PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 23 Feb 2011, 17:23

attilaf scrie:@taicanoe
Barajul o fi al TMK, dar pestii din apa sunt ai statului :). Eu parca citisem pe undeva ca CSR-ul era doar administrator al potentialului hidro-energetic al lacului, si nicidecum proprietarul lacului (asta daca se poate asa ceva, nu ma pricep sincer)
TMK este proprietarul lacului, al terenului de sub apa, a malurilor, are acte de proprietate pe Secu.
Pe baza actelor de proprietate a obtinut bani de la banci girand cu un bun care-i apartine, bun pe care acum ministerul il da in administrare altcuiva ... e de rasul curcilor.
Ca si cum un minister mi-ar da mie in "administrare" autoturismul tau, cumparat de tine, inmatriculat pe numele tau , pe banii tai ...
S'altare și bunăstare !

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 23 Feb 2011, 17:28

Care stiti? Ce tarife practica AJVPS-urile? Si, inca o data, inscrierea la unul din AJVPS-uri da drept de pescuit auspra celorlalte AJVPS-uri?
RX6 & Daiwa SS owner!

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 23 Feb 2011, 17:58

fanelul scrie:Care stiti? Ce tarife practica AJVPS-urile? Si, inca o data, inscrierea la unul din AJVPS-uri da drept de pescuit auspra celorlalte AJVPS-uri?
mai intai, asteapta nitel sa se rezolve si contestatiile privind arondarea apelor (in mod sigur vor fi).

legea spune:
Art.8
(3) Tarifele de acces se vor stabili pentru toata perioada de valabilitate a autorizaţiei de pescuit recreativ/sportiv de către asociaţiile de pescari sportivi, vor fi indexate anual cu rata de inflaţie şi vor fi aduse la cunoştinţa ANPA pâna la data de 1 februarie (n.n. - asta de la anul).
(4) Pentru o informare corecta a pescarilor sportivi, ANPA va publica pe site-ul: www.anpa.ro lista asociaţiilor pe zone şi tarifele practicate de acestea.

deci tarifele se vor afla (cel putin) de pe site-ul ANPA

"inscrierea la unul din AJVPS-uri da drept de pescuit auspra celorlalte AJVPS-uri?"

aici cred ca s-a mai raspuns: DA, gratis, acolo unde exista reciprocitati, si tot DA, contra cost, acolo unde nu exista :wink:

vladone
junior
junior

Mesaj de vladone » 23 Feb 2011, 18:01

cezar.ch scrie:
sorinB scrie:Tarifele sunt deja stabilite, sau le stabilesc asociatiile pe ale caror ape merg eu si pescuiesc?
Noi am luat lacul Snagov, prieteni !
Veti putea pescui pe baza permisului ANPA, neconditionat de apartenenta la vreo asociatie, fara nici o taxa suplimentara.

Singura conditie : respectarea stricta a legii, a regulamentului de pescuit (numar scule, numar carlige, cantitate de peste, dimensiuni minime pt. retinerea capturilor).
Probabil, pentru specii precum linul, caracuda si indeosebi stiuca, se va pescui numai C@R.
Lucram la un plan pe termen lung pentru reabilitarea lacului, pe care am dori sa-l transformam intr-o locatie de referinta pentru rapitor (stiuca, somn indigen, biban).
Contam si pe ajutorul vostru !

Cezar Dan Chioibasu

Presedinte Asociatia Pescar Club 21 Bucuresti

PS-pacat ca Sibiul e cam departe !
Domnule presedinte pescarii de pe acest lac va ureaza mult succes siputere de munca, si sa nu va abateti de la ideea de "plan de refacere pe termen lung" a acestui lac; dupa primul an de administrare...daca veniti cu barci, cubenzina si cu jandarmi...de la bucuresti...si cu politie dar NU din snagov, gruiu si alte localitati din zona....va vand pe gratis niste ponturi despre locuri cu"toale", si ore din zi ...si din noapte in care ar trebui sa fiti pe acolo. sper sa nu dati in pescarii de pe maluri care prind putin/deloc ...si sa iesiti in larg...acolo e problema; de stiuca c&r...eu practic de ani buni...nu stiuca e specia problema....ciSALAUL- DE LA PLASE SI SOMNUL DE LA CURENT....cu linul aveti perfecta dreptate...caracuda e destula...m-a cam luat gura pe dinainte dar sper sa fie o ideee constructiva cu ceea ce va veti confrunta...in ideea in care nu veti renunta...in rest tot respecttul pt initiativa si pt solidaritate fata de pescari...la sarulesti, la manjesti cand am avut nev m-ati ajutat...sper sa va intorc serviciu cu snagovu asta si sa ajutam apa asta....pe care eu am inv ce inseamna pescuit . seara buna

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 23 Feb 2011, 18:24

& vladone

Multumesc ! Sfaturile sunt binevenite, orice sprijin va fi apreciat la adevarata valoare.
Ecologizarile, intalnirile amicale, "consfatuirile la fata locului" vor fi anuntate din timp.
Iar pentru actiunile cu politia/jandarmeria, vom tine seama de ce ati scris.

Eu cred ca principalul motiv al starii actuale a Snagov-ului este acela ca, in afara de unii pescari sportivi de buna credinta, nimanui nu i-a pasat de jaful de acolo.
Sau, nu i-a pasat la modul "organizat"!
Vom vedea ce va fi, dar noi suntem optimisti si avem deja multi, multi pescari alaturi de noi !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 23 Feb 2011, 18:45

Cezar va doresc sa aveti puterea de-a duce lucrurile pina la capat. :wink:

Felicitari oricum pt. curajul avut de-a va baga in "gura lupului"... :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 23 Feb 2011, 19:06

pescuitorul scrie:tot ce pot sa va spun e ca ajvps sibiu odata cu clarificarea situatiei actuale va pune la dispozitia pescarilor din toata tara un cont unde se pot platii tarifele de acces aferente perioadei dorite fara a mai face pescarul sa vina la sediul nostru.singura conditie sa isi procure permisul din zona lui sau sa il aiba .
pe balta se va face dovada de la banca sau extras .
mai multe detalii cand vom demara treaba.
Super tare asta frate .... :lol: :lol: :lol:

Va-ti desteptat voi baietii buni de la AJVPS-uri si oferiti servicii complete pescarilor sportivi???

Bravo pescuitorule , super oferta.... :lol: :lol: :lol:

Va e foame de bani , sau asa sunteti voi buni samariteni peste noapte? :roll:

Nu mai bine montati din 5 in 5 KM cite un aparat de taxat "gen parcare" sau chiar un aparat sa platim cu cardul ?

Intreb nu de altceva dar daca platim prin banca o perioada fixa si nu putem ajunge in zona de pescuit in timpul preplatit ni se ramburseaza banii??? :lol: :lol:

Cum o rezolvam? Sau ramine cum e si normal cei platit platit ramine?? :roll:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 23 Feb 2011, 20:01

Stiu ca tarifele Ajvps-urilor sunt fixate, dar era bine daca faceau diferentiere de tarif intre pescuit C&R si pescuit in Traista.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 23 Feb 2011, 20:43

pescuitorul scrie:tot ce pot sa va spun e ca ajvps sibiu odata cu clarificarea situatiei actuale va pune la dispozitia pescarilor din toata tara un cont unde se pot platii tarifele de acces aferente perioadei dorite fara a mai face pescarul sa vina la sediul nostru.singura conditie sa isi procure permisul din zona lui sau sa il aiba .
pe balta se va face dovada de la banca sau extras .
mai multe detalii cand vom demara treaba.
si pentru raurile atribuite veti cere de asemenea taxa de acces sau se poate pescuii doar pe baza permisului ANPA si a reciprocitatii ?

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 23 Feb 2011, 20:55

o sa vedeti voi...o sa fie tot mai bine si lucrurile o sa meraga tot mai bine pe apele tari asteia :D ba chiar o sa vina si canadieni sa pescuiasca in romania ca in canada va fi zero... :D
ma deacord,dau banu garla ca in toti ani...da ce se petrece pe apa?cu cine o sa se fac controalele atat de mult asteptate????aia ma intereseaza pe mine...sa nu mai existe braconaj
poate imi fac si eu draq un ajvps de asta,numa al meu?mere? :D
va rog sa ma scuzati,am cam fo pe langa problema?

Scrie răspuns