permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Mar 2007, 19:56

apsalba scrie:Poti sa dai exemplu de cineva care a intrat obligat intr-o asociatie?
DA..... EU !!! .....pentru ca voiam sa pot pescui in legalitate si ... ca sa-mi obtin permisul,..., indiferent de unde,... am fost obligat sa devin membru... :cry:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 06 Mar 2007, 19:56

@ apsalba
Ce facem nea Fane, o luam iarasi de la capat. Cercul in care ne invartim este mai mult decat vicios. Punctul de vedere pe care l-am exprimat anterior imi apartine. Nu pot sa vorbesc decat in numele meu. Dar nu pot sa nu constat ca acest punct de vedere este impartasit de multi forumisti.
Cineva va rugat mai devreme sa incercati sa nu mai deturnati discutia catre zone care va convin numai d-voastra. Pana acum ati cam facut ce- ati vrut . Procese peste procese fara nicio finalitate. Eu nu va pun la indoiala bunele intentii ,dar hai sa-i lasam pe oameni sa incerce tot ce se poate incerca. Ii tot dati inainte cu ministrul. Si pe vremea celuilalt ministru ati procedat la fel . Nu s-a rezolvat absolut nimic.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mar 2007, 20:02

Nu intelegi ca problemele pescuitului ne se rezolva pe forum?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Mar 2007, 20:21

[quote="adiwolf"]

depinde ce s-a propus atunci si ce se propune acuma,nu cred ca este acelasi lucru..[/quote]

Ai grija ca am spus "unele lucruri ".

Fir intins!!!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Mar 2007, 20:22

apsalba scrie:Care sunt asociatiile reprezentative? Cele care au decis sa se constituie intr-o federatie si sunt din ce in ce mai multe. Chiar daca nu sunt toate numeroase, are cine vorbi in numele lor.
Poti sa dai exemplu de cineva care a intrat obligat intr-o asociatie?
deci numai acelea care sunt inscrise in FNPSR sunt reprezentative?
nici nu ma asteptam sa fie altfel in viziunea dumneavoastra.
ca are cine vorbi in numele lor o stim,doar ne-ati dovedit-o de atateaori,numai ca doar dumneavostra credeti ca sunteti reprezentativi.

pai cum se poate pescui legal in romania fara sa faci parte dintr-o asociatie?de unde obtii permisul de pescuit?
sau vreti sa insinuati ca nu esti obligat sa intri in asociere ca doar nu e musai sa pescuiesti,nu?

stiu ca problemele pescuitului nu se rezolva pe forum,dar aici se discuta si se dezbat ideii si propuneri care pana la urma vor duce la o finalitate.
am vazut si ce rezultat au avut si celebrele procese,dovada ca pe nimeni nu doare de ce decide o curte judecatoareasca.
deci,lasati-ne sa facem cum credem noi ca este mai bine pt noi,nu incercati sa mai deturnati si sa dirijati discutia acolo unde va convine,lasati-ne in "prostia si inconstienta noastra" sa facem asa cum credem si simtim ca este mai bine.
ce nu va place,ce nu va convine?ca altcineva incearca sa obtina ceva ce dumneavoastra sperati ca o sa ne oferiti drept "lumina care vine de la alba"?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 06 Mar 2007, 21:44

Iujin scrie:Si.... Daca este din Alba conteaza? Ati fi vrut sa fie de altundeva?
Nu conta, daca nu m-i s-ar fi laudat Popescu ce prieten este el cu Motreanu (si atunci nu era ministru). Asa ca in loc sa ne asteptam la lobby, s-ar putea sa dam de piedici si tergiversari. Sper sa ma insel tare si doar sa se fi laudat.

In rezumat la problema noastra, inteleg ca textul memoriului trebuie sa faca referire la modificarea legii in sensul emiterii de catre ANPA a unor permise individuale diferentiate ca durata si tip de apa (munte, ses+Dunare+Marea Neagra si RBDD), care sa fie comercializat (sa zicem) la posta, magazin de specialitate sau asociatie si la eliminarea din lege a conditionarii de apartenenta la o forma de asociere. Din pacate, avocata cu care am vorbita aseara, sefa comisiei juridice a Brigazii de Interventie de la OTV, comisie compusa din alti 17 avocati, s-a oferit sa ne reprezinte in cazul in care atacam legea la CC. Mai mult nu pot sa le cer, cum nu pot sa le cer acum sa studieze toata legislatia in domeniu si sa faca un proiect de lege. Eu nu ma bag la asa ceva pentru ca stiu doar sa citesc o lege nu sa o concep. Pot insa sa va acord suport mediatic pentru demersurile pe care le faceti. Il rog pe dl. Trentea sau pe orice alt reprezentant al altei asociatii care sunt mai avansati cu propunerile, sa le posteze sub o forma coerenta ca sa ne putem pune de acord si sa putem initia o forma de actiune. Daca ne ajuta si MirceaF e ok.
Cel mai tare mi-ar place un memoriu pe adresa presedintelui, ca tot e el garantul Constitutiei si are boala pe liberali. De la parlament nu ma astept prea curand la vreo reactie ca au probleme mult prea "grele" in perioada asta. Cel mai sigur e tot la ministru. Si asa ajungem la citatul de mai sus :cry:

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 06 Mar 2007, 21:45

:!: Post dublu - Se apropie pastele :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Mar 2007, 22:03

florentiniuga scrie:... Din pacate, avocata cu care am vorbita aseara, sefa comisiei juridice a Brigazii de Interventie de la OTV, comisie compusa din alti 17 avocati, s-a oferit sa ne reprezinte in cazul in care atacam legea la CC...
De ce "din pacate"?

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 06 Mar 2007, 22:14

Pai m-i s-a parut mai buna propunerea de abordare a lui mirceaf si a lui al. trentea. Dupa atacul la CC, daca avem succes, s-ar putea sa dam de bariere la toate nivelurile. Daca nu avem succes, ne inchidem toate drumurile. Odata stabilit ca nu e neconstitutional si ca asocierea e varianta convenabila statului, trebuie sa mai treaca o generatie ca sa se reia problema. Asa vad eu ca sta treaba.

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 07 Mar 2007, 09:13

florentin,

daca lista cererilor se limiteaza la permis unic si ne-obligativitate, acestea doua pot fi obtinute prin amendarea legilor existente. Inteleg ca aceasta procedura este mult mai simpla decat o initiativa legislativa noua.
Ca sa profitam de ajutorul oferit de un anume deputat trebuie sa facem urmatoarele:
1. identificarea articolelor ce trebuie abrogate;
2. motivarea cererii de modificare;
3. trebuie sa vedem cati semnatari ai unei asemenea cereri avem.

Mai pot cere ajutorul catorva asociatii de drepturile omului sau politici publice.
Carping Club

Scrie răspuns