florentiniuga scrie:Propunerea lui Tavi e corecta dar am un amendament. Asociatiilor (formate pe baza de interese comune) sa li se poata atribui ape in administrare, numai in baza unor proiecte de investitie bine documentate si argumentate dar fara a se atribui vreo exclusivitate in ceea ce priveste accesul la resursele piscicole. Cu alte cuvinte, ma asociez cu n,m,...x,y,z pentru a decolmata sectorul de rau de la iesirea din localitatea mea (de exemplu). Pentru asta, ca ONG ce sunt, accesez niscaiva fonduri, de oriunde ar fi ele (cum ne-a tot explicat si guru, ca asociatiile nu ar trebui sa traiasca din cotizatii), execut treaba, asigur si paza, particip si la populari sau alte actiuni pe care mi le stabilesc periodic iar membrii asociatiei mele (cotizanti sau nu, asociati doar benevol pentru realizarea unei idei comune) pot pescui in zona respectiva gratuit. Bineinteles, va trebui sa dau sama anual, la reinnoirea autorizatiei, despre indeplinirea proiectelor si desfasurarea activitatilor pentru care am primit concesionarea. Cu toate astea, oricine sa poata pescui acolo, cu respectarea legislatiei in vigoare (permis, vinieta... ce-o mai fi), fara nicio taxa suplimentara.
Asa n-o sa ajungem veci sa avem ape mai bune!
Exemplu: degeaba bag sute de tone de crap intr-o balta si o amenajez frumos si o pazesc si cei n membri ai asociatiei mele pescuiesc gratuit, daca pe baza vignetei mai vin 1000 sau 5000 de pescari care prind fiecare 5 kg de crap in 1-2 ore, limita legala, si pleaca cu el acasa. Si maine vin iar! Si totul legal, ca si-au platit vigneta si respecta limitele legale de dimensiune si cantitate!
Imi pare rau, dar nu cred ca putem ajunge la ape mai bune doar jucandu-ne cu vorbele!