PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
greerevl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de greerevl » 22 Feb 2011, 12:56

fane daca in loc sa te agiti cu federatia si alte aiureli te ocupai de INTERZICEREA PESCUITULUI INDUSTRIAL in apele interne ereai cineva

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 22 Feb 2011, 12:58

boistean scrie:domnilor reprezentanti ai AGVPS si FNPSR, ar trebui sa va razboiti pe privat sau in alta parte.
fiecare - cu infime exceptii - v-ati batut joc intr-un fel sau altul de pescuitul sportiv din Romania.
(si) eu fac parte din cei care s-au saturat sa cotizeze pentru a fi luati peste picior sau chiar pe fuga de braconieri, pe malul apei.
ati cedat impulsurilor si intereselor de moment, fara a va mai gandi la fraierii carora le-ati promis marea cu sarea.
acum va bucurati unii de moartea celorlalti si va aruncati pisica moarta de la unul la altul.
nici pe forumuri nu mai scapam de realizarile domniilor voastre!! :twisted:
totul putrezeste in Romania si ar fi fost culmea ca tocmai pescuitul sa faca nota discordanta!
in loc de solutii si de responsabilizare, se arunca cu noroi dintr-o parte in alta!

p.s. imi cer scuze celor care fac parte din "infime exceptii"!
Una din cele mai bune postari ale topicului...Sa traiesti frate!Si sa ai parte de capturi frumoase in viata ta!
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Feb 2011, 13:03

greerevl scrie:fane daca in loc sa te agiti cu federatia si alte aiureli te ocupai de INTERZICEREA PESCUITULUI INDUSTRIAL in apele interne ereai cineva
Am anulat in instanta licentele de acvacultura data de anpa catre AJVPS-ul lui Antonescu. Dar de ce asteptati sa faca asta cineva in locul vostru? Eu nu sunt salariatul federatiei si nici al asociatiei si o fac pentru ca cineva trebuie sa mai dea peste mainile hulpave ale unora. Va recomand acelasi lucru.
PS In Romania se fura cu legea in brate. Acest pescuit comercial pe lacurile interioare a fost introdus in lege de Bucks si Selaru. Am fost de fata la propunerea lor la Camera Deputatilor. Pozitia noastra privind interzicerea prevederii respective a fost respinsa.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Feb 2011, 13:04

administrarea de catre autoritatile locale in colaborare cu asocialtiile de pescari si politia a fost una din propunerile facute si de noi in petitia de anul trecut, aici suntem de acord.
dar nu poate functiona pe toate apele din mai multe motive
dar asta, ca si altele sunt solutii care pot fi implementate pe termen mediu si lung si care presupun modificarea intregii legislatii, nu se pot aplica acum.
si desi tie nu-ti convine, unele ape pot fi pazite si de asociatii.
agvps-urile au dotari si personal sa pazeasca o apa ca Oltul de exemplu.
ca nu au facut-o pana acum asa cum ne-am dorit e alta discutie, dar in mod cert au capacitatea sa o faca si poate ca o masura inteligenta ar fi sa incerci sa folosesti aceasta capacitate...
nici ei nu sunt solutia pentru toate apele, de exemplu Dunarea, Delta si apele de munte nu cred ca pot fi pazite de ei.
asa ca raspunsul la intrebarea mea ramane in aer...
in lipsa unor solutii alternative aplicabile imediat demersul de a anula ordinul va duce la haos.
cheltuirea banilor stransi din cotizatii pe procese si anulari de ordine este o mare prostie.
nu vad FNPSR-ul iesind in public cu solutii, cu proiecte de legi care sa fie dezbatute, cu idei, etc
eu va vad promitand luna de pe cer si dand in judecata pe toata lumea, certandu-va cu agvps, cu rnp cu ministerul si culmea culmilor - cu pescarii.
tragand linie si adunand, voi pana acum ati luat banii pescarilor degeaba si ati distrus si ce era bun fara sa puneti nimic in loc.
actiunea de anulare a ordinului se inscrie in acelasi tipar.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 22 Feb 2011, 13:12

E un punct de vedere. As vrea sa-ti reproduc o discutie dintre 5 sefi judeteni ajvps dupa depunerea documentatiei:
Lasa ca anul asta terminam noi pe independentii astia si le dam noi de la anu' cotizatii. Trage tu concluziile ce se impun.

greerevl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de greerevl » 22 Feb 2011, 13:15

nu atonescu a facut marele rau :wink: ci asociatiile independente de pescari profesionsiti care au CURATAT oltul si tot ce mai insemana sansa unui pescuit decent
:(
pana la apartitia "independentilor " mai exista o sansa de combatere (mai o politie mai un jandarm macar stiai ca nu e LEGAL) acum de cand cu legile de kkt anpa si te miri ce ciuperca de institutie NU MAI AI CUM SA COMBATI FENOMENUL ASTA

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Feb 2011, 13:33

apsalba scrie:E un punct de vedere. As vrea sa-ti reproduc o discutie dintre 5 sefi judeteni ajvps dupa depunerea documentatiei:
Lasa ca anul asta terminam noi pe independentii astia si le dam noi de la anu' cotizatii. Trage tu concluziile ce se impun.
nu ma intereseaza barfele.
ma intereseaza rezultatele.
ma intereseaza propunerile care pot fi puse in practica acum.
tu nu ai rezultate, nici solutii aplicabile acum.
ai doar basme si banii pescarilor cheltuiti aiurea.
"Rezultatele" tale sunt astea:
ai creat o alta structura mamut prin care ai vandut permise
singurul "avantaj" pentru pescarul de rand a fost ca a primit permis mai ieftin ca al ajvps.
Ce a primit in schimbul permisului vandut de tine cu adaos?
Ce a rezultat din razboiul tau cu toata lumea?
ape cu pesti tot mai putini, nepazite de nimeni, legislatia facuta praf, practic e mai rau ca pe vremea monopulului agvps.
Asta nu e un punct de vedere, imi e teama ca asta e realitatea la care ai contribuit, pe alocuri chiar tu ai construit-o.
Astea sunt concluziile care se impun. :evil:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Feb 2011, 13:46

storm xxx scrie:
boistean scrie:domnilor reprezentanti ai AGVPS si FNPSR, ar trebui sa va razboiti pe privat sau in alta parte.
fiecare - cu infime exceptii - v-ati batut joc intr-un fel sau altul de pescuitul sportiv din Romania.
(si) eu fac parte din cei care s-au saturat sa cotizeze pentru a fi luati peste picior sau chiar pe fuga de braconieri, pe malul apei.
ati cedat impulsurilor si intereselor de moment, fara a va mai gandi la fraierii carora le-ati promis marea cu sarea.
acum va bucurati unii de moartea celorlalti si va aruncati pisica moarta de la unul la altul.
totul putrezeste in Romania si ar fi fost culmea ca tocmai pescuitul sa faca nota discordanta!
in loc de solutii si de responsabilizare, se arunca cu noroi dintr-o parte in alta!

Una din cele mai bune postari ale topicului...Sa traiesti frate!Si sa ai parte de capturi frumoase in viata ta!
Foarte corect .
Dar pe langa toate astea trebuie sa recunoastem ca in lupta lor pentru ciolan sunt si simpatici,chiar daca trec f.usor in penibil :lol: Unii au supt din maduva, vreo 50 de ani,dupa afirmatiile de aici.Apoi au aparut altii care au vrut si ei, macar sa-l linga,asa un pic,cat de-o zamuiala...vreo doi trei ani. Au si reusit.Acum insa cei care au simtit gustul miezului,plin de "vitamine" isi cer din nou dreptul.Au flamanzit si-si aduna haita.
Din pacate cei care au de pierdut suntem noi,cei care nu avem nevoie de glob de cristal sa vedem ce se intampla in jurul nostru.Va fi mai bine de acum incolo?Sa fim seriosi....la ora asta la Avrig braconierii isi fac de cap,ei au treaba,nu au timp sa stea pe net si sa dea sfaturi(teoretice) cum ar trebui pazite apele.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Feb 2011, 13:53

elias scrie:
storm xxx scrie:

Foarte corect .
Dar pe langa toate astea trebuie sa recunoastem ca in lupta lor pentru ciolan sunt si simpatici,chiar daca trec f.usor in penibil :lol: Unii au supt din maduva, vreo 50 de ani,dupa afirmatiile de aici.Apoi au aparut altii care au vrut si ei, macar sa-l linga,asa un pic,cat de-o zamuiala...vreo doi trei ani. Au si reusit.Acum insa cei care au simtit gustul miezului,plin de "vitamine" isi cer din nou dreptul.Au flamanzit si-si aduna haita.
Din pacate cei care au de pierdut suntem noi,cei care nu avem nevoie de glob de cristal sa vedem ce se intampla in jurul nostru.Va fi mai bine de acum incolo?Sa fim seriosi....la ora asta la Avrig braconierii isi fac de cap,ei au treaba,nu au timp sa stea pe net si sa dea sfaturi(teoretice) cum ar trebui pazite apele.
Trist dar adevarat domnule coleg'. :oops:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 22 Feb 2011, 14:39

asa e toti cei care ar trebuii sa mearga in control pe apa stau si discuta despre cum ar trebui pazite apele in timp ce braconierii stau linistiti pe apa;si la noi in zona de ex de la Deva la Ilia pe o distanta de vreo 22 km daca ai face un control ca lumea la ora asta ai gasi minim 4-5 greblari in zilele bune poti gasi peste 20 in luna Decembrie cand au intrat somnii pe gropane la iernat a fost prapad sute de exemplare si de peste 40 kg au fost scoase din mures si un salau de 11 kg asta ce stiu eu poate or fi fost mai multi si domnii ce fac stau si discuta despre paza,permise taxe...

Scrie răspuns