PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 10:48

Tavi scrie:da, furtunile tropicale pot fi o problema. :D
In conditiile incalzirii globale...mai stii ce ne rezerva viitorul?
Ai vazut ca mai nou avem si tornade :))

Acum, lasand gluma la o parte, daca platesti online, in avans, pentru a pescui pe o apa "nepescuibila" din cauze meteo de exemplu, taxa platita online anticipat se transforma in "taxa de papagal"?

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 24 Feb 2011, 10:50

attilaf scrie:@Tavi
Si eu as fi de acord cu plata online (ca deh..de aia am online banking :))), dar...daca as vrea sa merg in weekend la pescuit la XXXX, si cand ajung acolo, locatia XXXX este nepescuibila din cauza independente de mine (inundatii, furtuna tropicala, poluare accidentala), asociatia mi-ar vira banii inapoi in cont? Ca practic eu nu am pescuit.

Deci, ca sa inteleg eu, prin taxa catre asociatie, se plateste intentia de a pescui, sau se plateste pescuitul in sine?
adevaru e undeva la mijloc. Privind mai in ansamblu tind sa fiu de acord cu Tavi. Cu cat sunt mai multe medode de plata cu atat mai inutila va fi taxarea pe balta. Eu as incepe cu benzinariile pt ca-s deschise non-stop :D

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 10:53

"flydb"
Credeti domniile voastre ca undeva in tarile la care ne place sa ne raportam tot timpul primesti banii inapoi daca s-a umflat raul din cauza ploilor. Sa fim seriosi!
Din pacate nu am ajuns sa pescuiesc afara, dar mi s-a intamplat sa imi fac rezervare la filmul X, ce rula de la ora Y. Si cand am ajuns acolo, mi s-a spus ca din motive tehnice, nu se mai poate rula filmul X, ci doar filmul Z, sau mi se returneaza banii platiti pe bilet.

Pastrand oarecum proportiile, nu e oare acelasi lucru?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 10:57

serios, da, se poate intampla sa ai ghinionul asta.
se poate intampla si sa te cheme seful urgent la servici, sa-ti rupi piciorul sa te trazneasca, sa te manance ursu polar sau tigrul - nu radeti o noua glaciatiune sau incalzirea globala - orice e posibil.
ce naiba te faci ca tu ai platit vreo 30 de lei (sau cat naiba va fi) in avans pe o saptamana pescuitul?
in 2012 va fi si mai nasol ca va fi sfarsitul lunii.. oare sa platesc online in avans permisul pe tot anul? hmmm
intr-adevar astea sunt problemele :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 24 Feb 2011, 10:59

flydb scrie:
Ce remarc eu la domniile voastre , indiferent de metoda de taxare propusa de x sau y aveti tot timpul cate ceva de obiectat .
adevarat graiesti....

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 11:02

Foarte bine ca se obiecteaza...
Cu cat se aduc mai multe argumente pro si contra, se poate stabili care este cea mai buna metoda si acea metoda, dupa ce este adaptata pentru a inlatura "minusurile", va putea fi mai usor aplicata. (nu va fi usor atacabila in caz de ceva...)

Cel putin eu sunt de parere ca cineva trebuie sa fie cateodata si ursul pentru a scoate tot ce e mai bun din ceilalti.
Sau obiectiile astea pot face parte din procesul de brainstorming :)

Brainstormingul este o tehnică de creativitate în grup, menită să genereze un număr mare de idei, pentru soluționarea unei probleme.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 11:06

of, trist, chiar nu se vrea a intelege

deci in vremuri de demult sunt sigur ca si la cei de "dincolo" se platea pe apa
in vremuri de acum avem 2 diferente majore intre AIA si NOI

1. aia baga pesti cel putin o data pe luna pe rau ( io asa stiu ca am pescuit personal pe un rau cu pestravi in AU unde mi s-a zis ce si cum )
2. aia vin in control pe apa, adica nu vin in control ca au sau nu au chef, e jobu lor, undeva pe sectorul de rau ii plasata o cabana si e unu/unii care shad acolo 8-12 ore dreq stie, aia populeaza, aia se plimba pe rau, aia amenajeaza, fac ce e de facut
3 - bonus. la aia nu e nevoie de politie, jap amenda si gata, nu discuti, nu negociezi
4 - bonus. dupa mine e un job bine platit si chiar un job frumos in the wildness

Si da, asociatia respectiva primeste plata online, distribuie permise la benzinarii etc.

Acu io intreb asa , de ce sa platesc io un serviciu care nu e justificat
Zi tu pescuitorule, explica-ne tu cum are AJVPeSeul Fagaras balta privata la Beclean cu acces interzis unde isi baga peste pentru mahari

Si normal ca sar de *** in sus mai Tavi, pentru ca AJVPS Sb anunta posibilitatea de plata online
:lol: :lol: :lol: adica asta a venit asa, noi deja ne-am cujetat cum sa facem mai multi bani si mai repede in noile conditii? si tu vi si zici, ah, mijto c av-ati gandit la asta

Si ca bonus, is cocotati 10 insi pe ditamai intinderile de apa :lol: :lol: :lol: fi serios

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 24 Feb 2011, 11:06

Tavi scrie:serios, da, se poate intampla sa ai ghinionul asta.
se poate intampla si sa te cheme seful urgent la servici, sa-ti rupi piciorul sa te trazneasca, sa te manance ursu polar sau tigrul - nu radeti o noua glaciatiune sau incalzirea globala - orice e posibil.
ce naiba te faci ca tu ai platit vreo 30 de lei (sau cat naiba va fi) in avans pe o saptamana pescuitul?
in 2012 va fi si mai nasol ca va fi sfarsitul lunii.. oare sa platesc online in avans permisul pe tot anul? hmmm
intr-adevar astea sunt problemele :lol:

hai sa-i iau partea si lu' attilaf de data asta :D :

pai tavi astea sunt motive pt care EU nu pot sa merg, dar daca as fi putut as fi avut conditii. Si atunci e normal sa nu ti se restituie suma.
Cazul expus de attilaf este cel in care EU VREAU SI PLATESC sa merg dar nu am conditii...

Dupa cum am spus, adevaru e undeva la mijloc. Taxarea la distanta are inconvenientul expus de attilaf (imposibilitatea restituirii sumei in caz de lipsa conditiilor adecvate ) si taxarea pe balta are inconvenientul expus de tine ( fofilarea romanului neaos amator de gratuitati + coruptia lu gigel paznicu' ca vrea si gura lui sa bea ceva )

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 11:12

M-am enervat asa de tare incat o sa citez un articol scris de mine pe un site in curs de dezvoltare :D

Iata pentru ce platesc io online
[quote]

Merg kilometri intregi pe malul apei in cautarea unui pradator feroce care sa-mi bucure ziua cu un dril. Tremur numai la ideea acelui moment de impact. Stiu perfect unde il pot gasi desi de cele mai multe ori cred ca stie si el ca vin, pentru ca nu este acasa. Cobor din tren plin de entuziasm intrebandu-ma daca azi e ziua mea norocoasa. Plec agale in salbaticie. Sau cel putin asa e inceputul. Traseul ma poarta spre baraj si vreau cat mai repede sa parasesc asfaltul, sunt satul de el, de masini, praf si zgomotele civilizatiei. Vreau sa imi croiesc un drum prin vegetatie, sa cobor pante abrupte si sa plasez naluci printre copacii aplecati deasupra apei . Ajung la baraj si arunc un ochi pe lac. Un zgomot ciudat si puternic imi distrage atentia si ma face sa ma intreb daca nu cumva sunt langa cascada Niagara. Vise. Sus pe lac mii de obiecte din plastic vin la vale incurcate intre crengi si copaci. Mi se face sila brusc. Facand o scurta analiza a “meniului zileiâ€

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 11:16

pikemane,
inteleg ca nici ai nu te taxeaza pe apa :D
zi si cat platesti la aia taxa zilnica
pentru ca popularile lunare, patrularile 12 ore pe apa, cabana si jobul bine platit a lui ala din wilderness COSTA. MULT.

aici probabil vei plati pe tot anul cat platesti la aia pentru o singura zi
vei primi de cat platesti. e suficient de justificat pentru tine?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns