Corect, 100 % corect !Tavi scrie:cezar ch, in scurt timp vor apare insinuarile ca umbli dupa ciolan sau ca ai 'interese"
deocamdata te contrazic cei care asteapta pana la adanci batraneti sa faca "altcineva" care e "obligat" sa faca treaba asta. deh, ti-ai permis sa ne pui la treaba.
oricine, armata, politia, biserica, oricine dar noi nu. noi suntem cei care ii platim din greu pe altii ca sa faca curat pe ape, populari si paza 24/24.
Cu cat ii platim? cu 30 de lei domle. Hai 100-150 de an. Da sa fie valabil peste tot! Noi consideram ca e suficient. N-am facut calcule, nu vedem ca in tarile civilizate atat costa o zi de pescuit. Am decis ca e de ajuns si gata!
Imi povestea cineva o chestie citita pe un alt forum:
masina ideala a romanului: sa aiba viteza unui porsche, finisaje de rolls royce, sa consume cat un vw lupo, sa fie eleganta ca un aston martin si sa coste 2000 de euro
care evident sa fie castigati la loto.
as mai adauga o chestie cu ajvps-urile: sunt exact asa cum le-am lasat sa fie, pe banii nostri.
Faptul ca au avut monopol pana acum cativa ani nu inseamna ca nu puteam sa ne ducem cu carnetul de membru in mana si sa spunem ce vrem.
paza, populari, etc
Dar toata lumea platit banu, a tacut si nu a facut nimeni nimic ani de zile. Asa ca o mana de vanatori isteti au fost bucurosi sa incaseze cotizatii de la sute de mii de pescari cuminti si cu ciocu mic.
Degeaba injuram agvps-urile... ne injuram singuri. Sistemul s-a creat pe banii nostri.
Institutia de profil ia un bir (modest, ce-i drept) pentru ca reprezinta statul si...nu face nimic.
AGVPS-ul, domina sistemul, ia banii pe cotizatii si-si vede de interese, in primul rand de traiul sau parazitar.
Unde ar fi locul pescarului platitor de taxe ? Dar al asociatiilor de pescari ?
Pana la urma, pescarul isi poate lua ce-i trebuie direct de la ANPA ! Sa mearga la pescuit, sa-si stranga resturile "de la locul faptei", sa prinda (sau nu) un peste, sa scrie pe forumuri, sa injure ANPA si AGVPS-ul, iar, la batranete sa povesteasca nepotilor ce ape frumoase am avut, ce peste era odata, ce poze a facut in tinerete etc. Iar pestii...la Muzeul Antipa.
Atunci, asociatiile non-profit de pescari ce ar trebui sa faca? Sa distribuie permise si atat ? Adica sa fie un AJVPS mult mai mic ?
Am dat exemplu cu "ziua curatirii apelor", dar poate fi orice alta activitate benefica pescuitului, pescarului, mediului etc. O "scoala de pescuit" pentru tineri se poate organiza de asociatii ?
Dar o "banca de date", in format electronic, pentru uzul pescarilor s-a gandit cineva sa faca ?
Poate ii va da cuiva prin gand sa introduca in Romania sistemul din Germania, unde pentru a fi pescar sportiv trebuie sa dai examen.
PS - un alt parametru al natiei noastre este acela ca unii nu fac, iar altii ii critica pe cei care vor sa faca. Vezi Doamne, are interes, vrea "la ciolan". Intamplator, eu n-am acest interes, raportat la varsta si situatia personala, dar, daca cineva ar avea un interes onest si ar merita "sa guste din ciolan" pe merit, l-as sustine.