PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 25 Feb 2011, 18:06

flydb scrie:Abia acum am aflat care a fost obiectul actiunii AP Banatul impotriva ANPA:Constatare aprobare tacita Actiunea a fost introdusa la Curtea de Apel Timisoara pe data de 27.01.2011( dosar 148/59/2011). Este de presupus ca AP Banatul a cerut instantei sa constate ca in anul 2011 pescuitul se va desfasura tot in baza prevederilor din ordinul pe 2010 deoarece pana la acea data nu s-a publicat un alt ordin. Acuma eu stau si intreb, daca noul ordin a aparut in MO pe data de 28.01.2011 cum se va rezolva aceasta problema. Este posibil ca ANPA sa ignore aceasta decizie a instantei de la Timisoara? Mai ales ca la finele anului 2010 a aparut si o OUG care a adus modificari legii pescuitului.
Inseamna ca sentinta de azi este "apa de ploaie"; mai exact, produce efectul unei pastile de aspirina asupra unei septicemii galopante.
Daca sentinta nu se refera la Ordinul 15/2011 (si nu are cum, acesta fiind publicat in Mon.Of. in 28.01.2011), inseamna ca acesta este intact si produce efecte in consecinta.
Recunosc ca ma asteptam la altceva, mult mai subtil ! :shock:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Feb 2011, 18:08

Da. A fost atacat pe exceptie de nelegaltate si se judeca pe fond la Curtea de apel. Sunt doua lucruri diferite. Solutia de azi s-a dat pe civil, nu pe contencios administrativ.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Feb 2011, 18:11

si pe romaneste asta cum s-ar traduce? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 25 Feb 2011, 18:13

apsalba scrie:Da. A fost atacat pe exceptie de nelegaltate si se judeca pe fond la Curtea de apel. Sunt doua lucruri diferite. Solutia de azi s-a dat pe civil, nu pe contencios administrativ.
Asta-i cu totul altceva! de fapt, sunt lucruri DIFERITE !

1. Daca s-a judecat in civil, pe fond, sentinta de azi este atacabila in termenul legal. deci, nu este definitiva si irevocabila.

2. Daca ne referim la cauza care s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Alba - sectia contencios, stiu ca actiunea a fost respinsa, dar nu am vazut motivarea instantei.

Deci, nu prea s-a intamplat nimic decisiv astazi.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 25 Feb 2011, 18:15

A fost respinsa cererea de suspendare, nu actiunea pe fond. Respingerea a fost pe actiunea de la Alba, nu de la Timisoara. Mai sunt pe rol inca 5 cereri de anulare la curti de apel diferite.

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 25 Feb 2011, 18:19

Tavi scrie:si pe romaneste asta cum s-ar traduce? :D
Domnule Tavi, ramane ceea ce stiam ieri la aceasta ora !

Procedurile la A.N.P.A. continua, se vor emite Autorizatii de pescuit pentru asociatiile care au primit ape in administrare, tot aceste asociatii vor incepe sa distribuie permise de pescuit, etc.
Pescarii individuali, care nu se asociaza, vor putea si ei sa ia permise direct de la centrele zonale. Adica de la Timisoara, Craiova, Galati, Giurgiu, Constanta....

Cand se va intampla in mod concret asta, numai ANPA stie. Sau poate nici ANPA :shock:

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 25 Feb 2011, 18:21

apsalba scrie:A fost respinsa cererea de suspendare, nu actiunea pe fond. Respingerea a fost pe actiunea de la Alba, nu de la Timisoara. Mai sunt pe rol inca 5 cereri de anulare la curti de apel diferite.
Pai Alba am scris si eu, la pct.2! Aia cu instanta de fond era cu Timisoara, unde inteleg ca s-a castigat, dar este o victorie "de etapa", atacabila cu apel. Mai e mult pana departe si acolo !

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 25 Feb 2011, 18:38

Cezar :bere:, vezi la pentru apsalba conteaza cifrele, nu rezultatele. Va incepe sa te abureasca. Ar fi bine sa-i spui ca si tu esti jurist... :lol:
Bucuresti

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 25 Feb 2011, 19:40

Va lamuresc eu ce se intimpla la AP-Banatul .
D-ul Popovici presedintele AP-Banatul a depus o cerere la ANPA in decembrie 2010 prin care solicita eliberarea unui numar de 3000 de permise de pescuit .Cei de la ANPA nu au catadicsit sa-i dea raspuns in termen de 30 de zile , astfel ca ei au platit 1.500.000.000 la trezorerie contravaloarea permiselor si s-au prezentat la ANPA ca sa ridice permisele.In acel moment cei de la ANPA au intrat in panica si astfel a inceput procesul .
S-ar putea ca d-ul Popovici sa primeasca cele 3000 de permise anul acesta dar la anul nu va mai primii permise deoarece nu va avea Autorizatie de pescuit , deoarece nu a depus documentatia necesara pentru atribuirea de ape in administrare.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 25 Feb 2011, 19:46

Am informatii ca solutionarea contestatiilor se continua si miine.
De asemenea am informatii ca se incearca sa se faca magarii in anumite zone . Sper sa nu se confirme ca altfel va iesi un circ monstruos .
Voi reveni cu amanunte.

Scrie răspuns