permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 06 Mar 2007, 15:07

Eu unul eliminarea obligativitatii o vad strans legata de permisul unic pe tara. Sa-l pot cumpara de la benzinarie sau magazinul mixt si sa-mi dea dreptul de pescuit pe o perioada limitata (o sapt, o luna, un an....) pe orice apa publica din tara.
As sugera ca acestea sa fie sustinute impreuna.

Intreb de curiozitate, ce texte de lege ar trebui amendate/abrogate in acest caz?
Carping Club

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 06 Mar 2007, 15:16

@al trentea

puneti-ne si noua pe site textul petitie pe care o trimiteti, putem pleca de la acesta, eventual adauga/edita.
Carping Club

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 06 Mar 2007, 15:49

[quote="Tavi"]
Intrebarea cheie:
Ce vrem?
[/quote]

Cred ca intrebarea cheie ar fi in primu rind Cine sintem ? sau Care ne este identitatea pescareasca !?

Ar fi cinstit ca cei care acum vreo trei luni au fost in contra de unele lucruri propuse de cineva , sa fie si acuma , chiar daca acuma is propuse de cu totul altcineva .

Asociatiile ar trebui sa fie un tampon intre pescari si stat , in vederea obtinerii de , sa le zicem drepturi . O asociatie cu trei membri face cit doua cepe degerate , nu sustin obligativitatea asocierii , insa cred ca-i necesara asocierea . atit doar ca atunci cind se face organigrama , sa fie astfel facut incit membri sa aiba un cuvint greu de spus , deci sa nu fie niste cotizanti ordinari .

Iar de la benzinarie ,chiosc sau orice alta taraba sau obor , eventual iei un bon de zi pe o balta , sau un an intreg pe o balta , da nu un permis de pescuit nominal , valabil in toata tara timp de un an intreg .

Fir intins!!!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Mar 2007, 16:18

SF, am scris in postarile anterioare ca ideile pe care le tot insiram ar trebui sustinute de toate asociatiile de pescari, sau macar de cat mai multe, si sa se concretizeze in propuneri de schimbare a legislatiei. Deci astia suntem sau ar trebui sa fim.
Hai s-o lasam balta cu benzinariile, ideea e ca permisul sa fie unic, nu conteaza de unde il cumperi.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 06 Mar 2007, 17:19

[quote]Hai s-o lasam balta cu benzinariile, ideea e ca permisul sa fie unic, nu conteaza de unde il cumperi.[quote]

Subscriu neconditionat!

...sub sloganul "ACUM ORI NICIODATA"!

...bine, fie , ar merge si ala cu "PE EI, PE M... " :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mar 2007, 17:57

Tavi scrie:SF, am scris in postarile anterioare ca ideile pe care le tot insiram ar trebui sustinute de toate asociatiile de pescari, sau macar de cat mai multe, si sa se concretizeze in propuneri de schimbare a legislatiei. Deci astia suntem sau ar trebui sa fim.
Hai s-o lasam balta cu benzinariile, ideea e ca permisul sa fie unic, nu conteaza de unde il cumperi.
Am deschi un topic pe aceasta tema, dar nu da nimeni navala cu propuneri. Este totusi cineva capabil sa produca un text cat de mic, ceva amendamente sau acest forum este locul plangerii pentru frustrati? Hai domnu' Iuga, pune avocatii la treaba.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Mar 2007, 18:07

apsalba,daca vrei propuneri pertinente, trebuie sa ai rabdare sa citeasca oamenii pe-ndelete proiectul de lege.
Eu de exemplu n-am apucat, dar nu raman dator

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mar 2007, 18:22

OK. Dar tare mi-e teama ca o sa ramana un efort zadarnic. A mai fost o tentativa esuata cu acelasi subiect pe acest forum. Sper sa ma insel.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Mar 2007, 18:31

MihaiV scrie: Se pare ca vivierele alea polueaza f tare apa. Valcenii iti pot spune cum a disparut pestele din Bradisor si cum s-a schimbat culoare apei din cauza pastravariei plutitoare. Asta se pare ca e motivul pentru care sunt interzise si in celelalte tari UE.
nu numai asta,dar s-a dovedit ca furajarea pestelui din acele viviere dauneaza calitatii apei(din lacul Bradisor se face aprovizionarea cu apa potabila a municipiului Rm.Valcea)
flydb scrie:In acest moment eu cred ca trebuie sa ne concentram pe eliminarea obligativitatii asocierii. Acesta trebuie sa fie subiectul principal al petitiei. Cine se pricepe mai bine la redactarea unor asemenea petitii ar trebui sa vina cu niste propunei de variante. In final vom opta pentru o anumita varianta de petitie pe care o sa ne-o insusim cu totii. Toate asociatiile de pescari care adera la aceasta idee trebuie sa trimita catre minister , in format electronic si in scris , varianta de petitie asupra careia s-a convenit. Dupa parerea mea aceasta petitie poata sa imbrace si forma unei scrisori deschise care sa apara atat in presa scrisa cat si la cat mai multe televiziuni. Pescarii individuali neasociati vor trimite si ei petitia sub forma de mail la minister si la cat mai multe institutii masmedia.
e un punct de vedere si de plecare,dar va rog nu uitati ca prin obtinerea neobligativitatii asocierii,nu obtineti automat si dreptul de pescuit sau accesul la resursa.
in rest,cred ca bombardarea concertata si concentrata asupra institutiilor statului care pot lua decizii in ceea ce priveste pescuitul in romania,v-a putea macar sa traga un semnal de alarma si sa dovedeasca ca lucrurile se misca si sunt convins ca si mass media se v-a implica,deci sunbsucriu si propunerii de mai sus a lui flydb
apsalba scrie:Maine am programata o audienta la ministru si voi solicita o intalnire cu asociatiile reprezentative de pescari sportivi.

flydb,
In numele cui vorbesti?
care sunt acele asociatii reprezentative?
cum adica in numele cui vorbeste fly?in numele lui,e cumva o cantitate neglijabila?e cetatean al acestei tari si are niste drepturi .cerintele lui le poate face publice in nume propriu,cu ce deranjeaza asta?
SF scrie:Ar fi cinstit ca cei care acum vreo trei luni au fost in contra de unele lucruri propuse de cineva , sa fie si acuma , chiar daca acuma is propuse de cu totul altcineva .

Asociatiile ar trebui sa fie un tampon intre pescari si stat , in vederea obtinerii de , sa le zicem drepturi . O asociatie cu trei membri face cit doua cepe degerate , nu sustin obligativitatea asocierii , insa cred ca-i necesara asocierea . atit doar ca atunci cind se face organigrama , sa fie astfel facut incit membri sa aiba un cuvint greu de spus , deci sa nu fie niste cotizanti ordinari .

Iar de la benzinarie ,chiosc sau orice alta taraba sau obor , eventual iei un bon de zi pe o balta , sau un an intreg pe o balta , da nu un permis de pescuit nominal , valabil in toata tara timp de un an intreg .
depinde ce s-a propus atunci si ce se propune acuma,nu cred ca este acelasi lucru.

asociatiile ar trebuie sa fie reprezentative in relatia cu statul,dar sa fie niste asociatii sanatoase,asocierea sa fie facuta benevol nu in mod abuziv.

de la benzinarie cumperi si rovigneta care iti da dreptul sa circuli pe drumurile publice si e valabila un an(la noi,ca la altii se poate lua si pe anumite decade) iar pe organul de control nu il intereseaza daca ma numesc X sau Y ci daca am cumparat acest drept.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 06 Mar 2007, 18:53

Cand vorbesti in numele tau, folosesti cuvinte de genul "EU", nu "NOI". Care sunt asociatiile reprezentative? Cele care au decis sa se constituie intr-o federatie si sunt din ce in ce mai multe. Chiar daca nu sunt toate numeroase, are cine vorbi in numele lor.
Poti sa dai exemplu de cineva care a intrat obligat intr-o asociatie?

Scrie răspuns