permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Mar 2007, 18:17

al. trentea scrie:"Pescari 4Ever" va prezenta astazi la Minister varianta modificata a legii 192,
toata stima domnule trentea,
"astazi" a trecut deja,aveti ceva noutati?cum a-ti fost primit?care au fost reactiile?
daca schimba nebunii astia ministrii ca pe ciorapi nu mai vedem noi schimbare a legii nici pana in 2014 :datz:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 28 Mar 2007, 20:07

SF scrie:
SF scrie: b) în apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării, cu cel mult 4 undiţe sau 4 lansete cu câte un carlig fiecare, simplu, dublu sau triplu (ancora). In cazul utilizarii de monturi sau momeli prevazute cu mai multe cirlige se diminueaza numarul de undite sau lansete astfel incit un pescar sa nu aiba simultan in apa mai mult de 4 cirlige simple, duble sau triple (ancora).

Nici nu stiu ce-i mai bine , sa dau cu doua bete cu doua ancore una linga alta acoperite de un bot de mamaliga , sau cu un singur bat cu patru duble .

Nu mai stau sa comentez , chestia ii ca nu-s de acord cu conditiile anexei . Aia care vor trei cirlige pe linie la musca sa merga la pastravarie , si aia cu patru bete la fel , sa mearga la magazin sa-si cumpere peste . Si cred ca trei kg sau un singur peste mai mare ajung , vorbim de ape naturale la urma urmei nu de baltute suprapopulate .

Ca fapt divers , de cind cu discutiile astea , am observat un fel de dubla moralitate , citeva cazuri , nu majoritatea , in sensu ca pozeaza ca foarte sportivi , pun urletu-n cer ca nu-s pesti in apa si dupa aia cer kg de peste sau conditii anume care sa le asigure capturi . Din parte mea sa-si sape un acvariu in spatele casei , sau in fata , sa-l populeze pe masura necesitatilor si sa scoata de acolo , eventual sa faca poze , la urma urmei iese mai ieftin .

Fir Intins!!!
Eu am scris " la musca nu poti pescui cu doua bete deodata . Daca poti esti as . Si de aceea e nevoie de mai multe muste . Bineanteles nu ma refer la taparina . "2 muste deja sunt mai multe . Si nu e nevoie sa postezi de doua ori acelasi lucru . Sau vrei sa-ti creasca numarul de mesaje ca sa ajungi moderator ? Citeste cum trebuie si nu mai interpreta . Sau ce-mi bat eu capul cu tine ... nu merita . Nu ne cunoastem nu sti cum pescuiesc ce pescuiesc sau eventual daca intradevar pescuiesc . De unde sti ca nu ma bag ca tine ca sa ma aflu in tema . Daca ai duce si tu atata peste acasa cat mine sau ceilalti muscari ai muri de foame . Si la musca cei care folosesc o a treia musca o folosesc pe post de lest si in general nu au spin . Daca Miky a scris cum foloseste mustele si cate nu inseamna ca tre pescuim in acvariu sau pastravarie . SF (science fiction ) e un nume demn de gandirea ta . Scuze pentru ceilalti de pe forum pentru deviere de la subiect dar eu nu ating pe cineva fara sa-i citez . Nu ? Ca de mine si Miky e vorba .

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 28 Mar 2007, 20:50

cred ca gresesti genu...SF,...vine de la "SFANT", ...pentru ca domnu' dupa cum vorbeste este un SFant,..., la ei acolo in RAI probabil pescuiesc fara nici un carlig, asa ca intelege-i supararea,... :lol::lol::lol:
cat despre dubla moralitate de care zice,...pe forum, dansul foloseste numai una, ...pe cealalta (cea reala) si-o pastreaza numai pentru el... :lol: :lol: :lol:

dl trentea
felicitari, intradevar suna simplu si pe intelesul oricui si mai ales ... normal...
si fara aberatii ... (doar problema semnalata de MihaiV, de inlocuire a termenului "a pescui" cu "a retine" ... in contextul respectiv...cred ca se impune,...)
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 28 Mar 2007, 21:41

legea trebuie skimbata asta e clar dar ramane problema respectarii si aplicarii corecte a acesteia.
e o problema care nu cred ca se va rezlova in curand.
in privintza controalelor ajvps nu-si fac treaba cum ar trebui.
acum limita e 5kg dar multi nu o respecta.
si nu cred ca e totuna sa duci acasa 5kg de caras si babushca care se gaseste din belsug(cel putin in unele ape) cu retinerea a 5kg de salau sau avat.
poate ar trebui facuta o diferentiere pe specii(sau macar categorii de specii).
daca s-ar respecta limita de 5kg atunci ce ar mai conta daca dai cu un bat sau 3-4?
maxim 3-4 betze mi se pare rezonabil(un singur bat maxim e o prostie-de ex. ce fac pescarii de crap? dau cu un bat ?)
poti prinde 10kg de scobar cu un singur bat(daca ai o zi buna) sau poti prinde 2kg de crap cu 3 betze.

problema majora pe viitor va ramane respectarea legii(indiferent care va fi ea)

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 29 Mar 2007, 04:28

dan_81 scrie: problema majora pe viitor va ramane respectarea legii(indiferent care va fi ea)
Vezi , aici sunt total de acord cu tine . Singurul lucru care trebuia facut si pana acuma era respectarea legii . Poti pune orice limita la cantitatea respectiv numarul de bucati daca nu e respectata . Pescarii nu ar trebusa astepte controalele ci ar trebui sa constientizeze singuri sz nu duca acasa peste subdimensionat , cantitate mai mare decat necesarul etc. Dar pana ajungem cu mentalitatea acolo e mult . Majoritatea paraielor de munte sunt pescuite cu un singur bat si un carlig . De "pescarii sportivi " dar cu momeli naturale , care si pe vremea lui raposatu' erau interzise . In schimb daca pun 2 muste sunt braconier . Suna frumos nu ? Tot mentalitatea-i de vina . Si platesti si 440 RON in plus pentru permisul de pescuit RNP-ului . Domnule SF : cat peste as putea cumpara din banii dati pe permisul platit ? 440 RON (RNP)+120 RON (AVPS)= ? . Mi-ar fi mult mai ieftina optiunea cu acvariul dar eu platesc pentru hobby si nu pentru am manca peste ! SI crede-ma ca 1 kg. de merluciu cumparat nu ma baga in mormant si e mai sanatos decat 1 kg. prins din apele poluate de la noi . Dar placerea de a prinde peste cu artificiale nu se compara cu nimica .

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 29 Mar 2007, 08:50

Prieteni,

Intalnirea de ieri de la Minister, dupa parerea mea, a insemnat o piatra de hotar atat in ceea ce priveste perceptia celor care conduc aceasta insitutie asupra fenomenului "pescuit recreativ-sportiv" , cat si gradul de importanta pe care noile asociatii l-au dobandit in viitorul pescuitului de la noi. Cred ca am fost cam 40 de persoane in sala, din care doi consilieri ai ministrului, si doi directori din minister. AGVPS-ul a fost reprezentat de 7-8 persoane in frunte cu dl. Bentu, in cealalta tabara fiind reprezentanti ai noilor asociatii independente, in principal presedinti de asociatii.
S-a discutat in primul rand continutul proiectului de ordin cu anexele respective, si colateral actuala Lege 192.
Fiecare dintre participanti a avut un minut sa-si expuna punctul de vedere.
Intreaga sedinta ce a tinut 2 ore a fost inregistrata, iar cele sase persoane din conducere, impreuna cu domnul Adrian Ionascu si o doamna (secretara) si-au notat principalele puncte de vedere expuse.
Discutiile au foat aprinse, dar zic eu constructive. Asociatiilor independente au sustinut:
- despartirea definitiva a pescuitului comercial de cel sportiv printr-o noua lege;
- revizuirea ordinului si a anexelor acestuia pe baza observatiilor participantilor si in concordanta cu legislatia europeana;
- neobligativitatea asocierii;
- permis disponibil la oficiile postale, primarii, etc.;
- nediscriminarea asociatiilor cu numeric redus, si acordarea dreptului de a gestiona luciuri de apa pe principiul competitivitatii (proiecte manageriale viabile);
- posibilitatea de incheiere a unor protocoale intre asociatii pentru gestionarea in comun a unor luciuri de apa;
- paza si protectie a apelor facuta in principal de Politie, Jandarmerie, Garda de mediu;
- vinieta valabila in toate apele publice;
- publicarea listei acestor ape pe site-ul ministerului;
- o parte din banii obtinuti din valorificarea vinietelor sa se intoarca catre asociatii pentru co=susitnerea unor proiecte de repopulare, ecologizare, etc.
La propunerea conducerii Federatiei Nationale a Pescarilor Sportivi din Romania de a introduce obligativitatea unor cursuri de pregatire a pescarilor in vederea obtinerii de licente individuale, cursuri cu taxa efectuate in cadrul asociatiilor (care vine cumva in contradictie cu neobligativitatea asocierii), eu am propus modelul olandez in care o data cu eliberearea permisului de la oficiul postal, pescarul primeste o brosura cu extrasele din lege care-l privesc direct.
Dl. Bentu, intr-un limbaj de lemn sanctionat pana si de prezidiu a fost total depasit de situatie, punand pe tapet doar ca recunoasterea asociatiilor sa fie facuta in functie de logistica de din dotare si nr. de membrii cotizanti. Lucru dezagreat de restul participantilor, care au sustinut competitivitatea manageriala.
Unul dintre consilieri, in cuvantul de inchidere a precizat ca resursele interne de peste sunt sarace, si ca viitorul pescuitului sportiv si nu numai depinde de priceperea cu care vom gestiona resursele naturale. In plus a mai adaugat ca fiecare asociatie, cat de mica trebuie tratata egal, si ca se bucura pentru diversitatea acestora, aceasta fiind maniera europeana de abordare. La fel a sustinut ca obligativitatea asocierii incalca grav principiile europene de drept, si va disparea din viitoarea lege.
Unul dintre cei doi directori a declarat ca viitorul proiect de ORDIN va fi publicat pe site-ul ministerului, invitatd membrii asociatiilor sa-l analizeze si sa-l amandeze trimitand e-mailuri pe adresa ministerului, sau a domnului Adrian Ionascu.
De asemenea va fi elaborat un nou proiect de lege a pescuitului sportiv-recreativ care va fi supus spre dezbatere publica. Reprezentantii asociatiilor legal constituite, indiferent de nr. de membrii sau oprientare (AGVPS sau nonAGVPS) constituie nucleul unui for consultativ, ce va fi invitat periodic la discutii pana cand se va finaliza noul proiect de lege, proiect care va trebui sa fie agreat de majoritate.
Am inmanat din partea asociatiei unuia dintre directori proiectul actualei legi, modificata, asa cum a fost prezentat in mare si pe acest site, si am fost asigurat ca va fi atent analizat de catre comisie. Domnul Popescu a depus si dansul din partea FNPSR un proiect de lege.
Cam asa s-au desfasurat lucrurile la intalnire.
Daca mai sunt scapari, rog pe cei care au participat sa completeze.

Multumesc,

Al. Trentea - Presedinte al asociatiei "Pescari 4Ever" - Bucuresti

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Mar 2007, 09:03

Foarte bine!
Asteptam proiectul de ordin sa-l luam la tocat :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Mar 2007, 09:08

de curiozitate, ce asociatii au mai fost prezente la intalnire ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Mar 2007, 09:14

foarte bine si multumim domnule Trentea.
aveti idee sau vi s-a spus o data aproximativa cand ar putea aparea modificarile discutate?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 29 Mar 2007, 09:17

Din Bucuresti, Timisoara, Hunedoara, Alba, Dolj, Valcea, Ilfov, Galati, Tulcea, Calarasi, Oradea...Cel putin atat am retinut eu.
Ca persoane pe care le cunosc: Popescu, Bele, Draghicescu, Tarus, Gyorg, ovidiu14, si de la AGVPS Bentu si Ionescu, cu ultimul avand un schimb amical de cuvinte, pentru ca ne cunoastem de la cateva concursuri.
Nu toti AGVPS-isti sunt rai, la fel cum nici toti ceilalti sunt buni.

Scrie răspuns