permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 06 Mar 2007, 11:28

Nu, Tavi, adica eu m-am gandit sa-i rog ca pe prieteni, sunt pescari si ei.

S-ar putea sa obtin urmatoarele ajutoare:

1. suportul unui deputat pt o initiativa legislativa;
2. ajutor pt scrierea unei campanii de advocacy/lobby, daca se ajunge la asa ceva;
3. prin intermediul unor prieteni sa apelam la ajutorul lui Liviu Mihaiu.

In momentul de fata cred ca trebuie stabilit clar CE VREM?! pe urma, ce sustinere avem si pe ce drum o apucam...

PS
ramane cum am stabilit cu rudotelul :D
Carping Club

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 06 Mar 2007, 11:51

la AG a Prieteni Pescari din 18 martie unul din punctele ordinii de zi este sustinerea neobligativitatii asocierii.
daca se poate redacta textul pana atunci il pot propune la semnat membrilor. cine se ocupa? D.l Iuga&co?
precizez ca actualmente numaram in jur de 250 membri. ramane de stabilit (asa cum s-a zis mai sus) cu exactitate ceea ce vrem. poate e vreun pescar-jurist printre noi care sa inteleaga perfect cum trebuie abordata problema.
ne puteti contacta la
juridic@prietenipescari.ro sau
mariuslivadaru@rdslink.ro
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Mar 2007, 13:21

Tavi scrie: pe de alta parte, nu cred ca pescarii sportivi ar fi deranjati de chestiile alea plutitoare (viviere flotabile :?:) gen Bradisor
Se pare ca vivierele alea polueaza f tare apa. Valcenii iti pot spune cum a disparut pestele din Bradisor si cum s-a schimbat culoare apei din cauza pastravariei plutitoare. Asta se pare ca e motivul pentru care sunt interzise si in celelalte tari UE.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Mar 2007, 13:36

Atunci le excludem si p-alea.
Mama ce tari suntem :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 06 Mar 2007, 13:37

florentiniuga scrie:Propunerea lui Tavi e corecta dar am un amendament. Asociatiilor (formate pe baza de interese comune) sa li se poata atribui ape in administrare, numai in baza unor proiecte de investitie bine documentate si argumentate dar fara a se atribui vreo exclusivitate in ceea ce priveste accesul la resursele piscicole. Cu alte cuvinte, ma asociez cu n,m,...x,y,z pentru a decolmata sectorul de rau de la iesirea din localitatea mea (de exemplu). Pentru asta, ca ONG ce sunt, accesez niscaiva fonduri, de oriunde ar fi ele (cum ne-a tot explicat si guru, ca asociatiile nu ar trebui sa traiasca din cotizatii), execut treaba, asigur si paza, particip si la populari sau alte actiuni pe care mi le stabilesc periodic iar membrii asociatiei mele (cotizanti sau nu, asociati doar benevol pentru realizarea unei idei comune) pot pescui in zona respectiva gratuit. Bineinteles, va trebui sa dau sama anual, la reinnoirea autorizatiei, despre indeplinirea proiectelor si desfasurarea activitatilor pentru care am primit concesionarea. Cu toate astea, oricine sa poata pescui acolo, cu respectarea legislatiei in vigoare (permis, vinieta... ce-o mai fi), fara nicio taxa suplimentara.
Asa n-o sa ajungem veci sa avem ape mai bune!
Exemplu: degeaba bag sute de tone de crap intr-o balta si o amenajez frumos si o pazesc si cei n membri ai asociatiei mele pescuiesc gratuit, daca pe baza vignetei mai vin 1000 sau 5000 de pescari care prind fiecare 5 kg de crap in 1-2 ore, limita legala, si pleaca cu el acasa. Si maine vin iar! Si totul legal, ca si-au platit vigneta si respecta limitele legale de dimensiune si cantitate!
Imi pare rau, dar nu cred ca putem ajunge la ape mai bune doar jucandu-ne cu vorbele!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Mar 2007, 13:39

Hai sa incerc o sinteza la ce s-a discutat pana acum.
Intrebarea cheie:
Ce vrem?
1. Eliminarea obligativitatii asocierii si atat.
2. Proiect de lege care sa includa si pct. 1 si altele discutate aici?

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mar 2007, 13:44

Mult succes in demersurile privind modificarile legislative si eliminarea asocierii. FNPSR si-a intocmit strategia propie privind legislatia pescuitului sportiv. Avem un atu; existam ca persoana juridica si avem un punct de vedere unitar.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Mar 2007, 13:56

Suna ironic acel "mult succes", dar poate ma insel.
Unde pot si eu vedea proiectul de legislatie al FNPSR?
Multumesc

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 06 Mar 2007, 14:44

In acest moment eu cred ca trebuie sa ne concentram pe eliminarea obligativitatii asocierii. Acesta trebuie sa fie subiectul principal al petitiei. Cine se pricepe mai bine la redactarea unor asemenea petitii ar trebui sa vina cu niste propunei de variante. In final vom opta pentru o anumita varianta de petitie pe care o sa ne-o insusim cu totii. Toate asociatiile de pescari care adera la aceasta idee trebuie sa trimita catre minister , in format electronic si in scris , varianta de petitie asupra careia s-a convenit. Dupa parerea mea aceasta petitie poata sa imbrace si forma unei scrisori deschise care sa apara atat in presa scrisa cat si la cat mai multe televiziuni. Pescarii individuali neasociati vor trimite si ei petitia sub forma de mail la minister si la cat mai multe institutii masmedia.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mar 2007, 14:45

Tavi,
A fost postat pe acest forum. Nu suna ironic de loc. Maine am programata o audienta la ministru si voi solicita o intalnire cu asociatiile reprezentative de pescari sportivi.

flydb,
In numele cui vorbesti?

Scrie răspuns