Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
vali stratonov
- veteran

In Ungaria e la fel ...valabilitatea e de 1 an de zile de la data platii permisului....si fara examen.
Au introdus din 2009 obligatvitatea completarii in carnet al capturilor pe specii.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
kzoli
- veteran

valistrati scrie:In Ungaria e la fel ...valabilitatea e de 1 an de zile de la data platii permisului....si fara examen.
Au introdus din 2009 obligatvitatea completarii in carnet al capturilor pe specii.
Pescarii din Ungaria
sunt obligati sa dea examen ( un fel de test grila ). Odata permisul obtinut este valabil pe tot teritoriul tarii( gen ANPA), cum apele sunt concesionate in proportie de 98 % trebuie platit o cotizatie la asociatia pe apele caruia practicati pescuitul sportiv . Sunt si bilete de o zi , in functie de zona. Cetatenii straini primesc "permis de pescuit provizoriu " fara a mentine examenul respectiv, pe baza de Pasaport sau CI.
Jurnalul de capturi este obligatoriu "de ani de zile", si completarea lor este atent verificata, iar nepredarea lor pana la 15 ianuarie sau 01 februarie atrage dupa sine privarea de pescuit. Se retine permisul de pescuit in functie de gravitatea cazului. Amenzile sunt destul de usturatoare... doar ca nici acolo nu se urmareste colectarea baniilor. Se da amenzi si ... cam atat...
Insa controale sunt foarte multe iar ustensiile se confisca pe loc !
-
Razvan V.
- veteran

Pana la urma cum as putea sa ies la pesti pana elibereaza astia permisele prin martie-aprilie din ce am inteles, fara sa am probleme cu nimeni?
-
kzoli
- veteran

Razvan V. scrie:Pana la urma cum as putea sa ies la pesti pana elibereaza astia permisele prin martie-aprilie din ce am inteles, fara sa am probleme cu nimeni?
Dute linistit..... si daca te intreaba cineva zici ca esti membru din asociatia lui "burtea"
Nu stiu cum e in zona voastra( Ludu) dar pe aici nu am vazut sa vina in control de ani de zile...pe vremuri era un "padurar", care se agita pe ici pe colo, dar de cand e ANPA nu am vazut pe nimeni sa te intrebe de acte.... poate sunt altii care au vazut,...... ba chiar sunt curios...... postati aici daca v-ati intalnit cu "organe de control in 2009, 2010" pe Mures: zona Gornesti -Tg Mures- ... pana la Iernut.... sa fie o portiune mai mare

-
vali stratonov
- veteran

kzoli scrie:valistrati scrie:In Ungaria e la fel ...valabilitatea e de 1 an de zile de la data platii permisului....si fara examen.
Pescarii din Ungaria
sunt obligati sa dea examen ( un fel de test grila ). Odata permisul obtinut este valabil pe tot teritoriul tarii( gen ANPA), cum apele sunt concesionate in proportie de 98 % trebuie platit o cotizatie la asociatia pe apele caruia practicati pescuitul sportiv . Sunt si bilete de o zi , in functie de zona. Cetatenii straini primesc "permis de pescuit provizoriu " fara a mentine examenul respectiv, pe baza de Pasaport sau CI.
Jurnalul de capturi este obligatoriu "de ani de zile", si completarea lor este atent verificata, iar nepredarea lor pana la 15 ianuarie sau 01 februarie atrage dupa sine privarea de pescuit. Se retine permisul de pescuit in functie de gravitatea cazului. Amenzile sunt destul de usturatoare... doar ca nici acolo nu se urmareste colectarea baniilor. Se da amenzi si ... cam atat...
Insa controale sunt foarte multe iar ustensiile se confisca pe loc !
Perfect adevarat ....am avut si eu permis in Ungaria valabil din aug.2008-2009 luat de la o asociatie care avea in custodie o bucata dintr-un brat mort al Tisei....
Nu am dat examen ,iar formalitatile au durat putin

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
Zamfi
- veteran

Nu am dat examen ,iar formalitatile au durat putin
Corect. Insa mie mi-au cerut permisul ANPA

,dupa care mi-au eliberat permis de pescuit ...Interesant nu?
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
Fario_nebunu
- veteran

Eu am aratat doar o data permisul ANPA im 3 ani, dar nu la noi in tara ci in....Africa de Sud! Ca sa nu ma amandeze paznicul (alb...) ca pescuiam in ocean fara permis mi-a zis sa ii arat orice fel de permis de pescuit. Asta de la ANPA a fost OK, noroc ca il aveam la mine. Il tin mereu in portofel. Insa mi a atras atentia ca nu am voie sa prind homari ca doar cei cu permis sudafrican o pot face. Si amenda era de o mie de dolari echivalent in ranzi....

-
kzoli
- veteran

-
stefi oprea
- veteran

NU PENTRU MULT TIMP SUNTEM BRACONIERI!
DE LUNI PUTEM PLATI LA AJVPS !
"Diplomatia este arta de a spune cutu-cutu,pana pui mana pe o piatra sanatoasa"
-
adrian25
- senior