PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Feb 2011, 12:35

Tavi scrie:v-am zis io? :D

apsalba, felicitari pentru proiect, bune si astea
dar "Campanie de educare a populatiei riverane privind protejarea resurselor acvatice vii din raurile jud. Alba"
NU inseamna paza si populari
sunt mai multi pesti pe vreo apa in urma acelei campanii?
ce rezultate concrete si masurabile a avut campania?
126 de mii de lei pt asta ??.....
cate se puteau face ca paza si populare

a gasit niste fraieri care sa-i dea banii aia ....

raurile din alba mustesc de educatie si protejare a resurselor acvatice ...un exemplu viu de abundenta piscicola si bun simt cetatenesc
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 24 Feb 2011, 12:42

jonah scrie:tu cu cine faci banking ?? :lol: :lol: :lol:
Cu AGVPS Romania... :lol: :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Feb 2011, 12:48

Hai bre,ce naiba...nu-i distractiv? :lol: :lol:Fa-te si tu ca nu te-ai prins. :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 12:58

hai ma Vali, tocmai tu ai dat mana cu dusmanul? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 24 Feb 2011, 13:00

@Tavi
Apreciez faptul ca, in sfirsit, a facut cineva efortul sa faca si un calcul matematic. Vreua doar sa fac citeva corectii privind salarizarea si cheltuielile ce tin de 1 persoana.
La salariul minim nu va fi interesat nimeni sa-si puna pielea "la saramura" 7 zile din 7 / macar 10 ore pe zi.
La o evaluare "din bat" dau cam 1500 lei NET ce implica costuri de 2800 lei / luna.
1500 net + 650 CAS, sanatate, impozite, bla bla pt angajat + 650 CAS, sanatate, bla bla pt angajator = 2800 (sume rotunjite).
La asta se adauga cam 1200 - 1400 cheltuieli / luna: combustibil + echipament + alte cheltuieli inerente.
Deci pleci din start cu o suma necesara de cam 48000-50000 lei/an. :roll:
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 13:06

asa e Teodor
am pus intentionat cat mai putin la cheltuieli si am umflat nr. de pescari platitori. si tot a iesit 800 de lei pe an
calculele tale sunt mai aproape de realitate, suma necesara e mult mai mare
deci baieti, lasati glumitele, hadeti cu calculele pentru Olt
Musca 13

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 13:13

Cu alte cuvinte, daca asociatiile sunt impotente in conditiile date...de ce s-au mai legat la cap?
Pentru ciolan?
Adica, daca iese ceva bani din taxe bine....daca nu...ce-am avut si ce-am pierdut.

Calculul lui Teodor este elocvent...si scoate in evidenta impotenta asociatiilor de a asigura ceea ce au scris in dosarul de licentiere ca pot face. Adica odata pot face (cand au primit apele), dar acum cand trebuie sa o faca...nu o mai pot face, ca e prea scump.

Solutie: Desfiintat ANPA si asociatii, si banii fraierilor sa mearga direct la MI, MAPN, sau cine or mai fi..ca aia sunt multi si pot asigura macar paza, daca nu si populari...

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 24 Feb 2011, 13:19

Sorin scrie:
Tavi scrie:v-am zis io? :D

apsalba, felicitari pentru proiect, bune si astea
dar "Campanie de educare a populatiei riverane privind protejarea resurselor acvatice vii din raurile jud. Alba"
NU inseamna paza si populari
sunt mai multi pesti pe vreo apa in urma acelei campanii?
ce rezultate concrete si masurabile a avut campania?
126 de mii de lei pt asta ??.....
cate se puteau face ca paza si populare

a gasit niste fraieri care sa-i dea banii aia ....

raurile din alba mustesc de educatie si protejare a resurselor acvatice ...un exemplu viu de abundenta piscicola si bun simt cetatenesc
Proiectul a cuprins:
- marcarea tuturor raurilor din judet cu panouri de informare (zone protejate, zone interzise la pescuit, zone de pescuit) 284 buc dimensiuni 2x1,2 m;
- traninguri pentru autoritatile publice (primarii, institutii descentralizate) pe teme de pescuit si mediu;
- campanie publicitara - 20.000 pliante, afise banere;tricouri, sepci, pixuri, agende, etc.
- tabara ecologica 135 de copii (cumparat corturi, saci de dormit, saltele, lampi de cort)
s.a.
Cauta pe acest forum si vei gasi comentariile din acea vreme, inclusiv oferta de a face 2 proiecte gratuit pentru cei care vor sa le administreze. Din pacate au lipsit amatorii.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Feb 2011, 13:33

apsalba

nu m-am nascut ieri si nu lucrez la fabrica de biscuiti Voinicel

nu are nimeni nevoie de sepci pixuri si 50 de mii pliante publicitare ....
nu trebuie trainuite autoritatile ci ele trebuie stranse vajnic de coaie sa respecte legile si sa dea socoteala la bani ( nu se face )

aia au fost banii de finantat , pe linia respectiva , acolo v-ati bagat, ati depus prpiecte si i-ati luat .....
daca se dadeau bani pe numararea firelor de iarba de pe diguri , faceati si acolo un proiect si le luati si banii aia

utilitate zero barat , bani cheltuiti aiurea ...nici u vreau sa ma gandesc la bugetele facute , cheltuielile defalcat si justificarile de plati

apele au nevoie de paza , peste si legi respectate .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 13:37

attilaf scrie: Solutie: Desfiintat ANPA si asociatii, si banii fraierilor sa mearga direct la MI, MAPN, sau cine or mai fi..ca aia sunt multi si pot asigura macar paza, daca nu si populari...
paza tot cam atata costa indiferent cine o face!

attilaf, asa cum spuneam, oare de ce nu ne uitam cum fac altii?
de ce trebui sa descoperim noi apa calda si gaura macaroanei?
sunt doua sau hai trei variante mari si late care se aplica in lume:
1. institutii ale statului, finantate si de la buget; dar nu politie si jandarmi ci rangeri specializati pe paza animalelor si pestilor - modelul american -wildlife services;
permis relativ ieftin, valabil pe zone mari, banii se duc la astia din cate stiu dar nu ai paza permanenta pe apa, au suprafete mari pe care le acopera;
dar si cand te-a prins te-a ars, ala umbla inarmat si nu glumeste
varianta mioritica: RNP :D
2. asociatii de pescari: permis scump, valabil doar pe anumite zone sau ape pline de peste: dincolo.
modelul romanesc: permis ieftin, asociatiile nu au bani sau ii cheltuie pe vanatoare, pe procese sau pe pixuri sepci si traininguri :? => ape varza
3. asociatii de pescari in colaborare cu institutii ale statului - politisti, autoritati locale, etc - ar trebui sa rezulte un permis ceva mai ieftin, apele bogate in pesti atrag turisti, genereaza venituri la bugetul local si din alte surse decat contravaloare permiselor de pescuit.
veniturile astea permit suportarea unei parti din costul pazei de cater autoritatile locale prin structurile aflate in subordine
model care functioneaza bine in multe tari din europa
Musca 13

Scrie răspuns