permise de pescuit pentru 2007
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
.
Regulamentul spune ca vinieta se solicita si se aplica pentru alte zone care nu sunt in competenta asociatiei la care esti inscris. Eliberarea vinietei se face pe baza de chitanta.
Asociatia mea este in zona de ses,deci nu are ape de munte.Merg platesc rovinieta pt ape de munte si dupa merg si platesc permis la RNP?Danubiu, eu te cred cind afirmi ca ai citit toate legile referitoare la pescuitul sportiv dar,am o nelamurire:le si intelegi?Ori ai frun parti-priu cu AVPSul si vrei sa ne convingi sa mai cotizam la niste gipane si alte deplasari prin cele suedii pt plosnitele basinoase care pretind ca reprezinta milioanele de pescari sportivi din Romanica?
Regulamentul spune ca vinieta se solicita si se aplica pentru alte zone care nu sunt in competenta asociatiei la care esti inscris. Eliberarea vinietei se face pe baza de chitanta.
Asociatia mea este in zona de ses,deci nu are ape de munte.Merg platesc rovinieta pt ape de munte si dupa merg si platesc permis la RNP?Danubiu, eu te cred cind afirmi ca ai citit toate legile referitoare la pescuitul sportiv dar,am o nelamurire:le si intelegi?Ori ai frun parti-priu cu AVPSul si vrei sa ne convingi sa mai cotizam la niste gipane si alte deplasari prin cele suedii pt plosnitele basinoase care pretind ca reprezinta milioanele de pescari sportivi din Romanica?
Danubiu are surse de informare, neiformate corect. Acest proiect de ordin pe apele de munte a fost scos din pachetul de ordine de gigi stefan pentru ca era ilegal, lucru sesizat si de consilierul ministrului. Pun si eu o intrebare. Voi cand mergeti la pescuit, pescuiti apa sau peste? Poti sa pui bariere pe ape si sa spui cleanu pana aici, scobarul stop, de aici pastrav si lipan? Nu vedeti ca si legea se refera la specii si atunci cand se pune prohibitia?
Cat despre rovineta, s-o puna gigi pe permise cand le vor tiparii asociatiile. Permisul este tiparit de statul roman si daca se dau prin chioscuri cum poti sa ceri? Da-mi un permis pentru Satu Mare, si doua pe Vaslui? Chiar nu vedeti ca este un ordin tampit? Si daca nu sunt inscris la o asociatie, nu pot pescui? Sau trebuie sa cotizez la toate asociatiile pe unde ma duc la pescuit? Alo, domnii cu neobligativitatea asocierii, pe unde sunteti?
Cat despre rovineta, s-o puna gigi pe permise cand le vor tiparii asociatiile. Permisul este tiparit de statul roman si daca se dau prin chioscuri cum poti sa ceri? Da-mi un permis pentru Satu Mare, si doua pe Vaslui? Chiar nu vedeti ca este un ordin tampit? Si daca nu sunt inscris la o asociatie, nu pot pescui? Sau trebuie sa cotizez la toate asociatiile pe unde ma duc la pescuit? Alo, domnii cu neobligativitatea asocierii, pe unde sunteti?
apsalba
sunt aici daca ti-era dor de mine ...
nu m-am indoit niciodata ca esti in stare sa vezi si singur ca undeva acolo sus exista niste aberatii mari, care prin comparatie, pana si pe dumneata te pot face sa pari un tip de treaba ...
o voce, doua , cinci, ... sau o suta,... care bat singulare apa in piua pe forumuri despre neobligativitatea asocierii si alte neajunsuri, sigur ca nu rezolva nimic, ... ca dovada ca se vorbeste de mai bine de un an despre subiectul asta si parca tot mai rau ii,... dar asta-i vocea multimii,...
asociatiile,...federatiile,... ar trebui insa sa aplece urechea la aceasta multime ca doar vor sa o reprezinte,... si sa duca mai departe aspiratiile pescarilor,..., numai asa le veti castiga increderea...
nu stiu din ce motive (probabil din dorinta de a recastiga o popularitate pierduta inainte de vreme), si nici nu vreau sa aflu, atata vreme cat ii asa, ... ai inceput sa realizezi (sa accepti) lucrul asta ,...
asta e un lucru bun, ... ar putea fi chiar un inceput,... important e,..:
esti sau mai bine zis... sunt asociatiile in stare (sa-ti
) sa-si lase in umbra interesele si orgoliile personale si sa devina cu adevarat vocea multimii pescarilor, in fata celor de la putere?, ..., daca da, ... atunci vocile celor cativa (5, 10, 100,>...) care or fost mai "rai" aici pe forum in privinta asta,... or contat (!), ...daca nu, ... atunci ele nu vor conta nici de acum inainte,... pentru multa vreme
sunt aici daca ti-era dor de mine ...

nu m-am indoit niciodata ca esti in stare sa vezi si singur ca undeva acolo sus exista niste aberatii mari, care prin comparatie, pana si pe dumneata te pot face sa pari un tip de treaba ...

o voce, doua , cinci, ... sau o suta,... care bat singulare apa in piua pe forumuri despre neobligativitatea asocierii si alte neajunsuri, sigur ca nu rezolva nimic, ... ca dovada ca se vorbeste de mai bine de un an despre subiectul asta si parca tot mai rau ii,... dar asta-i vocea multimii,...
asociatiile,...federatiile,... ar trebui insa sa aplece urechea la aceasta multime ca doar vor sa o reprezinte,... si sa duca mai departe aspiratiile pescarilor,..., numai asa le veti castiga increderea...
nu stiu din ce motive (probabil din dorinta de a recastiga o popularitate pierduta inainte de vreme), si nici nu vreau sa aflu, atata vreme cat ii asa, ... ai inceput sa realizezi (sa accepti) lucrul asta ,...
asta e un lucru bun, ... ar putea fi chiar un inceput,... important e,..:
esti sau mai bine zis... sunt asociatiile in stare (sa-ti

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Salut Miki,
Sti foarte bine ca nu sunt un tip ranchiunos, si fata de parerile unor oameni, zic eu bine intentionati, dar uneori nu asa de bine informati, problemele facute de autoritatile care ar trebui sa se ocupe responsabil de sarcinile, nu usoare, pe care le au ca atributii de seviciu, fac ca aceste mici diferente de opinii sa para insignifiante.
Am notificat ministrului Motreanu faptul ca dorim sa ne implcam activ in ceea ce priveste aprobarea proiectelor de ordine propuse de actualul (sper ca nu pentru prea multa vreme, spre binele pescuitului sportiv) sef al ANPA, in vederea crearii unui cadru legislativ coerent si in concordanta cu problemele reale ale pescuitului sportiv.
Nu crezi ca si pescarii ar trebui sa aplece urechea la ce vor asociatiile de pescari sportivi? Asociatiile si federatiile indeplinesc dorintele membrilor asociati, pe care in mod legal ii reprezinta, iar vointa pescarilor se exprima in adunari generale, nu pe forumuri. Asa este democratic.
PS. Nu caut popularitate si nici nu am cautat vreodata. Popularitatea si vointa comuna erau pe vremuri (ii spunea centralism democratic, parca). Aici este vorba despre niste obiective, care plac sau nu unora sau altora.
Problemele pescuitului sunt asa de grave, cum ai remarcat si tu, incat nu pot fi rezolvate cu un cor de bocitoare, ci cu oameni responsabili, priceputi si implicati serios in acest demers.
Te salut si te invit sambata 10.03.2006 la Alba, pentru un pescuit de proba pe locatiile pe care se defasoara etapele din concursul national al FNPSR, puse la dispoizitie de APS Alba.
Sti foarte bine ca nu sunt un tip ranchiunos, si fata de parerile unor oameni, zic eu bine intentionati, dar uneori nu asa de bine informati, problemele facute de autoritatile care ar trebui sa se ocupe responsabil de sarcinile, nu usoare, pe care le au ca atributii de seviciu, fac ca aceste mici diferente de opinii sa para insignifiante.
Am notificat ministrului Motreanu faptul ca dorim sa ne implcam activ in ceea ce priveste aprobarea proiectelor de ordine propuse de actualul (sper ca nu pentru prea multa vreme, spre binele pescuitului sportiv) sef al ANPA, in vederea crearii unui cadru legislativ coerent si in concordanta cu problemele reale ale pescuitului sportiv.
Nu crezi ca si pescarii ar trebui sa aplece urechea la ce vor asociatiile de pescari sportivi? Asociatiile si federatiile indeplinesc dorintele membrilor asociati, pe care in mod legal ii reprezinta, iar vointa pescarilor se exprima in adunari generale, nu pe forumuri. Asa este democratic.
PS. Nu caut popularitate si nici nu am cautat vreodata. Popularitatea si vointa comuna erau pe vremuri (ii spunea centralism democratic, parca). Aici este vorba despre niste obiective, care plac sau nu unora sau altora.
Problemele pescuitului sunt asa de grave, cum ai remarcat si tu, incat nu pot fi rezolvate cu un cor de bocitoare, ci cu oameni responsabili, priceputi si implicati serios in acest demers.
Te salut si te invit sambata 10.03.2006 la Alba, pentru un pescuit de proba pe locatiile pe care se defasoara etapele din concursul national al FNPSR, puse la dispoizitie de APS Alba.
da,asa ar fi normal si democratic,insa uitati un lucru esential,faptul ca asociatiile au fost infintate si au profitat de o bresa sau o slabiciune a actualului sistem legislativ si acest lucru nu le confera legitimitate si nici dreptul de a vorbii in numele membrilor sai sau si mai rau in numele si in detrimentul pescarilor neinregimentati,doar datorita unei grave lacune legislative pe care au speculato.apsalba scrie:...........................
atata timp cat bazele asociatiilor sunt membri inregimentati cu forta,nu vad cum acest lucru ar conferi drepturi si legitimitate.
intr-un alt topic faceati o prezentare a membrilor FNPSR,dar dadeati doar niste nume si atat,as indrazni sa intreb cine sunt acele asociatii ,pe cine reprezinta ele si...cati membri au fiecare?
apsalba scrie: FNPSR are ca membre asociate care distribuie permise de pescuit urmatoarele asociatii:
-APS Alba la sediu si in toate orasele din judetul Alba; = ? membri
-APS Pro xxx Ramnicu Valcea; = ? membri
-AJPS Mures cu sediul in Tg Mures; = ? membri
-APS Reghin; = ? membri
-CS Magus Timisoara; = ? membri
-APS Monster xxx Timisoara; = ? membri
-APS Ecopescar Medias; = ? membri
-APSR Ilfov; = ? membri
-APS Dunarea Albastra Orsova; = ? membri
-APS Lostrita Petrosani; = ? membri
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Intrebarea era unde se distribuie permise, alte asociatii decat AGVPS. Cu ce te incalzeste ca APS Alba are 2700 de membri si APS Profish de exemplu numai 200? De ce brese au profitat asociatiile la infiintare? De brese in legea pescuitului? Asociatiile se infiinteaza dupa o Lege care nu are brese (OUG 26/2000, aprobata perin L.246/2005). Cine obliga pe cine sa se inregimenteze? Nu sunt optiuni suficiente? De ce nu se constituie si alte asociatii daca nu sunt multumite de cele existente?
Raspunsurile sunt simple, dar nimeni nu pune punctul pe I. O asociere este o actiune reponsabila, nu este o joaca de copii. Bagatorii de vina sunt cu duiumul, dar cand este vorba de pus osul, dau repede coltul. Scuze de genul: am serviciu, n-am timp, eu vreau doar competitii,etc., se gasesc tot timpul. Reflectati totusi si la altfel de abordari si lasati deoparte teoria ca "eu am intotdeauna dreptate si daca nu gandesti ca mine, nu existi".
PS Legitimitate iti da Sentinta civila in baza careia esti infiintat. Cine face inregimentare cu forta? O asociatie se infiinteaza prin acordul de vointa al celor care o constituie. Daca vrei sa aderi dupa, este o simpla exprimare de vointa facuta in scris, pe care nu te obliga nimeni sa o faci. Este facuta si de cei care nu agreaza aceasta forma de asociere, din comoditate sau din nepricepere de a face ceva similar.
Raspunsurile sunt simple, dar nimeni nu pune punctul pe I. O asociere este o actiune reponsabila, nu este o joaca de copii. Bagatorii de vina sunt cu duiumul, dar cand este vorba de pus osul, dau repede coltul. Scuze de genul: am serviciu, n-am timp, eu vreau doar competitii,etc., se gasesc tot timpul. Reflectati totusi si la altfel de abordari si lasati deoparte teoria ca "eu am intotdeauna dreptate si daca nu gandesti ca mine, nu existi".
PS Legitimitate iti da Sentinta civila in baza careia esti infiintat. Cine face inregimentare cu forta? O asociatie se infiinteaza prin acordul de vointa al celor care o constituie. Daca vrei sa aderi dupa, este o simpla exprimare de vointa facuta in scris, pe care nu te obliga nimeni sa o faci. Este facuta si de cei care nu agreaza aceasta forma de asociere, din comoditate sau din nepricepere de a face ceva similar.
apsalba scrie:Intrebarea era unde se distribuie permise, alte asociatii decat AGVPS. Cu ce te incalzeste ca APS Alba are 2700 de membri si APS Profish de exemplu numai 200?
cu absolut nimic
doar vroiam sa vad in numle cui vorbiti.cat priveste afirmatia cu aps profish......,200membri?poate in vise.
tocmai de asta va intrebam,pt ca una se declara si alta e realitatea.
la ultima adunare a aps profish la care am participat anult trecut innainte de a-mi da demisia ,am fost cam 12-13 membri si asta reprezenta la ora aceea cam 25% din asociatie,(defapt era 50% ca restul erau doar cu numele pe hartie fiindca nu ii vasuse nimeni)ma indoiesc ca in doua luni lucrurile au luat o amploare asa de mare(si daca ar fi intradevar asa m-ar bucura,sincer).
deci,cati mambri au fiecare asociatie?nu ocoloti intrebarea si nu va faceti ca nu intelegeti,o sa pun intrebarea la infinit pana o sa primesc un raspuns.
De ce brese au profitat asociatiile la infiintare? De brese in legea pescuitului? Asociatiile se infiinteaza dupa o Lege care nu are brese (OUG 26/2000, aprobata perin L.246/2005). Cine obliga pe cine sa se inregimenteze? Nu sunt optiuni suficiente? De ce nu se constituie si alte asociatii daca nu sunt multumite de cele existente?
cum adica cine obliga pe cine?
de ce va faceti ca nu intelegeti?stiti f bine despre ce e vorba.
statul ne obliga sa ne inregimentam intr-o asociatie de pescuit daca vrem sa obtinem un permis de pescuit ( asta daca vrem sa fim in legalitate si sa pescuim civilizat,ca braconierii nu au aceste probleme si mustrari de constiinta)
sigur ca da,aici aveti dreptate,dar asta se intampla doar datorita faptului ca a-ti sustinut aceasta aberanta solutie cu inscrierea intr-o asociatie pt obtinerea unui permis de pescuit si acuma v-atii trezit cu zeci,sute de mebri care nu au nici in clin nici in maneca cu idealurile asociatiei si pe care nu te poti baza pt a duce la indeplinire acele idealuri.
asta inseamna o constructie cu temelie falsa si de asta spun ca nu aveti legitimitate cand vorbiti in numele lor,deoarece ei s-au inscris acolo doar pt obtinerea permisului ca a fost mai ieftin sau doar ca au vrut sa nu mai dea banii la agvps,nici decum pt idealurile "marete"
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
@apsalba
Poti sa-mi spui si mie care sint acele" optiuni suficiente" care sa imi dea dreptul de a pescui pe apele publice fara sa fiu membru al unei asociatii?
Cind o sa-mi demonstrezi ca pot pescui pe ape publice fara a fi membru intr-o asociatie o sa fiu de acord ca nu sintem inregimentati cu forta .
Si apoi nu vad de ce trebuie sa se implice in diferite activitati toti cei care pescuiesc.Daca eu vreau pur si simplu sa platesc o taxa si sa merg sa pescuiesc fara a participa la alte activitati de ce sint de condamnat?
Daca imi place sa conduc o masina trebuie sa construiesc sosele?
Faptul ca incerci sa faci cite ceva nu iti da dreptul de a ne obliga pe toti sa fim de acord cu ideile tale.E dreptul tau sa le promovezi ,sa crezi in ele asa cum si altii au dreptul de le accepta sau nu.
Ar fi interesant de facut un test printre cei 2700 membri APS Alba in legatura cu dorinta lor de a fi sau nu intr-o asociatie .In cazul in care se pot elibera permise si fara sa fi membru al unei asociatii crezi ca vei avea tot 2700 membri?
pt ca lucrezi f mult cu legi sti f bine ca toul e interpretabil intrucit toate legile lasa portite astfel incit acea lege sa fie interpretata in functie de interesele din acel moment .Cine obliga pe cine sa se inregimenteze? Nu sunt optiuni suficiente?
Poti sa-mi spui si mie care sint acele" optiuni suficiente" care sa imi dea dreptul de a pescui pe apele publice fara sa fiu membru al unei asociatii?
Cind o sa-mi demonstrezi ca pot pescui pe ape publice fara a fi membru intr-o asociatie o sa fiu de acord ca nu sintem inregimentati cu forta .
Si apoi nu vad de ce trebuie sa se implice in diferite activitati toti cei care pescuiesc.Daca eu vreau pur si simplu sa platesc o taxa si sa merg sa pescuiesc fara a participa la alte activitati de ce sint de condamnat?
Daca imi place sa conduc o masina trebuie sa construiesc sosele?
nu crezi ca esti unul din cei care aplica tocmai acest principiu?Reflectati totusi si la altfel de abordari si lasati deoparte teoria ca "eu am intotdeauna dreptate si daca nu gandesti ca mine, nu existi".
Faptul ca incerci sa faci cite ceva nu iti da dreptul de a ne obliga pe toti sa fim de acord cu ideile tale.E dreptul tau sa le promovezi ,sa crezi in ele asa cum si altii au dreptul de le accepta sau nu.
Ar fi interesant de facut un test printre cei 2700 membri APS Alba in legatura cu dorinta lor de a fi sau nu intr-o asociatie .In cazul in care se pot elibera permise si fara sa fi membru al unei asociatii crezi ca vei avea tot 2700 membri?
Am afirmat , repet si sustin in continuare ca asociatiile constituite sa traiasca din cotizatii o sa aiba viata scurta. Spui ca vrei sa pescuiesti fara sa fi asociat. Cine te opreste sa pescuiesti pe balti private? Platesti taxa si fir intins. Si eu as fi curios sa vad cum gandesc cei 2700 de pescari din asociatie. Ce imi sustine moralul este ca fata de anul trecut alti 600 de pescari au ingrosat randurile asociatiei noastre. Oare de ce?
Azi am fost cu Sorin Tot, publicist la revista Aventuri la pescuit, membru al asociatiei noastre si care va insoti grupul trimis in Laponia, sectiunea spinning, si i-am vazut pe pescari la "lucru". I-am prezentat proiectele noastre si ar fi interesant, daca are timp, sa-si posteze un punct de vedere.
Azi am fost cu Sorin Tot, publicist la revista Aventuri la pescuit, membru al asociatiei noastre si care va insoti grupul trimis in Laponia, sectiunea spinning, si i-am vazut pe pescari la "lucru". I-am prezentat proiectele noastre si ar fi interesant, daca are timp, sa-si posteze un punct de vedere.