PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Re: Permise

Mesaj de old_radu » 24 Feb 2011, 10:00

cata_asp scrie: Din ce vad pana acum, multe din"bunele intentii" ale diversilor reprezentanti ai unor asociatii pe aici se refera doar la modalitatea de incasare a diverselor taxe si....cam atat!
...am mai spus-o si eu , a spus-o si Ilie , recent si au mai zis-o si altii
..."banii vorbeste" si asta e pe primul plan
...ca nu se poate generaliza este altceva , or mai fi si oameni care doresc sa faca ceva "constructiv" , dar majoritatea vis(z)eaza doar ...CIOLAN !

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 24 Feb 2011, 10:00

Ce legatura au controalele pe care le pot face niste asociatii cu eradicarea braconajului ? chiar crede cineva ca se va deplasa politia la mama dreaqului pentru un pescar presupus braconier ? cine va plati benzina si deplasarea echipajului de politie daca la fatza locului se va constata ca respectivul pescar e legal din toate punctele de vedere ? Poate nu a vrut sa-i arate nimic lui nea asociatie :lol: credeti ca a doua oara se va mai deplasa politia ?
Pana nu se modifica niste legi nicio asociatie nu are drept de control. Sunt alte organe abilitate de lege sa constate si sa sanctioneze contraventiile si infractiunile.
Toata aceasta harababura legislativa nu e decat praf in ochi si o "gaselnita" a unora de a mai jecmani ilegal pescarul sportiv ... pentru ca pe plasari, greblasi si alti braconieri oricum nu-i deranjeaza nimeni.
S'altare și bunăstare !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 10:01

attilaf scrie:
pikeman scrie:
DECI imi dai si mie un motiv pentru care as plati online??? unul singur??? banzina de meri la cheste o platesti tot online? si mancarea care o iei cu tine in ziua aia? sa fim seriosi :lol: :lol: :lol:

bashca platesc online mai imi trebe si imprimanta sa scot factura
Si as mai baga o "chestie"...
Eu online as plati pentru a pescui pe o apa, pe o anumita perioada.
Dar daca, apa respectiva, in acea perioada, e umflata de la ploi si nepescuibila, mi se returneaza suma platita? asa, platind pe loc, stiu pentru ce dau banu'.
hai bre recunoaste ca ai plati online ca sa nu pari inapoiat :lol: :lol: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Feb 2011, 10:06

Cel mai corect dpmv,macar anul asta, era bine sa ramanem la acelasi tarif in toata tara,la toate asociatiile,un 150ron de exemplu si cu reciprocitate intre judete.Daca dupa primul an,in care sa spunem ca AGVPS-ul a incercat si poate ca a si avut rezultate in combaterea braconajului si popularea apelor,s-ar putea incerca si sistemul care se doreste acum.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 24 Feb 2011, 10:20

Ioan S. scrie:
Tavi scrie:Dupa capul meu pe apa as taxa dublu atata timp cat ofer posibilitati de a achita tariful cat mai usor, fara sa ma duc neparat la sediul asociatiei care are program de la 9 la 15 cu pazuza de masa de 2 ore.
Numai ca legea nu te lasa sa umbli la tarif.
Daca ar exista un tarif zilnic, care sa poata fi achitat direct la fata locului mai ca as accepta. Nu conteaza ca acesta ar fi de 7 ori mai mare ... sa zicem egal cu valoarea tarifului saptaminal achitat la sediul asociatiei ... conteaza ca stiu pentru ce platesc.

In conditiile date insa tin sa va reamintesc faptul ca asociatia nu primeste zona de pescuit (porţiunea delimitată prin semne vizibile a unui bazin hidrografic unde este permisă practicarea pescuitului asa cum este ea definita in OUG 23/2008) ci numai autorizatia de a pescui acolo. Asociatia nu primeste zona pentru ca cei care ii dau autorizatie nu sunt detinatorii legali ai zonei si pe cale de consecinta asociatia nu poate pune tarif de accces pe zona . (Daca pune ... e un abuz ? :idea: )
Este evident ca nu este vorba de accesul propriuzis pe o zona de pescuit ci de accesul la resursa piscicola din acea zona geografica. Nu inteleg de ce trebuie sa interpretam in toate felurile niste chestiuni atat de simple. Riscam sa incepem sa semanam din ce in ce mai mult cu nea Fane Popescu.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 10:32

eu nu pot sa inteleg de ce ati sarit de *** in sus cu plata in cont...
mai explic odata poate se intelege, daca nu, nu :D
asociatia poate decide ca iti ia banii pe apa sau nu, in acest moment legea nu o obliga sa faca asta
Pe sistemul vechi, nu era un deranj sa le faci o vizita odata pe an, iti luai permisul, plateai cotizatia si aveai liniste un an. Dar acuma sunt tarife saptamanale sau lunare pe fiecare zona de pescuit nu ai un permis national valabil peste tot. Deci daca vrei sa pescuiesti pe mai multe ape si asociatiile respective nu vor sa te taxeze pe apa ai o problema in a umbla dupa ele sa le dai banul, nu?
Asa ca mi se pare de bun simt sa iti ofere o rezolvare a acestei probleme.
- plata in cont: on line daca ai internet banking; daca nu ai, te duci la banca de la fiecare colt de strada si depui in cont sau faci ordin de plata;
- plata la benzinarii, pensiuni de pe malul apei, posta, magazine de pescuit, etc;
Sunt variante pentru toata lumea alegi sa platesti cum iti e mai usor.
Ia mergeti voi pe o apa de afara fara sa aveti dovada ca ati achitat taxa sau tariful zilnic si spuneti ca voi vreti sa fiti taxati pe apa...vedeti ce se intampla.
Voi credeti ca polonezii aia de tampiti au facut sistemul asta? Si o gramada de alte tari care au taxe zilnice/saptamanale/ lunare pe fiecare apa? Platibile si on line? Cati dintre astia accepta taxarea pe apa?
Taxarea pe apa are avantaje si dezavantaje. Nu am spus ca sunt impotriva ei.
Nu pot sa inteleg de ce nu ne uitam la altii sa vedem cum dracu fac ei de au ape cu pesti si ne tot cramponam de trecut si vrem sa inventam noi roata si o dam in bara de fiecare data.
Eu propun sa nu mai platim dinainte nici rovinieta, nici RCA, nici taxa de autostrada.
Vrem sa fim taxati la fata locului domle.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 24 Feb 2011, 10:33

tu cu cine faci banking ?? :lol: :lol: :lol:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 10:36

@Tavi
Si eu as fi de acord cu plata online (ca deh..de aia am online banking :))), dar...daca as vrea sa merg in weekend la pescuit la XXXX, si cand ajung acolo, locatia XXXX este nepescuibila din cauza independente de mine (inundatii, furtuna tropicala, poluare accidentala), asociatia mi-ar vira banii inapoi in cont? Ca practic eu nu am pescuit.

Deci, ca sa inteleg eu, prin taxa catre asociatie, se plateste intentia de a pescui, sau se plateste pescuitul in sine?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 10:45

da, furtunile tropicale pot fi o problema. :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 24 Feb 2011, 10:45

attilaf scrie:@Tavi
Daca la RNP se poate...asociatiile de ce n-ar putea?
La art 15 din Regulamentul privind practicarea pescuitului recreativ-sportiv RNP, este mentionata (pe langa alte metode), inclusiv plata pe loc. Si nu se taxeaza dublu...
Ideea e ca, macar atunci are si interesul asociatia sa bantuie apele (macar cele cu potential), pentru ca toti pescarii vor merge in acele zone, si automat vor preveni braconajul si vor incasa mai multi banuti :).

Din experienta mea de anul trecut este buna si nu prea varianta cu plata tarifului la fata locului. Am intalnit pe apele de munte din judetul Dambovita multi pescari care s-au fofilat cand a fost vorba sa treaca padurarul sa le incaseze tarifele de zi. Nici padurarul, chiar de este de buna credinta , nu este superman sa intre pe toate coclaurile sa-i caute pe cei care vor sa pescuiasca moca.

Ce remarc eu la domniile voastre , indiferent de metoda de taxare propusa de x sau y aveti tot timpul cate ceva de obiectat . Metota cu plata online sau prin ordin de plata la banca este excelenta si se practica in toate tarile civilizate din Europa pana in America. Intentionam sa propunem acest lucru si Regiei Nationale a Padurilor. Credeti domniile voastre ca undeva in tarile la care ne place sa ne raportam tot timpul primesti banii inapoi daca s-a umflat raul din cauza ploilor. Sa fim seriosi!

Este adevarat ca personalul de paza al Romsilva si al asociatiilor care vor avea autorizatie de pescuit nu poate constata si sanctiona contraventiile si infractiunile dar atunci cand sunt insotiti de jandarmi si politisti acestia pot sanctiona lipsa documentelor care atesta plata tarifelor de acces ca furt sau tentativa de furt. Situatia este comparabila cu aceea a unei balti private.

Scrie răspuns