permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
adiwolf
veteran
veteran
Mesaje: 4638
Membru din: 14 Ian 2006, 16:32
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de adiwolf » 20 Mar 2007, 20:22

apsalba scrie:.... Oricum FNPSR are din ce in ce mai multe cereri de aderare. Azi au depus cereri de aderare Zarganul din Dolj si APS Caras din jud. Caras Severin.
uraaa,traiasca,traiasca,traiasca!
pe cine naiba intereseaza asta?

zici ca nu se omoara nimeni cu propuneri serioase,dar propuneri sau facut si inca de bun simt.
e alta mancare de peste daca nu le agreati voi si nu vreti sa le bagati la innaintare.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Avatar utilizator
al. trentea
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 192
Membru din: 28 Oct 2004, 10:34
Localitate: bucuresti

Mesaj de al. trentea » 28 Mar 2007, 09:37

"Pescari 4Ever" va prezenta astazi la Minister varianta modificata a legii 192, din care va prezint mai jos articolele mai importante:

ART. 21
(1) Prin pescuit în scop recreativ/sportiv, se înţelege pescuitul efectuat cu undiţa şi cu lanseta, în scop de agrement/performanţă, în condiţiile stabilite de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit şi acvacultură, pe baza unui permis nominal.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv nominal se eliberează de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) prin Oficiile Postale, Primariile si magazinele de profil de pe teritoriul Romaniei. Permisul de pescuit recreativ/sportiv poate fi distribuit la valoarea sa nominala si de alte persoane juridice, infiintate conform legii.
(3) Permisul de pescuit sportiv are o valoare fixa stabilita de ANPA, si va fi disponibil cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea unui nou an.
(4) Permisul este valabil in toate bazinele naturale sau artificiale ce apartin domeniului public.
(5) Pentru pescuitul reacreativ/sportiv in Rezervatiea Biosferei Delta Dunarii, permisul este insotit de un timbru special cu valoare fixa pus la dispozitie de RBDD prin Oficiile Postale, Primariile din zona si de alte persoane juridice infiintate conform legii.
(6) Permisul este valabil numai vinieta (vinietele) aplicata(e) corespunzator, si insotit de documentul de identitate.
(7) Vinieta si timbrul special pus la dispozitie de RBDD autentifica valabilitatea permisului pe o perioada delimitata de timp: 10 zile calendaristice, o zi fiind considerata de la ora 0.00 pana la ora 24.00, 30 de zile, sase luni sau un an.
(8) Valoarea vinietelor este stabilita de catre ANPA, vinietele fiind disponibile cu min. 30 zile inaintea inceperii unui nou an.
(9) Copiii pana in 14 ani pescuiesc in mod gratuit cu o singura undita sau lanseta, in conditiile prezentei legi.
(10) Elevii si studentii inscrisi la cursurile de zi, seniorii (barbati peste 60 ani si femei peste 55 ani), precum si persoanele cu handicap beneficiaza de reducere 50% din valoarea permisului si a vinietelor, prezentand obligatoriu actele doveditoare la achizitionarea acestora.
(11) Pentru exercitarea pescuitului in apele de frontiera, permisul trebuie insotit de timbrul special PG cu valoare fixa stabilita de ANPA si Politia de Frontiera. Apele ce constituie frontiera de stat cu tari membre UE sunt exceptate.
(12) Pescuitul recreativ/sportiv se poate exercita şi în amenajări piscicole şi în lacuri de acumulare în care se practică acvacultura, în condiţiile şi pe baza Regulamentului de pescuit recreativ/sportiv, întocmit de către administratorii acestora."

ART. 26 (NOU)
In apele apartinand domeniului public, paza este asigurata de catre unitatile Politiei, Politiei de frontiera si Jandarmeriei, potrivit atribuţiilor ce le revin în temeiul legii.


ANEXA 3
CONDIŢIILE
care trebuie îndeplinite pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv în apele aparţinând domeniului public
1. Pescuitul recreativ/sportiv este permis atat in timpul zilei cat si in timpul noptii cu respectarea urmatoarelor reguli:
a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă sau lanseta cu maxim 3 carlige.
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 4 undiţe sau 4 lansete cu câte un carlig fiecare, simplu, dublu sau triplu (ancora). In cazul utilizarii de monturi sau momeli prevazute cu mai multe cirlige se diminueaza numarul de undite sau lansete astfel incit un pescar sa nu aiba simultan in apa mai mult de 4 cirlige simple, duble sau triple (ancora).
c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu cel mult 2 undiţe, 2 lansete sau 2 ţaparine, cu câte 10 cârlige fiecare.
d) in timpul pescuitului recreativ/sportiv de noapte, pescarii vor folosi o sursa de lumina care sa semnalizeze prezenta acestora la locul de pescuit;
2. Pescuitul recreativ/sportiv se practică de pe mal si/sau din barca, în Dunărea teritorială de la Baziaş până la vărsarea ei în mare, în Deltă şi în lunca inundabilă a Dunării, în râurile de munte, colinare şi de şes cu zonele lor inundabile, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice. În amenajările piscicole destinate acestui scop, în bălţi, lacuri naturale, lacuri de acumulare, lacuri litorale şi în zona economică exclusivă a Mării Negre pescuitul recreativ se practică de pe mal şi din barcă. În timpul iernii pescuitul recreativ se poate practica şi de pe gheaţă, cu excepţia zonelor de protecţie specială a iernării peştelui.
3. La pescuitul recreativ/sportiv se folosesc momeli naturale şi artificiale, iar pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale.
4. În timpul unei zile de pescuit recreativ/sportiv, considerata de la ora 0.00 pana la ora 24.00, în apele din zona colinară şi de şes, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice, Dunărea cu lunca sa inundabilă, Delta Dunării şi Marea Neagră se pot pescui cel mult 5 kg de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg. În apele de munte cu salmonide se pot pescui de către un pescar cel mult 5 bucăţi în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.

Teodor
veteran
veteran
Mesaje: 746
Membru din: 09 Dec 2004, 12:38
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de Teodor » 28 Mar 2007, 10:20

al. trentea scrie: (11) Pentru exercitarea pescuitului in apele de frontiera, permisul trebuie insotit de timbrul special PG cu valoare fixa stabilita de ANPA si Politia de Frontiera. Apele ce constituie frontiera de stat cu tari membre UE sunt exceptate.
O observatie am la textul de mai sus: in acest moment PG-ul se materializeaza fizic ca o stampila pusa pe legitimatia ce dovedeste apartenenta la o asociatie. Este corect ca aceasta viza se se puna pe Permisul de Pescuit, dar nu cred ca ar trebui sa se concretizeze prin existenta unui timbru.
In acest moment PG-ul (ce trebuie tradus ca "aviz pentru activitati efectuate pe granita") se acorda in baza legii frontierei de stat.
Timbrul respectiv si relatia ANPA+PF nu va crea decit noi probleme tutror pescarilor.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Avatar utilizator
Tavi
veteran
veteran
Mesaje: 5834
Membru din: 22 Ian 2005, 17:13
Localitate: Sibiu

Mesaj de Tavi » 28 Mar 2007, 10:38

Sustin 100% initiativa si textul propus de Pescari 4Ever.
Din punctul meu de vedere include cam toate durerile pescarilor ce au postat pe acest forum.
Insa sustinerea mea nu valoreaza 2 bani.

Cat mai multe asociatii/cluburi, media trebuie sa sustina acest proiect de modificare a legii pentru a-i da greutate.

Avatar utilizator
Leba
veteran
veteran
Mesaje: 2944
Membru din: 19 Iun 2005, 14:14
Localitate: Iasi
Contact:

Mesaj de Leba » 28 Mar 2007, 10:43

Tavi scrie:Sustin 100% initiativa si textul propus de Pescari 4Ever.
Din punctul meu de vedere include cam toate durerile pescarilor ce au postat pe acest forum.
Insa sustinerea mea nu valoreaza 2 bani.

Cat mai multe asociatii/cluburi, media trebuie sa sustina acest proiect de modificare a legii pentru a-i da greutate.

valoreaza mah tavi ca esti din Sibiu. :)
D.le Trentea, aveti mesaj privat.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

dan_81
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 192
Membru din: 05 Mar 2007, 19:57
Localitate: ORADEA
Contact:

Mesaj de dan_81 » 28 Mar 2007, 10:52

99% sunt de acord cu propunera facuta de pescari4ever.

dar nu inteleg de ce trebuie facuta relatia cu anpa(ma refer la PG).

"Apele ce constituie frontiera de stat cu tari membre UE sunt exceptate. "

la ce se refera?
la dunare?
adica acele ape care constituie ele frontiera naturala a tarii sau si la apele al caror curs se intersecteaza cu frontiera de stat pt. ca apoi sa intre in alt stat membru UE?(de exemplu crisurile)
poate ca e simplu dar nu inteleg eu.

Avatar utilizator
MihaiV
Moderator
Moderator
Mesaje: 3849
Membru din: 11 Mai 2004, 08:40
Localitate: Cluj-Napoca

Mesaj de MihaiV » 28 Mar 2007, 12:22

" se pot pescui cel mult 5 kg de peşte "

era mai bine " se pot retine cel mult 5 kg de peşte "

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 28 Mar 2007, 12:56

[quote="al. trentea"]

[i]ANEXA 3
CONDIŢIILE
care trebuie îndeplinite pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv în apele aparţinând domeniului public
1. Pescuitul recreativ/sportiv este permis atat in timpul zilei cat si in timpul noptii cu respectarea urmatoarelor reguli:
a) în apele curgătoare şi stătătoare din zona montană, numai cu o singură undiţă sau lanseta cu maxim 3 carlige.
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 4 undiţe sau 4 lansete cu câte un carlig fiecare, simplu, dublu sau triplu (ancora). In cazul utilizarii de monturi sau momeli prevazute cu mai multe cirlige se diminueaza numarul de undite sau lansete astfel incit un pescar sa nu aiba simultan in apa mai mult de 4 cirlige simple, duble sau triple (ancora).
c) în apele teritoriale ale Mării Negre, cu cel mult 2 undiţe, 2 lansete sau 2 ţaparine, cu câte 10 cârlige fiecare.
d) in timpul pescuitului recreativ/sportiv de noapte, pescarii vor folosi o sursa de lumina care sa semnalizeze prezenta acestora la locul de pescuit;
2. Pescuitul recreativ/sportiv se practică de pe mal si/sau din barca, în Dunărea teritorială de la Baziaş până la vărsarea ei în mare, în Deltă şi în lunca inundabilă a Dunării, în râurile de munte, colinare şi de şes cu zonele lor inundabile, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice. În amenajările piscicole destinate acestui scop, în bălţi, lacuri naturale, lacuri de acumulare, lacuri litorale şi în zona economică exclusivă a Mării Negre pescuitul recreativ se practică de pe mal şi din barcă. În timpul iernii pescuitul recreativ se poate practica şi de pe gheaţă, cu excepţia zonelor de protecţie specială a iernării peştelui.
3. La pescuitul recreativ/sportiv se folosesc momeli naturale şi artificiale, iar pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale.
4. În timpul unei zile de pescuit recreativ/sportiv, considerata de la ora 0.00 pana la ora 24.00, în apele din zona colinară şi de şes, în reţeaua de canale din sistemele hidroameliorative, de navigaţie şi hidroenergetice, Dunărea cu lunca sa inundabilă, Delta Dunării şi Marea Neagră se pot pescui cel mult 5 kg de peşte sau numai un singur peşte, dacă greutatea lui depăşeşte 5 kg. În apele de munte cu salmonide se pot pescui de către un pescar cel mult 5 bucăţi în total, din speciile: păstrăv indigen, păstrăv curcubeu, fântânel, lipan şi coregon.[/i][/quote]

Care da mai mult !? Sa-l votam ! Din pacate tot baboieri raminem si se pare ca tot gustul pestelui , ca aliment , ii mai tare decit prinderea lui .

Fir Intins !!!

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 28 Mar 2007, 13:28

[quote="SF"]
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 4 undiţe sau 4 lansete cu câte un carlig fiecare, simplu, dublu sau triplu (ancora). In cazul utilizarii de monturi sau momeli prevazute cu mai multe cirlige se diminueaza numarul de undite sau lansete astfel incit un pescar sa nu aiba simultan in apa mai mult de 4 cirlige simple, duble sau triple (ancora).

Nici nu stiu ce-i mai bine , sa dau cu doua bete cu doua ancore una linga alta acoperite de un bot de mamaliga , sau cu un singur bat cu patru duble .


Nu mai stau sa comentez , chestia ii ca nu-s de acord cu conditiile anexei . Aia care vor trei cirlige pe linie la musca sa merga la pastravarie , si aia cu patru bete la fel , sa mearga la magazin sa-si cumpere peste . Si cred ca trei kg sau un singur peste mai mare ajung , vorbim de ape naturale la urma urmei nu de baltute suprapopulate .

Ca fapt divers , de cind cu discutiile astea , am observat un fel de dubla moralitate , citeva cazuri , nu majoritatea , in sensu ca pozeaza ca foarte sportivi , pun urletu-n cer ca nu-s pesti in apa si dupa aia cer kg de peste sau conditii anume care sa le asigure capturi . Din parte mea sa-si sape un acvariu in spatele casei , sau in fata , sa-l populeze pe masura necesitatilor si sa scoata de acolo , eventual sa faca poze , la urma urmei iese mai ieftin .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Mesaj de SF » 28 Mar 2007, 13:29

[quote="SF"]
b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 4 undiţe sau 4 lansete cu câte un carlig fiecare, simplu, dublu sau triplu (ancora). In cazul utilizarii de monturi sau momeli prevazute cu mai multe cirlige se diminueaza numarul de undite sau lansete astfel incit un pescar sa nu aiba simultan in apa mai mult de 4 cirlige simple, duble sau triple (ancora).

Nici nu stiu ce-i mai bine , sa dau cu doua bete cu doua ancore una linga alta acoperite de un bot de mamaliga , sau cu un singur bat cu patru duble .


Nu mai stau sa comentez , chestia ii ca nu-s de acord cu conditiile anexei . Aia care vor trei cirlige pe linie la musca sa merga la pastravarie , si aia cu patru bete la fel , sa mearga la magazin sa-si cumpere peste . Si cred ca trei kg sau un singur peste mai mare ajung , vorbim de ape naturale la urma urmei nu de baltute suprapopulate .

Ca fapt divers , de cind cu discutiile astea , am observat un fel de dubla moralitate , citeva cazuri , nu majoritatea , in sensu ca pozeaza ca foarte sportivi , pun urletu-n cer ca nu-s pesti in apa si dupa aia cer kg de peste sau conditii anume care sa le asigure capturi . Din parte mea sa-si sape un acvariu in spatele casei , sau in fata , sa-l populeze pe masura necesitatilor si sa scoata de acolo , eventual sa faca poze , la urma urmei iese mai ieftin .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns