permise de pescuit pentru 2007
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
@ Tavi
Proiectul de ordin nu este nou. De asta data este complet in sensul ca sunt prezentate si anexele. Din pacate , eu cred ca nu va ramane asa. Deoarece ministerul a castigat procesul cu APS Alba, in ceea ce priveste apele de munte, probabil ca va suferi modificari in sensul ca , pentru a pescui in apele gestionate direct de Romsilva va fi necesar permis direct de la Romsilva.
Proiectul de ordin nu este nou. De asta data este complet in sensul ca sunt prezentate si anexele. Din pacate , eu cred ca nu va ramane asa. Deoarece ministerul a castigat procesul cu APS Alba, in ceea ce priveste apele de munte, probabil ca va suferi modificari in sensul ca , pentru a pescui in apele gestionate direct de Romsilva va fi necesar permis direct de la Romsilva.
-
- utilizator nou
Adrien: "Salutari tuturor. Am citit din mesajele de pe acest topic (pe sarite, recunosc, n-am avut rabdare sa citesc chiar tot) si-mi scapa raspunsul transant la urmatoarea intrebare: Daca platesc la AJVPS (din pacate in zona mea nu exista momentan alta posibilitate) cotizatia pentru apele de ses si munte (120 ron din spusele prietenilor) am dreptul sa pescuiesc in toate apele de ses si munte din tara sau nu? (ma refer, desigur, doar la apele publice, deschise pescuitului sportiv). Cei de la AJVPS spun ca da.
Sa-i cred sau nu?"
In Aventuri la Pescuit, nr. 3, gasesti raspunsul.
Sa-i cred sau nu?"
Ce spun cei de la AJVPS este praf aruncat in ochi, nici o lege nu spune asta.Dan f. Secosan scrie:Adrien: "Salutari tuturor. Am citit din mesajele de pe acest topic (pe sarite, recunosc, n-am avut rabdare sa citesc chiar tot) si-mi scapa raspunsul transant la urmatoarea intrebare: Daca platesc la AJVPS (din pacate in zona mea nu exista momentan alta posibilitate) cotizatia pentru apele de ses si munte (120 ron din spusele prietenilor) am dreptul sa pescuiesc in toate apele de ses si munte din tara sau nu? (ma refer, desigur, doar la apele publice, deschise pescuitului sportiv). Cei de la AJVPS spun ca da.
Sa-i cred sau nu?"
Ieri am fost la CNAFP si spuneau ca se vor pune in vinzare vinietele,deci daca intri in posesia vinietei albe de exemplu poti pescui in toate apele de ses din tara(ape publice).
Dar te anunt ca nu se stia cind se vor distribui la asociatii si nici la ce pret.
Asa ca mai avem de asteptat,mi sa spus sa revin cu un telefon saptamina viitoare.
Si uite asa, cu procesele astea bulversati lumea. Un proces/hotarare suspenda nu's ce ordonanta, altul nu's ce hotarare... Si mie mi-e frica sa merg la pescuit in Tulcea si Ctza cu permis de Buc.
Mie asa imi pare ca e cel mai bine:
-permis unic
-vignete pentru ses, munte, delta (valabile 1 zi, 2 zile, bla, bla. bla...)
-toate cumparabile de la asociatii, benzinarii... eliminati posta, ca daca baga permisele la acelasi ghiseu cu timbrele fiscale stam la coada de ne vine rau
end of story

Mie asa imi pare ca e cel mai bine:
-permis unic
-vignete pentru ses, munte, delta (valabile 1 zi, 2 zile, bla, bla. bla...)
-toate cumparabile de la asociatii, benzinarii... eliminati posta, ca daca baga permisele la acelasi ghiseu cu timbrele fiscale stam la coada de ne vine rau

end of story
Am decis in AGE a FNPSR sa notificam MAPDR separarea pescuitului sportiv de cel comercial. O sa fie o intalnire cu ministerul si speram sa convingem autoritatile sa o rupa odata in doua; ori e alba, ori albastra. Mai mult de atat ce se poate face? Vad ca nu se omoara nimeni cu propuneri serioase. Oricum FNPSR are din ce in ce mai multe cereri de aderare. Azi au depus cereri de aderare Zarganul din Dolj si APS Caras din jud. Caras Severin.