Permise de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

permise de pescuit

Mesaj de adrian99 » 04 Ian 2011, 11:17

de anul asta se doreste introducerea permiselor sezoniere si zonala(sa te tii nene) :shock:

de aceea cred ca pana-n aprilie nu vedem niciun "carton" de la ANPA :x

kzoli
veteran
veteran

Re: permise de pescuit

Mesaj de kzoli » 04 Ian 2011, 11:25

adrian99 scrie:de anul asta se doreste introducerea permiselor sezoniere si zonala(sa te tii nene) :shock:

de aceea cred ca pana-n aprilie nu vedem niciun "carton" de la ANPA :x

Atunci luam permis doar dupa prohibitie ?
Permise sezoniere sunt pentru cetateni straini ? sau indiferent... bine ca nu se elibereaza permise dupa specii :lol: oblete , caras , rosioara sau mixte oblete cu avat :lol: si alte combinatii.
Proiectul de lege a fost adoptat pana la urma si din cand intra in vigoare ? sunt prea multe minti odihniti pe acolo si iscalesc numai prostii sau mi se par doar mie ?
De ce nu fac legi si cartonase acum si pentru 2012 ? poate se decid pana atunci ce si cum ...

adrian99
veteran
veteran

permise de pescuit

Mesaj de adrian99 » 04 Ian 2011, 11:36

tu de ce crezi?
2012 este an electoral...

atunci toti vor poza in aparatori ai naturii si faunei :shock:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 04 Ian 2011, 13:56

in plus, pentru anul acesta, proiectul de lege prevede ca "valoarea permiselor se stabileste prin HG", deci nu cred ca va ramane 30 lei.

in alta ordine de idei, desi pe cartonasul ANPA de anul trecut scrie 2010, Ordinul 20 din 2-02-2010 privind practicarea pescuitului recreativ si sportiv inca n-a fost abrogat (si nici n-o sa fie pana la aparitia celui nou), asa ca nu vad de ce am fi in ilegalitate cu permisele eliberate anul trecut...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Ian 2011, 16:33

Am avut ceva treaba prin zona si am trecut pe la AJVPS Mures ....

Se vizeaza permise pe anul 2011 contra unei sume de 51 ron suma contine(include) si permisul ANPA care v-a fi ... cand v-a fi :) .
Am intrebat: ce sa fac daca vreau sa prind peste in alte zone, pe ape de frontiera, sau in Delta si nu am permis ANPA ? Au zis sa ma prezint cu carnetelul respectiv pentru viza PG la pichetul din zona respectiva si se aplica viza in carnetel .... Sunt curios chiar asa este ?
Deocamdata insa raman in "tabara lui Burtea" adica fara permis :lol: cu toate ca ei sustin ca permisele vechi din 2010 au "expirat" in 31.12.2010 ora 00.00.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 04 Ian 2011, 20:26

Hotararea de guvern care stabileste pretul permiselor de pescuit pe 2011 inca nu a fost data ... dar poate o sa se dea pana saptamana viitoare ca sa apara in acelasi monitor oficial cu noul ordin de pescuit :x

PS
cei care acum incaseaza niste bani si dau niste chitante (pe care scriu: cotizatie plus permis ANPA) pe unde scot camasa daca HG va stipula 100 sau 200 lei pretul permisului ?
S'altare și bunăstare !

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 04 Ian 2011, 20:41

Stai linistit, ca o scot ei cumva. Nu iti mai elibereaza permisul, cand acesta va aparea, decat daca vei plati diferenta. Anul trecut au fost ajvps-uri care au promis ca vor returna din banii platiti pentru cotizatie(dupa ce in plin sezon au micsorat cotizatia pentru a mai ademeni ceva membri), dar acest lucru nu s-a mai intamplat

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 04 Ian 2011, 21:11

taicanoe scrie:Hotararea de guvern care stabileste pretul permiselor de pescuit pe 2011 inca nu a fost data ... dar poate o sa se dea pana saptamana viitoare ca sa apara in acelasi monitor oficial cu noul ordin de pescuit :x
sa-nteleg(em) ca saptamana viitoare apare legea noua in MO? :roll:

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 04 Ian 2011, 21:44

adrian 99 ne spune :

"daca vrei sa pescuiesti legal iti trebuie permis de la ANPA."

- sa-mi spuna el ca azi nu au fost pescari cam pe toate raurile cu ceva peste la pescuit sau in ce an pescarii au asteptat avand chitantele in portofel ,luna mai, sa poata sa pescuiasca cu cartonasul ? sa ne spuna macar un an...
- anul trecut am si publicat pe forum invitatia ANPA catre pescarii care nu credeau ca pot sa pescuiasca fara cartonasul care din diferite motive nu fusese inca tiparit..........
- oare nu se intelege ca atata timp cat nimeni nu e pagubit , pescarul nu are de ce sa nu pescuiasca......
- chitanta explica clar unde se duc banii , suma catre ANPA si sumele pentru diverse ape, - pg-ul se obtine pe baza dovezii platii catre ANPA si catre asociatie , oricum daca avem asociatie nu stiu de ce isi fac atatea probleme pescarii ......cred ca ni se trage de la povestea cu drobul de sare..........
- nu ai cum sa tii un pescar, care a platit corect taxe, sa nu pescuiasca, atunci de ce i se iau banii la inceput de an ???? Sa platim cand se tiparesc cartonasele.......

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: permise de pescuit

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Ian 2011, 21:45

kzoli scrie:[bine ca nu se elibereaza permise dupa specii :lol: oblete , caras , rosioara sau mixte oblete cu avat :lol: si alte combinatii.
Proiectul de lege a fost adoptat pana la urma si din cand intra in vigoare ? sunt prea multe minti odihniti pe acolo si iscalesc numai prostii sau mi se par doar mie ?
De ce nu fac legi si cartonase acum si pentru 2012 ? poate se decid pana atunci ce si cum ...
Ar fi super tare sa iei un permis combo pe 3 luni: salau si crap sau pastrav si rosioara, somn si morunas etc! :lol: Asa e in Canada, cumperi un permis combo care iti da voie la vreo 10-20 somoni si 2 ursi negri de vanat cu arcul sau sulitza! La noi ar fi cam ciudat...permis in ape de munte, 10 partide la salmonide si 2-3 ursi sau lupi!

Scrie răspuns