PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 24 Feb 2011, 11:21

am si eu o intrebare, de exemplu la mine oltenia cam toate apele sunt la ajvps, daca eu sunt membrul altei asociatii, ajvps-istii pot sa nu ma lase sa pescuiesc pe apele administrate de ei?? (cu toate ca am ANPA).

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Feb 2011, 11:22

Marius,exact la asta am incercat sa ma refer si eu.Noi nu avem conditiile de dincolo dar nu conteaza,sarim peste treaba cu popularile si braconierii ca nu-s importante si ne gandim direct la metodele de taxare occidentale.Nu avem taxa unica si reciprocitate,de acord,dar macar vino nene si ma taxeaza pe balta,sa vad ca-ti faci treaba ptr. banii aia.
Tavi zicea ca: "agvps-urile au dotari si personal sa pazeasca o apa ca Oltul de exemplu. "Bine,de acord.Dar tot el zice ca"Pe de o parte e adevarat ca asociatia trebe sa fie prezenta pe apa ca sa-si stranga banii, asta ar putea fi un efect pozitiv.
Dar hai sa fim realisti, nu-i poate controla pe toti in fiecare zi, cu toata bunavointa. "
Si atunci ce sa inteleg, ca-i mai usor de pazit si mai greu de incasat?Astea doo nu-s oare acelasi lucru la urma urmei?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 11:48

naspa articolul tau, trist dar adevarat.
dar hai sa facem un mic calcul, ca se tot discuta aici despre cat ar trebui sa coste un permis cu tarife cu tot si cum sa fie el valabil pe toate apele.
sa zicem ca e vorba de o apa de munte de vreo 20 de km
o populare pe an: cam 1.500-2000 de lei
un paznic: salariu minim te costa cu totul minim 1000 de lei pe lunaX12= 12.000 LEI/an
masina de patrulare presupunem ca o ai
RCA, CASCO, rovinieta: minim minimorum 1.000 de lei/an
motorina: minim vreo 150 de lei/lunaX12= 1.800 lei/an
o ecologizare: sa presupunem ca te bagi tu voluntar, vin si eu, mai vin niste prieteni = moca
Total general= 16.300 lei pe an
Fiind o apa mica, nu te pot baza pe f multi pescari, sa zicem ca ai 20/saptamana, ceea ce e enorm, dar fie
tarif saptamanal
din 48 de saptamani/an, scazi prohibitia de doar doua luni(e mult mai mare), scazi macar o luna de de iarna, mai scazi doua saptamani de conditii meteo nefavorabile, iti raman vreo 34 de saptamani timp de pescuit "taxabil"
34 saptamaniX20 de pescari= 680
16.300/680= 24 de lei/saptamana
astea ar fi costurile, 0 profit
Daca pescarul vrea sa pescuiasca tot anul, ar trebui sa plateasca un permis anual de vreo 34 sapt X 24 = 816 LEI/an
La banii astia isi se acopera cheltuielile de intretinere ale unei singure ape amarate.
Noi vrem permise de 30 de lei/an, valabile pe toate apele din romania, paza zilnica, taxare pe apa, ecologizari, populari lunare...
Fa o socoteala de genul asta sa vezi cat ar costa sa pazesti/populezi/cureti oltul in jud Sibiu si vezi cat ar trebui sa coste permisul...
Sunt curios
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 24 Feb 2011, 11:58

Tavi scrie: Noi vrem permise de 30 de lei/an, valabile pe toate apele din romania, paza zilnica, taxare pe apa, ecologizari, populari lunare...
Fa o socoteala de genul asta sa vezi cat ar costa sa pazesti/populezi/cureti oltul in jud Sibiu si vezi cat ar trebui sa coste permisul...
Sunt curios
intreb si eu: AJVPS-urile sunt sau nu ONG-uri?

daca raspunsul e afirmativ, nici un ONG nu traieste din cotizatii ci din sponsorizari, dar mai ales din bani europeni, prin realizarea de proiecte de finantare eligibile
dar nu e mai usor sa incasezi cotizatii la birou decat sa-ti bati capul cu proiecte europene nerambursabile?

daca nu-s ONG-uri sau pe sistem ONG, mea culpa (tocmai un inspector ANPA mi-a zis ca asociatiile de pescari, fie ele ajps-uri, fnpsr-uri, pp-uri etc. sunt ONG-uri).

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 12:07

boistean, din cate stiu eu nu exista la aceasta ora nici un program de finatare european accesibil in Romania cu destinatia pescuit recreativ sportiv.
daca era fii sigur ca il accesa apsalba pana acum pe tot :D t
daca stii tu vreunul te rog sa-mi spui, maine ma apuc sa fac proiectul :!:
sponsorizari? :D
desigur, vor navali sponsorii sa dea bani asocialtiilor de pescuit care le vor asigura "expunerea media" cu panouri panouri publicitare luminoase pe malul apelor.
reclame pe net nu se poate ca nu ne place on-line.
eu chiar va rog pe careva sa faceti o socoteala cat ar costa sa te ocupi de Olt asa cum trebe, sa nu-l fac eu ca iese scump :D
Musca 13

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 24 Feb 2011, 12:13

Tavi scrie:boistean, din cate stiu eu nu exista la aceasta ora nici un program de finatare european accesibil in Romania cu destinatia pescuit recreativ sportiv.
daca stii tu vreunul te rog sa-mi spui
desigur, vor navali sponsorii sa dea bani asocialtiilor de pescuit care le vor asigura "expunerea media" cu panouri panouri publicitare luminoase pe malul apelor.
eu chiar va rog pe careva sa faceti o socoteala cat ar costa sa te ocupi de Olt asa cum trebe, sa nu-l fac eu ca iese scump :D
1.Programe pt acvacultura si piscicultura...se pot creea pepiniere de puiet...etc.
2.Chestia cu socoteala nu imi iese nici mie,si de aici am nascocit si intrebarea:DE CE DREAQ MAI AVEM ASOCIATII SI ANPA IN TARA DACA NU POT FACE FATA?AH?
Sa se autodesfinteze si sa mearga contributia pescarilor direct in bugetul M.I.
parerea mea.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Feb 2011, 12:17

Tavi , ma surprinzi
un muscar coboara cu picioarele pana pe pamant si face calcule ?
:D

ceva nu e in regula

in rest perfect adevarat
f interesant e ca si din amaratii aia de 30 de ron la nivel national se strang o poala de bani ,milioane de euro, probabil nu sificienti sa se asigure bunastarea intregului fond piscicol , dar in mod cert sufienti pt a se face ceva ......

oile platesc in continuare , oile nu stiu sa ceara nici macar drepturile pt ce platesc

mai vine si unu cu ochi albastri care se uita la oi , se scarpina in c.u.r apoi in cap , si zice : ia stai ba ca e loc de cascaval aici ...ia uite cata prostime .....
si un an a supt si el....
nici o vorba despre ce a facut cu banii....in mod sigur nimic .....deci de ce ar plati oile bani la chioscari si nu la ajvps ?ca amandoi nu fac nimic cu ei pentru pescuit si pescari
schimbarea stapanilor , bucuria prostilor

idee e sa nu platiti sau daca platiti , cereti socoteala pt ce ati platit
....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 12:20

1. acvacultura si piscicultura sunt activitati comerciale, nu prea au treaba cu ONG-urile care sunt non-profit.
si ala oricum e pescuit comercial, n-are legatura
2. se poate cu asociatii dar nu cu 30 de lei /an.
Remember petitia ? cand propuneam varianta asociatii + autoritati publice locale? adica primarie care are in subordine politia comunitara si relatii cu jandarmii si politia?
era varianta care permitea ca paza sa fie facuta cu sprijinul lor, adica partea cea mai costisitoare...
parte din tariful de pescuit se putea duce la bugetul local deci aveai interesul sa trimita politaii pe apa...parte la asociatii care puneau si ele de-o populare, o ecologizare, dupa puteri...
astept calculele pentru olt :roll:
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 24 Feb 2011, 12:21

Tavi scrie:boistean, din cate stiu eu nu exista la aceasta ora nici un program de finatare european accesibil in Romania cu destinatia pescuit recreativ sportiv.
daca era fii sigur ca il accesa apsalba pana acum pe tot :D t
daca stii tu vreunul te rog sa-mi spui, maine ma apuc sa fac proiectul :!:
http://www.afm.ro/proiecte01_finalizate_2007.php
Poz. 27

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 12:28

v-am zis io? :D

apsalba, felicitari pentru proiect, bune si astea
dar "Campanie de educare a populatiei riverane privind protejarea resurselor acvatice vii din raurile jud. Alba"
NU inseamna paza si populari
sunt mai multi pesti pe vreo apa in urma acelei campanii?
ce rezultate concrete si masurabile a avut campania?
Musca 13

Scrie răspuns