1. Nu stiu unde bateti cu organismele de decizie ale statului. Cel mai eficient ar fi ca legea sa fie promovata in parlament, iar in baza legii sa se defineasca cat se poate de clar toate institutiile implicate si atributiile ce le revin, pentru a nu mai da posibilitatea acestui joc de-a ordonante si ordine de ministrii subtirele si atacabile in justitie in functie de interese conjuncturale.apsalba scrie:
Tavi,
Propunerea ta risca sa ramana pe acest forum daca nu este facuta in cadru institutional, in organismele de decizie ale statului.
Uiti un lucru. Cine administreaza totusi bazinele piscicole naturale? Selaru, Gigi, RNP? Propune ceva concret.
2. Propunerea mea include si o invitatie adresata tuturor asociatiilor de a sustine un proiect comun. Astfel, proiectul ar avea legitimitate, ar avea in spate un nr. semnificativ de oameni, care, sa nu uitam, au drept de vot. Pasul urmator ar fi gasirea sustinerii politice. Aici retin ca ati afirmat ca ati avea ceva prieteni, poate ne ajutati.
3. Cine administreaza bazinele naturale? Din partea mea pot sa le administreze si calugarii Shaolin daca o fac cum trebuie. Cel mai eficient mi se pare o singura institutie subordonata unui singur minister,care o fi ala iarasi nu prea conteaza. Acum e un haos, putini stiu care e diferenta intre ANPA si CNAFP, azi elibereaza unii permise, maine altii. Care institutie poate sa delege acea administrare unor asociatii pe anumite ape, si pe criterii clare, transparente si verificabile.
4. Ce inseamna administrare? Multe, dar cea mai importanta acum mi se pare paza. Acea unica institutie poate fie sa-si infiinteze (in baza noii legi) un corp de paza propriu, gen politia apelor, rangeri, whatever fie sa colaboreze de-adevaratelea cu politia si/sau jandarmii.
Delegarea atributiilor de paza si nu numai actualelor asociatii e neeficienta, deoarece asociatiile nu au bani si personal pt. asta. Poate mai incolo.
Daca ramane sau nu pe forum treaba asta depinde zic eu de asociatiile ai caror reprezentanti posteaza frecvent aici si eventual de sustinerea in media, ca si pe partea asta avem ceva reprezentanti.
Eu nu reprezint nici o asociatie si nici nu am de gand sa infiintez una. (deocamdata), pot sa particip la treba asta doar cu idei si sustinerea personala si a catorva cunoscuti.