PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 23 Feb 2011, 21:07

Dea Domnul sa vad controale pe Arges la cei ce dau la halau in prohibitie ,dar nu cred pina nu vad.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 23 Feb 2011, 21:10

cezar.ch scrie:& feugen

3. La fel am proceduat cu o asociatie din Prahova (Asoc. Penes Curcanul), victima sigura a AJVPS-ului Prahova, careia i-am cedat Sabarul.
Sa va dea Dumnezeu sanatate ca a-ti salvat singura asociatie independenta din Prahova
Oricum cred ca au fost ceva influente din partea ajvps-ului local pentru ca o serie de ape: Doftana, barajul Paltinu, Prahova mai sus de Nedelea, Cricovul Dulce portiunea din Prahova, Provita, chiar si o mica parte din Raul Ialomita nu au fost trecute pe lista cu ape disponibile pentru dare in administrare
Si nu cred ca ajvps le-ar fi putut lua pe toate
Oricum datarita voua ajvps are un membru mai putin de anul acesta

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 23 Feb 2011, 22:24

Ioan S. scrie:Vad ca sunt asociatii care au stabilit "taxa de acces pe zona de pescuit" zero.

Bravo lor !

Asta mi-a dat ideea unui topic nou ... :wink:

Tipar ranit

Intrebare Question
Cine are dreptul "cel mai legal" sa ia taxe pe apele care le administreaza Question
-RNP
-Biosfera Delta Dunarii
-Asociatiile de pescari
Din start suntem de acord sa platim la RNP si Biosfera iar unde este clara RECIPROCITATEA intre asociatii ne punem problema care va fii taxa.
Asociatiile pot percepe taxe numai de la pescarii care-si procura permis de la ANPA sau asociatii fara sa devina membrii lor.
Sunt convins 100 la 100 ca asociatiile nu pot incasa bani din taxe pe apele lor fiindca ar trebuii sa mearga cu organele abilitate (politie jandarmerie)in control sa fie bagati in seama de pescari ca sa poata pretinde taxa, ca-i greu si la baltile particulare sa-i taxezi pe toti de pe balta, dara mite la asociatii care au sute de km de ape in administrare Exclamation
Si totusi ce facem Question cand mergem la pescuit la munte sau in Delta Question sau asta este un subiect tabu Question

Ai perfecta dreptate, daca te uiti pe punctajul AJVPS-urilor 95-98 din 100 de puncte se pare ca au mers pe tarife minime, fiind convinsi ca nu de aici vin bani :twisted:
TRANSPARENTA

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 24 Feb 2011, 01:07

boistean scrie:
fanelul scrie:Care stiti? Ce tarife practica AJVPS-urile? Si, inca o data, inscrierea la unul din AJVPS-uri da drept de pescuit auspra celorlalte AJVPS-uri?
mai intai, asteapta nitel sa se rezolve si contestatiile privind arondarea apelor (in mod sigur vor fi).

legea spune:
Art.8
(3) Tarifele de acces se vor stabili pentru toata perioada de valabilitate a autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv de către asociaţiile de pescari sportivi, vor fi indexate anual cu rata de inflaţie şi vor fi aduse la cunoştinţa ANPA p�na la data de 1 februarie (n.n. - asta de la anul).
(4) Pentru o informare corecta a pescarilor sportivi, ANPA va publica pe site-ul: www.anpa.ro lista asociaţiilor pe zone şi tarifele practicate de acestea.

deci tarifele se vor afla (cel putin) de pe site-ul ANPA

"inscrierea la unul din AJVPS-uri da drept de pescuit auspra celorlalte AJVPS-uri?"

aici cred ca s-a mai raspuns: DA, gratis, acolo unde exista reciprocitati, si tot DA, contra cost, acolo unde nu exista :wink:

Ai intrebat macar la AJVPS?
Ai trimis macar un mail?
Eu le-am facut pe amandoua si de asta am ajuns sa intreb aci!!!
RX6 & Daiwa SS owner!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 08:48

pescuitorul scrie:tot ce pot sa va spun e ca ajvps sibiu odata cu clarificarea situatiei actuale va pune la dispozitia pescarilor din toata tara un cont unde se pot platii tarifele de acces aferente perioadei dorite fara a mai face pescarul sa vina la sediul nostru.singura conditie sa isi procure permisul din zona lui sau sa il aiba .
pe balta se va face dovada de la banca sau extras .
mai multe detalii cand vom demara treaba.
bre, nu vreau sa fiu rautacios , dar nu mai bine vi tu in control si iti platesc io taxa? ca asa romaneste io ma gandesc ca poate vin la pescuit, nu e nimeni pe apa si scap mocca :lol: :lol: :lol: dar daca vi in control stiu si io o treaba ca arunca cineva un ochi pe apa, si bashca te si platesc pentru asta

pentru mine ce ai scris mai sus ii praf in ochi, fara suparare :cry:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 24 Feb 2011, 09:19

"pikeman" a scris
bre, nu vreau sa fiu rautacios , dar nu mai bine vi tu in control si iti platesc io taxa? ca asa romaneste io ma gandesc ca poate vin la pescuit, nu e nimeni pe apa si scap mocca :lol: :lol: :lol: dar daca vi in control stiu si io o treaba ca arunca cineva un ochi pe apa, si bashca te si platesc pentru asta

pentru mine ce ai scris mai sus ii praf in ochi, fara suparare :cry:
Merg si eu o statie cu trenul asta...
Cu alte cuvinte, si eu subscriu ca asta este cea mai buna (din multe puncte de vedere) metoda de colectare a taxelor pentru pescuit.
1. Vezi ca cineva isi merita banii de taxa (face controale pe apa macar).
2. Daca vezi ca acel cineva tolereaza jepcari si tie iti cere bani, poti sa ii dai la **** pana vede verzisori...

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 24 Feb 2011, 09:26

subscriu si eu

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Feb 2011, 09:32

Mie mi se pare o idee foarte buna sa poti plati intr-un cont.
E la-ndemana, e comod, poti s-o faci din orice colt al tarii.
Mi se pune pata ca vreau sa pescuiesc in uichend la cucuietii din deal, intru pe net, vad a cui e apa, intru pe siteul asociatiei, vad conditiile de pescuit, cat e tariful, platesc online tariful saptamanal de exemplu si ma duc la pescuit linistit cu dovada platii. Sau dau o fuga la banca si fac o depunere.
Adica asa cum se face prin tarile non-bananiere:
http://www.taimen.com/mt/product_info.p ... ts_id=2061
Cu taxatul pe apa e cu dus si intors.
Pe de o parte e adevarat ca asociatia trebe sa fie prezenta pe apa ca sa-si stranga banii, asta ar putea fi un efect pozitiv.
Dar hai sa fim realisti, nu-i poate controla pe toti in fiecare zi, cu toata bunavointa.
Si se vor gasi o gramada, ca sa nu zic o majoritate, care se vor duce fara sa plateasca. Dupa capul meu pe apa as taxa dublu atata timp cat ofer posibilitati de a achita tariful cat mai usor, fara sa ma duc neparat la sediul asociatiei care are program de la 9 la 15 cu pazuza de masa de 2 ore.
Numai ca legea nu te lasa sa umbli la tarif.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 09:35

Tavi scrie: Dupa capul meu pe apa as taxa dublu atata timp cat ofer posibilitati de a achita tariful cat mai usor, fara sa ma duc neparat la sediul asociatiei care are program de la 9 la 15 cu pazuza de masa de 2 ore.
Numai ca legea nu te lasa sa umbli la tarif.
dupa capul tau am pescui toti la fly :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Feb 2011, 09:35

Mi se pare extrem de bun simt observatia omului stiuca.Apele nu se pazesc din spatele calculatorului.Cine considera invers,n-ar merita sa aiba dreptul sa administreze o apa......
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns