PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 16 Feb 2011, 12:22

_Sanya te rog sa nu descurajezi oameni, daca vezi un act de braconaj poti sa suni linistit la 112, iar daca ajunge prea tarziu nu-ti da nici o amenda nu se considera apel fals etc.

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Feb 2011, 12:55

doar sper ca in viitor nu va fi nevoie sa dam apeluri la 112 , ca daca da inseamna ca asociatiile de pescari exista doar pe hartie :?

ce sa zic se poate si mai bine dar si mai rau 8)

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Feb 2011, 15:59

Sa zicem ca deja se elibereaza permisele pe 2011
Mere pescarul Gogu Pintenogu si ia permis de pescuit de la o asociatie fara a deveni membru - adica 30 lei - si-l doare la basca de de ape are asociatia aia sau alta in administrare.
Mere el linistit la pescuit si vine nea Cutarica (autointitulat inspector cu drept de control al unei asociatiei) - singur, neinsotit de politie sau jandarmerie - si-l intreaba pe Gogu de sanatate ... ca tre sa platesca oarece taxa pe zi etc. etc dar pe Gogu al nostru nu-l doare nici la basca de ce zice nea Cutarica.
Ce poate face nea Cutarica in acest caz ?
- din punct de vedere legal -
ce-i permite legea ?
Ce sanctiuni prevede legea in aceasta situatie ?
S'altare și bunăstare !

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 16 Feb 2011, 16:03

taicanoe scrie:Ce poate face nea Cutarica in acest caz ?
ce-i permite legea ?
asta se va rezolva la anul, intr-un, eventual, nou ordin, iar noi o sa avem ce dezbate iarna viitoare. :)
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 16 Feb 2011, 16:37

mi se pare foarte dificil sa fi in regula...
adica daca vreau sa pescuiesc o zi pe o apa de la mama dracu unde ma duc prima si poate ultima oara, trebuie sa ajung cu citeva zile inainte sa identific unde o sa pescuiesc exact, cine administreaza acel sector, sa aflu unde e sediul asociatiei respective, sa gasesc sediul si sa ajung acolo in timpul programului de functionare ca sa platesc taxa
o mare timpenie...
am patit ceva asemanator cind am vrut sa platesc o chitanta de o zi pe o apa de munte acum citiva ani
am ajuns devreme la riu, am vazut placuta cu numele ocolului ce administra riul, ne-am intors in primul sat sa gasim sediul ocolului, l-am gasit dar nu era nimeni acolo la ora respectiva, ne-am informat unde sta padurarul, am gasit casa padurarului. dupa vreo zece minute de strigat la poarta a iesit nevasta-sa si ne-a zis sa mergem pe riu ca barbas-o a baut pina dimineata la o nunta si nu-l mai trezeste...
in rest ... we are the best!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Feb 2011, 17:19

taicanoe scrie:Sa zicem ca deja se elibereaza permisele pe 2011
Mere pescarul Gogu Pintenogu si ia permis de pescuit de la o asociatie fara a deveni membru - adica 30 lei - si-l doare la basca de de ape are asociatia aia sau alta in administrare.
Mere el linistit la pescuit si vine nea Cutarica (autointitulat inspector cu drept de control al unei asociatiei) - singur, neinsotit de politie sau jandarmerie - si-l intreaba pe Gogu de sanatate ... ca tre sa platesca oarece taxa pe zi etc. etc dar pe Gogu al nostru nu-l doare nici la basca de ce zice nea Cutarica.
Ce poate face nea Cutarica in acest caz ?
ce-i permite legea ?
Taicanoe, pe spatele permisului detinut de Gogu Pintenogu scrie asa:
"Pentru zonele de pescuit in care s-au eliberat autorizatii... detinatorul are obligatia de a respecta regulamentul propriu al acestora"
Regulamentul zice ca trebe sa platesti tarif.
Iar legea in vigoare (OUG 23 modif prin legea 17/2009) zice asa
"Art. 58. – Următoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei:
a) pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi alte vieţuitoare acvatice vii, efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale;
b) neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile;
c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
d) pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale"

deci nea Cutarica poate chema jandarmii/politia care-l vor amenda pe Gogu
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Feb 2011, 18:27

Tavi e corect ce ai scris dar pana vine politia Gogu pleaca sau pune de-un gratar si poate are si martori ca n-a pescuit.
Practic ce poate face nea Cutarica ? ... pentru ca :
c) încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă;
incalcarea acestor conditii poate fi constatata si sanctionata doar de organe abilitate ale statului - politie, jandarmerie ...
S'altare și bunăstare !

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 16 Feb 2011, 18:38

Oare de ce cred unii ca trebuie musai ca toti pescarii sa fie inscrisi in asociatii ? ce cred ca vor face asociatiile ?
Chiar crede cineva ca acestia vor avea grija de rauri, caci majoritatea baltilor au fost deja luate de altii, ca le vor repopula cu peste ?
Sau credeti ca vor inchide balastierele neecologice sau deversarile de laturi in ape ?
Sau ca se vor lua la bataie cu cei care baga plasele ?
Cand eram mic pescuiam, pe raul Buzau si era peste pentru toti, cum s-au inceput lucrarile la barajul de la Siriu a fost dezastru, din zona respectiva a disparut carasul desi ere un peste la ordinea zilei, credeti ca au facut cei de la AJVPS vre-o repopulare ? NU
Prahova e neagra de la balsatiere, credeti ca vre-o asociatie le va opri si repopula raul ?
Si chiar unii vor ca atunci cand pleci in concediu in alt judet sa mai dia inca odata 80 - 100 RON pentru a te inscrie in acea filiala,daca ai noroc sa dai de vreuna, ca sa pescuiesti 5 zile ?
Pentru unii noi ce s-a intamplat in 2009 cand am cumparat permisele direct de la ANPA a fost chiar un noroc, care cred ca nu o sa se mai repete.
Asociatiile sunt un lucru bun, da nu in Romania unde doar vor sa ia banii si sa nu faca nimic. Iar reciprocitatea intre ele sa fie obligatorie.
Si prin buna administrare a unei ape pot castiga membrii care sa le plateasca cotizatia si e de ajuns.
Asa ca lasati-l pe Gogu Pintenogu sa pescuiasca linistit unde vrea el cu acel permis ANPA fara sa-i bagati bete in roate.
Probabil cei care vor sa-l limiteze sunt ceva prin conducerea vreunei asociatii si nu le pica bine ca Gogu se simte fericit si nu le da si lor ceva.
Si cata vreme dam banii la ANPA acesta are rolul de a administra apele pe banii nostrii.
Pe vremea lui nea Nicu era o singura taxa pe tara si pescuiai unde vroiai indiferent de asociatie, si e pacat ca unii veterani nu amintesc acest lucru.
Acelasi lucru ar trebui sa fie si acum si acest lucru trebuie sustinut, nu cascavalul asociatiilor.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Feb 2011, 18:45

practic, nea Cutarica pazeste si controleaza, asta e treaba lui, ca a oricarui paznic de pe o balta privata sa zicem. Nici aia nu dau amenzi si nu umbla toata ziua cu politia dupa ei.
daca Gogu pleaca tot e ceva.
si poate ca nu risca sa mai dea pe-acolo fara sa plateasca daca tot a aflat cu ocazia asta ca apa e pazita si ca poate lua amenda.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Feb 2011, 20:35

Tavi scrie:practic, nea Cutarica pazeste si controleaza, asta e treaba lui, ca a oricarui paznic de pe o balta privata sa zicem. Nici aia nu dau amenzi si nu umbla toata ziua cu politia dupa ei.
daca Gogu pleaca tot e ceva.
si poate ca nu risca sa mai dea pe-acolo fara sa plateasca daca tot a aflat cu ocazia asta ca apa e pazita si ca poate lua amenda.
:lol: sa zicem ca nu ... pe o balta privata e cu totul alta discutie. Acolo e balta PRIVATA si nu rau dat in administrare.

Toata povestea asta cu nea Pintenogu si nea Cutarica demonstreaza ca si de data asta inteleptii nostrii guvernanti au emis inca un fas sau altfel spus au flatulat putin. Fraze frumoase dar acoperire practica zero ... din pacate.
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns