Prieteni pescari, iertati-ma ca intervin, dar nu ma lasa sufletul sa nu scriu cateva idei, desi sunt convins ca voi deveni destul de nepopular pe acest forum.
Este usor sa dai vina pe cineva; chiar daca, in fond, ai dreptate (mai mult sau mai putin), nu ajuta la nimic.
Chiar daca AJVPS-urile au jucat "murdar", chiar daca regulile au fost facute de ANPA "la comanda", cu dedicatie directa pentru cel mai tare, oare nu si asociatiile mai mici sunt de vina?
oare nu s-au bazat prea mult pe aversiunea pescarilor fata de AJVPS-uri si s-au multumit doar sa vizeze carnete si sa distribuie permise.
N-or sa mai poata face asta in 2011? OK, este neplacut, dar conform aceluiasi Ordin nr.15, pescarii isi pot lua permise direct de la ANPA. Daca aveti membri fideli, anuntati-i, astfel nu vor trebui sa mai finanteze "parazitismul" ajevepeseilor. Iar taxa pe zonele administrate de AJVPS-uri va fi 0 (zero) pentru ca altfel nu ar fi luat 100 de puncte.
Lasati-i fara venituri, vorbiti cu pescarii, organizati-i, comunicati cu ei, faceti niste fluturasi si distribuiti-i prin magazinele de profil, care aveti saituri scrieti, fratilor, scrieti.
Daca stati si va vaitati, nu rezolvati nimic.
Faceti o zi a curateniei pe rauri, iesiti cu sutele, colaborati cu pescarii din judetele vecine, cu alte asociatii ramase pe dinafara.
Chemati presa, televiziunile locale, ce, nu sunt pescari si pe acolo?
Faceti ceva, nu va mai plangeti soarta, nu fiti fatalisti ca-n Miorita.
Este usor sa dati vina pe Fane Popescu, el buchiseste legi si regulamente si se bate cu morile de vant.
Dar, voi ce faceti ?
Noi, regatenii, "miticii" cum spun ardelenii (si eu mi's jumate motz), i-am batut rau la fund pe domnii ajevepesisti.
Daca am putut noi, veti putea si voi !
Pentru asta trebuie mai intai hotarare, apoi munca, multa munca!