noastra...
-
kzoli
- veteran

Anul trecut la AJVPS Mures se elibera Permis ANPA+ cotizatia pe 2010 din Aprilie parca, (30+21 ron)
Din cate am inteles acum trebuie lasat o copie CI si suma necesara pe care ei emit chitanta si vizeaza carnetul ... iar trebuie interesat in 2-3 luni pentru ridicarea tichetelor ANPA ...maine trec pe acolo si zic vestile de anul nou

... cei de la ANPA dorm inca si pana se dezmeticesc incepe prohibitia... Vrand, nevrand suntem
Braconieri! Pestii oricum nu se uita la permis

.
-
adrian99
- veteran

pai tu nu ai primit ce trebuie.
in tara noastra scumpa momentan ANPA distribuie permise de pescuit.
asociatiile pot cumpara permise de la ei si le pot distribui la valoarea stabilita de ANPA(insa majoritatea isi pun adaos).
platind la trezorerie pe baza chitantei te poti duce la orice asociatie sa-ti ridici permisul de pescuit.
-
kzoli
- veteran

adrian99 scrie:
platind la trezorerie pe baza chitantei te poti duce la orice asociatie sa-ti ridici permisul de pescuit.

platind in
plus cotizatia pe anul respectiv

-
adrian99
- veteran

in prima parte din anul trecut da.
apoi a fost emis un ordin de catre ANPA prin care asociatiile erau obligate sa elibereze permise fara obligativitatea asocierii dar cu adaos(jumatate din maximul admis).
problema a fost alta:in partea a doua din an nu se mai gaseau permise...

iara cei de la ANPA nu au venit cu-o noua reeditare
castig AGVPS-urile care comandaserae mult mai multe permise...
treaba este complicata si oricum nu se face nimic pentru ape...

-
kzoli
- veteran

Mai este o asociatie in Tg. Mures au si un magazin in Dambu' la ei au facut tabel si peste 7 zile treceai dupa cartonas ANPA in 2010 ... anul aceasta e inca liniste, am trecut si ieri si azi pe acolo, dar era"intuneric" ...