PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 24 Feb 2011, 21:17

boistean scrie:@fanelul

azi a fost ultima zi pentru depunerea contestatiilor. urmeaza, firesc, "rejudecarea".
dupa aia abia, cand o asociatie - in speta ajvps - e 100% sigura ca va pastori apa/apele pentru 5 ani, va stabili si taxele...
eu cred ca m-am exprimat inteligibil!
STOP, AICI AM VRUT SA TE ADUC! Vorba marelui Caragiu....
La depunerea dosarelor, taxele erau trecute fiindca pe baza lor s-au acordat punctele....
Ma deranjeaza necunoscutele astea din ecuatia pescuit 2011... Si ma mananca si palmele!
RX6 & Daiwa SS owner!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 24 Feb 2011, 22:00

Prieteni pescari, iertati-ma ca intervin, dar nu ma lasa sufletul sa nu scriu cateva idei, desi sunt convins ca voi deveni destul de nepopular pe acest forum.

Este usor sa dai vina pe cineva; chiar daca, in fond, ai dreptate (mai mult sau mai putin), nu ajuta la nimic.
Chiar daca AJVPS-urile au jucat "murdar", chiar daca regulile au fost facute de ANPA "la comanda", cu dedicatie directa pentru cel mai tare, oare nu si asociatiile mai mici sunt de vina?
oare nu s-au bazat prea mult pe aversiunea pescarilor fata de AJVPS-uri si s-au multumit doar sa vizeze carnete si sa distribuie permise.
N-or sa mai poata face asta in 2011? OK, este neplacut, dar conform aceluiasi Ordin nr.15, pescarii isi pot lua permise direct de la ANPA. Daca aveti membri fideli, anuntati-i, astfel nu vor trebui sa mai finanteze "parazitismul" ajevepeseilor. Iar taxa pe zonele administrate de AJVPS-uri va fi 0 (zero) pentru ca altfel nu ar fi luat 100 de puncte.
Lasati-i fara venituri, vorbiti cu pescarii, organizati-i, comunicati cu ei, faceti niste fluturasi si distribuiti-i prin magazinele de profil, care aveti saituri scrieti, fratilor, scrieti.

Daca stati si va vaitati, nu rezolvati nimic.
Faceti o zi a curateniei pe rauri, iesiti cu sutele, colaborati cu pescarii din judetele vecine, cu alte asociatii ramase pe dinafara.
Chemati presa, televiziunile locale, ce, nu sunt pescari si pe acolo?
Faceti ceva, nu va mai plangeti soarta, nu fiti fatalisti ca-n Miorita.

Este usor sa dati vina pe Fane Popescu, el buchiseste legi si regulamente si se bate cu morile de vant.
Dar, voi ce faceti ?

Noi, regatenii, "miticii" cum spun ardelenii (si eu mi's jumate motz), i-am batut rau la fund pe domnii ajevepesisti.
Daca am putut noi, veti putea si voi !
Pentru asta trebuie mai intai hotarare, apoi munca, multa munca!

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 24 Feb 2011, 22:00

Exact asta am scris cateva pagini mai inapoi :

Taxele au fost depuse la dosar si cu siguranta multe asociatii au optat pentru taxe mici pentru a obtine puncte la evaluare.

Imagine
www.pentrupescuit.ro

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 24 Feb 2011, 22:27

Bine zis, domnule Cezar
RX6 & Daiwa SS owner!

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 24 Feb 2011, 22:58

cezar.ch scrie:
Faceti o zi a curateniei pe rauri, iesiti cu sutele, colaborati cu pescarii din judetele vecine, cu alte asociatii ramase pe dinafara.
Asta-i esenta a ceea ce se intampla in pescuitul sportiv si recreeativ din Romania!(EXceptiile confirma regula). Am mai spus-o si eu pe aici de vreo 2-3 ori, bineinteles fara atata rigurozitate si claritate.

Bravo domnule Cezar !

PS Bineinteles ca va venii si raspunsul clasic: de ce sa facem ca oricum nu se intampla nimik si nu ne baga nimeni in seama ! Wrong !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Feb 2011, 23:16

cezar.ch scrie:Prieteni pescari, iertati-ma ca intervin, dar nu ma lasa sufletul sa nu scriu cateva idei, desi sunt convins ca voi deveni destul de nepopular pe acest forum.

Este usor sa dai vina pe cineva; chiar daca, in fond, ai dreptate (mai mult sau mai putin), nu ajuta la nimic.
Chiar daca AJVPS-urile au jucat "murdar", chiar daca regulile au fost facute de ANPA "la comanda", cu dedicatie directa pentru cel mai tare, oare nu si asociatiile mai mici sunt de vina?
oare nu s-au bazat prea mult pe aversiunea pescarilor fata de AJVPS-uri si s-au multumit doar sa vizeze carnete si sa distribuie permise.
N-or sa mai poata face asta in 2011? OK, este neplacut, dar conform aceluiasi Ordin nr.15, pescarii isi pot lua permise direct de la ANPA. Daca aveti membri fideli, anuntati-i, astfel nu vor trebui sa mai finanteze "parazitismul" ajevepeseilor. Iar taxa pe zonele administrate de AJVPS-uri va fi 0 (zero) pentru ca altfel nu ar fi luat 100 de puncte.
Lasati-i fara venituri, vorbiti cu pescarii, organizati-i, comunicati cu ei, faceti niste fluturasi si distribuiti-i prin magazinele de profil, care aveti saituri scrieti, fratilor, scrieti.

Este usor sa dati vina pe Fane Popescu, el buchiseste legi si regulamente si se bate cu morile de vant.
Dar, voi ce faceti ?

Noi, regatenii, "miticii" cum spun ardelenii (si eu mi's jumate motz), i-am batut rau la fund pe domnii ajevepesisti.
Daca am putut noi, veti putea si voi !
Pentru asta trebuie mai intai hotarare, apoi munca, multa munca!

Curatenie pe malul apelor???Asta intelegi prin "noua orinduire"??Scuza-ma ca iti spun,la nivel de idee,ca n-am nimic personal cu domnia ta,ca eu ,ca si pescar,nu las in urma mea un ambalaj,un pet ,cit de mic.String tot si duc acasa ,la tomberon.Dar nici nu sint timpit sa fac curat dupa altii,pentru ca apoi altii sa faca poze si sa se laude cu "actiuni de ecologizare"Cu atit mai mult cu cit exista institutii ale statului platite sa mentina ordinea in acest aspect.Daca acele institutii n-ar sta in spatele biroului si ar aplica amenzi pentru curatenie ,nu s-ar ajunge in aceasta situatie..Deci unii iau bani pentru asta,si io sa lucru pentru ei??Asta v-a insemna "noua orinduire"a asociatiilor??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 25 Feb 2011, 05:51

Fiti serioasi, nu se fac controale si dau amenzi pentru alte lucruri mult mai serioase si credeti ca ditr-o data va veni statul o sa aiba grija de locurile de pescuit, cine gandeste asa este un naiv
Din pacate pe malul raurilor mizeria este facuta in foarte mare parte de localnici car-si arunca gunoiul acolo, nu de pescari ca astia sunt neinsemnati ca numar, si nu cred ca cineva o sa le aplice amenzi prea devreme, iar garda de mediu nu o considera de importanta
Poate pe balti se poate face ceva curatenie dar pe rauri foarte greu.
Si ca exemplu locurile de petrecere la iarba verde raman pline de gunoaie dupa ce pleaca petrecaretii, daca-i intrebi pe toti la rand or sa spuna ca nu ei au facuit ci asa au gasit, si da cati ani este situatia aceasta 10 -20 ? mai mult, deci
subiectul nu merita dezbatut pentru ca deocamdata este o cauza pierduta, parerea mea

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Feb 2011, 08:31

cezar ch, in scurt timp vor apare insinuarile ca umbli dupa ciolan sau ca ai 'interese"
deocamdata te contrazic cei care asteapta pana la adanci batraneti sa faca "altcineva" care e "obligat" sa faca treaba asta. deh, ti-ai permis sa ne pui la treaba.
oricine, armata, politia, biserica, oricine dar noi nu. noi suntem cei care ii platim din greu pe altii ca sa faca curat pe ape, populari si paza 24/24.
Cu cat ii platim? cu 30 de lei domle. Hai 100-150 de an. Da sa fie valabil peste tot! Noi consideram ca e suficient. N-am facut calcule, nu vedem ca in tarile civilizate atat costa o zi de pescuit. Am decis ca e de ajuns si gata!
Imi povestea cineva o chestie citita pe un alt forum:
masina ideala a romanului: sa aiba viteza unui porsche, finisaje de rolls royce, sa consume cat un vw lupo, sa fie eleganta ca un aston martin si sa coste 2000 de euro
care evident sa fie castigati la loto.
as mai adauga o chestie cu ajvps-urile: sunt exact asa cum le-am lasat sa fie, pe banii nostri.
Faptul ca au avut monopol pana acum cativa ani nu inseamna ca nu puteam sa ne ducem cu carnetul de membru in mana si sa spunem ce vrem.
paza, populari, etc
Dar toata lumea platit banu, a tacut si nu a facut nimeni nimic ani de zile. Asa ca o mana de vanatori isteti au fost bucurosi sa incaseze cotizatii de la sute de mii de pescari cuminti si cu ciocu mic.
Degeaba injuram agvps-urile... ne injuram singuri. Sistemul s-a creat pe banii nostri.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Feb 2011, 08:42

Da ,sustin ideea ,ca nici odata nu voi face treaba pentru care altul ia bani sa o faca.Nu sint fraierul lu nimeni sa fac curat in urma lui.Si nu am competenta necesara sa constat o infractiune legata de pescuit.Pot insa ,sa nu las gram de mizerie in urma mea ,la locul de pescuit,si pot pune mina pe telefon sa instiintez pe cei care au competenta necesara sa vina sa constate o infractiune..Le-am facut si le voi mai face pe amindoua...De slogane cu 'ecologizari" si "populari"puse pe tapet exact cind se dau permisele sint satul.Ca idee, nu vizez o persoana anume ,pe acest topic ,...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 25 Feb 2011, 09:34

Corect Cezar , asta e ideea
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns