PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cata_asp
veteran
veteran

Permise

Mesaj de cata_asp » 24 Feb 2011, 09:41

Mi se pare fortata rau partea cu taxarea privind "accesul" la apa, si asta pentru ca probabil nu au putut taxa acum permisul in functie de teritoriul fiecarei asociatii, nu de alta, da' ar fi disparut ANPA-ul...
Cata vreme pescuitul sportiv se face in baza permisului, cum imi iei tu asociatie bani pentru accesul meu pe....domeniul public!!! :roll:
Daca era curtea asociatiei mai ziceam, da' malu' garlei nu-i a lu' masa lu nenea AGVPS sau mai stiu eu ce asociatie...
Cat despre controale ce sa zic, ma indoiesc sincer ca legea le da dreptul sa le faca singuri, ci numai insotiti de politie, care ce sa verifice, plata taxei pentru "acces"? Nicidecum, doar daca desfasori o activitate in conditii legale, adeca daca ai permis de pescuit au ba!
Din ce vad pana acum, multe din"bunele intentii" ale diversilor reprezentanti ai unor asociatii pe aici se refera doar la modalitatea de incasare a diverselor taxe si....cam atat!
Toata treaba asta pute rau a fraiereala cu un mare iz de ilegalitate!

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 09:44

@Tavi
Daca la RNP se poate...asociatiile de ce n-ar putea?
La art 15 din Regulamentul privind practicarea pescuitului recreativ-sportiv RNP, este mentionata (pe langa alte metode), inclusiv plata pe loc. Si nu se taxeaza dublu...
Ideea e ca, macar atunci are si interesul asociatia sa bantuie apele (macar cele cu potential), pentru ca toti pescarii vor merge in acele zone, si automat vor preveni braconajul si vor incasa mai multi banuti :).

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 24 Feb 2011, 09:45

taxarea "pe apa" lasa loc de interpretari, sa fim seriosi, suntem in romania, crezi ca inverzitul de la ajvps nu are si varianta de tarif: '' cu citanta sau fara''? mai ales in zonele cu braconieri cunoscuti gen neamuri, vecini, prieteni.....daca si-ar lua comision din cate bonuri de pescuit vinde, poate ar fi mai motivat, da stiind ca nu are supracontroale, mai ales prin zonele mai ferite, greu accesibile, se va negocia la greu...........
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 09:49

brea Tavi de sub clop, care tzi baiu cu plata la fata ( adica fatza ) locului? (nu la fata localnicului :lol: )

ce e asa de "neo" ca platesti online? adica stai sa inteleg, platesti pe net o "posibila" partida de pescuit...hmm

uite e buna asta, si o platesc io asa online, si vine gigi kent in control si pac scot factura de la imprimanta si io arat, amu el ce face , ma noteaza intrun carnetel? :lol: :lol: :lol: ca io saptamana viitoare mai scot inca o data aceeasi factura(sa zicem ca mio pus o stampila pe prima) si mai viu odata

ce e asa bananier in a plati la momentul respectiv, adica da domne, pescuiesc, iote banu , am ANPA, n-am ANPA ia si amenda

DECI imi dai si mie un motiv pentru care as plati online??? unul singur??? banzina de meri la cheste o platesti tot online? si mancarea care o iei cu tine in ziua aia? sa fim seriosi :lol: :lol: :lol:

bashca platesc online mai imi trebe si imprimanta sa scot factura

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 09:50

@adrian25
Pai daca plecam direct de la premisa ca oamenii asociatiilor sunt coruptibili, la ce ii mai punem sa administreze o apa?
Nu era atunci mai bine ca doar politia, jandarmeria si politia de frontiera sa aibe grija de apele statului (ca deh..aia sunt mai putini coruptibili, dar sa nu uitam totusi ca si vamesii erau oameni), si sa fi luat ei comision din amenzile date?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 09:51

P.S. io mis baciu de la tzara care vreu sa cobor din munte in transhumanta la a pescui pe Dunarea ca lunga si lata, io nu cunosc ce ii ashela internet si plata uon-line, io abia vandut 3 kile de cash (productie proprie :lol: :lol: ) si vreau a plati la nea verzel taxa sa arunc si io bota de alun in Dunare :wink:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Feb 2011, 09:52

Tavi scrie:Dupa capul meu pe apa as taxa dublu atata timp cat ofer posibilitati de a achita tariful cat mai usor, fara sa ma duc neparat la sediul asociatiei care are program de la 9 la 15 cu pazuza de masa de 2 ore.
Numai ca legea nu te lasa sa umbli la tarif.
Daca ar exista un tarif zilnic, care sa poata fi achitat direct la fata locului mai ca as accepta. Nu conteaza ca acesta ar fi de 7 ori mai mare ... sa zicem egal cu valoarea tarifului saptaminal achitat la sediul asociatiei ... conteaza ca stiu pentru ce platesc.

In conditiile date insa tin sa va reamintesc faptul ca asociatia nu primeste zona de pescuit (porţiunea delimitată prin semne vizibile a unui bazin hidrografic unde este permisă practicarea pescuitului asa cum este ea definita in OUG 23/2008) ci numai autorizatia de a pescui acolo. Asociatia nu primeste zona pentru ca cei care ii dau autorizatie nu sunt detinatorii legali ai zonei si pe cale de consecinta asociatia nu poate pune tarif de accces pe zona . (Daca pune ... e un abuz ? :idea: )

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 09:54

sa ii vad pe cei 50% manelari si 30% pensionari cum platesc online, sau cum is de acord sa dea dublu pe apa :lol: :lol: :lol:

ceea ce nu intelegi mai draga Clopistule e ca noi suntem in urma cu ievolutia , si da, e frumos ce ie dincolo, dar fiind in urma, trebe sa facem aceeasi pasi (care par inapoiati fatza de aia) ca sa ajungem ca ei , drept urmare intai taxa pe apa, vro 5 ani, cu controale, sa ma dumiresc si io pe ce platesc, si apoi cand am incredere si lumea vede ca se face ceva, o dam si online, noi luam banii pe rahat , desi n-am fost inca la WC

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 09:55

pikeman scrie:
DECI imi dai si mie un motiv pentru care as plati online??? unul singur??? banzina de meri la cheste o platesti tot online? si mancarea care o iei cu tine in ziua aia? sa fim seriosi :lol: :lol: :lol:

bashca platesc online mai imi trebe si imprimanta sa scot factura
Si as mai baga o "chestie"...
Eu online as plati pentru a pescui pe o apa, pe o anumita perioada.
Dar daca, apa respectiva, in acea perioada, e umflata de la ploi si nepescuibila, mi se returneaza suma platita? asa, platind pe loc, stiu pentru ce dau banu'.

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 24 Feb 2011, 09:56

in tara asta unde 70 la suta din populatie habar nu are sa scoata niste bani de la bancomat voi vreti plata online? Taxarea la fata locului mi se pare cea mai buna varianta, deocamdata. Si adrian25 neamurile, vecinii, prietenii paznicului oricum nu vor plati fie ca e plata pe loc sau online.

Scrie răspuns