PERMISE 2011
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Si eu as vrea un permis de 400 roni pe an ( poate mai mult pe toata tara si cu posibilitate de plata trimestriala, taxe mai mici pe bazine hidrografice,pe perioade mai scurte etc-solutii destepte si atractive se pot gasii) dar vreau de banii astia sa ma controleze de fiecare data un nene politicos in uniforma(ranger , padurar sau ce o fii) dar obligatoriu cu bocanci (nu cu pantofi) si cu maini muncite si cu pistol la brau, dar si cu ecuson cu numar sau nume in piept. Si dupa ce-i arat permisul valabil sa ma salute politicos si eventual sa-mi povesteasca ultimele intamplari din zona.
Iar braconierii ... braconierii sa-si spuna: ba, nu ma duc acolo, ca ma impusca aia !
Si daca am aruncat hartii pe jos sa vina nenea si sa-mi spuna politicos sa-mi strang mizeria ca altfel amenda va fii de xxxx ron si nici nu o sa mai am acces in zona respectiva !
Cam asa vad eu lucrurile...
Iar braconierii ... braconierii sa-si spuna: ba, nu ma duc acolo, ca ma impusca aia !
Si daca am aruncat hartii pe jos sa vina nenea si sa-mi spuna politicos sa-mi strang mizeria ca altfel amenda va fii de xxxx ron si nici nu o sa mai am acces in zona respectiva !
Cam asa vad eu lucrurile...
Am mai scris ca as vrea permis cu valabilitate pe toate apele din Romania la pretul de 300 RON/an ... asta fara apele cu potential salmonicol si fara delta. (Pentru apele de munte alta taxa cam de acelasi ordin de marime.)
Asociatiile n-au decit sa primeasca pachete de permise cu 30 RON/an bucata ... dar asta functie de obligatiile de paza pe care si le asuma. Si pentru un permis din asta mai ieftin asociatia n-are decit sa-i puna doritorului conditii de plata cotizatie + munca voluntara.
De asemeni consider absolut necesara la o uniforma unica in toata tara pentru cei care vor pazi apele si pe uniforma ecuson (cu numar de identificare) pentru paznici.
Asociatiile n-au decit sa primeasca pachete de permise cu 30 RON/an bucata ... dar asta functie de obligatiile de paza pe care si le asuma. Si pentru un permis din asta mai ieftin asociatia n-are decit sa-i puna doritorului conditii de plata cotizatie + munca voluntara.
De asemeni consider absolut necesara la o uniforma unica in toata tara pentru cei care vor pazi apele si pe uniforma ecuson (cu numar de identificare) pentru paznici.
Am auzit ca gasesti conditiile astea pe apele din Austria.
Si pretul permisului e pe-acolo, chiar mai ieftin.
Atata doar ca permisul e valabil pe o singura apa. Si pe o singura zi.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Si pe la noi gasesti conditii din astea ... ca doar nu de ape bogate in peste la pret mare e penurie ... probabil ai auzit ca sectorul privat a rezolvat cererea de pescuit la pret > 100 RON/zi in conditii de balta populata.Tavi scrie:Am auzit ca gasesti conditiile astea pe apele din Austria.
Problema e pescuitul pe riu, in ape cu populatie de peste modesta la preturi rezonabile. Aici e marea durere ... ca s-au gindit citiva ca pescuim la preturi prea mici chiar si pentru niste ape pe care nu face nimeni nimic. Asa ca vor face ... vor face niste contracte prin care sa dea permise numai ei.
Cam asa ceva parca sustineati si voi intr-o petitie ... sau ma insel cumva ?
Probabil ca nici asociatiile alea nu se intind pe sute de km de riu ... ci strict pe zona pe care o pot controla.taicanoe scrie:In mai multe state din europa se plateste o licenta nationala pentru pescuit - nu prea mare - in plus se plateste o taxa unor asociatii in functie de zona unde pescuiesti. Dar pe acolo statul isi cam face treaba (controale, amenzi etc.)
[quote="Ioan S."]
Tare de tot asta, adica pe banii nostri cei platim statului pentru permis sa muncim si pentru ,,binele" asociatiei dupa cei mai platim si taxe. Ca de, asociatia ne face rost de un permis mai ieftin dupa unii.
Da ne intrebam noi ce face asociatia cu banii din taxe inafara proceselor interminabile si mai nou dupa cum am citit a balurilor si revelioanelor. 
Tare de tot asta, adica pe banii nostri cei platim statului pentru permis sa muncim si pentru ,,binele" asociatiei dupa cei mai platim si taxe. Ca de, asociatia ne face rost de un permis mai ieftin dupa unii.