permise de pescuit pentru 2007

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 04 Mar 2007, 18:51

@apsalba

Cred ca ar fi cazul sa abandonam discutiile in contradictoriu si sa incercam sa construim ceva viabil. Cred ca elementul de baza in emiterea unui ordin pertinent si modern este recunoasterea urmatorului principiu: Dreptul de pescuit in apele publice nu trebuie sa revina asociatiilor de pescari ci oricarui cetatean roman sau strain care cumpara un permis de pescuit emis de statul roman si care este de acord sa respecte niste reguli elementare stabilite de legea pescuitului Daca se accepta de catre noi toti acest principiu lucrurile sunt ca si rezolvate. Putem fi de acord si cu concesionarea unor ape publice catre asociatii . Aceste concesiuni trebuie sa fie limitate si sa rezulte in urma unor licitatii publice. Pentru astfel de ape asociatiile trebuie sa fie libere sa emita propriile permise. Oricum, ordinul care se va emite nu cred ca poate sa mai opereze pentru anul 2007. Urmeaza sa vedem cum ramane treaba cu permisele din acest an tiparite de CNAFP. Sustineti in numele federatiei pe care o reprezentati principiul enuntat de mine mai sus si totul cred ca va fi OK.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Mar 2007, 19:00

flydb a zis:

Dreptul de pescuit in apele publice nu trebuie sa revina asociatiilor de pescari ci oricarui cetatean roman sau strain care cumpara un permis de pescuit emis de statul roman si care este de acord sa respecte niste reguli elementare stabilite de legea pescuitului

Faci o eroare. Dreptul de pescuit apartine statului. El poate delega acest drept catre asociatii de pescari.
Este o chestiune de abordare cu cine face statul delegarea de gestiune. Cred ca recunosti ca daca fenomenul nu este controlat se alege praful. Delegarea catre pescari a gestiunii resursei, este imposibila. Statul nu este capabil sa priceapa cum trebuie gestionata aceasta resursa. Ai exemplu creatiile literare numite ordine de pescuit. Pe de alta parte, concesiunea presupune activitate economica, de aceea se face prin licitatie publica. Nu stiu cum ai putea sa-ti cumperi permis si sa pescuiesti cu taxa la asociatii. Pot sa-ti garantez ca cele mai bune ape ar deveni inaccesibile pentru pescarul obisnuit. Pe de alta parte, la licitatie participa toata lumea, nu doar asociatiile. Pune-te la licitatie cu societatile comerciale.
Te dezamagesc, dar propunerea ta nu este viabila.

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 04 Mar 2007, 19:46

Faci o eroare. Dreptul de pescuit apartine statului. El poate delega acest drept catre asociatii de pescari.
Iarta-ma ca intervin din nou intr-unul din topicurile tale apsalba. Dar o sa fiu scurt. Credeam, la un moment dat, ca sub pseudonimu tau posteaza si Vadim. Greseam. Dar sigur nu posteaza din cand in cand Ionascu? El are cu certitudine o problema in a defini termenul "STAT".
Mie-mi place-n Delta!

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 04 Mar 2007, 20:35

@apsalba
Cine te opreste sa pescuiesti pe balti private? Platesti taxa si fir intins.
Eu te-am intrebat de mere si mi-ai raspuns de cartofi

Sint obisnuit ca la intrebari directe sa mi se raspunda prin invaluire,fara ca cel ce raspunde sa aibe curajul sa spuna deschis ce gindeste
Ce imi sustine moralul este ca fata de anul trecut alti 600 de pescari au ingrosat randurile asociatiei noastre. Oare de ce?
Esti sigur ca acest "oare de ce?" e ceea ce vrei sa se intelega si nu un vot negativ la adresa altora?

Nu am nimic impotrva cresterii numarului de membrii de la asociatia ta sau a altei asociatii dar atita timp cit esti obligat sa fi membru al unei asociatii cresterea numarului de membrii la o asociatie nu e relevant.

Sint convins ca in sinea ta recunosti ca pescarul e obligat sa intre intr-o asociatie dar nu recunosti acest lucru pt ca in momentul de fata consideri ca e o necesitate.Nu conteaza motivele.Dar ti-ai pus intrebarea :ce e mai util n membrii pe care nu ii intereseaza nimic din ce inseamna o asociatie sau o mina de oameni care fac ceva din convingere?Nu crezi ca te-ai bucura de mai multa sustinere daca ai juca cu cartile pe fata ?

Fiecare are propriul mod de a vedea lucrurile dar cred ca a trecut vremea cind se spunea "multi vad putini pricep" iar oamenii au inceput sa aibe opinii si sa ceara sa le fie respectate drepturile si ce e cel mai important sa gindeasca si sa nu mai bata din palme la orce mesaj indiferent de la cine vine

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 04 Mar 2007, 20:43

[quote="flydb
Putem fi de acord si cu concesionarea unor ape publice catre asociatii . Aceste concesiuni trebuie sa fie limitate si sa rezulte in urma unor licitatii publice. Pentru astfel de ape asociatiile trebuie sa fie libere sa emita propriile permise. [/quote]

Pai poti sa sti ca pe orice apa o sa mergi , o sa trebuiasca sa platesti daca este concesionata . Nimeni din alt judet nu o sa te lase sa-i prinzi pestele gratis . Si atunci n-o sa fim nici aici . Complicati , in loc sa simplificati lucrurile . Daca tu concesionezi o apa si eu ma duc la tine ce faci ? "am populat si tre platit , ca membrii cotizeaza " . Nu ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Mar 2007, 21:11

apsalba scrie: Ce imi sustine moralul este ca fata de anul trecut alti 600 de pescari au ingrosat randurile asociatiei noastre. Oare de ce?
pentru moralul tau ridicat iti raspund la aceasta intrebare: cei 600 de pescari, cel mai probabil n-au mai vrut in ruptul capului la agvps si neavand ca alternativa pentru obtinerea permisului decat apsalba au recurs resemnati la ea,... daca mai aveau si alternativa sa obtina permisul fara sa se inscrie in nici o asociatie, ...cu siguranta ca acum ai fi avut motive sa fii mandru daca ramaneai cu acelasi numar de membri de anul trecut,...
apsalba,
acest subiect l-am mai discutat odata, nu vad de ce trebuie reinceput din nou intre aceleasi parti si de pe aceleasi pozitii,... eu personal am depasit momentul respectiv si sincer, ...speram ca si dta...vad ca totusi mai ai nostalgii pe tema asta...
desi ma mananca tastatura sa-ti raspund la unele chestii (nu la toate) cu care mi se pare ca dai iara in bara, eu nu ma voi mai lasa angrenat in discutia pe aceasta tema, deoarece pozitia mi-e cunoscuta, ... in plus,...lucrurile au fost odata cat se poate de clare si asa raman pentru mine,... ar trebui sa ramana la fel pentru toti,... si sa gasim o tema mai constructiva
deci... daca nu voi mai face polemica pe tema asta, sa stii ca nu mi-am schimbat parerea si nici nu m-am tras deoparte,... sunt inca pe aici pe aproape,...in caz ca mai intrebi si de mine.... :D
culmea e ca ... la un moment dat incepusesi pe o panta buna,... de ce te-ai intors ?,... inainte era directia...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Mar 2007, 21:37

apsalba scrie:flydb a zis:

Dreptul de pescuit in apele publice nu trebuie sa revina asociatiilor de pescari ci oricarui cetatean roman sau strain care cumpara un permis de pescuit emis de statul roman si care este de acord sa respecte niste reguli elementare stabilite de legea pescuitului

Este o chestiune de abordare cu cine face statul delegarea de gestiune. Cred ca recunosti ca daca fenomenul nu este controlat se alege praful. Delegarea catre pescari a gestiunii resursei, este imposibila. Statul nu este capabil sa priceapa cum trebuie gestionata aceasta resursa. Ai exemplu creatiile literare numite ordine de pescuit. Pe de alta parte, concesiunea presupune activitate economica, de aceea se face prin licitatie publica. Nu stiu cum ai putea sa-ti cumperi permis si sa pescuiesti cu taxa la asociatii. Pot sa-ti garantez ca cele mai bune ape ar deveni inaccesibile pentru pescarul obisnuit. Pe de alta parte, la licitatie participa toata lumea, nu doar asociatiile. Pune-te la licitatie cu societatile comerciale.
Te dezamagesc, dar propunerea ta nu este viabila.
apsalba
cred ca dta faci o eroare aici: io vad o mare deosebire intre dreptul de pescuit si gestionarea resursei.

dreptul de pescuit este al statului si prin permisul de pescuit acest drept este delegat posesorului acestui permis, adica pescarului sportiv care achita taxa pentru obtinerea lui,...
gestionarea resursei este altceva...
resursa este tot a statului iar pentru gestionarea acesteia, statul poate delega diferite forme institutionale nonprofit (ma rog aici sunt convins ca vei veni cu o pagina de precizari ca n-am dreptate... da sunt convins ca in esenta intelegi ce vreau sa zic),...
personal io as opta pentru ideea ca resursa de apa sa fie gestionata de autoritatile publice locale, ca si reprezentante legale deja existente ale statului, prin ce departamente vor muschii lor sa-si infiinteze,...inclusiv normele UE permit acest lucru si se incadreaza perfect in programul de accesare a fondurilor structurale care vor veni,... de pilda pe mediu autoritatile publice locale pot obtine asemenea fonduri pentru proiecte de acest gen...
stiu ca acum legea nu e asa, ..., dar io asa as vrea sa fie,...
trist este insa ca sunt destul de multi care nu sunt interesati sa se schimbe legea in sensul asta, stim de ce... dar asta e alta problema,...
in fond nu ar mai fi nevoie sa se tina in viata tot felul de organizatii , gen CNAP, ANPA, etc, pline de initiale care nici nu mai stim ce inseamna si ce increngatura e intre ele, doar pentru scopul de a inghiti bani si pe urma a se pierde urma acestora intr-o tesatura in care unii castiga enorm , iar altii se lupta cu morile de vant,...
noi romanii ne ghidam dupa principiul: de ce sa fie simplu cand poate fi complicat ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 05 Mar 2007, 01:02

apsalba scrie:Dreptul de pescuit apartine statului. El poate delega acest drept catre asociatii de pescari.
Eu nu stiu cum te suporta cei din FNPSR, care zici ca au votat (impotriva vointei tale) respingerea obligativitatii asocierii. Nu apare nicio voce din zona aia? Chiar esti conducator absolut? Exista intr-adevar FNPSR in afara actelor? Are reactii la adresa membrilor care actioneaza impotriva hotararilor luate acolo? Pana la urma, nu cumva APSALBA+FNPSR=POPESCU ? ca oricum sunt constructia ta, urmare a zbaterilor tale creationiste.

florentiniuga
junior
junior

Mesaj de florentiniuga » 05 Mar 2007, 01:25

Scuze din nou pescarilor dar cand citesc anumite postari "apsalba", vad rosu. Nu cred ca sutele de mii de pescari din tara agreeaza asocierea asta "pe proiecte si actiuni concrete". Oamenii chiar au si alte treburi si pescuitul este doar un hobby. De ce trebuie sa devina si o corvoada pentru a-l putea practica. Cum ar fi sa-mi fac si eu o asociatie si sa trec in statut printre altele o zi de munca la ferma mea de bibilici. Cine nu-i de acord cu statutul, pa, nu pupa pescuit. Sunt pescari care ies doar in concediu pe apa dar vor s-o faca legal. Pentru asta trebuie sa fie activi tot anul, sa participe la actiuni de ecologizare, la populari? Ii doare-n brisca de toate astea; ce facem cu ei, ii blamam? Noi cei putini putem sa ne arogam dreptul de a decide in numele celor multi fara sa gasim o metoda de a-i consulta? Si cand incep sa ne vina semnale contrare opiniilor (intereselor) noastre, din partea lor, ce facem, le explicam cu litera legii in fata ca nu stiu ce vor sau ca nu stiu ce enormitate cer? S-a dus cumva democratia aia care spune ca minoritatea se supune majoritatii pe pustiu? Pana la urma la asta se rezuma totul. Ce doresc majoritatea? Cam ce credeti ca doresc?

danubiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de danubiu » 05 Mar 2007, 08:51

apsalba scrie:Danubiu are surse de informare, neiformate corect. Acest proiect de ordin pe apele de munte a fost scos din pachetul de ordine de gigi stefan pentru ca era ilegal, lucru sesizat si de consilierul ministrului.
Daca tu crezi ca acest proiect este secret si de existenta lui nu trebuie sa afle pescarii eu cred altfel decit tine motiv ce a condus la comentarea art.3 din acest regulament care precizeaza ca pescuitul sportiv poate fi exercitat pe baza de permis eliberat de anpa insotit de chitanta RNP care acorda dreptul de pescuit. Acest proiect este retras iar in starea actuala nu produce efecte si nu merita sa mai consumam energie criticindu-l s-au sustinindu-l.
Cu privire la pescuitul r-s in bazinele naturale personal consider ca asociatiile nu-si mai au rostul iar mentinerea obligativitatii de asociere este fortata. Ordinul trebuie sa promoveze alternativa. Fiecare alege dupa vointa proprie.
ANPA atribuie dr. de pescuit pe baza de contract
emite autorizatia cu o competenta zonala
imputerniceste persoane sa incheie n.c
stabileste nr. de paznici
elibereaza permise individuale de p. r-s
Asociatiile elibereaza vinietele colorate si vireaza banii la anpa.
Ce treaba am eu cu asociatia daca permisul il iau de la anpa?
Potentialul fondurilor piscicole este diferit. Pretul vinietelor cum va reflecta aceasta realitate evidenta? La MH pentru apele de munte este acelasi pret ca la MM CJ sau SV? Diferentierea se face prin nuanta culorii?
Nu mai comentez invocarea unor articole abrogate.

Scrie răspuns