PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 24 Feb 2011, 14:05

Tavi scrie:
attilaf scrie: Solutie: Desfiintat ANPA si asociatii, si banii fraierilor sa mearga direct la MI, MAPN, sau cine or mai fi..ca aia sunt multi si pot asigura macar paza, daca nu si populari...
paza tot cam atata costa indiferent cine o face!

attilaf, asa cum spuneam, oare de ce nu ne uitam cum fac altii?
de ce trebui sa descoperim noi apa calda si gaura macaroanei?
sunt doua sau hai trei variante mari si late care se aplica in lume:
1. institutii ale statului, finantate si de la buget; dar nu politie si jandarmi ci rangeri specializati pe paza animalelor si pestilor - modelul american -wildlife services;
permis relativ ieftin, valabil pe zone mari, banii se duc la astia din cate stiu dar nu ai paza permanenta pe apa, au suprafete mari pe care le acopera;
dar si cand te-a prins te-a ars, ala umbla inarmat si nu glumeste
varianta mioritica: RNP :D
2. asociatii de pescari: permis scump, valabil doar pe anumite zone sau ape pline de peste: dincolo.
modelul romanesc: permis ieftin, asociatiile nu au bani sau ii cheltuie pe vanatoare, pe procese sau pe pixuri sepci si traininguri :? => ape varza
3. asociatii de pescari in colaborare cu institutii ale statului - politisti, autoritati locale, etc - ar trebui sa rezulte un permis ceva mai ieftin, apele bogate in pesti atrag turisti, genereaza venituri la bugetul local si din alte surse decat contravaloare permiselor de pescuit.
veniturile astea permit suportarea unei parti din costul pazei de cater autoritatile locale prin structurile aflate in subordine
model care functioneaza bine in multe tari din europa
Varianta1,cea mai buna.
Nu sunt suprafete mari de acoperit.Faceti un calcul cati bani s-ar strange daca 1 permis de pescuit ar costa fix100 lei.Eu am in judet in jur de 5000-5500 pescari platitori.Cati rangeri se tin cu banii astia?Si cred ca la mine in judet e nevoie de doar 4,o masina de teren,echipament filaj noapte/zi,arme etc..Sigur ar ajunge banii,dar atunci ati ramane voi asociatiile,anpa si alti paraziti ,care acum se plang de lipsa banilor,fara ciolan.
no ofence!
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 24 Feb 2011, 14:07

Jexy scrie:am si eu o intrebare, de exemplu la mine oltenia cam toate apele sunt la ajvps, daca eu sunt membrul altei asociatii, ajvps-istii pot sa nu ma lase sa pescuiesc pe apele administrate de ei?? (cu toate ca am ANPA).
imi raspunde si mie cineva???

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 24 Feb 2011, 14:14

Da jexy, daca vrei sa pescuiesti pe apele lor trebuie sa platesti o taxa de acces... :wink:
In afara faptului daca asociatia unde esti tu are contract de reciprocitate cu ajvps-ul...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 14:17

storm xxx scrie: Varianta1,cea mai buna.
Nu sunt suprafete mari de acoperit.Faceti un calcul cati bani s-ar strange daca 1 permis de pescuit ar costa fix100 lei.Eu am in judet in jur de 5000-5500 pescari platitori.Cati rangeri se tin cu banii astia?Si cred ca la mine in judet e nevoie de doar 4,o masina de teren,echipament filaj noapte/zi,arme etc..Sigur ar ajunge banii,dar atunci ati ramane voi asociatiile ,anpa si alti paraziti ,care acum se plang de lipsa banilor,fara ciolan. no ofence!
ciolan, parazit?
stimabile, m-ai mai luat odata peste picior si am trecut peste, probabil erai intr-o pasa proasta
dar vad ca insisti...
ti-am luat eu sau asociatia din care fac parte vreun ban din buzunar vreodata? tie sau altcuiva?
ne cunoastem?
care e problema ta?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 24 Feb 2011, 14:22

e la modul general.
nu esti vizat personal nici tu nici asociatia ta.Citeste bine contextul in care a fost scris textul,chiar nu am nimic personal cu dumneata,stimabile
:lol:
Poate esti si un bun pescar ...si atunci respect asta.
no ofence ...din nou.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 24 Feb 2011, 14:24

Punctul 3, dar pentru asta, asociatiile trebuie sa acceseze si alte fonduri, nu doar cotizatia membrilor. Daca nu sunt in stare, atunci punctul 1

Tipar ranit
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Tipar ranit » 24 Feb 2011, 14:33

Sorin scrie:apsalba

nu m-am nascut ieri si nu lucrez la fabrica de biscuiti Voinicel

nu are nimeni nevoie de sepci pixuri si 50 de mii pliante publicitare ....
nu trebuie trainuite autoritatile ci ele trebuie stranse vajnic de coaie sa respecte legile si sa dea socoteala la bani ( nu se face )

aia au fost banii de finantat , pe linia respectiva , acolo v-ati bagat, ati depus prpiecte si i-ati luat .....
daca se dadeau bani pe numararea firelor de iarba de pe diguri , faceati si acolo un proiect si le luati si banii aia

utilitate zero barat , bani cheltuiti aiurea ...nici u vreau sa ma gandesc la bugetele facute , cheltuielile defalcat si justificarile de plati

apele au nevoie de paza , peste si legi respectate .

Ai perfecta dreptate Sorine, chiar crezi ca pe nea fane la interesat tabara de copi care au reusit sa stranga cateva sticle goale (din care nu se pot face bani) :?:
Sa fim seriosi,banii au iesit pe spaga din licitatiile pentru confectionarea si montarea panourilor (unde au fost excluse firmele serioase), imprimarea tricourilor,sepcilor, pixurilor, pliantelor...etc :twisted:
Sa ne arate nea fane un proiect pentru eradicarea braconajului,popularea cu peste din care nu se pot ciordi bani unde ai numai cheltueli :twisted:
Si mai am un of :!: sa ne arate nea fane cum a fost el personal pe un curs de apa din jud. Alba, nu in contol (ca nu are dreptul) ci numai la plimbare sa observe cum se pescuieste, iar daca a constatat un act de braconaj a sunat la 112 :twisted: fiindca el se ocupa de pescuit numai in salile de judecata, sau in fata calculatoruli, daca nu cumva este la Bucuresti la MADR sau ANPA :twisted:
PS: Nu am vazut "CHIOSCURILE" APULUM (via GRANDE PESCARUL) ...etc (din alte judete) pe lista asociatiilor care au primit spre administare zona de pescuit :elkgrin:
PSS: ONOARE SI CURAJ :!: DAI INAINTE CU TUPEU :!:
Din oameni faci pescari, dar din pescari si FANICI oameni nuuuuuu!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 14:35

storm xxx scrie:e la modul general.
nu esti vizat personal nici tu nici asociatia ta.Citeste bine contextul in care a fost scris textul,chiar nu am nimic personal cu dumneata,stimabile
:lol:
Poate esti si un bun pescar ...si atunci respect asta.
no ofence ...din nou.
imi pare rau, dar nu ma multumeste raspunsul
Am citit bine contextul si tot aia imi rezulta:
voi asociatiile...
ai inclus asociatia "mea" ca facand parte "la modul general" din tagma parazitilor si amatorilor de ciolan. si repet, nu e prima oara cand ma iei peste picior din senin
poate ca sunt cel mai prost pescar de pe forum, dar aici discutam, nu e concurs de pescuit.
si mie imi pace sa discut civilizat si ii respect pe cei care sunt in stare sa faca asta. iar daca discutia nu se mentine la acest nivel, prefer sa renunt.
no ofence
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Feb 2011, 14:40

sunt doua sau hai trei variante mari si late care se aplica in lume:
1. institutii ale statului, finantate si de la buget; dar nu politie si jandarmi ci rangeri specializati pe paza animalelor si pestilor - modelul american -wildlife services;
permis relativ ieftin, valabil pe zone mari, banii se duc la astia din cate stiu dar nu ai paza permanenta pe apa, au suprafete mari pe care le acopera;
dar si cand te-a prins te-a ars, ala umbla inarmat si nu glumeste
varianta mioritica: RNP
2. asociatii de pescari: permis scump, valabil doar pe anumite zone sau ape pline de peste: dincolo.
modelul romanesc: permis ieftin, asociatiile nu au bani sau ii cheltuie pe vanatoare, pe procese sau pe pixuri sepci si traininguri => ape varza
3. asociatii de pescari in colaborare cu institutii ale statului - politisti, autoritati locale, etc - ar trebui sa rezulte un permis ceva mai ieftin, apele bogate in pesti atrag turisti, genereaza venituri la bugetul local si din alte surse decat contravaloare permiselor de pescuit.
veniturile astea permit suportarea unei parti din costul pazei de cater autoritatile locale prin structurile aflate in subordine
model care functioneaza bine in multe tari din europa
Punctul 1 ... OK

Punctul 2 ... atentie ca nu vorbiti de varianta de dincolo, in varianta romanesca majoritatea asociatiilor fiind interesate sa ia cit mai mult (tot judetul daca se poate) fara nici o legatura cu posibilitatilor lor reale de a administra . Altfel zis, reintoarcere intr-un trecut sinistru.

Punctul 3 ... omite ca ar trebui aplicata si in societatea romaneasca rurala mare parte cu mentalitati feudale cu vagi influiente democratice. De unde politie comunitara sau macar paznici la administratia locala din cucuietii din vale ?

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 24 Feb 2011, 14:41

Tavi scrie:v-am zis io? :D

apsalba, felicitari pentru proiect, bune si astea
dar "Campanie de educare a populatiei riverane privind protejarea resurselor acvatice vii din raurile jud. Alba"
NU inseamna paza si populari
sunt mai multi pesti pe vreo apa in urma acelei campanii?
ce rezultate concrete si masurabile a avut campania?

Ce felicitari ca de la acest proiect l/au dat afara cei de la apsalba, afacut numai manareli cu banii. Se plangeau cei din alba ca si acum mai trebuie sa dea bani pentru acest proiect la cei cu panourile.

Scrie răspuns