PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Feb 2011, 08:18

adiwolf scrie:Tavi,
detaliile nu ma intereseaza.
Adi ,
daca nu te intereseaza detaliile atunci raspunsul la intrebarea aceasta
"este adevarat ce sustine albanezul?? a-ti batut palma cu ajvpsul local pentru administrarea apelor??"

este
DA si NU.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Feb 2011, 09:11

Indiferent cine il ia apa asa cum a scris si adiwolf , tre sa concentreze la controale pana la sange, orice populare posibila e inutila pana mai sunt pesti in ape , si sunt ...
de ce cred ca sunt ? pai sa facem un simplu calcul 1. cormoranii consuma intre 500 si 700gr peste pe zi , asta pe un stol de 200 cormorani pe 4 luni e cam 12 tone de peste ... astfel de stoluri de cormorani sunt peste tot in tara pe toate apele naturale ...
2. cormoranul cu 2 piciori si 2 maini care nu se satura nici odata si ataca locurile de iernare cu triple de obicei aduce acasa intre 10-20kg peste + cei cu plasa si curent ... nici nu pot estima un numar , in orice caz e multipla celei de 12 Tone ... astfel de cormorani sunt peste tot in tara pe toate apele naturale ...
iata deci un calcul pe un tronson de apa cat acopera un stol de cormorani (unde sunt si locuri de iernare ) ...
deci pesti mai sunt , doar trebuie sa avem grij , adica cel care o sa aiba acel drept ... pe de alta parte nu cred ca oricine din tara asta va fi in stare sa populeze cate 12+12(cel putin)=24 tone de pesti anual intro apa naturala ca sa compenseze consumul sau lipsa sau numit cum vreti ...

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 16 Feb 2011, 09:22

adiwolf scrie:
pescuitorule,
nu pot sa nu remarc cat de activ ai devenit in ultimele 2 zile, asta dupa o tacere de mai bine de 4-6 luni
sa inteleg ca, "ti-a venit apa la moara" ?!!
nu bat campii cu gratie pe aici cu interpretari de legi dupa bunul plac sau interes.discutam pe ceva concret.
dar chiar asa ce bine era sa doar sa citesc.drept urmare.......
fire intinse

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 16 Feb 2011, 09:33

Este foarte adevarat ca prioritatea 0 este paza si abia apoi are sens sa discutam de populari, amenajari, etc
Insa am impresia ca nu se intelege ca paza costa chiar mai mult decat amenajarile si popularile.
Daca va inchipuiti ca jandarmii sau politistii au bani, mijloace si chef sa patruleze din proprie initiativa pe toate apele din Romania si ca ar fi fost suficient sa dam 30de lei/an la ANPA eu zic ca va inselati...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 16 Feb 2011, 10:06

Tavi scrie: Insa am impresia ca nu se intelege ca paza costa chiar mai mult decat amenajarile si popularile.
Daca va inchipuiti ca jandarmii sau politistii au bani, mijloace si chef sa patruleze din proprie initiativa pe toate apele din Romania ...
...mai lasa-i in puii mei ca in ultimii 20 de ani nu au fost tot criza asta nenorocita
...am mai intrebat undeva : stiti vreun caz de braconier care a fost condamnat si trimis in puscarie ?
...mai sus , in postarea ta , apare cuvantul "chef" si cred ca asta e "cheia enigmei"...romanul nu prea are chef sa-si faca treaba , doar interese peste interese , in orice domeniu :!:

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 16 Feb 2011, 11:09

Pana nu se schimba conducerea, si mentalitatea radical n-o sa avem schimbari majore... dar mai bine pasi mici decat nimic.
Ce sa facut in ultimii 20 de ani e un semn mare de intrebare nu numai in domeniul pescuitului :)

Revenind un pic la controale, eu cand am vazut ceva in neregula am strigat la ei m-am certat cu ei, am chemat politia si am sunat si la anpa, mi-am facut datoria, dar sunt multi foarte multi care asteapta sa se faca ceva dar ei nu se implica, sunt si pe forum multi, si baga comentarii peste comentarii dar el nu-i in stare sa sune la 112. Ca lasa d-le ca cand eram io fecior am facut am sunat samdp...

Controalele se fac pe baza de sondaj, ca trebuie si justificat cumva o interventie cu jandarmi politie etc.

Pana cand majoritatea nui in stare sa semnaleze un caz de braconaj, ce vreti? un Rambo sau un Chuck Norris care face totul pentru voi? asta-i marea problema, cheful care lipseste.

Nici o agentie nu poate sa faca ordine daca pescarii nu se implica.
Un exemplu bun, am inceput un topic, despre braconaj nici unul(poate 1) nu a scris un caz concret si exac, numai polemici linkuri etc, deci ce vreti defapt? ca deja bateti spre absurd. Ia sa va ganditi la asta!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 16 Feb 2011, 11:28

Tavi scrie: Daca va inchipuiti ca jandarmii sau politistii au bani, mijloace si chef sa patruleze din proprie initiativa pe toate apele din Romania si ca ar fi fost suficient sa dam 30de lei/an la ANPA eu zic ca va inselati...
Daca politistii si jandarmii nu au bani, sa-i punem pe vamesi ca astia au.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 16 Feb 2011, 11:33

Daca politistii si jandarmii nu au bani, sa-i punem pe vamesi ca astia au.
:lol: :lol: :lol: si mai ales sunt incoruptibili :lol: :lol: :lol:
S'altare și bunăstare !

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 16 Feb 2011, 11:50

Vedeti iarasi incepe bascalia...

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Feb 2011, 12:00

dupa ultimile stiri : politia si jandarmeria are cota de benzina 3litri/zi/masina ....
dupa ultimile informatii se restructureaza politia astfel se desfiinteaza o parte mare din posturile de birouri, acesti politisti fiind trimis pe teren ...
cu sunatul la 112 (NUMARUL DE URGENTE) mai incet ca daca vine organul si nu constata sau nu gaseste nici un braconeri se considera apel/anunt fals si sunteti buni de plata intre 500 si 1000 roni ... in mod normal de saptamana viitoara toate asociatii care castiga ceva ape tre sa aiba protocol cu politia/jandarmeria si poate sa efectueze controale si sa actioneze ei impreuna cu organele de control daca primesc apeluri/anunt despre un act de braconaj , in mod normal ... ramane pe viitor sa vedem daca va fi asa sau nu ... nu cred ca pescarii n-ar suna la asociatia lor mai repede decat la 112, nu de alta dar asociatia reprezinta si apara interesele pescarului ... pe de altfel asociatiile au un statut (atat ajvps cat si cele noi) poate sa retraga permisul pescarului etc daca vor poa sa ia masuri (da, iarasi cuvantul magic) ... ce a fost pana acum (asociatii fara ape ) a fost o situatie cu totul altceva fata de ce urmeaza acum, totusi o sa aiba si raspundere si interes ... [/url]

Scrie răspuns