permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 12 Mar 2007, 12:22

@ al trentea

Din legea pescuitului trebuie sa dispara conceptul de autorizatie de pescuit in scop recreativ/sportiv pentru bazinele naturale. Nu trebuie sa ramana decat conceptul de autorizatie de pescuit in scop comercial.
Asta este parerea mea. In concluzie, cred ca trebuie modificate toate articolele de lege care contin conceptul de autorizatie de pescuit recreativ/sportiv.

al. trentea
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de al. trentea » 12 Mar 2007, 12:28

Eu propun ca unul dintre moderatori sa contorizeze cumva sugestiile exprimate, si sa ne acordam un termen, sa zicem de inca o saptamana, in care sa dezbatem pe marginea acestui subiect. Lunea viitoare sa postam o variana cat de cat inchegata, si facem un sondaj pe toate site-urile de pescuit. Daca va intruni majoritatea, trimitem un nou memoriu la minister, cu propunerea noii legi. Ca sa aiba greutate, eu cred ca domnul Iuga ar putea-o face publica la OTV. Parerea mea.

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 12 Mar 2007, 16:46

al. trentea scrie: ... Daca va intruni majoritatea, trimitem un nou memoriu la minister, cu propunerea noii legi...
Aici exista o problema. Executivul poate modifica o lege prin ordonante de urgenta. Nu e o metoda tocmai ortodoxa si in mod normal daca nu exista un grup de presiune sau de interese, executivul nu se inhama la asa ceva. Istoricul modificarilor acestei legi arata asa:
- Legea nr. 481/2003
- Legea nr. 298/2004
- O.U.G. nr. 69/2004
- Legea nr. 113/2005
- O.U.G. nr. 13/2006
- Legea nr. 116/2006.
Sunt mult prea multe modificari intr-un timp scurt si nu cred ca cei care le-au sustinut aveau interese in domeniul pescuitului sportiv ci mai degraba in cel comercial. A amesteca vasele comerciale de pescuit cu baboierul de duminica e total gresit, zic eu.
Speranta mea era ca modificarile sustinute de noi sa ajunga direct pe masa legislativului, oricum au ei destule pe cap in momentul de fata, ar fi putut trece aproape neobservate. Dar ma tem ca nu e tocmai realista aprecierea mea.

In fine, ideea este ca aceste propuneri de modificare trebuie sa ajunga in parlament, nu la minister. Si poate ca e timpul ca pescuitul comercial sa fie separat de cel sportiv.
Carping Club

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 12 Mar 2007, 17:05

.................In fine, ideea este ca aceste propuneri de modificare trebuie sa ajunga in parlament, nu la minister. Si poate ca e timpul ca pescuitul comercial sa fie separat de cel sportiv.[/quote]

Bine spus aici ff bine spus :wink: :wink:

pityu
veteran
veteran

Permise de pescuit pentru 2007

Mesaj de pityu » 13 Mar 2007, 22:19

"In fine, ideea este ca aceste propuneri de modificare trebuie sa ajunga in parlament, nu la minister. Si poate ca e timpul ca pescuitul comercial sa fie separat de cel sportiv"[quote]
Subscriu si eu la ideea asta !

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Mar 2007, 09:12

ceva noutati?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Mar 2007, 09:13

ceva noutati ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 18 Mar 2007, 09:56

Propunerea de ordin privind pescuitul sportiv a fost respins de serviciul juridic al MAPDR si a fost returnat la ANPA.

Adrien
junior
junior

intrebare

Mesaj de Adrien » 18 Mar 2007, 11:31

Salutari tuturor. Am citit din mesajele de pe acest topic (pe sarite, recunosc, n-am avut rabdare sa citesc chiar tot) si-mi scapa raspunsul transant la urmatoarea intrebare: Daca platesc la AJVPS (din pacate in zona mea nu exista momentan alta posibilitate) cotizatia pentru apele de ses si munte (120 ron din spusele prietenilor) am dreptul sa pescuiesc in toate apele de ses si munte din tara sau nu? (ma refer, desigur, doar la apele publice, deschise pescuitului sportiv). Cei de la AJVPS spun ca da.
Sa-i cred sau nu? :?:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Mar 2007, 15:47

A aparut un nou proiect de ordin pe site-ul MADPR
A aparut si proiectul cu prohibitia pe 2007

Scrie răspuns