Pe vremea lui Ilici Romania era stat laic ... acum din pacate platim o armata de popi si construim biserici in loc de scoli.burtea scrie:Carnetelul AJVPS![]()
Il mai am si eu! Peste vreo 40 de ani o sa il arat la nepoti: "Uite cat de civilizati eram pe vremea lu Ilici; bine, atunci aveam mai mult de 2 specii de pesti si tara noastra se numea Romania cu un singur R."Si inca nu era stat crestin in acte.
Permise de pescuit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
S'altare și bunăstare !
-
- veteran
Da, sa fie un carnet ANPA cu rubrici anuale ptr vize si doar sa se lipeasca chitantele pe ultima pagina. Dar stiti de ce nu se poate? Ptr ca statul nu stie de pe un an pe altul cat sa ne ceara si care sunt apele gestionate. Nici ANPA nu se stie daca va mai exista in 2011. Ptr ca oricum din 2012 nu mai conteaza; intra in vigoare calendarul...Maya care spune ca totul se termina in 2012. Deci adio Romania, ape, pesti, ANPA. Va fi lava si cenusa. 

repet o intrebare, de ce nu se pot elibera permisele de pescuit cu valabilitate tot de un an, in orice moment al anului si perioada de valabilitate (de1an) sa inceapa de atunci . Atunci s-ar reduce din nebunia asta si permise valabile un an s-ar elibera pe tot parcursul anului. De ex imi fac permisul de pescuit in 7martie 2011 si este valabil pana in 6 martie 2012 inclusiv. Oare nu ar fi mai simplu asa?? Si sunt multe tari in care se elibereaza astfel permise de pescuit.kzoli scrie:Inca 2 zile si devenim braconieri vrand nevrand ! E de ras sau de plans ?
- kingofbeasts
- veteran
oare n-ar fi mai simplu sa dobandesc permisul in baza unui examen care sa constea din intrebari privind aspectele interzise de legea pescuitului si protectia faunei piscicole de catre pescarul sportiv si acel permis sa fie valabil pe viata sa macar 5-10 ani? si doar taxa sa o platesti anual (desi nici cu taxa nu sunt de acord dar treaca de la mine). mi se pare de bun simt ca un pescar sa poata recunoaste speciile de pesti (astfel incat sa le poata aplica si dimensiunile minime), sa cunoasca metodele si uneltele de manipulare a pestelui dupa ce a fost capturat astfel ca pestii pe care ii elibereaza sa fie cat mai viabili ,etc.
Examenul este o idee foarte buna, in sensul ca macar ai o pregatire "minima" si ai habar, cat despre taxe aici este discutabil.... in acest sens cred ca era mai bun Carnetelul AJVPS, care o vizai anual si gata. Nu trebuia asteptat pentru tot felul de chestii si in prima parte a anului cuantumul taxei era suma din anul anteriorkingofbeasts scrie:oare n-ar fi mai simplu sa dobandesc permisul in baza unui examen care sa constea din intrebari privind aspectele interzise de legea pescuitului si protectia faunei piscicole de catre pescarul sportiv si acel permis sa fie valabil pe viata sa macar 5-10 ani? si doar taxa sa o platesti anual (desi nici cu taxa nu sunt de acord dar treaca de la mine). mi se pare de bun simt ca un pescar sa poata recunoaste speciile de pesti (astfel incat sa le poata aplica si dimensiunile minime), sa cunoasca metodele si uneltele de manipulare a pestelui dupa ce a fost capturat astfel ca pestii pe care ii elibereaza sa fie cat mai viabili ,etc.

-
- veteran
Mi se pare foarte OK, asa e in Germania, nu? Dar ce ne facem cu pescarii analfabeti? Cum pot ei sa invete legile? In format audio?kingofbeasts scrie:oare n-ar fi mai simplu sa dobandesc permisul in baza unui examen care sa constea din intrebari privind aspectele interzise de legea pescuitului si protectia faunei piscicole de catre pescarul sportiv si acel permis sa fie valabil pe viata sa macar 5-10 ani? si doar taxa sa o platesti anual (desi nici cu taxa nu sunt de acord dar treaca de la mine). mi se pare de bun simt ca un pescar sa poata recunoaste speciile de pesti (astfel incat sa le poata aplica si dimensiunile minime), sa cunoasca metodele si uneltele de manipulare a pestelui dupa ce a fost capturat astfel ca pestii pe care ii elibereaza sa fie cat mai viabili ,etc.

Mie nu mi se pare deloc o idee buna examenul.
Pentru a organiza examene trebuie cheltuiti bani, infiintat un aparat birocratic, etc.
Daca banii aia s-ar cheltui pentru paza apelor rezultatele vor fi mult mai bune.
Examenul iti asigura teoretic un nivel de cunoastere a regulilor atunci cand il dai.
Nu iti asigura in nici un fel respectarea lor.
Voi aveti impresia ca braconierii nu stiu legile? Eu cred ca multi dintre ei le stiu mai bine ca noi.
Respectarea legilor se face prin paza si aplicarea sanctiunilor, nu prin examene.
Regulile minimale pot fi aduse la cunostinta doritorilor prin tiparirea lor pe permise, afisarea pe siteuri, placute de informare pe malul apei, etc, etc
Pentru a organiza examene trebuie cheltuiti bani, infiintat un aparat birocratic, etc.
Daca banii aia s-ar cheltui pentru paza apelor rezultatele vor fi mult mai bune.
Examenul iti asigura teoretic un nivel de cunoastere a regulilor atunci cand il dai.
Nu iti asigura in nici un fel respectarea lor.
Voi aveti impresia ca braconierii nu stiu legile? Eu cred ca multi dintre ei le stiu mai bine ca noi.
Respectarea legilor se face prin paza si aplicarea sanctiunilor, nu prin examene.
Regulile minimale pot fi aduse la cunostinta doritorilor prin tiparirea lor pe permise, afisarea pe siteuri, placute de informare pe malul apei, etc, etc
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
nici eu nu sunt de acord cu introducerea unui examen. Cum spunea si tavi multi bani aruncati. Si cum la noi totul se cumpara o sa se cumpere si permisele de pescuit. Si ca tot s-au dat exemple de alte tari europene, in italia permisul se obtine fara examen si are valabilitate un an din momentul achitarii taxei.
PS daca ar fi si la noi la fel atunci ar putea si onor guvernantii sa modifice (ca si asa li tare drag) taxa de mai ulte ori pe parcursul unui an calendaristic
PS daca ar fi si la noi la fel atunci ar putea si onor guvernantii sa modifice (ca si asa li tare drag) taxa de mai ulte ori pe parcursul unui an calendaristic